Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Guide: Pulled pork i ovn og stegeso – Opskrift på langtidsstegt kød

Guide: Pulled pork i ovn og stegeso – Opskrift på langtidsstegt kød

pulled pork i ovn

Måske har du før lavet en langtidsstegt pulled pork i ovn eller stegeso opskrift med nakkefilet. Måske er det første gang, du prøver kræfter med det. Uanset hvad, så er denne ret helt sikkert ventetiden og arbejdet værd. Det er nemlig både mørt, saftigt og lækkert, og derfor også helt sikker en opskrift, du ikke vil gå glip af.

Seneste opdatering: 27. SEPTEMBER 2023
Vi bruger altid rigtig meget tid på at opdatere vores forskellige opskrifter. I denne omgang har vi opdateret vores opskrift om pulled pork i ovn og stegeso. Det er utroligt vigtigt for os, at du altid kan være sikker på at, bruge en opskrift der er 100 procent opdateret. Se med her for en lækker omgang pulled pork.

Du kan nemt følge denne guide på en pulled pork opskrift derhjemme, både i ovn og på grill, og du kan bruge det til et væld af forskellige retter og serveringer med langtidsstegt kød. Du får her vores opskrift på en lækker svine-oplevelse, der næppe vil gå i glemmebogen.

pulled-pork-i-ovn-opskrift

Nem pulled pork i ovn – Opskrift

Helle
Få det lækreste, saftigste og mest møre kød, ved at langtidsstege det i din ovn eller stegeso. Læs her vores opskrift på lækker pulled pork i ovn og oplev den gode, amerikanske klassiker.
3.58 fra 7 stemmer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 10 timer
Ret Hovedret, Kød
Køkken Amerikansk
Antal 6 personer
Kalorier 365 kcal

Equipment

  • 1 stegepose str. L

Ingredienser
  

  • 2 kg nakkefilet af svin

Rub

  • 2 spsk salt
  • 2 spsk BBQ krydder el. lign.
  • 3 spsk paprika
  • 3 spsk brun farin
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk cayennepeber
  • 1 spsk chilipulver

Sådan gør du
 

  • Start med at blande din rub til din pulled pork. Dette gøres ved at blande alle de ovenstående krydderier plus salt i en skål.
    pulled pork i ovn
  • Gnid herefter rubben på din nakkefilet, så den er godt dækket hele vejen rundt.
    pulled pork i ovn
  • Kom den herefter i en stegepose eller en stegeso.
    pulled pork i ovn
  • Du kan med fordel lade din nakkefilet trække med krydderierne på til dagen efter, men du kan også sagtens tilberede den med det samme.
    pulled pork i ovn
  • Tænd din ovn på 100 grader over- og undervarme.
    pulled pork i ovn
  • Når ovnen er varm, ligges din nakkefilet i stegeposen i et fad, inden den kommes i ovnen. Har du valgt at bruge stegeso, stilles denne direkte i ovnen.
    pulled pork i ovn
  • Tilbered din pulled pork i ovnen i 10-12 timer.
    pulled pork i ovn
  • Ønsker du en sprød skorpe på din pulled pork i ovn, kan du, efter 7 timer stikke et hul i stegeposen, så dampene kan komme ud, og lade den tilberede yderligere 2 timer. Herefter tages stegen forsigtigt ud af stegeposen og ligges i fadet, hvorefter den tilberedes i yderligere 1 time. Ved stegesoen tages låget blot af.
    pulled pork i ovn
  • Når din pulled pork er færdig, lader du den trække i 10 minutter, inden du "trækker" den ved hjælp af to gafler.
    pulled pork i ovn

Video

Noter

Du kan også med fordel vælge at tilberede din pulled pork i grillen. Her sker det ligeledes ved 10 grader, og gerne i 12 timer.

Nutrition

Calories: 365kcalFat: 17gSaturated Fat: 6gPolyunsaturated Fat: 2gMonounsaturated Fat: 8gCholesterol: 153mgSodium: 1920mgPotassium: 824mgFiber: 1gSugar: 3gVitamin A: 202IUVitamin C: 7mgCalcium: 95mgIron: 4mg
Keyword BBQ, Pulled Pork
Tried this recipe?Let us know how it was!

Brug kødet til flere forskellige retter

Har du planer om at I skal have lækker, langtidsstegt pulled pork i ovn eller stegeso af nakkefilet til aftensmad, kan du med fordel bruge denne gode og nemme opskrift. Her er du nemlig sikret et godt resultat hver gang. Det er både nemt og overskueligt at forberede, tilberede og lækkert at spise.

Du kan med fordel bruge pulled pork i en burger, hvortil du smører en lækker bolle, eksempelvis en broichebolle, med lidt lækker BBQ sovs, inden du fylder op med lækkert, mørt svinekød, amerikansk coleslaw af gulerødder og kål i cremet sovs, og så måske lidt ketchup på toppen.

Det er dog bestemt ikke kun en god burger, du kan bruge denne opskrift til. Du kan nemlig også med fordel bruge den til andre lækre retter. Du kan eksempelvis vælge at bruge kødet fra din langtidsstegt nakkefilet i nogle lækre tacos, hvor blot en smule kommes i en lille pandekage eller tacoskal, og så tilføjes lækre sovser, sprøde grøntsager og andet lækkert.

Der er således masser af muligheder, så man ikke behøver at begrænse sig til én ting, men kan bruge både denne opskrift og resterne herefter til noget lækkert og appetitvækkende.

Hurtig version af pulled pork opskrift

Du kan også vælge at tilberede din pulled pork i ovn i en hurtig version. Dette kan eksempelvis gøres ved kun 6 timer, hvis du blot skruer 10-20 grader mere op for varmen. Dit kød vil dog ikke blive helt så mørt og saftigt, men det vil stadig være muligt at trævle. Her kan du med fordel bruge din stegeso.

Det er ikke kun den populære langtidsstegt nakkefilet fra svin, du kan anvende, men faktisk alle mulige former for proteinkilder. Du kan eksempelvis også vælge at lave Pulled Chicken, som er kylling i trævler, eller langtidsstegt Pulled Beef, som er oksekød i møre strimler.

Prøv dig frem, måske finder du din nye pulled pork opskrift. Vi kan i hvert fald sige, at det er nemt, det er lækkert, og du bør helt sikkert ikke gå glip af det.

Lidt noter til langtidsstegt pulled pork i stegeso eller ovn

Mydinners anbefaler altid, for den bedst mulige aften, ud fra disse noter, at du deler din langvarige madlavning op i følgende steps:

– Gennemgå opskrift og gør dine forberedelser bedst muligt.
– Sammensæt de forskellige ingredienser og lad kødet få den angivne tid
– Server for gæsterne og nyd jeres aften til fulde med denne smagfulde ret

God fornøjelse og lad os endelig høre om jeres oplevelser.

Hvis du elsker at spare penge, når du shoppe online, så læs endnu mere på vores side om, hvordan du finder en kuponkode på disse sider: Boozt rabatkode, Cewe rabatkode eller Miinto rabatkode.


Rub / Marinade til din ret

Denne rub, der fungerer som marinade, er med sikkerhed noget af det vigtigste i denne ret, da det meste af smagen kommer herfra. En pull pork marinade er ofte også det som giver lidt ekstra fugt til kødet, som på denne måde kan give saftighed og tekstur.

Det at man tilføjer sukker eller brun farin i sin marinade til pulled pork opskrift gør ligeledes at ens nakkefilet sødes en smule og bliver endnu mere lækkert sammen med lidt forskellige krydderier som godt kan være lidt ekstra stærke. Det selvsamme gælder en god cole slaw som kold dressing og salat.

Pull pork marinade kan du også lave med afsæt i det krydderi som befinder sig på stegen, når du tilbereder din langtidsstegt nakkefilet. Det karamelliseres, når det langtidssteges og derefter “grilles” i ovnen, og du kan her bruge saften, fedten og smagen herfra. Lad dig ikke skramme af gode varme krydderier, da det sødes op af andre komponenter.

Pulled pork tilbehør

Ej at forglemme, så er det vigtigt at tænke en smule over sit pulled pork tilbehør, da det både kan akkompagnere godt, men også gøre retten mindre god. Det rette tilbehør er guld værd. Som vi tidligere nævnte, er det blandt andet enormt lækkert med Coleslaw og dets kolde syrlighed til pulled pork af langtidsstegt nakkefilet fra svin.

Når du fx laver en langtidsstegt pulled pork burger tilbehør kan det gavne med en smule coleslaw som giver noget modspil til det ellers søde og krydret kød. Du kan i denne salat give den gas med æbler, gulerødder og mælkeproduktets syrlighed.

Pulled pork i ovn opskrift er desuden smart, da du kan sætte den over dagen før, og bruge alt din energi og tid på tilbehør hertil på dagen. Det giver dig et frirum til at bruge tiden med dine gæster eller familie, og ikke at bruge al tiden i køkkenet.

Lad den stå natten over

Det gode ved denne pulled pork opskrift generelt at din nakkefilet kan stå natten over, og du dermed kan klargøre retten lidt tid før, og frigøre lidt tid på selve dagen. Det kan derimod også gøre at du kan lade dit kød få ekstrem god smag og aroma.

Det er dog ikke alle, som elsker dette koncept, med at det står natten over. Det er ikke ligefrem en ret, som du impulsivt laver til dine gæster en halv time inden ankomst. Det er en ret som kræver tid og kærlighed, hvilket kan være svært at gøre impulsivt.

Den kan dog tåle at få god tid, men det er også muligt at lave den en smule hurtigere, hvis ikke du har tid til at lade din pulled pork i ovn eller stegeso stå hele natten. Enten kan du købe kød, som er for-marineret, ellers kan du give det højere varme og på den måde forkorte tilberedningstiden. På den måde bliver det ikke lige så langtidsstegt, men du vil stadig få den samme gode smag og mør nakkefilet.

Hvilken udskæring skal jeg bruge til pulled pork i ovn eller stegeso?

Traditionelt så laves pulled pork er svinekød, og oftest bruger man nakkefilet eller bov, gerne på ben. Begge disse udskæringer er dejligt fede, og det er derfor at den lange tilberedningstid er oplagt, så man får lækkert, mørt og saftigt kød hele vejen igennem. 

Hemmeligheden og nøglen til det saftige og møre kød er nemlig: fedt. Derfor skal man gå efter kød, hvor fedtet er synligt både udenpå og inden i kødet. Hvis man ikke kan finde de to udskæringer som vi anbefaler, eller bare ønsker at tilberede pulled pork i ovn eller stegeso med en anden udskæring, kan man sagtens det. Vi anbefaler at man så går efter flæsk, skank, slag eller ribbensteg. 

Man kan selvfølgelig også eksperimentere med pulled chicken eller beef, hvis man ikke er til svinekød. 

Hvorfor er en stegeso god til pulled pork?

Når der skal tilberede pulled pork, eller langtidsstegt nakkefilet, så kan det både gøres i ovn, stegeso eller på grillen. Når man tilberede sin nakkefilet i en stegeso, så kan man være sikker på at få saftigt kød. Når man vælger at bruge sin stegeso, så holdes dampene fra maden inde, og så bevarer kødet sine vitaminer og fantastiske smag fra en rub/marinade. Derudover kan man også spare lidt rengøring, da ovnen ikke trænger til en stor rengøring efter. 

Se også leasing uden udbetaling her. Eller find flere rabatkode på Matas rabatkode, Bodystore rabatkode og Just Eat rabatkode.

Vores tips til den bedste langtidsstegt nakkefilet

Her til sidst har vi samlet vores bedste tips, og det man skal huske, hver gang man tilbereder pulled pork i enten ovn eller stegeso. Her er vores 5 tips:

  1. Keep it simple – Kødet er allerede fyldt med masser af fedt og smag, så du kan nøjes med en god rub, der fremhæver smagene. 
  2. Trim fedtet – Nakkefilet er et fedt stykke kød, så fjern noget af det, men IKKE det hele, inden tilberedning. 
  3. Lang tid ved lav varme – Hvis du har masser af tid, så anbefaler vi at dit kød får lov til at hygge sig i op til 12 timer ved lav varme. Så er der saftigt og mørt kød. 
  4. Lad det hvile – Når kødet er færdigtilberedt, så lad det hvile 30-60 min tildækket, så det stadig holder sig varmt. 
  5. Hiv det fra hinanden – Husk altid at pulled pork skal hives fra hinanden, deraf navnet på retten.

FAQ

Hvad er hemmeligheden bag en god pulled pork?

Hemmeligheden bag den bedste pulled pork er, at kødet tilberedes over lang tid. På denne måde er du sikker på at få det møreste og mest saftige kød hver eneste gang. Dit kød kan tilberedes i alt mellem 2-12 timer, men jo længere tid jo bedre.

Hvilket stykke kød er bedst til pulled pork?

Pulled pork er, som navnet antyder, lavet af svinekød. Den udskæring, der oftest bruges er nakkefilet eller bov, som begge er fede udskæringer. Derfor egner det sig også bedst til en tilberedning over længere tid, så kødet ikke bliver tørt. 

Hvad skal jeg marinere min pulled pork i?

En god marinade til ens kød er essentielt for god smag og saftigt kød. Lav en klassisk BBQ marinade, eller eksperimenter indtil du finder det, du bedst kan lide. Du kan helt selv bestemme, hvad der skal i din marinade. Lad dig ikke skræmme af varme krydderier, der komplimenterer det saftige kød, og tilføj evt. brun farin for at give kødet en sødme. 

Hvad kan jeg spise til pulled pork?

Der findes et hav af forskellige måder at spise sin pulled pork på. Det klassiske og mest kendte tilbehør er en kold og syrlig coleslaw. Kombiner netop dette i en burger med BBQ sauce, eller brug din pulled pork som topping på pizza. Pulled pork fungerer også rigtig godt i hotdogbrød med syrlige agurker, eller som fyld i en tortilla med en forfriskende, syrlig chimichurri og frisk grønt. 

Læs vores andre lækre opskrifter her

Angivelse af kilder:

  • Læs BBCs opskrift på Pulled Pork her.
  • Find ud af mere om pulled pork her.