Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » White Russian opskrift – Smag den skønne kaffelikør drink

White Russian opskrift – Smag den skønne kaffelikør drink

En White Russian drink er til dig, der elsker iskaffe eller islatte, da drinken egentlig bare er det samme med alkohol. Derfor har vi også lavet en nem og overskuelig opskrift, som du med fordel kan bruge, hvis du vil smage den lækre drink, som er god til alle, der godt kan lide drinks og kaffe.

Selvom navnet antyder det, så er denne cocktail faktisk ikke fra Rusland, men faktisk snarere fra USA, hvor den især blev populær efter at være blevet præsenteret i en film. Det er lidt det samme, som skete med den famøse Cosmoplitan efter Carrie Bradshaw fra Sex and the City introducerede den i serien fra slut 90’erne, start 00’erne.

white russian drink opskrift

Opskrift på White Russian drink

Helle
Hvis du er vild med iskaffe eller islatte, så vil du elske denne kaffedrink, White Russian drink, der både har den gode smag af kaffe, men som også samtidig er både cremet og smagfuld.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 3 minutter
Samlet tid 3 minutter
Ret cocktails, Drinks
Køkken Amerikansk
Antal 1 drink
Kalorier 220 kcal

Equipment

 • 1 glas
 • 1 jigger (målebæger)

Ingredienser
  

 • 2 cl vodka
 • 4 cl kaffelikør eksempelvis Kahlua
 • 5 cl kold mælk gerne sødmælk
 • 1 håndfuld isterninger

Sådan gør du
 

 • Kom isterninger i det glas, du gerne vil servere din White Russian drink i.
  white russian drink opskrift
 • Afmål vodka, kaffelikør og mælk i glasset, og hæld det i glasset.
  white russian drink opskrift
 • Servér gerne med et sugerør.
  white russian drink opskrift

Video

Noter

Denne gode drink med kaffe og mælk er den alkoholiske version af en islatte, som jo ellers også er et populært valg. Du kan med stor fordel vælge at drikke denne smagfulde White Russian drink ud fra vores opskrift, hvis du elsker drinks med kaffesmag.

Nutrition

Serving: 5dlCalories: 220kcal
Keyword Cocktails, Drinks, White Russian drink
Tried this recipe?Let us know how it was!

Nem White Russian opskrift

Drinken er i sig selv ikke ret svær at lave, da det blot kræver tre ingredienser og en håndfuld is at lave den gode drink. Derfor er det da også en opskrift, du kan bruge derhjemme, fordi den netop er nem, og så smager den forrygende. Du kan sagtens vælge at servere en White Russian drink til dine gæster, hvis du har nogle forbi til middag eller en hyggelig sammenkomst.

Variationer af drinken

En variation af White Russian er en Black Russian. De har mange ting til fælles bortset fra mælken. Det ligger måske også lidt i navnet på drinken, at den er sort, hvilket er fordi den ikke indeholder mælk.

En Black Russian består blot af vodka, kaffelikør og isterninger, så hvis du mest er til sort kaffe, kan det være, at denne drink falder mere i din smag. Du skal nok også være lidt mere vant til at drikke alkohol, hvis du kaster dig ud i denne drink, da den udelukkende består af alkohol uden fortyndende væsker.

Isterningerne kan smelte en smule og opløse drinken lidt, men ikke nok til at den bliver mindre stærk. Du bør derfor være lidt varsom, når du drikker denne drink.

Hvis du derimod ikke kan få nok af fedmen og sødmen i en white russian opskrift, kan du erstatte mælken med fløde. Det gør konsistensen endnu mere cremet, og tilføjer noget mere sødme til smagen.

FAQ

Hvad er en White Russian lavet af?

En White Russian drink er en drink lavet af vodka, sødmælk og kaffelikør tilsat isterninger. Det er en fantastisk cocktail, der smager fuldstændig som en islatte. Der kan bruges Kahlua, valgfri vodka og den mælk du foretrækker, men det smager bedst, jo federe mælken er.

Bliver man fuld af White Russian?

En klassisk White Russian drink består af både vodka og kaffelikør, som begge indeholder procenter af alkohol. Man kan derfor sagtens blive fuld af denne drink. Alle reagerer forskelligt på alkohol, så nogen kan blive fulde af en enkelt drink, hvor andre kan drikke flere.

Er White Russian en stærk drink?

En White Russian er en stærk drink, da to ud af tre ingredienser indeholder alkohol. Den smager derimod ikke særlig stærkt, da mælken og kaffesmagen overtager. Tag det derfor lidt roligt, da smagen kan snyde. Selvom isterningerne smelter undervejs og fortynder drinken en smule, er den stadig stærk.

Hvad er forskellen på en Black Russian og en White Russian?

Forskellen på en Black Russian og en White Russian er meget simpel og lægger lidt i navnene. En White Russian indeholder mælk, hvor en Black Russian ikke gør, hvilket er afgørende for farven. Den sorte variant består udelukkende af vodka, kaffelikør og isterninger.

Kilder

 • Læs om White Russians historie på wikipdia.org.
 • Find også opskriften på engelsk her.

5 from 1 vote (1 rating without comment)