Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Laks i airfryer – Opskrift til frossen eller fersk fisk

Laks i airfryer – Opskrift til frossen eller fersk fisk

laks i airfryer
laks opskrift

Laks i airfryer – opskrift

Helle
Tilbered laks i airfryer med lækker saftig midte og skøn, grillet overflade.
4 fra 4 stemmer
Forb. tid 8 minutter
Tilb. tid 12 minutter
Ret Fisk, Forret, Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 245 kcal

Equipment

 • 1 Airfryer

Ingredienser
  

 • 600 gram fersk laks
 • 1 stk citron
 • 1 spsk olivenolie
 • salt & peber

Sådan gør du
 

 • Start med at tjekke dit laksestykke for eventuelle ben og andet, som måtte fjernes inde tilberedning.
 • Læg laksestykket på et lille stykke bagepapir i kurven i din airfryer. Klip det eventuelt til, så du ikke risikerer, at det rammer varmelegemerne.
 • Pensl laksen med lidt olie, inden du krydrer med salt og peber.
 • Luk din airfryer i, og tænd din airfryer på 180 grader. Laksen skal tilberede fra en kold airfryer, derfor tændes den først, når denne er indsat
 • Tilbered laksen i 12 minutter, eller indtil midten af den tykkeste sted på fisken er varm.
 • Server laksen med friskpresset citronsaft over.

Noter

Du kan med fordel servere din laks i airfryer med nye kartofler og hollandaise sovs, men også med ris og grønne bønner, eller på en anden lækker måde.
Vil du gerne have den dejlige smag af citron ind i laksen, kan du også vælge at skære nogle skiver af citron ud og ligge dem oven på laksen, mens den tilberedes.
Se også vores private noter til denne opskrift længere nede på siden.

Nutrition

Calories: 245kcal
Tried this recipe?Let us know how it was!

Vi danskere er utroligt glade for laks. Det er faktisk én af vores favoritfisk, og det er jo til at forstå. Laks har nemlig masser af smag og fedme, og så er den propfyldt med gode fedtsyrer, vitaminer og mineraler, som gavner vores immunsystem og vores generelle sundhed. Se også vores guide til frosne nuggets i airfryer hvis du søger inspiration til tilberedning af en anden frossen madvare.

Spar op til 80%

Silikoneform til airfryer

20 kr

100 kr

Op til 80% nedsatte priser på airfryer tilbehør

Søg efter “Chiotto airfryer

Er du også vild med fersk fisk, så prøv det din airfryer, hvis du vil have en nem, hurtig og lækker opskrift, der ikke tager lang tid at lave med frossen laks, og som kan imponere selv de hårdeste kritikere? Med en god opskrift på laks i airfryer, får du mulighed for at servere lækker fisk på ganske få minutter.

En lækker opskrift

Når du normalt tilbereder laksen, så vælger du måske at stege den på panden, koge den, dampe den eller måske bage den i ovnen. Disse er alle gode ideer, som du absolut bør fortsætte med. Men hvad hvis vi fortæller dig, at du kan gøre alt dette i én og samme maskine? Både med en fersk eller frossen fisk.

Med en airfryer kan du få lækker, silkeblød og grillet laks med et sprødt ydre, som falder helt fra hinanden efter tilberedningen. Og dette kan du opnå på kortere tid end med én af de andre ovennævnte metoder. Laver du din laks i airfryer, vil du nemlig kunne tilberede en filet på blot 10 minutter.

Frossen laks på flere måder

Der findes mange gode måder, hvorpå du kan tilberede din fisk i en airfryer. Du kan eksempelvis vælge lave en hel side af fisken, som du tilbereder hel i din airfryer, men du kan også vælge at lave filetter, komme fisken i en ret som tern eller endda bage det i en tærte. Mulighederne er mange, og det er bare om at prøve sig frem.

Det kan komme en smule an på størrelsen på din airfryer, hvilke muligheder du har for tilberedning, da en lille airfryer måske ikke har plads til en hel lakseside, men du derimod sagtens tilberede filetter og andre mindre stykker eller størrelser fisk, frossen eller fersk.

Laver du din laks i airfryer som filetter, kan du med fordel komme et godt lag pesto på toppen – både rød og grøn fungerer, men især pesto med soltørrede tomater spiller godt med laksens fedme. Du kan også vælge at ligge en kvist dild, et par citronskiver og lidt sort peber på toppen. Det giver en god, frisk og sommervenlig ret, du kan servere med kartofler.

Grillet laks

En airfryer er et uundværligt køkkenredskab i de kolde måneder, hvis du elsker grillet laks og andre grillede madvarer. Med en luftcirkulerende varme kan du opnå super sprødt skind på din fisk eller kylling, eller du kan få effekten af grillede grøntsager, som jo bager smager himmelsk.

Det gode ved airfryeren er den hurtige opvarmning og tilberedning, der sparer dig for en masse tid og besvær. Med luften som varmekilde behøver du endda ikke at tilsætte fedtstoffer, hvilket gør det til en sundere måde at tilberede sin mad på.

En ret der smager lidt af sushi

Hvis du har kastet dig ud i at udforske tiktok-appen er du med høj sandsynlighed stødt på den meget populære opskrift på laks i airfryer blandet med ris. Det er en super nem og enkel ret at lave, og som smager helt vildt godt.

Det er ligesom sushi bare i en tallerken, hvor alle ingredienserne er blandet sammen. Du skal blot bruge en filet af laks som du tilbereder i din airfryer, den kan både være frossen eller fersk, så længe den bliver grillet og tilberedt til den kan moses helt mørt ud.

Når laksen er tilberedt blander du den sammen med en skål ris, tilsætter soya, avokado og hvad end du ellers har til rådighed. Det smager fuldstændig ligesom sushi, det er bare markant billigere, så prøv det endelig, hvis du er en vaskeægte sushielsker.

Lær mere om andre emner, herunder eksempelvis leasing. Læs mere om leasing af bil privat her.