Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Frosne pommes frites i airfryer – Få dem helt sprøde

Frosne pommes frites i airfryer – Få dem helt sprøde

pommes frittes i airfryer

Som man næsten skulle tro at madlavning ikke kunne blive nemmere med den nye trend, guider vi dig her til, hvordan du nemmere end nogensinde før kan tilberede frosne pommes frites i airfryer derhjemme.​


Seneste opdatering: 3. JANUAR 2024
Det er tid til frosne pommes frites i airfryer. Vi har opdateret vores guide og inkluderet de bedste airfryers til pommes frites. Vi har udvalgt følgende produkter: Onyx Cookware 5L og Onyx Cookware Dual.


frosne pommes frites i airfryer

Opskrift på frosne pommes frites i airfryer

Helle
Nemt og hurtigt lavet på ingen tid.
4.19 fra 11 stemmer
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 25 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 150 kcal

Equipment

 • Airfryer

Ingredienser
  

 • 1 pose frosne pommes frites
 • salt

Sådan gør du
 

 • Det første du skal gøre er at finde dine frites frem fra fryseren og tænde for din airfryer.
  1 pose frosne pommes frites
  frosne pommes frites i airfryer
 • Du skal nu hælde dine frosne pommes frites ned i kurven der passer til lige netop din model. Alt efter hvor mange du har i posen, skal du kun fylde din airfryer op til maks grænsen. Her skal de være i ca. 25 min. ved 180 grader, du kan med fordele holde lidt øje med dem undervejs for at se om de opnår den flotte gyldne farve som de gerne skal have.
  frosne pommes frites i airfryer
 • Drys salt og andre krydderier over pommes frites efter behov
  frosne pommes frites i airfryer

Video

Noter

Et godt fif inden du tilbereder dem i airfryeren er, at lade dem tø op bare et par minutter inden, så den værste frost er væk. På den måde får du det allermest sprøde og lækre resultat.
Tiden for tilberedning kan variere alt efter størrelsen på dine udvalgte pommes frites, mærket og kartoffel sorten, så hold lige lidt øje med dem. Det kan også være en god idé lige at ryste kurven lidt når du kigger til dem, for at sikre dig at de ikke brænder fast.

Nutrition

Calories: 150kcal
Keyword Fast Food, French fries, Pommes
Tried this recipe?Let us know how it was!

Det der gør denne metode nemmere end, hvis du ville opvarme frosne pommes i en almindelig ovn er, at du ikke behøver at tilsætte noget som helst ekstra fedtstof på dine pommes. Du sparer altså både kalorier og fedt samt tid på at vente på at din ovn er varme op til den rette temperatur. Se bedste tilbud på airfryer.

Spar op til 80%

Silikoneform til airfryer

20 kr

100 kr

Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør

Søg efter “Chiotto airfryer

Hvorfor bruge en airfryer til frosne pommes frites?​​

En airfryer tilbereder maden ved hjælp af luft frem for olie og fedtstoffer, så det er helt klart den mest fedtfattige måde at tilberede sin mad på, hvis det er det man går op i. Hvis du gerne vil have lidt ekstra fedtstof, kan du selvfølgelig uden problemer også tilføje det, produktet tilbyder blot flere forskellige muligheder for tilberedning alt efter forskellige præferencer.

Hvis du bare gerne vil springe ud i at lave dine frosne pommes frites i airfryer med det samme, må vi hellere hoppe direkte til sagen. Du får her en simpel guide trin for trin til, hvordan du kan tilberede dem nemt og uden andre ingredienser.

Læs også vores andre guides af airfryers​

Når dine fritter har fået den perfekte gyldne farve og er sprøde, er de bare klar til at blive hældt op i en skål og blive serveret. Drys med et skud salt henover fritternes og ryst eventuelt lige skålen så salten fordeles over dem alle. Dine frosne pommes frites i airfryer er nu klar parat til at blive spist.

Hvis du gerne vil spice dine fritter lidt ekstra op kan du også drysse dem med andet end salt, f.eks. Kryddersalt, paprika, chilli, løgpulver eller parmesan.

De kan eventuelt serveres som tilbehør til en god saftig burger, nuggets til børnene eller til en god helstegt kylling, det er kun fantasien der sætter grænser for hvad en omgang fritter kan spises til.

Du kan bruge din airfryer til alle mulige retter. Det sunde ved denne maskine, er at du bruger mindre olie, end hvis du skal friturestege din mad på panden, i gryden eller i din frituresteger.

pommes frites airfryer

Trin for trin guide – den hjemmelavet pommes frites udgave​

Hvis du en dag har lidt ekstra tid på hånden og gerne vil kaste dig ud i at prøve dig ad med hjemmelavede pommes frites, kan du også sagtens lave fritter helt fra bunden i din airfryer uden at de er frosne. Det er faktisk også super nemt, læs bare med her og se om ikke du bliver overbevist.

kartofler i airfryer

Opskrift på hjemmelavet pommes frites i airfryer

Helle
En nem opskrift til at få nogle lækre hjemmelavet pommes frites.
3.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 20 minutter
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Amerikansk
Antal 4 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 6 stk bagekartofler
 • olie
 • salt og andre krydderier

Sådan gør du
 

 • Det første du skal gøre er at skære dine bagekartofler ud i stænger, så de ligner pommes frites. De må gerne være lidt rustikke i modsætning til de frosne pommes frites i airfryer og du kan også sagtens beholde skrællen på for eksta vitaminer.
 • Næste skridt er vigtigt (og nemt), du skal nemlig blot lægge dee udskårne kartoffelstave i iskoldt vand. Her skal de ligge i en times tid og du må gerne skifte vandet ud halvvejs.
 • Derefter er det tid til at benytte din airfryer, du skal nemlig hælde kartoflerne op i kurven og give dem 15 min. ved 100 grader for at tørre kartoflerne ud.
 • Bland nu stængerne i en skål med lidt olie så de er klar til at blive stegt efterfølgende på samme måde som de frosne.

Video

Noter

Hvis du endnu ikke har den populære airfryer derhjemme, kan du se vores guide over de bedste i test og beslutte ud fra dine behov, hvilken du skal købe.

Nutrition

Calories: 200kcal
Keyword French fries, Hjemmelavet, Pommes
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvilken kartoffel sort er den bedste til dine hjemmelavede pommes frites ​

Pomme fritter er altid en klar vinder, når det skal være nem, men lækker aftensmad. De frosne pomfritter er når det skal gå lidt hurtigere, men stadig formår at få den lækre crispy kartoffel smag frem i pomme fritterne. 

Pommes frites, kan også tilberedes så de bliver til en mere luksuriøs snack eller tilbehør til din burger med en airfryer. Med en airfryer, bliver jobbet nemmer og sundere, da det ikke er nødvendigt med det ekstra fedtstof for at give dem den helt rigtige sprødhed udenpå, men stadig dejlig blød ideni. 

Hjemmelavede er faktisk en svær opgave at begå sig ud i, selv med en airfryer. Det kræver en hel del tålmodighed, de rigtige grader og til sidst selvfølgelig hovedrollen, kartoflen. 

Man kommer ikke langt med hjemmelavede pomfritter uden kartoflen, men faktisk er det heller ikke ligegyldigt, hvilen slags kartoffel du vælger at lave om til sprøde hjemmelavede pommefritter. 

Nye danske kartofler, er en svær sort at lave hjemmelavede pommes frites med i en airfryer, de er meget faste og vil nok ikke give resultatet af en blød promfrit indeni. Her skal du derfor gå efter de store kartofler, som ofte blive melede når de bliver kogt – dem man normalt vælger fra når de skal koges, skal du altså gå efter når det handler om hjemmelavede pomfritter. 

Grunden til de store sorter er bedst er grundet den høje procendel af stivelse, som er med til at give det bløde indenunder alt den crispy skald. 

De bedste sorter til tilberedning af hjemmelavede pomme fritter er: 
· Bintje 
· Agria
· Innovator
· Santera
· Victoria 
· Asterix 
· Fontane

frosne pommes frites

Der findes mange forskellige slags pommes frites. Det er ikke alle som gør det lige så godt som andre. Derfor er det en god idé at finde præcis dem du kan lide ved at prøvesmage nogle af de forskellige.

Hvilke frosne pommes frites er de bedste til airfryeren​

Nu hvor der godt kan være forskel på hvilke slags sort du vælger til dine hjemmelavede pomfritter, så tænker du måske også om der er forskel på hvile type frosne du vælger nede i suparmarkedet som du ligger i din airfryer. Er det de helt store og tykke, eller de helt smalle og tynde, er det mon de krøllede eller de helt flade pommes frites der er de bedste?

Sandheden her, findes i hvad end dine præferencer er, er det rigtige valg. Airfryeren er nemlig en så genial opfindelse, at det er ligegyldigt hvile pommes frites du vælger, så kan de få sprødheden udenpå og det bløde indeni.

Selvfølgelig kan det varriere, alt efter hvor mange du tilbereder af gangen, samt har du måske erfaret nogle mærker som er bedre end andre, når der skal tilberedes frosne pommes frites i en airfryer.

Ikke til frosne eller hjemmelavet pommes frites?

Hvis ikke du er til den originale og standard pommes frites baseret på kartofler, så har vi også lidt gode idéer til dig. Bønne fritten! Hvis du ikke har stiftet bekendtskab til denne frites, så er det på tide.

Det er den perfekte snack eller side order til dine retter, hvis du gerne undgår stivelsen fra kartoflerne eller blot ikke kan lide smagen. Det er desuden en god og hurtig substitut til frosne pommes frites i airfryer eller hjemmelavet, hvor du skal skære dem.

Det eneste du skal gøre er følgende:
Brug enten friske eller frosne bønner og tag ca. 500 gram (alt efter hvor mange i er). Er det friske, skal du blot lige give dem et kog inden, så de holder form og smag.

Dernæst giver du dem 30 min v. 175 grader – hold øje med at de ikke bliver for kulørte (det kan afhænge af størrelsen på dem). De skal ofte have kortere tid end frosne pommes frites i din airfryer, da de er mindre.

Tag dem ud af din airfryer og drys med ristet sesamfrø, som giver et ekstra lækkert lag i smagen. Du kan også drysse dine bønner med dem før tilberedning, så frøene bages med dem.

Du kan desuden også gøre præcis som du plejer med dine hjemmelavet pommes frites, med at andre grøntsager. Det gælder blandt andet sød kartofler, som du kan lave sweet potato fries af. De skal have en smule kortere tid end de normale kartoffel fries.

Du kan også prøve kræfter med græskar fritter – som virkelig er lækre og har en masse god næring. De er næsten lige så nemme som bønnefritterne. De skal blot skæres i lange stænger, vendes i olie og placeres med lidt salt og peber i din airfryer – og wupti – græskar fritter.

Se også blomkål i airfryer eller en ladeboks elbil guide.

Kan det betale sig at lave frosne pommes frites i airfryer?

Ovenfor har vi været inden på tilgangsmåden til at tilberede de lækre frosne pommes frites i en airfryer. Og som det fremgår er det både nemt, lækkert og lige til. Ikke nok med det, har du også på et øjeblik den lækreste snack, der er sprød og rund udenpå og saftig og lækker indvendigt. 

Men ét er, at du på kort tid kan sikre dig den lækreste snack. Noget andet er, hvorvidt det overhovedet kan betale sig at lave denne snack i den populære køkkenmaskine. Her er tænker vi særligt i forhold til, om det kan betale sig strømmæssigt. 

Svaret er heldigvis simpelt og lige til. For ja – det kan om nogen svare sig at at benytte den smarte maskine frem for en almindelig ovn. 
For hvor en traditionel ovn på almindeligvis skal bruge 10-25 minutter på at opvarme, skal den populære køkkenmaskine kun bruge 5 minutter. Allerede her er der indhetet mange minutter på dit strømforbrug. 

Ikke nok med det, skal frosne pommes fries i en airfryer ofte også tilberedes i kortere tid end tilfældet er i en traditionel ovn. Det skyldes den ultra varme varmluft, der cirkulerer rundt i maskinen og sikrer et sprødt og saftigt resultat.
Har du øje for dit strømforbrug kan det altså være en rigtig god idé, at investere i den populære og snart uundværlige køkkenmaskine hjemme hos dig.

Læs også vores artikel omkring Onyx stegepande her.

Inspiration til din madlavning

Som det fremgår kan du nemt og hurtigt tilberede frosne pommes frites i din airfryer. Men det er faktisk ikke det eneste frosne, du kan tilberede i den. For vi har kort været inde på, at du også kan tilberede frosne bønner – og faktisk alle former for frosne grøntsager i den lille vidundermaskine. 

Hvad den også kan anvendes til er at tilberede andre fødevarer fra frost. Disse tæller blandt andet de klassiske forårsruller, som fås på frost i de fleste supermarkeder. Det er vigtigt, at du køber dem, der er beregnet til at blive tilberedt i ovnen.

Få under 15 minutter kan du have de lækreste forårsruller, som er kommet direkte fra fryseren. Så om det er dine yndlingsfritter eller forårsruller kan du nemt, hurtigt og enkelt sagtens lave de lækreste snacks til din middag på den smarte køkkenmaskine. Din nye bedste ven. Så du kan med glæde invitere dine venner forbi til en aften i pommes friternes tegn efter du har prøvet opskriften af.

Læs også vores lækre guide til pulled pork i ovn, med denne fremgangsmåde sikre du dit resultat hver gang. Vi har nemlig testet diverse fremgangsmåder, og dette er klart favoritten.

Hør mere om de forskellige airfryer her​

Interesseret i leasing? Se leasing tilbud, Mercedes elbil og Porsche elbil.

FAQ – Airfryer

Angivelse af kilder og tests:

GH kommer her med sine anbefalinger her
BBC GoodFood har sine foretrukne maskiner her.
Homes & Gardens – se deres test af maskinerne.

[ratemypost]

4.19 from 11 votes (11 ratings without comment)