Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Barbecue marinade til grillkød – Nem BBQ spareribs opskrift

Barbecue marinade til grillkød – Nem BBQ spareribs opskrift

BBQ 1

Nedenfor kommer vi med vores bedste bud på en nem barbecue marinade (BBQ) til blandt andet grill aftener og grillkød. Denne BBQ marinade går helt fantastisk til alverdens typer kød, såsom en marinade til oksemørbrad med brun farin, spareribs og andre lignende retter, og den er perfekt til hele familien – både de store og små.

Denne opskrift er utroligt nem at følge og indeholder ingen avancerede elementer, så alle kan være med. Find en masse anden inspiration til din grill mad her på siden, hvor vi deler ud af inspiration.

Find blandt andet vores bud på Côte de boeuf her.

BBQ 2

Nem barbeque marinade grill opskrift (BBQ marinade)

Helle
Lækker og nem barbeque marinade til grillkød. En opskrift på en BBQ marinade, du kan bruge igen og igen på alt fra oksemørbrad, spareribs m.m.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Barbeque, Marinade
Køkken Amerikansk
Antal 1 portion
Kalorier 150 kcal

Equipment

 • Skål

Ingredienser
  

Barbeque marinade grill

 • 1 dl olie smag er ligemeget
 • 2 spsk eddike
 • 0,5 dl ketchup
 • 1 fed hvidløg
 • 2 spsk soya
 • 1 Knivspids salt
 • 2 spsk brun farin

Sådan gør du
 

Barbecue marinade grill

 • Bland alle ingredienser sammen i en skål og rør godt i din BBQ marinade

Video

Noter

Denne opskrift på barbecue marinade grill er både nem og super lækker, og går perfekt som tilbehør til alverdens grillkød såsom spareribs og oksemørbrad.

Nutrition

Serving: 150gramCalories: 150kcal
Keyword barbeque, BBQ, grill, grillkød, marinade, opskrift, spareribs
Tried this recipe?Let us know how it was!

Marinade til alle typer kød

Barbecue tillægger kødet en helt fantastisk røget smag, som sjældent kan opnås ved andre krydderier eller sauce. Det bedste ved denne sauce er, at den går godt til alle typer kød – herunder både gris, okse, kylling mm.

For at give dit grillkød eller foretrukne grøntssager ekstra god smag, bør du lade de ligge i marianden så længe som muligt, inden det skal tilberedes på den ene eller den anden måde. Herved opnår du mest mulig smag ved hver bid. 

Det er altså både nemt og enkelt at lave sin egen marinade til både kød og grøntssager, hvis det skal være ekstra lækkert. Det tager nemlig ingen tid at smække lidt krydderier og olie sammen til den perfekte smagsgiver. 

Men er du i tidsnød eller bare ikke har de forskellige ingredienser, der skal til for at lave lækre marinader, kan du købe nogle færdiglavede på tube i forskellige varianter, som du kan veksle mellem, når du enten skal stege dine råvarer eller putte dem på din grill. Man går dog aldrig galt i byen med en helt klassisk BBQ marinade til grillkød – hvilket både kan være spareribs og oksemørbrad.

Vil du lave en lækker drink til kødet? Find vores bud på en fantastisk aperol spritz her.

Marinaden har en røget smag, som både er en snært af sødme såvel som syrlighed. Den kan nydes i alle aldre, da den ikke er stærk, men hvis du ønsker din marinade med ekstra spice, kan du sagtens komme en smule chili i opskriften.

Hvis du ikke har smagt spareribs på grill med hjemmelavet barbecue, så bør du helt klart prøve det. Det er en klassisk amerikansk ret, som smager fuldstændig fantastisk – især hvis de bliver tilberedt på grill.


Andre slags marinader

Hvis smagen af barbecue ikke lige er dig, kan du altså sagtens både selv kreere en lækker omgang smørrelse med andre ingredienser. Det kan være dem, der lige står forrest i køleskabet, hvad du har af krydderier i skuffen og urter fra haven. Men ellers kan du også omjustere i din BBQ marinade, så den passer din favorit smag.

Heldigvis er det blot en god smagsgiver til dit måltid, og du kan derfor sammensætte lige det, du allerbedst kan lide, hvad end du skal marinere et stykke lækkert lam, sprøde grøntssager eller en lakseside, som du skal smække på din grill.

Til de fleste retter og råvarer passer det godt med en hvidløgsmarinade til oksekød, spareribs eller anden grillkød. En sådan kan både sammensættes med et friskt fed hvidløg eller pulver og andre løg, men du kan også få næsten samme smag frem, hvis du anvender ramsløg. Så får du selvfølgelig ikke den røgede BBQ smag frem, men derimod en dyb smag af urter eller intens hvidløg.

Ramsløg kan dyrkes i haven og kan derfor både være en nem og billig råvarer at anvende til at krydre din mad med. Prøv dig frem og forsøg dig med forskellige marinader, så du bliver mester i at kokkerere smagsfuld, lækker mad til dig og dine.

Hvad end du kaster dig ud i en barbecue marinade grill opskrift eller en lækker urtesmørrelse, skal det nok blive en succes.


FAQ

Hvilket slags kød kan jeg bruge BBQ marinade til?

En god BBQ marinade er en nem og lækker måde at løfte grillmaden til næste niveau. Marinaden går nemlig godt til de fleste typer af kød, men er især god til gris, oksekød og kylling. Prøv den til fx spareribs eller oksemørbrad. 

Hvor lang tid skal mit kød marineres?

For at dit kød optager mest mulig smag fra din BBQ marinade, bør du lade dit kød ligge i marinaden så længe som muligt inden tilberedning. Alt fra 2-24 timer er nok til at opnå god smag, men vi anbefaler, at du lader kødet trække masser af smag fra marinaden natten over.

Hvad smager BBQ marinade af?

BBQ har en lækker, røget signatursmag, og er både sød og lidt syrlig. Den kan nydes i alle aldre, da den heller ikke er for stærk, men hvis du ønsker en stærk BBQ marinade, kan du altid tilføje lidt chili.

Kan jeg marinere mine grøntsager i BBQ marinade?

Hvis du ikke spiser kød, men stadig elsker smagen af BBQ, så kan du stadig sagtens nyde smagen af grillmad og BBQ. Det er nemlig rigtig lækkert at marinere sine grøntsager i sin BBQ marinade, og det giver den samme røgede grillsmag som man får ved kød.

Angivelse af kilder:

 • Find en guide til at lave de lækreste spareribs her.
 • Find også en lækker opskrift på oksemørbrad her.