Hjem » Artikler » Teknisk SEO – Øg dine chancer for at rangere højt på Google

Teknisk SEO – Øg dine chancer for at rangere højt på Google

Optimer din organiske rangering på søgeresultaterne

Er du på jagt efter hjælp til teknisk SEO på din hjemmeside, eller viden om, hvad der kan gøres? Vi hjælper dig med din Google optimering. Først og fremmest, lad os afklare at SEO står for søgemaskineoptimering.

Det er en måde hvorpå man kan øge mængden af besøgende til ens site via organiske resultater. Dette er en vigtig indikator for at rangere højt på diverse søgemaskine resultater, på den måde øger du chancerne for at potentielle kunder ser din virksomhed fremfor konkurrenterne.

Det vil sige jo højere oppe du rangere organisk, jo bedre vil din virksomhed fremstå overfor potentielle kunder.

Når du skal lave teknisk SEO optimering, er disse relevante punkter at se på:

 • Crawling
 • Hastighed
 • https
 • Sitemaps
 • Indeksering
 • Mobilvenlighed
 • Døde links
 • Sidetitel
 • Meta descriptions
 • Duplikeret indhold
 • Canonical links
 • Intern linkstruktur

Indblik i teknisk SEO optimering

Teknisk SEO er en ongoing process, eftersom et website aldrig stopper med at kunne blive optimeret. Dette skyldes opdateringer, og ændringer hos Google, samt at deres algoritmer ændrer sig løbende. Dertil er det vigtigt at, et website tilpasses ud fra hvad der bliver søgt mest på i den pågældende periode, således at Google har mulighed for at finde selve sitet, og dertil sørger for at det kan performe optimalt. 

For at få indsigt i hvilke af dine undersider på dit site der rangerer godt på søgemaskinerne, kan du benytte Google Search Console, og dertil arbejde med linkbuilding til og fra de besøgte sider. 

Generelt set indbærer teknisk SEO vedligeholdelse af den interne linkstruktur, opmærksom på døde links, komprimering af billeder. Det er vigtigt at fortage SEO tjek løbende på sit site, da man altid kan optimere.

Se også:


Typiske fejl med teknisk SEO

Det er ofte de samme fejl, som vi oplever, at forskellige virksomheder gør galt, når de arbejder med teknisk SEO eller blot har disse mangler i deres system og struktur.

 • Langsomme sider – tjek pagespeed
 • Hreflang fejl
 • 404 fejl – også kaldet “døde” sider
 • Duplicate sider
 • Manglende sidetitler og metabeskrivelser
 • Ikke tilstrækkelig linkstruktur og hieraki
 • Mangel på content – både på sider men også antallet af sider indenfor fagområdet


Crawlere

Søgemaskiner, som eksempelvis Google, sender crawlere ind på dit website, for at undersøge hvad selve dit site indeholder, samtidig gennemgåes de interne links, der er tilknyttet den pågældende side. Dertil er det vigtigt at have styr på din teknisk SEO.

Formår disse crawlere ikke at finde rundt på din hjemmeside og de tilhørende undersider, kan du risikere, at søgemaskinen ikke læser din side igennem og dermed heller ikke anerkender dit indhold.


Hastighed – vigtig faktor for SEO

For at opnå en bedre rangering gennem teknisk SEO optimering, har hastigheden af dit website en stor betydning. Dette skyldes at Google har svært ved at rangere dit site, hvis det loader for langsomt.

Google ønsker at byde sin bruger på den bedste oplevelse, og da vi ved, af erfaring og undersøgelser, at brugere kun bruger ganske få sekunder på et site til at finde frem til de informationer, de skal bruge, har du ikke flere sekunder til at få din side til at loade. Derfor skal din side kunne loade inden for ganske få milisekunder.

For at opnå en højere hastighed af ens site, kan der optimeres på henholdsvis billeder, komprimering, samt optimere til et mere fornuftigt CMS-system, såsom Wordpress, hvis du foretrækker et system, der har mulighed for at give dig den bedste opbygning.


https og http

Når vi taler om teknisk SEO optimering, er det også værd at se på selve URL’en og måde, vi indhenter data på. Her kommer https og http ind i billedet.

http (HyperText Transfer Protocol) er en applikationsprotokold, som distribuerer forskellige samarbejdende hypermedia-informationer ud til World Wide Web (www), som du også finder i din URL. Når du således skriver noget i din browser og trykker enter eller ‘søg’, vil protokollen bede serveren om at indhente et specfikt datasæt, baseret op din søgning. Herefter svares der med en protokolkode – et billede, en HTML-kode eller måske en fejlkode.

http-protokoller sender ukrypteret data, som gør det muligt for andre at misbruge dit data. Derfor er det også værd at overveje, at bruge https i stedet for, da dette er en sikker måde at forbinde til servicer og browser.

 • S’et står for ‘Secure’ og bruger enten TSL (Transport Layer Security) eller SSL (Secure Socket Layer) til at beskytte dit data.
Forkortelse Sikkerhed Nødvendighed
https Hyper Text Transfer Protocol Secure Sikker Ikke nødvendig
http Hyper Text Transfer Protocol Ingen Nødvendig

Det kan måske være svært at se, hvordan dette skal have betydning for din SEO teknisk, men Google har faktisk være ude og sige, at det har en vis fordel at bruge https, fremfor http. Derfor er det også godt at tænke dette med ind i din tekniske SEO optimering.

Teknisk SEO - https eller http?

Konklusion på teknisk SEO optimering

Teknisk søgemaskineoptimering er, som sagt, mange ting. Det kan ikke siges nok gange, men det er vigtigt at pointere, at man aldrig bliver færdig med SEO, sådan forstået, at du altid kan gå ind og styrke dit sites SEO.

Der er vigtige faktorer, som spiller ind på SEO teknisk. Herunder gælder blandt andet, at din side loader hurtigt. Gør den ikke dette, vil du hurtigt miste dine besøgende, og Google vil se det som en negativ ting, som vil hive dig ned. For at optimere dette bedst muligt, kan det være en god ide at komprimere dit indhold, herunder billeder, og eventuelt få et nyt CMS-system.


Har du brug for et SEO tjek af din virksomhed?

Er du nysgerrig på at se hvordan din virksomhed rangerer på søgemaskinerne, eksempelvis Google, så har du hos PK Medier mulighed for at få lavet et SEO tjek, hertil får du tilbudt at få lavet en teknisk SEO analyse af din virksomhed, denne analyse identificere hvilke parametre PK Medier, som SEO bureau har mulighed for at gå ind og optimere på. 

Teknisk SEO - hvad gør man?

FAQ – Teknisk SEO

Hvad betyder døde links?

Døde links på et site, er hvis der er lavet et internt eller eksternt link som skulle give en dybere forklaring af det pågældende emne, som så fører til en URL, som Google har svært ved at finde, derfor opgiver, og siden vil vise fejl. Dertil er det vigtigt at lave et SEO tjek på sit site.

Hvad er interne links?

Interne links vil typisk fremgå på rigtig mange websites. En teknisk SEO analyse vil blive glad, hvis forskellige interne links er inkorporeret i tekster, hvor linket henviser til en underside på sitet. Dette gør at søgemaskinerne har nemmere ved at forbinde undersiderne, samtidig med at man informerer læseren om et relevant emne.

Hvorfor er sitemaps en god ide i forbindelse med teknisk SEO?

Sitemaps er godt til at skabe et hurtigt overblik over websitet. Et sitemap kan man, se som en indholdsfortegnelse, der giver dig en oversigt over alle dine sider på det pågældende site. Dette er med til at give et overblik over hvilke sider der evt. skal laves teknisk søgemaskineoptimering på.

Hvad er responsivt design?

Når du opbygger en hjemmeside er det vigtigt at huske på at forbrugeren typisk tilgår dit website både via en computer og en mobiltelefon. Et responsivt design vil sige at du har tilpasset indholdet på din hjemmeside, så det fremstår både er læsbart og visuelt pænt på alle enheder.


Angivelse af kilder:

 • Få yderligere indblik i hvad PK medier kan hjælpe dig med.
 • Lær endnu mere om teknisk SEO hos MailChimp.