Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Opvarmning af mad i airfryer – Guide til optøning i airfryers (eller hjemmelavet)

Opvarmning af mad i airfryer – Guide til optøning i airfryers (eller hjemmelavet)

Seneste opdatering: 3. JANUAR 2024
Er du ligeså vild med at lave mad i airfryer, som vi er! Her hos Mooly bruger vi altid meget tid på at opdatere vores forskellige opskrifter, og blogs til hvad du kan lave i en airfryer. I denne omgang har vi opdateret vores guide, om opvarmning af mad i airfryer, så du kan få nytte af alt det nyeste viden.


opvarmning af mad i airfryer

Opvarmning af mad i airfryer – rundstykker

Helle
Hurtig og effektiv opvarmning af mad i airfryer, her hjælper vi med optøning af frosne rundstykker. Godt alternativ til din ovn!
3.50 fra 10 stemmer
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Morgenmad
Køkken Dansk
Antal 2
Kalorier 294 kcal

Equipment

 • Airfryer

Ingredienser
  

 • 1 ps frosne rundstykker

Sådan gør du
 

 • Placér det ønskede antal rundstykker i din airfyer.
  opvarmning af mad i airfryer
 • Giv dem mellem 7-10 min. ved 180 grader.
  opvarmning af mad i airfryer
 • Din optøning og opvarming af mad tager kortere tid end med en ovn.
  opvarmning af mad i airfryer
 • Tag dem ud, og lad hvile i 1 min. sérver dernæst.
  opvarmning af mad i airfryer

Video

Noter

Du kan med fordel også opvarme hjemmelavet boller fra frost i din airfryer. Det gælder ikke kun rundstykkerne.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 294kcal
Keyword frosne, mad i airfryer, optøning, opvarmning, rundstykker
Tried this recipe?Let us know how it was!

En moderne 2023 airfryer er i bund og grund en maskine, som fungerer på samme måde som en varmluftsovn. En air fryer spreder en varm luft rundt, så du tilbereder din mad jævnt og lige uanset hvor de ligger.​ Mooly har samlet komplet guide til opvarmning af mad i airfryer, samt tips til optøning i airfryers.

Du kan også læse meget på Mooly om mere om, hvor du finder gode tilbud og kuponer, som du kan bruge online. Læs blandt andet om Billig Arbejdstøj rabatkode, Zalando rabatkode eller Wolt rabatkode.


Spar op til 80%

Silikoneform til airfryer

20 kr

100 kr

Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør

Søg efter “Chiotto airfryer

Hvordan laver jeg sund og god mad i airfryer?​

Det kan være et alternativ til at friturestege mad, da den kan tilberede fedtfattigt gennem luft. Derudover fylder en air fryer ikke meget i køkkenet, og du kan tilberede mange spændende ting og retter i den – alt fra hel kylling til desserter.

Lav derfor din mad i en airfryer og spar på olien i ovnen eller frituren, så du kan lave sprøde retter uden. Når du skal bruge en airfryer, anbefaler vi altid, at du læser brugsanvisningen for at se de specifikationer din air fryer har, inden du begynder af kokkerere med den.

Udover at kunne tilberede retter i en airfryer, så er det også en god maskine til opvarmning af mad. Den fungerer derfor også tildels som en mikroovn. Den er effektiv, smart og meget funktionel. Flere modeller og brands har en air fryer med mange gode funktioner og indstillinger, som du kan benytte.

Du kan også blive klogere på de bedste elselskaber og deres priser. Læs mere om NRGi elpriser og Aura elpriser.

Tricks til opvarming af mad i airfryer

Når du begiver dig ud i madlavningen med din airfryer er der et par gode tips og tricks, som du kan gøre brug af. Vi elsker at kunne dele ud af dem, så du kan gøre din mad endnu mere spændende. Lær mere om opvarmning af mad i airfryer, eller ny viden indenfor effektiv optøning i airfryers både ift. kød og grøntsager.

En smule olie: Du kan lave sund mad i en airfryer, da du ikke nødvendigsvis behøver at bruge olie eller andre fedtstoffer. MEN vi kan dog varmt anbefale at du benytter dig at bare en lille bitte smule olie, det giver trods alt en god smag til råvaren. Men det er helt valgfrit, og det meste kan også laves uden.

Foldel råvarerne godt: Når du bruger din air fryer, skal du være opmærksom på at fordele dine råvarer godt i din air fryer, da de på den måde får den bedste tilberedning, som er jævn og på alle madvarerne. Den en mindre end en ovn, og derfor vil råvarerne ofte have tendens til at lægge sig i lag. Fordel dem derfor hvis muligt.

Har du oplevet den smarte Qookware 7,5L airfryer endnu? Læs mere her.


Andre tips til opvarmning

Grøntsager til tilberedning: Hvis ikke du selv havde overvejet den, så kan man tilberede et hav af forskellige grøntsager i en airfryer, og som bliver enormt lækre og sprøde. De tørrer ikke ud på samme måde som en ovn. Derfor holder de både på smag men får en sprødhed.

Læs også vores lækre guide om laks i airfryer, den er nem og lige til!

En hel eller halv grill-kylling: Hvis du skal grille en hel eller halv grill kylling, så husk at smørre skindet med en smule olie eller smør og krydder, det giver et ualmindeligt lækkert, saltet og spørdt skind. Husk at vende den halvvejs, når du tilbereder. Dette gælder de fleste ting i din air fryer – vend halvvejs.

Optø frosne madvarer: når du tilberede madvarer eller råvarer som er frosne, så husk at sænke temperaturen i begyndelsen, så varen kan tø en smule op inden den begynder at tilberede den sprød. Den vil langt bedre kunne tilberede mad, hvis det er optøet.

Interesseret på endnu flere idéer?​

Er du interesseret på endnu flere idéer, opskrifter eller inspiration til retter, du kan lave i din air fryer, så læs vores artikel om opskrifter til din air fryer. Det er både opskrifter til morgen-, middag- og aftensmad.

Har du stadig ikke fået købt dig en air fryer eller køkkenudstyr som denne maskine, så kan du få et overblik over de bedste airfryer modeller, brands og mærker inden for denne kategori med vores ulitmative guide. Her kan du også finde din udvalgte model, og hvor du finder den billigt eller på tilbud.

Hos Mooly kan du finde meget mere en opskrifter og guides til aifryers. Du kan også finde eller læse om rabatkode til Booztlet, Onyx Cookware eller Asos.

Prøv kræfter med optøning og opvarmning af mad i airfryer

Der findes et hav af opskrifter på optøning af mad, men vi har herunder vores første hurtigt og nemme opskrift på frosne rundstykker, som du kan lave på ingen tid i din airfryer. Der er flere ting, som er smart ved denne metode frem for en ovn, og det er blandt andet at du ikke skal forvarme køkkenredskabet, på samme måde inden. Derudover opvarmer en hurtigere, og du kan spare en masse tid, hvilket også gælder på el-regningen.

Se med på vores “opskrift” på opvarmning af frosne rundstykker her på siden. Spar tid og penge på at foretage din optøning i denne type køkkenmaskine.


Alt slags mad i airfryer​

Noget af det bedste ved mad i air fryer er, at det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan lave af lækre retter. Du kan lave alt fra kød, frugt, grøntsager og meget mere, og tilberede alle retter på hver sin måde med dine yndlingskrydderier.

Mad i airfryer – har du prøvet at lave frugt i din air fryer? Hvis du ikke har prøvet at lave frugt i din air fryer, går i virkelig i glip af noget. Du kan nemlig lave massere lækre snacks og desserter med mane forskellige frugter, som giver en ny og unik smagsoplevelse.

Du kan f.eks. Lave banan i airfryer, når du laver mad. Banan i air fryer smager fuldstændig fantastisk, og du bliver simpethen nødt til at prøve det. Det enetse du skal gøre er at skære banen over på langs og marinere det med de smage, du ønsker. En lækker og populær måde at krydrer bananen til airfryer er at smørre den med honning, sukker, kokosolie eller/og kanel. Disse smage vil både kombineret og hver for sig give frugten en fantastisk smag ud over det sædvanlige. Efter at have smurt frugten med jeg foretrukkende kryderier, skal du blot putte banen i din air fryer i 8-minutter på 200 grader, hvorefter du vil have den lækreste karmeleriseret banan.

Du skal husk, at når du laver mad i airfryer, så kan du også mulighed for eksperimentere med forskellige typer af fedtstoffer, alt efter hvad du foretrækker. Prøv at bruge olivenolie eller smør i stedet for kokosolie, og se, hvordan det påvirker smagen og konsistensen af din ret. Der er mange muligheder for at tilpasse madlavningen i airfryer til din personlige smag og præference.


Flere spændende alternativer

Du kan også lave lækre ferskerner som mad i airfryer. Her skærer du også frugten over til to halve dele, hvorefter du kommer sukker eller andet sødt på toppen. Hermed får du den lækreste karmaliserede fersken, som er en perfekt dessert eller snack i airfryer. Et godt tip er at spise den med en lækker vaniljeis og opnå en fantastisk kombination af de forskellige smage.

Snacks er som nævnt en fantastisk ide til mad i air fryer, og det er næsten kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave. Desuden er det også et sundere alternativ til mad i airfryer med olie. Med en air fryer behøver du næsten ikke noget olie – og du vil eksempelvis stadig kunne lave sprøde og velsmagende pomfritter.

Selvom der findes mange forskellige typer air fryer, vil du selv med de billige modeller kunne lave lækker mad til dig og dine gæster. Air fryer er en moderne måde at lave mad på, og du vil højest sandsynligt blive meget glad for din airfryer, hvis du vælger at købe den smarte maskine.

Den bæredygtige løsning – mindsk madspild

Ikke nok med at det er nemt og hurtigt at tilberede og foretage opvarmning af mad i airfryer, så kan det også hjælpe dig med at mindske dit madspild. Står du med en del mad til overs en aften, anbefaler vi, at du fryser dette ned, og så står du klar med en masse gode rester til andre dage, hvor du med din maskine kan foretage optøning og opvarmning af mad hurtigt og nemt. Det kan være alt fra boller, kyllingelår, rundstykker, kartoffelbåde eller lignende.

Denne løsning er ikke kun smart, men også den mest bæredygtige og klimavenlige, når du tænker mad og madforbrug. Det sparer dig gode penge, at tænke et par dage frem, men det gør også at du ikke smider samme mængde mad ud. Opvarmning af mad i airfryer er derfor også den økonomiske og gode bæredygtige løsning.

For at undgå for meget madspild kan du også overveje endnu mere at lave en evt. madplan eller lignende, som giver dig større kontrol over de madvarer du benytter, og gentagelser af råvarer, så du ikke ender med at smide dette ud i løbet af ugen fordi de bliver dårlige.

Se også Ych, for verdensklasse pizza i København

Læs også om elselskaber, hvilket elselskab har jeg og elselskab uden aconto her på siden.

Har du brug for speaks til en eller flere videoer, så læs mere her.


Hør mere om de forskellige airfryere her​Eller bliv klogere på leasing af biler – og hvorfor det er både økonomisk smart og fleksibelt.
Mercedes i Hørsholm, brugte elbiler eller hvorfor lease en elbil? Derudover kan du også finde BMW leasing, hvortil du kan lease en lækker BMW elbil.

Læs også om elselskaber Fyn, elselskaber Sjælland og elselskaber Jylland her på siden.


FAQ

Hvad kan man lave i en airfryer?
Udover at du kan opvarme eller optø mad, så er en airfryer rigtig god til mange forskellige ting, når det kommer til madlavning. Køkkenmaskinen kan bruges til alt fra sprød kylling, pommes frites, grøntsager, brød og snacks.

Er det sundere at lave mad i airfryer?
Der bruges generelt meget mindre olie, når man tilbereder sin mad i en airfryer, så på den måde kan man nemt og hurtigt lave sunde retter.

Kan en aifryer erstatte en ovn?
Hvis man ikke har plads til en ovn, eller bare synes, at en airfryer lyder som en bedre ide, så kan den sagtens erstatte en ovn, selvfølgelig med visse begrænsinger. Hvis du laver mad i små mængder og gerne vil lave mad hurtigt, er en airfryer oplagt.

Er en airfryer pengene værd?
Køkkenmaskinen kan tilberede mad hurtigt og simpelt, uden olie. Hvis du bor alene eller kun skal lave mad til to mennesker, så er det oplagt at købe en airfryer, da det ofte ikke tager særlig lang tid at tilberede det meste. Den varmer hurtigere op en ovnen, så du behøver ikke stå og vente.

Angivelse af kilder og tests:

Good Housekeeping – læs deres guide her.
BBC GoodFood – se deres test her.
Homes & Gardens har lavet en anmeldelse af de forskellige airfryers – se dem her.