Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Elselskaber Sjælland – find bedste og billigste el (2023)

Elselskaber Sjælland – find bedste og billigste el (2023)

Find de bedste muligheder for elselskaber på Sjælland, hvis du vil finde den bedste elaftale for din bopæl. Vi bruger strøm til både at oplade mobiltelefonen, til at holde fødevarer kolde i køleskabe, til at lave mad hver eneste dag. Derfor er det også vigtigt med en god udbyder.

elselskab uden aconto
Score: 5
 • Bedste kundeservice
 • Billigste elselskab
 • 0 kr. i abonnement

310 kr. pr. måned

1,86 kr. pr. kWh

elselskab uden aconto
Score: 4,8
 • Ingen binding
 • Fast eller variabel el
 • Rabatter på forsikringer m.m.

335 kr. pr. måned

2,01 kr. pr. kWh

elselskab uden aconto
Score: 4,5
 • Spar 500 kr. på første regning
 • Månedlig betaling
 • 0 kr. i abonnement

388 kr. pr. måned

2,33 kr. pr. kWh

Vil du finde det bedste selskab, så kan du læs mere om de specifikke elselskaber, som Ewii, Norlys og SparEnergi her.


Vores anbefaling af elselskaber på Sjælland


Hvilket el selskab skal du vælge?

Det har siden 2003 være frit for enhver dansker at vælge mellem de bedste elselskaber Sjælland og i andre dele af landet til eget brug på bopælen. Men det kan være svært at finde ud af, hvad man skal vælge, når mulighederne er så mange. Skal man gå efter den billigste el? Eller er det grøn energi, som er vigtigst for dig?

Der findes i dag over 45 forskellige strøm udbydere, og herunder finder du nogle af de bedste for dig, geografisk set.


Liste over elselskaber på Sjælland

Disse elselskaber på Sjælland kan du læse meget mere om her på siderne:


Sammenlign bedste elselskaber på Sjælland

Når du ser dig efter en ny elleverandør, så er det vigtigste at huske at finde en aftale, som passer til netop dine behov og de ønsker, du har. De fleste elselskaber Sjælland tilbyder faste priser og variable priser, og dermed har du også flere muligheder, som du kan vælge imellem – og dette gør det netop til noget af en jungle.

Nogle ønsker den billigste el, andre ønsker grøn energi. Se oversigt over forskellige udbydere for mere information, så du kan træffe den rigtige beslutning for dig.

Læs også mere om elpriser time for time.


Elselskaber på SjællandHvad skal du vælge – Fast eller variabel?

Herunder finder du en graf, der kan hjælpe dig med at få et overblik over faste og variable priser hos elselskaber Sjælland. Her ses det, at faste elpriser er dyrere end variable.


Vælg udbyder med omhu

Er du interesseret i at spare penge på strøm, er det en god idé at danne dig et overblik over elselskaber priser, før du vælger din kommende strøm udbyder. Disse kan nemlig godt adskille sig fra hinanden, hvorfor det sommetider kan betale sig at skifte til en anden leverandør.

Er det elselskaber Sjælland du har fokus på, kan det sommetider også være en fordel at undersøge væk fra lokalområdet, så du får flere selskaber i spil. Det er nemlig langt fra sikkert, at det billigste elselskab også er det, som ligger tættest på dig.

elselskaber Sjælland

Tips til billig strøm

Er på udkig efter billig strøm, er der en række tips som er gode at være opmærksom på. Udover at du kan vælge mellem elselskaber Sjælland, er der også faktorer uden for din kontrol, som har indflydelse på aktuel elpris. Dette kan blandt andet være:

 • Tidspunkt på døgnet
 • Lokation
 • Vejrmæssige forhold

Den billigste el afhænger derfor ikke blot af valg af elselskaber Sjælland, men er en blanding af flere faktorer. Se med under for hvornår er strøm billigst.


Hvornår er strøm billigst?

Som tommelfingerregel er strøm billigst mellem 00.00 og 06.00, dvs. i de sene nattetimer hvor folk sover, og der er derfor er lav efterspørgsel. De tidspunkter på døgnet hvor alle bruger strøm, eksempelvis til at lave aftensmad, er strømmen ofte i den dyrere ende.

Vejrforholdene spiller herudover også en rolle for billigste strøm. Blæser det meget og skinner solen kan du godt regne med, at strøm er i den billige ende af skalaen.


Skift af elselskaber Sjælland

Overvejer du skift af elselskaber Sjælland eller andre dele af landet, er der er række parametre, der vigtige at have for øje, da de kan have indflydelse på dit valg af elselskab:

 1. Priser og vilkår
 2. Miljøprofil
 3. Kundeservice
 4. Ekstra fordele
 5. Tid og omkostninger
 6. Afbrydelser

Disse 6 parametre bliver desuden uddybet på denne side.

Det er gratis at skifte strøm udbyder i Danmark, dog skal du være opmærksom på at overholde din nuværende kontrakt. Du kan være bundet af denne i op til 6 måneder, hvorefter du kan skifte selskab, er du ikke tilfreds med dit nuværende.

Læs også meget mere om de enkelte elleverandører som Ewii Norlys


Mooly tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk.

Se også:

Angivelse af kilder og tests:

Om forfatteren