Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Flæskesteg i airfryer – Find den bedste opskrift

Flæskesteg i airfryer – Find den bedste opskrift

Bedste airfryer til flæskesteg

Bedste airfryer til flæskesteg

Opskrift: Flæskesteg i airfryer

Helle
Tilbered en lækker og saftig flæskesteg med sprød svær i din airfryer.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Hviletid 10 minutter
Ret Hovedret, Jul, Kød
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 200 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 1,5 kg flæskesteg
 • 4 spsk groft salt
 • 3-4 stk. laurbærblade

Sådan gør du
 

 • Inden du starter, er det en god ide at tjekke og sørge for at sværene er skåret helt ned til kødet. Du må endelig ikke skære ned i kødet, men du kan med fordel skal lidt ekstra til, hvis der ikke er skåret langt nok ned.
  1,5 kg flæskesteg
  flæskesteg i airfryer
 • Drys med groft salt, og gnid det godt ned imellem hver eneste svær.
  4 spsk groft salt
  flæskesteg i airfryer
 • Tilføj laurbærblade mellem nogle af sværene.
  3-4 stk. laurbærblade
  flæskesteg i airfryer
 • Placér flæskestegen i din airfryer ,og hæld en smule vand i. Her er det vigtigt, at stegen står helt lige i kurven. Ret eventuelt op med lidt sammenkrøllet stanniol.
  flæskesteg i airfryer
 • Varm din airfryer på 180 grader og giv flæskesteget 1 time. Flæskestegen skal have en kernetemperatur på 65 grader.
  flæskesteg i airfryer
 • Når flæskestegen har nået en temperatur på omkring 60 grader, skrues der op på 200 grader, og stegen steges videre i ca. 15 minutter, indtil sværerne er sprøde. Hold øje, for de kan hurtigt blive sorte, hvis de får for meget.
  flæskesteg i airfryer
 • Når kernetemperaturen er på 65 grader og sværene er sprøde, tages stegen ud og sættes til at hvile. Her pakker du kødet ind i stanniol, men undlad at dække sværene, da de ellers bliver bløde. Flæskestegen skal hvile, ellers siver alle safterne ud, når der skæres i den, og så bliver den tør.
  flæskesteg i airfryer
 • Server flæskestegen i skiver, som skæres efter sværene. Når skiverne er skåret serveres der straks efter.
  flæskesteg i airfryer

Video

Noter

Ønskes der sovs, kan du med fordel tage vandet i airfryeren fra efter 1 time. Her vil det meste fedt og andre gode safter være dryppet ned i vandet og have givet det smag.

Nutrition

Calories: 200kcal
Keyword Jul, Juleaften, Julemad
Tried this recipe?Let us know how it was!

Et meget populært køkkenredskab verden over er en airfryer, og det er nærmest kun fantasien, der sætter grænser for, hvilke retter du kan lave – med eller uden opskrift. Læs med her for at vide mere om, hvordan du laver flæskesteg i din airfryer.

I denne guide vil vi komme ind på hvilken maskine du kan bruge til flæskesteg i airfryer, samt hvordan du laver det perfekte måltid som du kan nye med familien og vennerne.

Spar op til 80%

Silikoneform til airfryer

20 kr

100 kr

Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør

Søg efter “Chiotto airfryer

Hvordan laver jeg flæskesteg i en airfryer?

Det er ingen hemmelighed, at langt de fleste danskere elsker flæskesteg. Mange forbinder den lækre ret med juleaften, men den kan altså også anbefales alle andre dage på året.

Problemet der ofte opstår, når man skal lave flæskesteg er dog, at sværerne ofte kan være vanskelige at få sprøde, og kødet hurtigt kan miste saft og mørhed. I en almen ovn kan det være svært at kontrollere, at sværerne bliver sprøde samtidig med, at kødet bliver mørt og saftigt.

Med flæskesteg i airfryer har det aldrig været nemmere at lave de perfekte svær, uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten af kødet. En airfryer har nemlig en helt særlig og unik evne til at gøre madvarerne sprødere, end en ovn kan.

Selvom det måske lyder tosset og avanceret, er det faktisk ganske nemt at lave flæskesteg i en air fryer. Nedenfor har vi lavet en opskrift til dig, der ønsker at lave den perfekte og sprøde flæskesteg i airfryer. 

Vil du høre mere om de forskellige airfryes? Så kan du læse vores artikel om maskinerne her.

tefal airfryer ovn

Flæskesteg i almindelig ovn fremfor air fryer

En god flæskesteg behøver naturligvis ikke at blive lavet i en airfryer, selvom denne metode er super smart. Flæskestegen kan også laves smagfuldt og sprødt i en almindelig ovn fremfor en airfryer.

Nedenfor findes en opskrift på flæskesteg i almindelig ovn fremfor i en airfryer: 

 1. Sørg allerførst for at sværret er ridset helt igennem og med 0,5 cm mellemrum (pas dog på ikke at ridse i kødet). I tilfælde af at sværen ridses ned i kødet, risikerer du at kødsaften trænger op gennem sværen, og så er det sværere at få sværen sprød.
 2. Tilsæt 1 tsk groft salt pr. kg kød og gnid det grundsigt ned mellem sværene. Læg derefter flæskestegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så vandret, som muligt. 
 3. Hæld vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200° og steg i ca. 1½ time – stegetiden er længere, hvis det er en stor flæskesteg. Saftigt kød opnås ved at bruge et stegetermometer. 
 4. Lad stegen hvile utildækket i ca. 20 min. 

Denne opskrift kan du med fordel følge, hvis du ønsker at lave flæskesteg i almindelig ovn fremfor en air fryer. Dog vil du ved at benytte en airfryer være mere sikker på, at du vil få sprøde svær. 

Se også vores ribbensteg i airfryer guide.

Orker du ikke madlavningen? Selvom det er meget nemt at lave flæskesteg i en aifryer, så forstår vi godt, at du hellere vil spise ude. Der findes massere gode restauranter, der serverer lækker flæskesteg, hvorfor du ikke behøver at finde din airfryer frem til formålet.

Måske har du hørt om den populære Cafe Sorgenfri? De er nemlig kendt indenfor netop denne spise, og du kan med sikkerhed få en udgave, som er mindst ligeså god, som du selv vil kunne lave i en airfryer.

onyx airfryer bedste i test

Du kan lave mange forskellige madretter i dette alsidige køkken apparat. Lav pommes, forårsruller og mange andre retter.

Lækkert tilbehør til flæskesteg i airfryer

Når du alligevel har gjort hele opgaven nemmere ved at komme din flæskesteg i din airfryer, så kan du jo med fordel bruge tiden på at lave lækkert tilbehør til din flæskesteg. I mange familier er det traditionen, at man både har hvide og brunede kartofler, eller enten eller. 

Vidste du, at du faktisk også kan lave dine brunede kartofler i ovnen? Du kan også prøve at lave dem i din airfryer, men chancen for, at sukkeret brænder på, er stor, så pas endelig på.

Mens du tilbereder din flæskesteg i airfryer, kan du jo med fordel bruge din ovn til at lave de brunede kartofler. Det er super nemt, og så kan du jo have lidt mere overskud til at lave sovsen. Læs nedenfor vores opskrift på brunede kartofler i ovnen.

Brunede kartofler i ovnen

Ingredienser (til 6 personer):

 •  1 kg små kolde, kogte og pillede kartofler (glaskartofler kan også bruges)
 • 250 gram brun farin eller sukker
 • 40 gram smør
 • 4 spsk. Sirup eller honning
 • 2 små nip salt

Sådan gør du:

 1. Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Hæld de pillede kartofler i et ildfast fad (eventuel beklædt med sølvpapir for nemmere rengøring). 
 2. Drys sukker/farin ud over kartoflerne i et jævnt lag og lig herefter nupper af smør ovenpå  fordel over alle kartoflerne. Dryp hereftersiruppen udover hele molevitten.
 3. Tilbered kartoflerne i 35-40 minutter i ovnen. Undervejs vender du rundt i kartoflerne, så de får den lækre karamellisering hele vejen rundt – gerne 4 til 5 gange.
 4. Når alle kartoflerne er blevet lækre karamelliserede, er de færdige. Server straks efter.

Dette er en nem og god måde at lave brunede kartofler til sin flæskesteg på, og når du alligevel ikke bruger ovnen til din flæskesteg, fordi den tilberedes i din airfryer, så kan du lige så vel anvende ovnen til kartoflerne, så du undgår brændt sukker på panden.

Vi ved jo alle, at brunede kartofler kan være svære at lave, fordi det bare kræver, at man er væk i 2 minutter, og så er sukkeret brændt på. Her kan du gå og pynte op, klæde dig på eller smage sovsen til, mens kartoflerne i ovnen og din flæskesteg i airfryer klarer dig selv.

Er du ikke til brunede kartofler til din flæskesteg i airfryer, så kan du også bare vælge at lave almindelige, hvide kartofler, som du koger til de er møre. Det er naturligvis fuldstændigt en smagssag, om man er til brunede kartofler, ligesom nogle familier hellere vil have and end flæskesteg, eller sågar gås – eller måske alle tre.

Andet end flæskesteg i airfryer?

Det er naturligvis ikke kun flæskesteg, du kan lave i denne smarte  air fryer. Du kan f.eks. Lave lækre snacks, andre hovedretter, desserter og meget mere.

Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser for, hvilke retter, du kan lave til dig og familien. Husk, at den smarte air fryer er en erstatning til friture og ovn. Derfor kan du lave stortset du samme retter i en airfryer, som du kan lave i den almindelige ovn eller friture.

Til gengæld vil du spare massere kalorier ved ikke at skulle friturestege din mad. Og bare rolig; du er stadig garanteret lækkert sprød mad med denne smarte  air fryer. Ydermere vil du som erstatning til den almene ovn opleve, at madlavningen aldrig har været nemmere.

Med en den smarte air fryer går madlavningen meget hurtigere, og du vil også undgå at skulle være opmærksom på varmefordelingen, da den smarte  air fryer  fordeler varmen jævnt.

Vil du blive klogere omkring den smarte  air fryer, så kan du her læse meget mere om airfryer.

Hør mere om de forskellige airfryer her

Angivelse af kilder og tests:

Good Housekeeping har skrevet om de forskellige airfryes her.
BBC GoodFood – se hvilke de anbefaler her.
Homes & Gardens – se deres test her.

[ratemypost]