Skift elselskab i dag, nemt og bekvemt. Ved hjælp af den danske lovgivning, er det blevet gjort legende let at skifte til lige netop den elleverandør, du gerne vil have. Men hvordan skifter man selskab? Og hvem er min nuværende udbyder? Jo, det skal vi fortælle dig. Læs med videre, så finder du en god guide og gode tilbud.
Vil du gerne kende til alle dine muligheder, kan du med fordel indhente tilbud fra flere elselskaber i Danmark. Dette giver dig et overblik over de mange muligheder, du har hos forskellige udbydere. Læs om gode tilbud og elpriser hos NRGI, OK.
Hvordan skifter jeg til nyt elselskab?
1. Undersøg dit nuværende elforbrug
Det er vigtigt at vide hvad dit nuværende elforbrug er inden du skifter til et andet og nyt elselskab. Det gør du ved at aflæse din elmåler eller ved at se på dine elregninger over det seneste års tid. Husk også at notere hvad din nuværende elaftaler er, så du kan sammenligne priser.
2. Undersøg priserne og sammenlign med
Når du kender både dit forbrug og din nuværende aftale, kan du begynde at sammenligne priser med andre selskaber.
3. Underskriv din nye elaftale og din nye el udbyder klarer det hele
Efter du har valgt hvilket selskab som skal være din nye leverandør af el, kan du underskrive kontrakten du bliver tilsendt, og din nye udbyder vil klare resten – ift. at opsige abonnementet til det gamle selskab.
4. Dan dig et overblik her på siden
Du kan her på Mooly.dk danne dig et godt overbliver over hvilke elselskaber om du kan gøre brug af. Gå ind på https://mooly.dk/elselskaber/, og så kan du se hvad de forskellige koster.
Skift elselskab til variabel eller fast pris
Skift elselskab til ét, der giver dig elpriser, du kan være med på. Er du okay med, at priserne skifter med vejret, nærmest bogstaveligt ment her i Danmark, så vil variable elpriser måske være noget for dig. Overvej dette, når du skal skifte.
Hvordan skifter jeg så til denne type? Jamen, du vælger blot ét af de elselskaber i Danmark, der tilbyder dette, og så aftaler du, at dette er din foretrukne type.
Omvendt kan du også vælge at skifte til eller beholde en fast pris på din el, så den ikke varierer med, når det blæser, solen skinner og andre forhold. Dog vil det typisk være lidt højere strømpriser, men med det følger også en større sikkerhed. Du kan se forhold mellem de to typer herunder.
Lær mere om elpriser time for time, og hvorfor de veksler samt elselskaber Sjælland.
Skift elleverandør i dag
Skift elleverandør i dag uden problemer – dog skal du være opmærksom på at overholde din nuværende kontrakt. Alt efter hvilket nyt elselskab du får strøm fra, er man typisk bundet af sin aftale i op til 6 måneder.
Du kan derfor først foretage et skift elselskab når denne periode er udløbet. Er du i tvivl om din aftale, kan du kontakte din nuværende udbyder, og blive klogere på betingelserne. Du kan også kontakte et af de mange elselskaber i Danmark og høre, hvad de kan gøre for dig.
Måske du kan få et godt tilbud?
Vil du vide mere? Se også hvornår er strøm billigst, fast eller variabel pris, spar penge på el og hvad er mit elselskab.
Find det bedste tilbud
Overvejer du at skifte elselskab, kan du med fordel undersøge, hvilke elselskaber i Danmark som har det mest fordelagtige tilbud. Uanset om du ønsker fast eller variabel pris er der andre fordele at forhandle, som eksempelvis skift elleverandør uden binding, god kundeservice og månedsvis betaling.
Det er helt op til dig, hvad du lægger vægt på. Du kan også kontakte flere og et nyt elselskab og sammenligne disses priser og fordele, så du kan træffe en beslutning på et oplyst grundlag.
Gode råd når du skal skifte elleverandør
Vi har her lavet en liste med gode råd, overvejer du skift elleverandør:
- Find det bedste tilbud
- Kontakt forskellige elselskaber i Danmark
- Overhold din nuværende aftale
- Overvej om du ønsker fast eller variabel pris
- Overvej om du ønsker abonnement eller månedlig betaling
- Gør dig tanker om, hvilken type energi du ønsker
Dette er blot gode råd – du bestemmer selvfølgelig helt selv, hvordan du bærer dig af med skift elselskab. Det er heldigvis ofte en nem og hurtig proces, som de fleste kan finde ud af, uden de store problemer.
Grøn energi
Der er stor forskel på, hvordan energi laves. Grøn energi fra vindmøller og solceller bliver mere og mere udbredt, dog skal man ofte tage et bevidst valg om at vælge et af de elselskaber i Danmark som tilbyder dette, da det meste strøm ellers kommer fra fossile brændstoffer som kul, gas og olie.
Grøn energi er langt mere bæredygtigt, hvorfor det er vigtigt at have for øje, ønsker du at prioritere dette i forbindelse med dit skift til nyt elselskab.
Tip: find det bedste tilbud på grøn energi før du vælger at skifte elleverandør.
Kan man skifte elselskab…?
Kan man skifte elselskab, når man bor i lejlighed eller til leje? Ofte, når man flytter ind i en boligforening eller ind hos en lejer, vil der være et selskab, som anvendes af flertallet, eller som er blevet udvalgt som standarden. Det betyder dog langt fra, at du ikke kan lave et skift elselskab. Tværtimod.
Du kan blive præsenteret for de forskellige muligheder, eller for den aftale, som udlejer eller foreningen har, men du er aldrig tvunget til at vælge en aftale, du ikke selv synes om.
Hvordan skifter man selskab på en nem måde? Skift udbyder ganske nemt. Det er nemlig sådan, at når du vil skifte elleverandør, så gennemgår du en meget nem og kort proces, som alle kan gøre og finde ud af. Dette gælder for alle typer af boliger, udbyder og forbrugere.
Når du har fundet frem til et af de udbydere i Danmark, som kan byde på netop de fordele og elpriser, som du gerne vil have, så laver du blot en aftale med denne virksomhed, hvor du laver en god aftale med relevante produkter og underskriver aftalen. Sammenlign gerne flere selskaber for det bedste tilbud.
Herefter vil det være et nyt elselskab job at opsige din gamle aftale med det forrige. Og dette gør de gerne for dig. Dette gælder i hele Danmark. Læs om elselskaber Fyn, elselskaber Sjælland og elselskaber Jylland.
Kan det betale sig at skifte elselskab?
Kan det betale sig at skifte, hvis man allerede har en god aftale, eller hvis man har specifikke behov? Ofte kan de det godt betale sig at skifte til nyt elselskab. Der findes nemlig et væld af muligheder derude, med de over 40 forskellige selskaber, som findes i Danmark.
Er du derfor ikke tilfreds med den aftale du har, eller er det blevet for dyrt for dig med dit nuværende abonnement? Så kan du med fordel overveje et skift af udbyder til det andet, du føler, passer bedre til dine behov. Du kan overveje, som det skal være et selskab med fokus på:
- Gode priser
- Bæredygtighed
- Grøn energi
- Gennemskuelige aftaler
- Billigt abonnement
Hvor hurtigt kan man skifte elselskab?
Hvor hurtigt kan man skifte elselskab? Og hvordan gøres det? Skift fra dag til dag ganske nemt. Som nævnt ovenfor, så kan du skrive en ny aftale, når det passer dig, når du finder den rette aftale, eller vælger et selskab, som dækker netop de behov, du har.
Et skift til nyt elselskab fra dag til dag er helt muligt, fordi det nye vil opsige dit gamle abonnement og din aftale for dig, så du ikke skal tænke på det. Det betyder også, at når du har skrevet under på din aftale, vil nogle af de hurtige og effektive selskaber med det samme gå ind og afmelde din tidligere kontrakt, så du har en ny aftale allerede næste dag.
Fordele ved at skifte elselskab
Der er flere fordele ved finde et nyt tilbud. Der bliver konstant udviklet på måder, som sørger for billigere og mere bæredygtig strøm. Det betyder, at der nemt kan komme et andet firma, som kan tilbyde dig en bedre løsning.
Du kan derfor skifte til en leverandør, som både tilbyder billigere el end det du har nu, og hvor strømmen kommer fra vedvarende energikilder. Det kan betale sig at være opdateret med tilbud på nyt elselskab.
Hvad skal du overveje inden du skifter?
Inden du vælger ny leverandør til din strøm, er det en god idé at gøre sig nogle tanker om, hvad det er du søger. Det kan virke overvældende at læse om alle de fordele, som der kan være at hente hos de forskellige leverandører.
Tænk derfor over, hvad de vigtigste to pointer er for dig. Det kan være, at du meget gerne vil have strøm, som kommer fra vedvarende energikilder, eller at du gerne vil have den billigste og mest enkle aftale.
Derudover er der overvejelser i forhold til selve aftalen. Her er tre punkter, som kan hjælpe dig med at træffe beslutningen:
- Bindingsperioden: Nogle udbydere har en bindingsperiode, som betyder, at du er bundet til aftalen i en bestemt periode. De fleste elselskaber må maksimalt binde dig til 6 måneder, så er det mindre end 6 måneder siden, at du skiftede leverandør, er det en god idé lige at tjekke om der er en bindingsperiode, inden du skifter.
- Introduktionspriser: Det er let at falde for den gode introduktionspris, når man skifter leverandør. Sørg for, at du gennemtjekker, hvor længe introduktionsprisen varer, og hvad prisen er, når den udløber.
- Fast eller variabel? Du skal tage stilling til om din aftale skal være fast eller variabel. Ved en fast aftale betaler du månedligt, hvilket er godt til dig, der ikke gider at følge med i, hvordan priserne på strøm svinger i løbet af ugen. Ved en variabel aftale følger du prisudviklingen for strøm, og er et oplagt valg til dig, der bruger meget strøm eller har en elbil, som skal lade i de billigere timer. Læs også Fast eller variabel elpris.
Hvem er mit selskab?
Er du i tvivl om, hvem dit elselskab er? Så kan du gøre flere ting for at finde ud af det. Du kan finde én af dine elregninger frem og se, hvem der står på, som din udbyder. Har du ikke mulighed for dette, kan du også se dine kontoudtog igennem, hvor det formentlig også vil fremgå.
Fungerer ingen af ovenstående muligheder for dig, kan du også vælge at logge ind på Eloverblik.dk og finde dine oplysninger. Her kan alle finde oplysninger om sin nuværende udbyder og aftalen hermed.
Mooly tester
Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk
Se også:
Angivelse af kilder og tests:
- Electric choice
- EDF Energi
- Få tips til at spare på strømmen hos Santander.
- Globelpetrolprices
- Statista
FAQ
Koster det noget at skifte elselskab?
I Danmark er det helt gratis at skifte elselskab. Det eneste du skal være opmærksom på, er om der er en bindingsperiode i din aftale, men ellers kan du i princippet skifte selskab hver måned, hvis det er det du ønsker.
Hvor lang skal man bruge på skift af elselskab?
Det tager ikke mere en 5-10 minutter at skifte elselskab. Du skal blot kontakt det nye selskab, som du ønsker en aftale hos, og så vil de tage kontakt til det gamle selskab, og sørge for at dit abonnement der, bliver afmeldt.
Kan jeg selv bestemme hvilket elselskab jeg vil bruge?
Ja. I Danmark kan du helt selv bestemme, hvilket selskab du ønsker at tegne et abonnement hos. Det kan altså også betyder at dig og din nabo, der bor på samme vej, kan betale to forskellige priser, alt
Kan man skifte elselskab, hvis man bor i lejlighed?
Når du flytter i lejlighed, kan din udlejer præsentere dig for et selskab og en aftale, men den behøver du ikke acceptere. Du har selv mulighed for at undersøge forskellige aftaler og vælge den, der passer bedst til dig og dine behov.