Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Frosne grøntsager i airfryer – Opskrift, tips og tricks

Frosne grøntsager i airfryer – Opskrift, tips og tricks

frosne-groentsager-tilberedning

Dette dejlige, og meget populære, køkkenapparat airfryer har netop fundet sin rette plads på markedet. Det er en enormt smart måde at tilberede sin mad fedtfattigt. Du kan her blive klogere på, hvordan frosne grøntsager tilberedes i din airfryer med en god opskrift herunder.​

frosne grøntsager i airfryer

Opskrift til frosne grøntsager i airfryer

Helle
Sådan tilbereder du dine frosne grøntsager i airfryer.
4.67 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 400 gram frosne rodfrugter fx kartofler, sødkartofler, gulerødder, rødbeder, osv.
 • 3 spsk olie
 • 1 tsk salt
 • 1 tsk tørrede krydderurter fx rosmarin, timian, el.lign.

Sådan gør du
 

 • Har du købt dine rodfrugter fra frost, kan du med fordel tage dem op lidt før, at de skal tilberedes. På den måde kan det værste frost nå at tø.
  400 gram frosne rodfrugter
  frosne grøntsager i airfryer
 • Hernæst vender du dine rodfrugter olie i en skål eller i bakken, der hører til maskinen. 
  3 spsk olie
  frosne grøntsager i airfryer
 • Ovnen skal gerne have en temperatur på 200, når du tilbereder dem i 20-25 minutter.
  frosne grøntsager i airfryer
 • Tjek gerne løbende de frosne grøntsager i din airfryer, så du sikrer dig at de ikke får for meget. 
  frosne grøntsager i airfryer
 • Når du vurderer at jordskokkerne, rødbederne eller hvad du har valgt har fået nok, fjernes de fra maskinen og haps – så har du det lækreste tilbehør til din middag.
  1 tsk tørrede krydderurter
  frosne grøntsager i airfryer

Video

Noter

Med stor kærlighed til olie og smør, kan man dog godt indrømme at vi ikke ville har dårligt af at skære en smule ned på forbruget af dette. Derfor er det enormt smart at denne type ovn er kommet på markedet. Vi hjælper dig med at håndtere og udnytte den bedst muligt.

Nutrition

Calories: 200kcal
Keyword Grøntsager
Tried this recipe?Let us know how it was!

Nu når du måske endelig har begivet dig ud at investere i en airfryer af det ene eller andet mærke, kan du begive dig ud i at tilberede alle mulige former for råvarer enkeltvis eller som en mere samlet ret. Det er blandt andet dine frosne grøntsager, såsom broccoli, gulerødder, rodfrugter og meget mere.

Hvis du ønsker at spare penge, hvor du kan, kan du her hos Mooly også læse og finde Computersalg rabatkode, POWER rabatkode eller med24 rabatkode.

Spar op til 80%

Silikoneform til airfryer

20 kr

100 kr

Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør

Søg efter “Chiotto airfryer

Spar på fedtstoffer – uden at gå ned på smag​

Til tider kan det være en fordel at tilføje en lille del fedtstof til din ovn, for at give den sidste crisp, men det er ikke nødvendigt.
Bagepapir i airfryer er altså et stort no go, hvilket også kan siges at være en besparelse, da en airfryer ikke behøver noget ekstra tilbehør.

frosne grøntsager

3 tips og tricks til frosne grøntsager i airfryer​

1. Når du tilbereder de frosne grøntsager, lige såvel som friske grøntsager, skal du huske at tage højde for hvilken type grøntsag, du har med at gøre. Mange grøntsager skal have vidt forskelligt tilberedningstid og varme. Nogle kan tåle høj varme, hvor andre nænsomt skal tilberedes. Eksempelvis skal rodfrugter have omkring 20-25 minutter.

2. Vask aldrig dine grøntsager (hvis de er friske) for lang tiden inden, ligesåvel som du ikke skal tø dine grøntsager op i god tid inden. Læg dem i næsten direkte fra posen.

3. Skær andet grønt ud til frosne grøntsager, som du ikke benytter dig af fra andre madlavninger. Du kan benytte disse i din airfryer en anden god gang.

Hvilke råvarer kan jeg tilberede i maskinen?

Du kan selvfølgelig også lave en masse andet end frosne grøntsager i din airfryer, og nogle af dem kommer vi ind på nærmere nu her. Det er altid sundt og godt med ny inspiration. 

Du kan blandt andet også lave flæskesteg eller hel kylling i din air fryer, hvor de får den sprødeste skorpe og skind. Dette blot med brug af minimalt olie. Det giver dig frihed ved at tilberede denne råvare i ene lille frier ved siden af. Til en hel kylling vil det være oplagt også at tilberede lækre rodfrugter, kartofler eller lignende fra frost, som tilbehør.

Du kan derudover tilberede frugt, skaldyr, kød, grøntsager (frosne eller ej), kage eller andre søde dessertlignende sager, pommesfritter eller anden form for kartoffel. Du kan sågar tilberede pølser i din fryer, så de får den perfekte skorpe uden at springes.

Læs også vores lækre guide til at lave en hjemmelavet astronaut drink derhjemme, den og hurtig til 2023.

Vil du se andre airfryer opskrifter? Tjek disse ud: hasselback kartoflerhamburgerrygæggekage, hakkebøffrikadellerfrosne rundstykkerkoteletter.

Sådan tilbereder du rodfrugter i køkkenapparatet

Mangler du det perfekte tilbehør til aftensmaden, som er sundt og lækkert – men ikke består af de sædvanlige grøntsager som gulerødder, kartofler eller brocolli. Så kan du med fordel tilberede rodfrugter i maskinen. Du kan sagtens bruge de de frosne grøntsager i din airfryer.

Hvad skal jeg være opmærksom på ved tilberedning af frosne grøntsager?

Nu har du endelig din maskine, og skal bare i gang med at bruge den rigtigt og godt og det giver dig nogle muligheder, men også ting du skal være opmærksom på. Du skal blandt andet altid huske at tage højde for den enkelte grøntsag, som tidligere nævnt ved tips og tricks til frosne grøntsager i airfryer.

Du kan både foretage en kogning, dampning og lynstegning af dit grønt. Dampning er noget, der tager længere tid, men som gør, at næringsstofferne nemmest holdes i grøntsagen. 

Ved kogning giver du ofte dine grøntsager for meget og hurtig varme, hvilket ofte ikke er nøvendigt. Du kan blot lade dem tilberede i vand, som har været oppe at koge. 

Sidst men ikke mindst så kan du lynstege, som indebærer kort afbagning med høj varme. Det giver mere sprødhed til eksempelvis kartofler / pommes frites.

Du kan få en stort overblik over forskellige airfryer her.

Læs også om tapas catering København eller julefrokost catering København her.

Alle frosne grøntsager i airfryer

Der findes nærmest ingen begrænsning for, hvilke frosne grøntsager, du kan tilberede i din airfryer. Du kan både dampe din broccoli i din air fryer og du kan stege dine kartofler eller rodfrugter, så de bliver helt sprøde. Med andre ord, så kan en airfryer gøre dig rigtig mange fordele, som gør din hverdag meget nemmere.

Er du også træt af, at din broccoli bliver helt våd og splattet, så kan du med fordel lave dem i din air fryer. Her tager du blot din broccoli fra frost, kommer dem i din airfryer og inden længe vil du have broccoli, der hverken er våd af kogevandet eller splattet efter for lang kogetid.

Du kan også med fordel lave sprøde, frosne grøntsager i din airfryer. Du skal blot komme den udvalgte grøntsag ned i din airfryer i et tyndt lag, give dem et godt skud varme, og så vil du have lækre, sprøde grøntsager inden længe. Dette kan du sagtens gøre med frosne grøntsager. Ønsker du ikke at gøre det med frosne grøntsager, så er alm grøntsager også super lækre i en airfryer.

Et eksempel på dette er pomfritter. Hvis du nogensinde har købt en pose frosne pomfritter, så ved du også, at på et tidspunkt, vil du være færdigtilberede, og giver du dem lidt længere, vil de også blive sprøde. Det samme kan du også gøre med andre grøntsager.

Et rigtigt godt alternativ til pomfritter er frosne grønne bønner. Disse kan du komme i din air fryer med lidt olie og salt, og så vil du inden længe have sprøde bønnefritter i airfryer.

Der findes således kun ganske få begrænsninger for, hvad du kan lave af frosne grøntsager i din airfryer. Det kan både være større og mere grove grøntsager, men du kan også sagtens tilberede mindre og mere delikate grøntsager helt uden problemer i din airfryer.

Læs omkring erhvervsrengøring Herlev, hvis du skal have en virksomhed til at gøre rent på dit kontor, eller dit lager.

Man kan også lave bacon i airfryer. Se opskrift her. Du kan også få proteinpulver tilbud her. Spar penge online med kuponkoder, læs Mofibo rabatkode, Imerco rabatkode og MyProtein rabatkode.

Sådan vedligeholder du den smarte køkkenmaskine

Om du tilbereder frosne grøntsager i din airfryer, såsom rodfrugter, kød eller kartofler eller anvender den til at lave pommes frites, stegt kylling, kage eller andre lækre madvarer vil den naturligvis blive snavset. Præcis som tilfældet er for en bageplade med bagepapir, en pande eller et ildfast fad i ovnen. 

Derfor er det vigtigt, at du løbende rengører den, når du har tilberedt de frosne grøntsater i din airfryer eller på anden vis har klaret madlavningen i det populære køkkenapperat. 

Alt efter hvilke model du har stående hjemme på køkkenbordet, kan der være forskellige måder, hvorpå modellen skal rengøres. Alligevel er der en række fællestræk, der går igen hos de fleste modeller. 

Inden du påbegynder rengøringen er det vigtigt altid at lade den køle af. Gerne i i hvert fald 30 minutter efter brug. Mange modeller kommer med en slip-let belæsning. Det betyder også, at den kan ødelægges, hvis der bruges metal eller skuremidler til at rengøre den. Sæt i stedet de aftagelige dele i blød inklusiv selve gryden, såfremt der sidder gamle madrester i den. 

Sørg for at brug et godt rengøringsmiddel, der kan fjerne fedt. For selvom der ikke skal bruges meget fedtstof til selve madlavningen, vil der alligevel samle sig en del – dels fra maskinen og dels for den mad, du har lavet.  

Hvis du ikke løbende rengører det smarte køkkenapparat kan der på sigt samle sig rigtig meget skidt og snavs, der i sidste ende kan være svært at få bugt med. Derfor er det en god idé, løbende at klare rengøringen.

Se også Onyx knive her på siden.

Er du også på udkig efter Fisker Ocean leasing, læs mere her.

Læs også om privatalarm uden abonnement her.

Har du lyst til en drink efter du har lavet mad i din airfryer, kan du følge vores opskrifter:

Angivelse af kilder og tests:

GH kommer her med sine anbefalinger her
BBC GoodFood har sine foretrukne maskiner her.
Homes & Gardens – se deres test af maskinerne.