Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Forside / Elselskaber

Elselskaber i Danmark – find det bedste elselskab 2023

elselskaber

Vi går ikke gennem en dag uden at bruge strøm der kommer fra elselskaber i Danmark. Vi bruger strøm når vi oplader vores mobiltelefon, når køleskabet er tændt og når vi laver mad. Der findes et hav af el selskaber, men hvordan vælger du det bedste elselskab Sjælland og Jylland til gode priser?

Alt det kan du læse meget mere om her. Vil du læse mere om specifikke elselskaber kan du læse mere om Andel elpriser, Ewii elpriser, Norlys elpriser eller SparEnergi elpriser?


Hvilket el selskab skal jeg vælge?

Siden 2003 har det været frit for den enkelte husstand at vurdere og vælge det bedste elselskab til eget brug. Det kan dog godt være lidt en jungle at sammenligne elselskaber i Danmark, når der findes over 45 forskellige. 

norlys
Score
 • Vedvarende energi
 • Månedlig betaling
 • Rabatter på ladeløsninger
nettopower
Score
 • 0 kr. i abonnement
 • Kåret til billigste elselskab
 • God kundservice
edisonel
Score
 • Grøn energi
 • Fast eller variabel el
 • God kundeservice

Det vigtigste når du leder efter en el leverandør, er at du finder en aftale, der passer til dig og sin situation. Hos de fleste elselskaber Sjælland eller Jylland kan du vælge mellem en fast pris eller variabel pris, der ændrer sig i takt med at priserne på el ændrer sig. Derfor er det vigtigt at du gør et grundigt forarbejde, inden du vælger det bedste elselskab for dig.

Bliv klogere på elselskaber priser på denne side. Er du derimod nysgerrig på at vide noget mere om emnet ladeboks elbil? Så giver vi dig også mulighed for dette.


Sammenlign bedste elselskaber i Danmark

Vi har før skrevet om billig el og billigste elselskab, og står nu også klar til at hjælpe med at sammenligne elselskaber i Danmark. Med de mange forskellige udbydere kan det være svært at blive helt klog på de mange forskellige elselskaber Jylland eller Sjælland, samt hvad det bedste elselskab er.

Men når du i din søgen bliver forvirret over tal og elselskaber priser, så er der tre ting, der er gode at fokusere på, når du sammenligner:

 • Kig efter den laveste kWh pris
 • Kig efter et el selskab med en lav, eller ingen, abonnementspris
 • Hvilke tillæg og gebyrer, der bliver lagt oven i prisen

Det er også vigtigt at undersøge, om der er tale om et introduktionstilbud, og at prisen så stiger efterfølgende, så du ikke bliver snydt.


Elselskaber i Danmark


Elselskaber priser

Vi har her samlet en liste over navne på elselskaber i Danmark, og hvad priserne er hos dem i skrivende stund. Det er vigtigt at huske på, at priserne ændrer sig fra dag til dag, og fra time til time. Det kommer an på udbud og efterspørgsel på strømmen. Men lige nu er priserne som følger på de 5 bedste elselskaber lige nu:

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Vær opmærksom på, at priserne er dynamiske, og vil derfor ændre sig hele tiden. De hvordan priserne på strøm i Europa ændrer sig


Sådan vælger du en en el leverandør

Det er heldigvis gratis at skifte mellem elselskaber i Danmark, men du skal dog være opmærksom på din kontrakt, og at du selvfølgelig ikke må bryde de vilkår der står i den. Andre ting, der er værd at være opmærksomme på, er:

 • Hvilken elløsning passer dig? Skal det være et elselskab, der har fokus på prisen? En el leverandør, der har fokus på grøn energi, eller noget helt tredje?
 • Sammenlign priserne mellem de forskellige elselskaber
 • Læs det med småt
 • Tjek el selskabets anmeldelser

Vi håber, du er blevet klogere på, hvad du skal være opmærksom på, når du er på udkig efter at finde navne på elselskaber Sjælland eller Jylland, priser samt det bedste elselskab generelt.

Læs også mere om elpriser time for time.Hvad skal du vælge? Fast eller variabel?

Nedenunder i grafen, kan du se hvad prisen har været for hhv. fast og variabel elpris. Du kan se af fast elpris har været dyrere end variabel – især hvis du har været god til at bruge din strøm i de billigere tider.


Mere information

Leder du efter mere information om elselskaber priser, i Danmark, Sjælland og Jylland kan det være en god idé at kontakte det bedste elselskab, og høre mere om den pågældende udbyders aftaler. Det kan variere en del, hvorfor det er en god idé at orientere sig grundigt, før man underskriver en aftale.

Der findes heldigvis mange gode elselskaber i Danmark, så du kan være helt sikker på, at finde en god leverandør af din el.


FAQ

Er der prisforskel hos elselskaber?
Priserne på strøm svinger hele tiden, samtidig med, at de forskellige elselskaber har forskellige aftaler. Så din pris kommer helt an på, hvilke elselskaber Sjælland eller Jylland du vælger. Derfor er det altid en god ide at lave et grundigt forarbejde, inden du vælger. 

Hvad er det bedste elselskab til en god pris?
Som nævnt, ændrer elselskaber priser sig hele tiden, så er det er svært at sige, hvad det mindst dyre el selskab er. Derfor kan du altid gå herind på vores side, og se vores overblik over hvilke el leverandører, der har de bedste priser lige nu. 

Hvilket elselskab skal jeg vælge?
Det kommer helt an på din situation og dine behov. Det kan være du ønsker det laveste pris, eller det grønneste selskab? Undersøg altid flere og sammenlign også gerne aftaler og elselskaber priser, så du er sikret den bedste pris. 

Kan jeg selv bestemme hvilke elselskaber jeg vælger?
Ja, du kan helt selv bestemme, hvilket elselskab, du vælger. Du kan altså vælge andre elselskaber Danmark end din nabo og betale det samme, eller have det samme selskab og betale forskellige priser pga. forskellige aftaler. Lav derfor altid dit forarbejde grundigt.


Mooly tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

Angivelse af kilder og tests: