Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Opskrift på Astronaut drink – Nem og lækker med og uden alkohol

Opskrift på Astronaut drink – Nem og lækker med og uden alkohol

astronaut drink

Her er en nem opskrift på den sjove og smagfulde astronaut drink med den velkendte smag af Astronaut is. Vores version laves på Råstoff Strawberry-Rhubarb og lemon sodavand, som giver den helt autentiske smag, men den kan også laves på bl.a. gin, Sprite og grenadine. Der gemmer sig også en sjov detalje i drinken, som du kan læse mere om i opskriften nedenfor.

Læs også vores opskrift til Aperol Spritz, eller find gode tilbud og kuponer, så du kan spare penge, når du shopper online på Shaping New Tomorrow rabatkode og KitchenOne rabatkode.

astronaut drink

Astronaut drink opskrift

Helle
Er du også vild med den populære sodavandsis med smag af lemon, jordbær og rarbarber samt vingummi i toppen, så vil du også elske denne lækre Astronaut drink opskrift, der smager fuldstændig som en astronaut is.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret cocktail, Drinks
Køkken Dansk
Antal 1 drink
Kalorier 235 kcal

Equipment

 • 1 highball glas
 • 1 jigger (målebæger)

Ingredienser
  

 • 4 cl Råstoff Strawberry-Rhubarb
 • 4-5 stk. isterninger
 • 1 stk lime
 • lemon sodavand eksempelvis Schweppe's Lemon
 • evt. pynt som jordbær, vingummi, mynte

Sådan gør du
 

 • Start din opskrift med at måle 4 cl Råstoff Strawberry-Rhubarb af og hæld det over isterningerne i et glas.
  astronaut drink
 • Pres en kvart lime over, inden der toppes af med lemon sodavand.
  astronaut drink
 • Pynt gerne med en skive lime på kanten eller nede i drinken.
  astronaut drink
 • Du kan også vælge at bruge en skiv jordbær som pynt, lidt mynte til toppen, eller fryse nogle vingummibamser ned og bruge dem som pynt og isterninger i én.
  astronaut drink

Video

Noter

Du kan med fordel lave denne lækre astronaut drink til hele familien. Du kan nemlig også lave den til børn og dermed lave din astronaut drink uden alkohol.
Dette gøres ved blot at bruge en jordbærsirup i stedet for Råstoff Strawberry-Rhubarb. Tilføj her i din opskrift ekstra lime, da drinken ellers bliver meget sød.

Nutrition

Calories: 235kcal
Keyword Astronaut drink, astronaut is, Cocktails, Drinks, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Velkendte smage i drinks

Det har alle dage været populært at eksperimentere med forskellige smage og ingredienser i cocktails. Det er især blevet populært at tage udgangspunkt i velkendte produkter og smage, hvilket må siges at være tilfældet ved denne astronaut drik.

Mange har nok prøvet de velkendte æblekage shots eller drinken, der smager som skumbanan lavet på kakaomælk og Pisang Ambon. Filur er også både en is og en drink, præcis ligesom dennne astronaut drink og is. Søger du anden inspiration til hjemmet?

Hertil har du her kalorie inspiration til denne Astronaut drink opskrift til 2023:

 • SERVING: 1GLAS
 • KALORIER: 93KCAL
 • KULHYDRATER: 21G
 • PROTEIN: 1G
 • FEDT: 1G
 • NATRIUM: 23MG
 • KALIUM: 11MG
 • FIBRE: 1G
 • SUKKER: 21G
 • A-VITAMIN: 4IU
 • C-VITAMIN: 2MG
 • CALCIUM: 7MG

Der findes efterhånden også mange færdiglavede shots på flaske, der har smag af ting vi kender. Der er alt fra bubble gum, æble, lakrids, sismofytter osv. Det er lige før at alt kan laves om til en drink, hvis bare man finder de rette ingredienser og kombinationer.


Astronaut drink på forskellige opskrifter

Ligesom alt andet findes der mange forskellige måder at lave bestemte retter og drinks på. Der behøver ikke være et facit, når det kommer til smag og behag. Når vi laver hjemmelavet mad eller drinks, er vi helt selv herre over, hvilke ingredienser vi bruger og hvor meget af dem vi bruger.

Du kan derfor helt selv skrue op og ned for de forskellige ingredienser og udelade eller tilføje ting til opskriften. Du behøver på ingen måde at afskrive denne drink, hvis du ikke kan lide gin eksempelvis. Du kan blot erstatte gin i opskriften med vodka eller andre typer af spiritus, som du kan lide. Astronaut drink med vodka eller gin er helt sikkert også værd at prøve!

Eller du kan helt udelade alkohol, så har du en oplagt drinks uden alkohol.

Hvis der ikke er Sprite i det supermarked du er nede og handle i, men der i stedet er Faxe Kondi eller andre læskende, friske og citrus-agtige sodavand, så kan det sagtens være en god erstatning. Vi anbefaler at vælge en sodavand fremfor en danskvand, for at opnå den rigtige astronaut smag.


Astronaut drink uden alkohol

Skal der laves gode drinks, men skal det helst være uden alkohol, så kan du også sagtens bruge denne lækre cocktail til børnene. Den smager nemlig også forrygende, selvom den er alkoholfri, og er dermed perfekt som velkomstdrink uden alkohol.

Så skal du servere en lækker drink, der både har god smag, masser af nostalgi, og som kan nydes hvad end man er barn eller voksen? Så kan du med fordel vælge denne opskrift på astronaut drink til børn og barnligesjæle, som både er nem at lave og kan drikkes på enhver tid af året.

astronaut drink

Astronaut drink opskrift uden alkohol

Helle
Oplev den smagfulde is i en drink – endda helt uden alkohol – med denne nemme opskrift på astronaut drink til børn og barnlige sjæle.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret astronaut, astronaut is, Drinks
Køkken Dansk
Antal 1 drink
Kalorier 195 kcal

Equipment

 • 1 glas
 • 1 jigger (målebæger)

Ingredienser
  

 • 3 cl Rose's Grenadine eller Strawberry
 • 4-5 stk isterninger
 • 1 stk lime
 • lemon sodavand eksempelvis Schweppe's Lemon
 • pynt eksempelvis vingummier, jordbær, limeskiver…

Sådan gør du
 

 • Kom isterninger i et glas, inden Grenadine eller jordbærsirup hældes over.
 • Pres en kvart lime i og top med lemon sodavand.
 • Pynt med vingummier, jordbær, mynte, limeskiver eller noget andet lækkert. Held og lykke med denne opskrift.

Video

Noter

Du kan med fordel bruge denne opskrift på astronaut drink uden alkohol, når ungerne også skal have drinks, eksempelvis til en fest, til nytårsaften eller til fødselsdagen.
Astronaut drink til børn er både nem, lækker og forfriskende.

Nutrition

Calories: 195kcal
Keyword alkoholfri, Astronaut drink, astronaut is, uden alkohol
Tried this recipe?Let us know how it was!

En opskrift, der virker hver gang

Bruger du én af vores ovenstående opskrifter, vil du have fat i en astronaut drink opskrift, som virker hver gang. Det er nemt at lave, smagen varierer ikke meget, og så er den ganske forfriskende i alle sæsoner.

Du kan med andre ord sagtens bruge vores opskrift, når du skal lave astronaut drink uden alkohol eller med procenter, når du skal have en sommerfest i haven, hvor der både er børn og voksne, når fødselsdagen til fejres, eller hvis du bare får nogle gæster på besøg, som skal forkæles lidt med en frisk drink.

Prøv også astronaut drink med vodka eller gin.


Historien bag astronaut is

Måske kender du den allerede, ellers kan du her blive klogere på, hvad historien bag den famøse is er. Den har nemlig en interessant historie, som ikke er lang, men alligevel giver anledning til minder og samtale.

Den famøse astronaut is blev nemlig lanceret af Premier Is tilbage i 1958, hvor den, i forbindelse med Sovjetunionens opsendelse af raketten med hunden Laika i, skulle til at finde sted. Som formen på isen angiver, så er der referencer til netop den raket, som Laika blev sendt op i.

Astronaut is havde dog et andet navn, da den først blev lanceret. Nemlig Himmelhunden, hvilket jo giver rigtig god mening. Men i takt med, at færre og færre intresserede sig for den lille sovjetiske hund, fik isen sit nye navn i 1976, og har siden heddet Astronaut.


Temafest

Med en astronaut drink har du virkelig muligheden for at sætte dit eget præg. Du kan også gå all-in og køre astronaut tema, hvilket er det perfekte valg til tour-de-chambre eller andre sjove temafester.

En idé kan være, at købe klæbende selvlysende stjerner, og hænge dem op på loft og væg. Når lyset er slukkes, lyser de så fint. Eller man kan købe en diskolampe, der giver et galaktisk lys. En tredje men knap så miljøvenlig mulighed er, at lave hatte af staniol, og give dem til dine gæster, sammen med din astronaut drink med gin eller anden alkohol.


Astronaut drink – typer af alkohol

Det bedste ved en astronaut drink er, at den kan tilpasses lige netop dig og dit selskabs præferencer.

Vi har allerede gennemgået, hvordan den er den perfekte velkomstdrink uden alkohol, da den smager ligeså godt unden alkohol som med, og derfor kan bruges til alle anledninger, hvor der er efterspørgsel på drinks uden alkohol.

Men det er ikke kun her, astronaut drink er sjov og legefuld. Du kan nemlig også eksperimentere med, om det skal være astronaut drink med gin, vodka, råstoff eller noget fjerde. Der er stort set ingen grænser for, hvilken type astronaut drink opskrift du bruger, den holder hver gang.

I vores opskrift kører vi en astronaut drink med råstoff, men dette er blot en af mange muligheder. En sjov idé kan være, at køre en test for venner eller familie, og på denne måde finde jeres præference. Det kan også være en god idé at teste, hvis den skal serveres for en større forsamling.

Så vær ikke bange for at kaste dig ud i en astronaut drink med vodka eller gin!


Andre drinks uden alkohol

Der findes et hav af muligheder, hvis du er på jagt efter velkomstdrink uden alkohol. Kulturen for øl, vin og drinks uden alkohol bliver heldigvis større og større, og det samme gør udvalget.

Mange af de klassiske drinks vi kender, kan uden problemer laves uden alkohol. Her er en liste med inspiration:

 • Mojito
 • Strawberry daiquiri
 • Moscow Mule
 • Pina Colada

Hvad undersøger vi ellers hos Mooly?

Hos Mooly har vi et helt SEO univers. Se mere på: Hvad er SEO, Teknisk SEO, SEO værktøjer , SEO pyramiden, SEO tekster. Hvis du gerne vil spare penge med kuponer, så kan du også finde About You rabatkode, Zooplus rabatkode eller Adidas rabatkode.

Interesseret i leasing? Se leasing tilbud, Mercedes elbil og Porsche elbil. Læs om leasing af bil privat her.

Se også Gel blaster for et sjovt spil til voksne

Mangler du hjælp til krydsord?


FAQ

Hvad smager en astronaut drink af?

Som navnet indikerer smager denne drink af en astronaut is. Hvis du ikke husker den gamle favorit “astronaut isen”, kan man sige at den smager af citrus men med bløde hindbær, jordbær og rabarber agtige toner. Idet du benytter Råstoff Strawberry (som smager lidt af rabarber) smager den altså ligeså.

Hvilken alkohol bruger du en astronaut drink opskrift?

Du bruger ofte Råstoff Strawberry-Rhubarb til denne drink, som er alkohol på de normale 37% alkohol, og den har smag af jordbær og rabarber. Nogle bruger gin eller vodka og tilføjer grenadine, faxe kondi eller sprite og en masse lime.

Kan man lave astronaut drink alkoholfri?

Det er bestemt en mulighed at lave denne læskende og friske drink alkoholfri. Denne version er endda enormt god som velkomst drink uden alkohol eller til virgin cocktails. Vi har på vores side en opskrift, du kan benytte dig af.

Hvor lang tid tager det at lave en astronaut drink?

Det er ikke svært at lave en astronaut drink – da den kan gøres meget simpelt med Råstoff Strawberry-Rhubarb og lemon sodavand. Det kan tage helt ned mod 2-3 minutter alt efter hvilken garniture du vælger at lave.

Angivelse af kilder og tests:

 • Læs om Astronaut isens historie her.
 • Hør mere om, hvor drinken har sin oprindelse fra her.
 • På Mooly gør vi os umage for at holde os opdaterede på flest muligt områder. Læs om brugte elbiler her og Mercedes Søborg her
5 from 1 vote (1 rating without comment)