Hjem » Artikler » Hvad er SEO? Bliv den bedste til søgemaskineoptimering 2023

Hvad er SEO? Bliv den bedste til søgemaskineoptimering 2023

hvad er seo

Vi vil i følgende artikel besvare spørgsmålet “hvad er SEO”, så du kan få helt styr på søgemaskineoptimering og dets mange komponenter. Kort sagt handler det om at optimere din hjemmeside, så du sikrer en god kvalitet, opnår de bedste resultater og rangerer højt på Google.


Hvad betyder søgemaskineoptimering?

SEO er kort for Search Engine Optimization, der også kaldes søgemaskineoptimering. Dette indebærer flere ting, men er først og fremmest en øvelse i at skabe de bedste resultater på din hjemmeside. Dette gøres ved at sikre kvaliteten, øge mængden af besøgende og opnå en høj placering på Google, så eventuelle kunder kan finde dit website.


Hjælp til SEO

Det er vigtigt at få styr på SEO markedsføring, hvis du gerne vil være foran dine konkurrenter. Det danske marked er benhårdt, når det kommer til at score højt på de rigtige placeringer, og søgemaskineoptimering på Google er derfor essentielt at sætte sig ind i, hvis man vil gerne vil findes og vælges af potentielle kunder.

SEO optimering er afgørende for synligheden af dit website, og det er derfor vigtigt med en god strategi. Ved du ikke selv, hvor du skal starte, er der masser af hjælp til SEO at finde. Diverse bureauer har gjort det til deres hovedområde at vejlede og udføre SEO hjælp til virksomheder.

En god SEO strategi tager udgangspunkt i forskellige tiltag, alt efter blandt andet din hjemmesides opbygning. Man kan med fordel kigge på søgeord som noget af det første, da disse hjælper websitet med at blive fundet.

Mangler du SEO hjælp? Så foreslår vi at tjekke PK Medier ud, hvor deres eksperter står klar med hjælp og sparring til SEO optimering.

Læs videre for at få yderligere svar på spørgsmålet “hvad er SEO?”.

Se også:

hvad er søgemaskineoptimering

Hvad er en søgemaskine?

Med SEO optimering ønsker man at opnå en god placering og validitet hos diverse søgemaskiner. Dette kan gøres ved Google optimering, hvilket kræver kendskab til blandt andet Googles algoritme.

Ved at opbygge et stærkt domæne, sikrer man løbende anerkendelse fra søgemaskinen, hvorfor man får en god placering. Google optimering kræver kendskab til de punkter, der bliver taget højde for, når man kæmper om en god organisk placering.

Obs.: Organisk placering betegnes som de søgeresultater, der kommer efter betalt annoncering på diverse søgemaskiner.


Hvorfor er søgemaskineoptimering vigtigt?

Der er mange grunde til, at det er vigtigt at prioritere sine søgemaskineoptimering på Google, men den største, og vigtigste, er, at jo højere du ligger i de organiske resultater, jo større chance er der for, at potentielle kunder vælger jer, frem for nogle andre.

En optimering af SEO er altså samtidig også en optimering af din hjemmeside, og det er en vigtig del af din digitale markedsføring, hvis du gerne vil ligge i toppen af Google til det, du er bedst til. Så hvis du endnu ikke er i gang med din optimering, så er det bare med at komme i gang. Læs videre her, eller læs også vores andre indlæg om blandt andet Teknisk SEO, SEO værktøjer og SEO tekster.

Hvis du stadig tænker “hvad er SEO og hvordan kommer jeg i gang?”, så er der mange veje at gå. Du kan enten selv sætte dig ind i det og blive en haj til det, eller lade et bureau om at gøre det. Hvis du allerede ved, at du hellere vil bruge din tid et andet sted, så er det oplagt at få hjælp til søgemaskineoptimering af eksperter, der spiser SEO til morgenmad.

Læs videre for at få yderligere svar på spørgsmålet “hvad er SEO?”.


Kom godt i gang med SEO

Hvis du tænker, at du selv vil lære det og blive dygtig til det, så skal vi nok hjælpe dig i gang på godt på vej. Når man arbejder med optimeringen, så er det oplagt at benytte det, der kaldes for SEO-pyramide. Det er en model i tre niveauer, der kan hjælpe dig med processen og overblikket over din hjemmeside, så du ikke glemmer noget.

Det er vigtigt at påpege, at søgemaskineoptimering ikke er en opgave man afslutter. Det er en proces, hvor man løbende skal opdatere det, og det kræver arbejde og kontinuerlig opmærksomhed.

De tre niveauer i modellen omfatter det tekniske setup, content og links. Det kan du læse meget mere om i vores indlæg om SEO pyramiden, hvor du også kan læse om, helt præcist. hvad de tre niveauer består af.


Få hjælp af eksperter

Har du svært ved at komme igang med SEO selv, er det oplagt at hente hjælp udefra. Husk at være kritisk når du vælger et bureau, da kvaliteten kan svinge utroligt meget. En af de helt store fordele ved at få hjælp til søgemaskineoptimering er at slippe for det store analyse arbejde bag, der kræver meget viden og erfaring på området.

Med den rette hjælp kan du opnå gode resultater forholdsvis hurtigt, hvilken vil forbedre din hjemmesides placering og dermed synlighed, hvorfor du med stor sandsynlighed også vil få flere kliks og kunder.


Vigtige faktorer i din SEO-strategi

Den bedste SEO-strategi er opbygget af tre faktorer, som er vigtige hele tiden at have for øje. Det er nemlig arbejdet med links, content og teknisk setup, som ligger til baggrund for den proces, der skal gennemføres ved hjemmeside optimering.

Dette kan også inddeles i SEO taksonomi for større overblik – se billede:

SEO taksonomi

Dette kaldes også pyramiden, hvilket du kan læse meget mere om her: SEO pyramiden.

Husk: Søgemaskineoptimering er en levende proces, der kræver konstant opmærksomhed og justering. Da kravene for søgemaskineoptimering konstant ændrer sig, er det aldrig et færdigt stykke arbejde.

Læs videre for at få yderligere svar på spørgsmålet “hvad er SEO?”.


Få hjælp til teknisk SEO

Arbejder du ud fra pyramiden, finder du teknisk set-up i bunden. Dette er en ekstrem vigtig del af søgemaskineoptimering, og bygger på mange måde fundamentet for din hjemmeside. Din forudsætning for at være synlig for en aktuel søgemaskine, og dermed blive fundet af potentielle kunder, afhænger af den tekniske del.

Sidder du selv med SEO optimering, eller får du hjælp til SEO, er det første du bør kaste dig over opbygning, strukturering af indhold samt brugervenlighed på din hjemmeside. Du kommer utrolig langt med et godt design, da kunders førstehåndsindtryk formes af dette. Du bør herudover fokusere på at strukturere dine data og sørge for, at din hjemmeside arbejder hurtigt.


Hvad er SEO – en huskeregel

Når det kommer til spørgsmålet “hvad er SEO”, er en god huskeregel, at det indhold du ønsker at vise frem, skal være tæt på forsiden. Det må faktisk helst ikke være mere end 3-4 led fra forsiden.

Teknikken er en ekstrem vigtig del af god SEO markedsføring, hvilket mange glemmer, fordi de har købt deres hjemmeside, og ikke selv opsat den. Men visualitet og funktionalitet er kun en del af det at skabe en god hjemmeside.

Tip: Er du i tvivl om, hvad du skal gøre, kan du overveje at få SEO hjælp udefra.

Søgemaskineoptimering kræver, at man kan se det store billede, og ikke kun det, der ses med det blotte øje. Teknikken bag optimering er helt afgørende for, hvordan du rangerer på en søgemaskine. Tænk hele tiden på, hvordan du skaber de bedste forudsætninger for Google søgemaskineoptimering og SEO markedsføring.


Vores anbefaling

Vi anbefaler at benytte PK medier som dit bureau. Se her for flere oplysninger:

Adresse: Strandlodsvej 6B, 2. th., 2300 København S.

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk


Udvid din horisont

Se mere om SEO her: Teknisk SEOSEO værktøjerSEO tekster og SEO pyramiden.

På Mooly stiller vi skarpt på mange forskellige områder. Læs mere om eksempelvis leasing af hybridbil, Mercedes leasing eller leasing elbil.


FAQ

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization, også kaldet søgemaskineoptimering på dansk. Dette indebærer øvelsen i at rangere højt på Google gennem organiske søgeresultater.

Kan jeg selv lave søgemaskineoptimering?

SEO optimering er en avanceret disciplin, som dog kan udføres af alle med kendskab til de rette tiltag og redskaber. Har du ikke selv styr på dette, kan du med fordel bruge et SEO bureau med at lægge en plan.

Hvad menes der med Google optimering?

Google optimering henviser til at optimere sin hjemmeside så diverse søgemaskiner finder den troværdig, og dermed giver den en høj placering. Dette sikrer, at kunderne kan finde hjemmesiden.

Hvor kan jeg finde hjælp til SEO?

Diverse bureauer har specialiseret sig i SEO hjælp, så din hjemmeside kan blive den bedste på sit område. Vi henviser til PK medier, der har et team af SEO eksperter bag sig.


Angivelse af kilder: