Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Ribbensteg i airfryer – Sikker opskrift på sprøde svær

Ribbensteg i airfryer – Sikker opskrift på sprøde svær

ribbensteg i airfryer
ribbensteg

Ribbensteg i airfryer – lækker opskrift

Helle
Her finder du vores opskrift på en ribbensteg i airfryer, der virker hver gang, om som giver dejligt sprøde svær og saftigt kød.
3.89 fra 9 stemmer
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Hviletid 10 minutter
Ret Hovedret, Jul, Kød
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 230 kcal

Equipment

  • 1 Airfryer

Ingredienser
  

  • 1,2 kg ribbensteg
  • 4 spsk groft salt

Sådan gør du
 

  • Forvarm din airfryer på 180 grader.
  • Start med at tjekke, om sværene er skåret igennem. Der skal ikke skæres helt ned i kødet, men snarere ned til kød. Er dette ikke gjort, kan du med fordel selv rette til med en forsigtig kniv.
  • Gnid herefter salt ned mellem sværene, så de bliver skilt ad og der kommer godt med salt imellem.
  • Hæld lidt vand i bunden af din airfryer, især hvis du ønsker at kunne lave sovs af skyen.
  • Sørg for, at stegen ligger plant i kurven. Dette kan rettes til med lidt sammenkrøllet sølvpapir. Det er vigtigt at din ribbensteg ligger plant, ellers bliver dine svær ikke sprøde.
  • Skub kurven i og tilbered din ribbensteg.
  • Tilbered din ribbensteg ved 180 grader i 45 minutter.
  • Herefter skruer du din airfryer op på 200 grader og steger videre i yderligere 15 minutter.
  • Din ribbensteg er færdig, når den har en kernetemperatur på 65 grader og sværene er sprøde.
  • Når stegen er færdig, tages den ud og ligges på et skærebræt, hvor kødet dækkes med sølvpapir, mens den trækker. OBS: dæk ikke sværene til, ellers bliver disse bløde.
  • Skær stegen i skiver i sværenes tykkelse og servér.

Noter

Du kan på traditionelvis servere din ribbensteg med kartofler, rødkål og brunsovs lavet på skyen fra stegen.

Nutrition

Calories: 230kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!

Seneste opdatering: 3. JANUAR 2024
Ribbensteg i airfryer er simpelhent en klassiker, og alle elsker det. Vi har derfor opdateret vores opskrift her på siden, så du kan få en opskrift der er 100 procent. Vi har fundet to airfryer, som vi mener er bedst til ribbensteg, se dem her: Onyx Cookware 5L og Onyx Cookware Dual.

Spar op til 80%

Silikoneform til airfryer

20 kr

100 kr

Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør

Søg efter “Chiotto airfryer

Har du overvejet Ribbenstreg i din airfryer, særligt hvis du er du én af dem, der er vild med en god og saftig ribbensteg med gode, sprøde svær, når julen nærmer sig? Så behøver du bestemt ikke at begrænse dig til denne årstid eller sæson, for du kan nemlig nyde en ribbensteg i airfryer hele året rundt og få et fantastisk resultat. Se vores opskrift her.

Selvom man ofte tænker, at en flæskesteg eller en ribbensteg kun kan eller bør serveres ved juletid, så er dette hverken gældende eller rigtigt. Du kan med fordel også sagtens bringe spisen med ind i foråret, sommeren eller starte allerede i efteråret. Det hele kan gøres nemt og bekvemt i din airfryer, som giver et suverænt resultat.

Øv dig til jul

Skulle nogen se skævt til, at du vælger at spise ribbensteg eller flæskesteg midt på året eller “uden for sæson”, så kan du jo altid bruge undskyldningen om, at du er ved at øve dig til at lave den perfekte steg til jul. Og når du alligevel er i gang med at eksperimentere, hvorfor så ikke også prøve at give den en tur i din airfryer?

Når du vælger at tilberede din ribbensteg i airfryer, så vil du opleve, at skorpen på kødet vil blive gyldent og lækkert, at sværene vild blive fantastisk sprøde, selv uden forkogning eller andre sjove metoder til at få dem til at puffe op, og så vil kødet blive helt vildt saftigt. Vi lyver ikke, når vi siger, at det er en gamechanger at komme sin ribbensteg i sin airfryer.

Forskellige opskrifter til actifry

Når du tilbereder din steg i din airfryer, så vil du allerede gøre det på en mere utraditionel vis, så hvorfor ikke også lave tilbehøret mere utraditionelt. Hvis du alligevel ikke lave stegen til jul, så kan du også lige så godt bruge sæsonens grønt som tilbehøver.

I foråret kan du med fordel bruge jordskokker, spidskål og friske ærter til din steg. Gennem sommeren kan du spise nye kartofler, en frisk salat med solmodne bær og asparges, og i efteråret kan du servere din ribbensteg med bagte rodfrugter og græskar.