Brug din airfryer til dine rosenkål, og giv dem en lækker smag. Mange er bange for at spise rosenkål, fordi de tit har fået det som barn, hvor det var blevet totalt udkogt og snasket.
Nemme rosenkål i airfryer – opskrift
Equipment
- 1 Airfryer
Ingredienser
- 500 gram rosenkål
- 1 spsk olivenolie
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Start ved at skære bunden af rosenkålen, inden den halveres. Dette gøres på alle rosenkålene.
- Kog i en gryde lidt vand med et nip, så det buldrekoger.
- Blanchér rosenkålene i ét minut, inden de hældes i en si eller et dørslag.
- Afkøl dit rosenkål ved at skylle dem med koldt vand.
- Hæld de afdryppede rosenkål i en skål og vend med olie og salt.
- Lig dine rosenkål ned i kurven i din airfryer.
- Tilbered ved 180 grader i 10 minutter, eller indtil gyldne.
- Server som tilbehør eller som snack med en lækker dip.
Video
Noter
Nutrition
Med denne lækre opskrift på rosenkål i airfryer får du mulighed for at prøve denne lækre kålsort i nye rammer. Airfryeren er med til at gøre det til en delikat og velsmagende oplevelse, som du helt sikkert vil prøve igen.
Spar op til 80%
Silikoneform til airfryer
20 kr
100 kr
Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør
Søg efter “Chiotto airfryer”
Spis rosenkål på en ny måde
Du kan anvende rosenkål på mange forskelliger måder. Du kan blandt andet, som anvist i den ovenstående opskrift, smide dem en tur i din airfryer, så de bliver bagt, men du kan også spise dem rå, koge dem, stege dem og meget mere. Mulighederne er mange og smagene er store.
Er du bange for at få den prut-oplevelse, som både rosenkål og broccoli godt kan give, når de er blevet kogt for meget, kan du undgå at koge dem, og hvis du gør, så kun gøre det i ganske få minutter. Heldigvis er stegning, bagning og sågar panering også gode måder at tilberede og spise rosenkål på, hvad end det er gjort i airfryeren, på panden eller i ovnen.
Laver du en tynd paneringsdej, kan du med fordel dyppe dine rosenkål i den, inden du steger dem i din airfryer. Dette giver en god panering, som man også finde på torsken i fish and chips, eller ved indbagte rejer. Herefter kan du vende dem i sovs eller dyppe dem i dip.
Som du nok kan fornemme, findes der et væld af muligheder, og derfor behøver du bestemt ikke at føle dig begrænset til vores opskrift eller til den udkogte prut-oplevelse.
Hør mere om de forskellige airfryer og en opskrift eller to her
Angivelse af kilder og tests:
- Læs her New York Times’ opskrift på rosenkål med balsamico og soja.
- Læs også Forbrugerrådet Tænks artikel om airfryere.