Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Kogebog og opskrifter til airfryer og actifry

Kogebog og opskrifter til airfryer og actifry

airfryer opskrifter

Den køkkenmaskine er blevet et meget populær hos mange danskere – og det forstår vi godt. Her kan du finde de lækreste airfryer opskrifter samt en kogebog omkring actifry, der giver dig rige muligheder for at lave alt slags mad i den smarte maskine.

Seneste opdatering: 27. SEPTEMBER 2023
Det er meget vigtigt for os hos Mooly, at opdatere vores side om kogebog og opskrifter jævnligt, så du som læser altid ser det mest opdaterede. Du kan finde mange forskellige opskrifter på denne side også.

Vi har samlet ét overblik over de nyeste og bedste gratis kogebøger indenfor området i 2023.


Det er ingen hemmelighed, at denne smarte køkkenmaskine er et unikt og nyere design, hvorfor det kan være vanskeligt at finde på actifry opskrift. Dog skal du ikke være i tvivl om, at der findes utallige af dem, og du kan endda finde en kogebog til formålet.

En airfryer er en meget nem maskine at benytte. Derfor vil du i mange tilfælde opleve, at det er nogle forholdsvis simple og måske endda kedelige opskrifter, du vil finde. Disse guides fungere til Philips og en række andre brands samt modeller.


Flere lækre airfryer opskrifter her

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste airfryer opskrifter og kogebog i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig læsere bør være opmærksom på. Du kan også, hvis du har lyst, se alle vores guides her.

Denne guide giver philips airfryer opskrifter, pandekager i airfryer guides, gratis opskrifter, actifry opskrifter og meget andet.


Nye spændende actifry opskrifter​

Du kan bruge den smarte maskine til at lave de lækreste snacks til dig og hele familien. Det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke slags snacks, du kan lave i denne smarte køkkenmaskine.
Husk at have i mente, at actifry opskrifter både en en erstatning til frituren og ovnen. Det betyder, at du kan lave alle former for snacks, som du også vil kunne lave i en ovn eller en fritur. Samtidig spare du både tid og kalorier med denne maskine.


Opskrifter – lav f.eks. De lækreste sprøde tortilla chips i din airfryer:

Hvad skal du bruge?

 • Tortilla pandekager
 • En smule olie spray eller til pensling
 • Salt

Fremgangsmåde:

 • Skær tortilla chipsene ud i ønsket størrelse
 • Fordel dem jævnt i kurven
 • Spray dem med en smule olie
 • Airfry dem på 180 grader i 8-10 minutter
 • Drys med salt
 • Server

Du kan med fordel vælge at servere dine sprøde, hjemmelavede tortilla chips med hjemmelavet guacamole, som nemt kan lave med lidt most avocado, små tern af rødløg og tomat og lidt salt og peber. Ellers kan du også med fordel købe en salsa, en hummus eller andet lækkert, som du kan dyppe dem i.

Dette er blot nogle af mange opskrifter til at lave de lækreste snacks i din airfryer. Køb f.eks. En kogebog og få meget mere inspiration. Du kan både finde en kogebog online såvel som fysisk. Da airfryer er et særligt populært produkt i USA, kan du med fordel finde en engelsk kogebog.

airfryer opskrift

Lækre Philips airfryer opskrifter (til alle modeller)

Hvad skal du bruge?

 • Frosne grønne bønner
 • Lidt olie
 • Krydderier (eks: salt, peber, chili, hvidløgssalt, paprika, allround, osv.)

Fremgangsmåde:

 • Hælde dine frosne grønne bønner i en pose eller en skål og drys lidt olie ud over.
 • Tilsæt de ønskede krydderier – brug gerne dine favoritter.
 • Tilbered i din airfryer på 200 grader i cirka 15 minutter, eller til bønnerne er gyldne.
 • Lav eventuelt en lækker dip af mayo eller creme fraiche og sriracha.
 • Server

Bønnefritter kan både bruges som en lækker snack, når du gerne vil have noget salt, men ikke ønsker at få alt fedten og snasken med fra traditionelle pommes frites. Du kan og netop bruge dem som erstatning for pommes frites, når du skal servere aftensmad for familie eller venner.


Resten af opskrifter for airfryer her


Anderledes airfryer opskrifter bog på snacks: pastachips

Hvad skal du bruge?:

 • Pasta, kogt efter anvisningen på pakken
 • Lidt olie
 • Krydderier, efter ønske

Fremgangsmåde:

 • Vend de kogte pastaer, dette kan både være traditionelle pastaskruer, men også mere sjove typer som farfalle, i olie og krydr med dine yndlingskrydderier.
 • Tænd din airfryer på 200 grader og kælder dine pasterne i tilberedningskurven i et jævnt lag.
 • Tilbered din pasta i 5 minutter, inden du ryster eller vender dem rundt og tilbereder dem yderligere 5 minutter mere. Fortsæt med dette, indtil pastaen er gylden. Dette tager gerne omkring 15 minutter.
 • Server 

Man tænker nok ikke lige på at skulle tilberede opskrifter, der indebører pasta i en airfryer opskrift bog, men de kan du altså sagtens. Pastachips bliver nemlig både knasende sprøde og smager hammergodt. Derfor kan du med fordel bruge denne opskrift på pastachips i airfryer og servere dem til dine gæster.

Du kan med fordel også bruge opskrifter på en lækker dip til din pastachips, som er tilberedt i airfryer. Nogle af disse er til tider at finde i Philips airfryer opskrifter og kogebog app.


Hovedret actifry opskrift

Der findes også utallige opskrifter, der er særligt udviklet til din airfryer. Med denne samarte køkkenmaskine har madlavningen aldrig været nemmere, og du kan opnå lækre hovedretter uden brugen af for meget olie.

Kyllingebryst i airfryer:

Hvad skal du bruge?

– Kyllingebryst

– Olie

– Krydder efter ønske

Fremgangsmåde:
– Skær eventuelt fedt fra kyllingebrystet
– Rør olien sammen med de udvalgte krydderier
– Pensl kyllingebryst med mariaden
– Airfry kyllingebrystet på 180 grader i 20 minutter.
– Server

Som du nok kan fornemme, har det altså aldrig været nemmere at lave lækre actifry opskrifter.
Ud over snacks og hovedretter kan du finde mange andre airfryer opskrifter – herunder blandt andet desserter.

Tilbehør​ samt kogebøger 2023

En airfryer opskrift har mange funktioner, som vil gavne din madlavning fremadrettet. Tilbehør er et vigtigt element, i din daglige kost, derfor har vi valgt at sætte et fokus på hvilke tilbehør der kan pifte din frokost, aftensmad eller snack op. Opskrifter som disse er også at finde i Philips Airfryer kogebog og opskrifter i deres app.


Actifry opskrifter – lav f.eks. De mest smagfulde broccolibidder i din airfryer:

Hvis du er til sunde alternativer, vil disse broccolibidder være perfekte som tilbehør eller snack. Broccoli kan tilføre meget smag når det kommer til din madlavning, her vil du få et ekstra sprødt element, som du med garanti vil gøre en del af din daglige kost.

Det er en nem opskrift at begå sig ud i, som blot tager 15 minutter at klargøre. Test opskrifter som denne derhjemme.

Det eneste du skal bruge:
– Et lille broccolihoved
– 4 spsk teriyakisauce (kan også anvende soyasauce og en spsk. honning.)

Fremgangsmåden er ligeledes simpel. Start med at vaske og skære din broccoli, som du herefter vender i din teriyakisauce. Derefter føre du din broccoli over i din airfryer, som skal tilberedes i høj varme ca. 180 grader i 15 minutter.

Lad dem blive crispy udenpå, men dejlig blød indeni.


Opskrifter – lav f.eks. Det sprødeste bacon i din airfryer:

Skal du tilberede lidt lækker morgenmad med scrambled eggs, eller en kyllingesandwich som bare bliver bedre med et par skiver blandt lagene af dreessing salat og kylling.

Airfryeren tager sig af al madlavning, selv de helt små tilberedninger, kan være klar på ingen tid.

Der findes masser af opskrifter på lækre madvare som kun bliver bedre ved at blive tilberedt i en airfryer. En opskrift på den lækreste og sprødeste bacon du nogensinde vil komme til at spise, får du lige her.


Du kender sikkert til besværet…

Alle kender til besværet med tilberedning af bacon, det sprøjter fedt på køkkenbord, væggen og til tider dit tøj. Her er airfryeren din nye bedste ven.

Med den lukkede skuffe hvor baconen vil blive tilberedt, vil alle dine tidligere problemer med tilberedningen forsvinde.

Nyd din bacon uden at skulle rengøre hele dit køkken bagefter.

Vælg den bacon du bedst kan lide. Herefter placere du baconen i airfryer kurven, hvor de ikke ligger ovenpå hinanden. Det varriere med tiden alt efter hvor meget sprødhed du ønsker din bacon skal have. Placer den færdige bacon på lidt køkkenrulle indtil det overskydende fedt er væk.

Chicken Wings eller en god omgang pommes frites er nogle af de mest oplagte madvare at tilberede i en airfryer, da airfryerens bedste kvalitet er at gøre din mad ekstra sprød.

Leder du efter mere inspiration til hvad du kan kokkerere med din airfryer, så findes der heldigvis masser af kogebøger og opskrifter derude, som kan liste rigtig mange forskellige opskrifter.


Desserter – pandekager i airfyer

Det er ikke kun snacks, hovedretter og tilbehør du kan tilberede i din airfryer. Der findes nemlig også utallige opskrifter på de lækreste desserter, som kan tilberedes i den uundværlige køkkenmaskine. Det bedste af det hele er, at du kan lave mange af dem på ingen tid. 

Drømmer du om at lave den lækreste chokoladekage, så læs med her! Vi har nemlig fundet den bedste opskrift, som nemt kan laves pandekager i airfryer. 


Hvorfor er en Philips Airfryer genial i dit køkken?

Der er flere grunde til, hvorfor det kan være en god idé for dig at anskaffe dig den smarte maskine hjem til køkkenet. For ikke alene kan du lave alverdens lækre opskrifter, som du kan finde i din kogebog derhjemme, på maskinen – du sparer også dig selv for masser af kalorier og penge. Ja – den er god nok! 

Philips airfryer XXL eller ej, har de bedste opskrifter og de dertilhørende guides, som blandt andet kan findes i diverse kogebøger, tilbereder din mad ved brug af en minimal mængde af olie. Du kommer langt med en sådan maskine, både i effektivitet og, men også at du kan skruge ned for olien, men hvor den stadig er med til at friturestege din mad, og give samme sprødhed.


Brandvarm luft, som cirkulerer rundt

Hvordan hænger det så sammen? Det skal vi fortælle dig! For med en airfryer og de mange opskrifter, du blandt andet kan finde i din kogebog, opnår du samme sprødhed som i en almindelig traditionel friture. Det sker ved hjælp af den brandvarme luft, som cirkulerer rundt i din airfryer i køkkenet. 

Med de rette actifry opskrifter slipper du derfor dels for at skulle slæbe store dunke af olie med hjem, som ellers er nødvendigt, hvis du har en friture. Derudover slipper du for at indtage de store mængder af olie, som maden på normalvis tilberedes i i en friture. 
I stedet opnår og kan du lave en lang række forskellige lækre og fedtfattige opskrifter, som med ét kan gøre tilberedningen i en almindelig friture og endda også din ovn til skamme.


En Philips Airfryer XXL – hvorfor?

Phillips airfryer XXL er en af de store maskiner, som kan lave en del mad ad gangen. Med denne maskine kan du lave mad 40% hurtigere og spare 60% mere energi, i forhold til en ovn. Det er både fordi du ikke bruger strøm på opvarmningen af ovnen, og desuden bruger den kortere tid på selve madlavningen. Derfor bruger den væsentlig mindre strøm. Det gælder de fleste modeller, men hvor denne store model fra Philips er stor og dermed kan have stort set samme mængder som en ovn.

Philips er nogle af de eneste, som har en fedtfjernende teknologi, hvor der på denne måde opsamles fedt i bunden af maskinen. Dette fedt adskilles og opsamles, så du undgår at dit mad ligger og svøber rundt i dette. Det kan give endnu mere sprødt skind, og mørt kød til fx en kylling eller andet kød. Med denne XXL størrelse kan du blandt andet også lave en hel kylling i maskinen, såvel som helt op mod 1,4 kg. pommes frites.


Disse elementer og egenskaber ved en Philips airfryer XXL er det som både de selv fremhæver men også det anmeldelse og test af produktet fremhæver. Til denne model kan de derudover købe lækre og gode tilbehør og ekstra dele til. Det er alt lige fra en rist, bestik til at tage med, ekstra holdere, en si og meget andet.

Philips airfryer XXL opskrifter og kogebog er dertil også en god ting, som fremhæves i anmeldelse af dette brand. Du får hundredvis af opskrifter med i deres Philips airfryer app, som har vejledninger, tips og opskrifter, som en god virtuel kogebog. Flere nemme actifry opskrifter, som du hurtigt kan bruge i hverdagen, men også nogle som er af mere avanceret karakter.


Er du på udkig efter en airfryer – så læs vores guide. 
Læs vores guide til Mad i airfryer og gør madlavningen nemmere.
PHILIPS Avance Collection XXL HD9650/90 Airfryer er den bedste maskine hvis der skal laves meget mad.
Lav nemme og gode frosne pommes frites i airfryer derhjemme. 


Airfryer kogebog?

Er du træt af at lede nettet tyndt for vejledninger, men i stedet er interesset i at have samlet alle i én kogebog?

Der findes mange udgaver af en kogebog til din airfryer, og du kan købe din næste hos din nærmeste bog og ide. Britt Andersen har blandt andet lavet en kogebog med en masse lækre opskrifter, som du ikke vil finde finde på nette.

Du kan både finde en kogebog online sovel om i en fysisk udgave. Hvis du derfor besøger en ven, der tilfældigvis har en køkkenmaskine, kan det være rart at have en udgave på telefonen.

Som nævnt ovenfor er airfryer opskrifter et særligt smart køkkenredskab i USA. Derfor findes der mange amerikanske guides, som du ikke vil kunne finde på dansk. Derfor kan du kan med fordel købe en engelsk kogebog.

Vil du vide mere mere om den smarte køkkenmaskine? Så kan du her læse meget mere en airfryer.


Hør mere om de forskellige airfryere her​

Det kan du ellers finde hos Mydinners


FAQ


Angivelse af kilder og tests:

 • Se flere guides her.
 • Se denne inspiration her.