Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Aperol Spritz opskrift – hurtig drink, læskende og nem

Aperol Spritz opskrift – hurtig drink, læskende og nem

aperol spritz opskrift

Forkæl dine venner, familie, kæreste eller bekendte med en Aperol Spritz opskrift, vi har en hurtig og nem guide klar til dig. Det er muligvis én af de nemmeste drinks du kan lave, og som smager ualmindeligt godt. Du kan nemt lave den med Asti, Prosecco, dansk vand eller med sodavand.

Seneste opdatering: 27. SEPTEMBER 2023
Vi bruger altid rigtig meget tid på at opdatere vores forskellige opskrifter. I denne omgang har vi opdateret vores opskrift om Aperol Spritz, så du altid kan være sikker på at, bruge en opskrift der er 100 procent opdateret.

Det er ikke meget der kræves for at lave denne italienske favorit drink. Du behøver hverken smarte cocktail glas, shaker, lille si eller noget andet, som man ofte benytter til drinks og cocktials. Det eneste du skal bruge er vinglas og is. Du kan vælge at lave den mere børnevenlig med appelsinjuice i stedet for Aperolen.

Søger du inspiration til dine gæster, så se også denne lækre astronaut drink opskrift opdateret med nye hemmelige elementer.

Aperol spritz

Aperol Spritz opskrift

Helle
Rigtig god Aperol Spritz opskrift til aperitif / velkomst drink
4.67 fra 3 stemmer
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 4 minutter
Ret Drinks
Køkken Italiensk
Antal 4 drinks
Kalorier 125 kcal

Equipment

 • 4 Vinglas

Ingredienser
  

 • 3 dl Aperol
 • 3 dl mousserende vin prosseco, cava, asti eller lign.
 • 2 stk appelsin økologisk, da de kommer i drinken
 • Isterninger
 • 2 dl danskvand blot til at toppe af med

Sådan gør du
 

 • Fyld glassene med isterninger.
  aperol spritz
 • Hæld så lidt under 1 dl. Aperol i hvert glas.
  aperol spritz
 • Dernæst lidt under 1 dl. mousserende vin (prosecco, cava, asti)
  aperol spritz
 • Skær 0,5 cm tykke appelsin skiver, som du kan placere i glassene langs siden.
  aperol spritz
 • Top nu af med danskvand, som ikke må være mere end 1 dl.
  Aperol spritz
 • Du kan afslutningsvis enten røre det sammen, eller lade det stå flot i sine tre visuelle lag til serveringen.
  aperol spritz

Video

Noter

Du kan tilføje lidt andre friske krydderurter til serveringen. Det kan være rosmarin, mynte eller lignende. Aperol Spritz opskrift til dig og vennerne i 2023, en drink alle vil elske.

Nutrition

Serving: 4dlCalories: 125kcal
Keyword aperol spritz, Drinks, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Hvor stammer denne favorit drink fra?

Når vi siger Aperol Spritz opskrift, så drømmer de fleste sig væk til italienske himmelstrøg. Det selvsamme gør vores opskrift. Denne favorit af drinks med Aperol stammer nemlig fra Italien. Du kan altid sidde på en hyggelig fortovs cafe og bestille denne lækre aperativo inden din middag i Italien, eller som en læskende drink efter middagen.

Det gode ved denne drink er ligeledes at den ikke er ligeså stærk som andre. Da selve Aperol, som er spiritusen i denne drink er på blot få procenter i alkohol. Du kan derfor med god ro i maven drikke nogle stykker af disse, uden du kan frygte en høj påvirkning.

Se mange flere drinks lige her.

Hvordan laver man Aperol Spritz?

Udover selve den røde/orange likør benytter du som beskrevet mousserende vin, hvor man som ofte i Italien laver Aperol Spritz prosecco og ikke med asti. Den originale måde at servere Aperol Spritz glas er med et vinglas og ikke long drink glas eller andet. Se også disse daiquiri drinks, perfekt til dig der skal have gæster og vil servere lidt forskelligt.

Du kan desuden flere steder i supermarkeder efterhånden også købe dem færdiglavet, så du blot kan drikke dem direkte fra flasken on-the-go. Men vi kan altid varmt anbefale at lave den selv, da brussen bliver mere frisk og lækker, og det er super nemt med en Aperol Spritz opskrift. Her kan du bruge både Asti, Prosecco og lave den med dansk vand og med sodavand. Brug eksempelvis en opskrift, hvis du tvivler på fremgangsmåden.

Næring pr. 100 gram af varen

 • Energi 439 kJ / 105 kcal
 • Fedt 0 g
 • Kulhydrat 0 g
 • Protein 0 g
 • Kost fibre 0 g

Bliv inspireret til din Aperol Spritz opskrift

En Aperol Spritz opskrift er som udgangspunkt simpel og forholdsvis lige til. Det kan du dog med fordel udfordre lidt, ved at teste lidt forskelligt af derhjemme. Du kan blandt andet starte med at bytte dit tilbehør ud med nogle andre friske ting, krydderurter m.m.

Dette kan være alt fra rosmarin, mynte eller anden lækker favorit krydderurt at dine. En anden ting, som du kan gøre er ligeledes at tilføje en ekstra smagsgiver i form af anden frugt juice. Det kan være en lille smule rabarber saft, brombær saft eller lignende.

Det er blot fantasien, som sætter grænser for din Aperol Spritz opskrift. Du kan prøve lidt forskelligt at, og se hvad din smag mest er til. Lav Aperol Spritz Asti eller prosecco, og prøv dig frem til din favorit. Hvis du laver den med Asti, bliver den en kende mere sød en hvis du benytter mere tør mousserende vin. Lave den med appelsinjuice og med sodavand til børnene.


Del dit event op i følgende stadier

Som altid, så anbefaler vi hos Mydinners, at du deler dit event op i følgende 3 stadier, uanset hvilke cocktails du har på programmet.

 • Step 1: Gør dit forarbejde, få andet ind og beslut hvilke cocktails der skal laves.
 • Step 2: Sammensæt de forskellige elementer, og forbered alt der kan laves forud.
 • Step 3: Forkæl dine gæster og fokuser på det gode selskab.

Lad denne Aperol Spritz opskrift side på rygraden

Denne drink er muligvis en af de nemmeste du kan finde, og som dertil også er en af de lækreste. Når du først har lavet den et par gange, sidder den højst sandsynligt på rygraden. Det er nok også fordi denne Aperol Spritz Prosecco blanding eller forholdet mellem din likør, mousserende vin og danskvand ikke er så låst.

Det gode ved en cocktail som denne er, at man sagtens selv kan dosere og balancere sine forhold. Hvis man ønsker den mere bitter, kan man benytte sig af mindre mousserende vin, Prosecco, Asti eller Cava. Dette da den italienske likør som udgangspunkt er en bitter likør.

Hvis du derfor har denne likør liggende, lidt dansk vand og mousserende vin kan du derfor altid servere denne for venner eller familie. Nemt og hurtigt. Drinks med Aperol går man aldrig galt i byen med.


Luk sommeren indenfor med denne drink

Vi kan på det varmeste anbefale denne Aperol Spritz drink på en varm sommerdag, da det er en cocktail som er læskende og frisk, og ikke så tung som nogle cocktails kan være eller hurtig blive. Denne drink minder de fleste om festivaller, og musik under danske himmelstrøg. Derfor hvis du lukker op for denne skønne læske alkohol drink er du sikret at lukke sommeren ind i din aften. Hvis du følger denne Aperol Spritz opskrift, får du en perfekt cocktail hver gang.

Hvem har lukket sommeren ind? Denne orange likør stammer som sagt fra Italien, og det er Luigi og Silvio Barbieri, som står bag denne likør, som sammen med Prosecco hitter verden over. Det er egentlig en gammel likør tilbage fra 1900 tallet, men blev i 00’erne opkøbt og sidenda fået sin store berømmelse. Opkøberen af dette brand var Gruppo Campari. Man kan også erstatte Prosecco med n Asti for et billigere alternativ.

Det har stort set i al den tid vi har kendt den, været serveret i Aperol Spritz glas, som blot er det simple vinglas.


Kombiner din Aperol Spritz Prosecco

Er du blevet lidt træt af den gængse drink? Kompiner din Aperol Spritz Prosecco drink med andre ting for at give den nyt liv. Du kan blandt andet prøve at skifte din danskvand ud med lemon sodavand, som giver en mere citrus præget frugt en blot den mere “dybe” orange smag, som denne drink kan have. Denne drink med sodavand give samme gode brus.

Er den bitre smag fra Aperol ikke noget for dig, kan du forsøge at lave denne gode og populære drink med appelsinsaft eller appelsinjuice i stedet for, for stadig at få den søde smag af appelsiner. Hertil kan du blande Asti i, for at gøre den mere sød, eller Prosecco eller mousserende vin til at gøre den mere syrlig.

Du kan derudover også prøve at kombinere denne klassiker med elementer fra mojito, og tilføje lidt mynte. Det kan give lidt ekstra “krydder” til din Aperol Spritz drink, som ellers normalt ikke er at finde i denne “cocktail”. Man skal dog passe på, at man ikke overdøver smagen af orange med mynte, da det kan blive en meget speciel smag. Men prøv dig gerne frem med din egen Aperol Spritz opskrift.


Et trick til at pifte den lidt op

Et simpelt trick for at pifte denne cocktail op er desuden også blot at skifte din appelsin ud med blodappelsin, det giver et mere mørkt udtryk og bitterhed.

Kan du godt lide en drink, som er lidt mere mostet og tyk i konsistensen? Noget vi selv synes er ret lækkert er at tilføje lidt appelsinjuice i din Aperol Spritz Asti eller processo blanding. Det giver den lidt mere fylde og citrus.


En god sommer-is?

Tanken har sikkert strejfet dig? Du kan da selvfølgelig også lave denne lækre drink med Prosecco eller Asti i andet end et Aperol Spritz glas. Du kan nemlig også lave den som en is. Tilføj en smule mindre Aperol og mere danskvand eller sodavand end du plejer – og frys denne væske i en is bakke med ispinde. Sodavand og mousserende vin binder bedre og fryser langt bedre end likør gør.

Som du nok har oplevet selv fryser en sodavand eller en flaske vand i en fryser, hvor alkohol modsat ikke fryser til is. Dog fordi denne likør ikke er så høj på alkohol procent kan den dog godt fryse lidt til is. Men havde du modsat en flaske alkohol på 40% eller derover, kunne du ikke fryse denne rent. Så har du også nem opskrift på Aperol Spritz is.


Den perfekte velkomstdrink

Aperol Spritz oser af sommer, sol og varme, og der næsten ingen bedre følelse end en kold og forfriskende cocktail på en varm forårs- eller sommerdag. Det er også en rigtig god cocktail at servere som velkomstdrink til sin fest, fødselsdag, sommerfest eller lignende. Så hvis du er på jagt efter en velkomstdrink med Asti, er Aperol Spritz et godt bud. Den er også nem at lave i store mængder, da den ikke består af særligt mange ingredienser. Derudover er det også en rigtig pæn drink, og skal gerne serveres i et vinglas med en skive frisk appelsin.

Drøm dig til Italien med en Aperol Spritz

Drinken, der stammer fra det nordlige Italien, bringer altid italienske fornemmelser, uanset hvor man er. Det er fornemmelsen af at sidde på en stor plads, på en hyggelig cafe i solen, eller efter solen er gået ned. Det er fornemmelsen af at sidde eller ligge på stranden og nyde en kold cocktail, eller at stå og mikse drinken i en lejlighed sydpå, hvor man følger den perfekte Aperol Spriz opskrift, og får en lækker drink hver eneste gang.

Ny din Aperol Spritz under en lækker markise fra sj-m.dk.

Drinks med Aperol

Står du med lidt rester fra festen, og skal have blandet dig lidt lækkert drikke til dit arrangement dagen derpå, så kan du. også lave andre drinks med Aperol. Der findes et hav af muligheder, men her har du ét par stykker, som du kan overveje at dykke nærmere ned i.

 • Drink med rosmarin – du kan her lave større og mindre portioner. God til punch.
 • Cremet version, hvor du blender dine ingredienser.
 • Drinks med Aperol, hvor du tilføjer lidt æggehvide og shaker denne, så der dannes skum.
 • Du kan også prøve og lave din Astronaut med denne italienske likør.

FAQ Aperol Spritz

Hvad er forskellen på Aperol og Aperol Spritz?

Aperol er hovedingrediensen i drinken Aperol Spritz. Aperol er en italiensk likør som også anses som en aperitif. En Aperol Spritz drink består derudover af danskvand og mousserende vin. En meget populær og sommerlig drink.

Kan man drikke Aperol rent?

Aperol er en aperitif, som godt kan drikkes rent, hvis man er til de mere bitre toner. Du kan også blande det op, så det indgår i en drink, eksempelvis en Aperol Spritz eller lade det indgå i en blanding til en forfriskende velkomstdrink med Asti.

Hvor længe kan en åben Aperol holde sig?

Det er en god tommelfingerregel, at hvis man vil drikke det rent, så skal den ikke have været åben i mere end tre måneder. Hvis den har stået åben i et år, kan den sagtens bruges i en drink, så længe den dufter fint. Alkoholen fordamper kun, hvis flasken ikke har været lukket til med et lufttæt låg.

Hvornår drikker man Aperol?

Aperol kan drikkes året rundt og egner sig især godt til en forfriskende drink. En Aperol Spritz drink er en storfavorit om sommeren eller på ferier i de varme lande. Den kan også nydes som velkomstdrink med Asti hele året i festlige sammenhænge eller på en bar.

Læs om vores andre opskrifter:


Angivelse af kilder:

 • BBC food er kommet med et par gode cocktails
 • Aperol selv er ude med en god opskrift, se her.
4.67 from 3 votes (3 ratings without comment)