Du har måske før hørt om langtidsstegt pulled pork, men har du før hørt om pulled chicken? Princippet er det samme; kødet tilberedes i flere timer for at give det en mør og saftig gerne, som nemt kan rives fra hinanden og bruges i alverdens retter. Og her findes også en nem og idiotsikker opskrift.
Bruger du vores nemme og lækre opskrift på pulled chicken, vil du få den gode oplevelse af netop denne ret, som du aldrig før har fået den. Vi har nemlig sørget for, at den opskriften kan laves af enhver, at den er nemt at lave, og at den giver et perfekt resultet hver gang, så du ikke står med sultne maver og sure miner.

Pulled chicken opskrift
Equipment
- sølvpapir
- 1 ovnfastfad
Ingredienser
- 3 store kyllingebryster
Marinade
- 2 spsk ketchup
- 1 spsk honning
- 1 spsk æblecidereddike
- 4 spsk olie
- 2 tsk salt
- 1 spsk paprika gerne røget
- 2 tsk hvidløgspulver
- 1 tsk løgpulver
Sådan gør du
- Start med at lave marinaden. Dette gøres ved at blande ovenstående ingredienser sammen i skål til de former en ensformig sovs.
- Beklæd et ildfastfad med sølvpapir. Lad gerne sølvpapiret hænge ud over kanterne, da disse skal foldes ind over senere.
- Vend kyllingebrysterne i marinaden, inden de ligges på det beklædte fad.
- Fold nu sølvpapiret tæt ned omkring kyllingebrysterne, inden de sættes på køl. Gør gerne dette dagen før. Har du ikke tiden til det, kan du også springe dette trin over.
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Tag nu den marinede kylling ud fra køl, og placer fadet i den forvarmede ovn.
- Tilbered nu kyllingebrysterne ved 150 grader i 15 minutter, inden temperaturen skrues ned til 110 grader.
- Tilbered din pulled chicken ved 110 grader i 3 timer.
- Efter de 3 timer, tages fadet ud af ovnen, og din pulled chicken hviles i 10 minutter, inden du trækker den fra hinanden med to gafler.
- Server gerne med ekstra BBQ sovs til.
Video
Noter
Nutrition
Lækkert pulled chicken i flere retter
Du kan med fordel planlægge lidt forud, når du skal lave langtidsstegt pulled chicken. Ikke nok med, at du kan spise dette lækre protein for sig selv, så kan du også med fordel lave en lækker burger, som helt sikkert er den mest populære måde at bruge kødet på, når man taler om lækre hovedretter.
Man kan dog også vælge at bruge det lækre og saftige kød i en tacos, i madpandekager, i en tærte… Ja, du kan sågar vælge at bruge kødet i en salat eller en pastaret. Du kan med fordel også vælge at lave din kylling med en anden marinade, så den passer til netop det formål, du går og drømmer om – hvad end dette er tacos, pasta eller en tærte.
Langtidsstegt kylling tilbehør
Ligeledes kan du bruge vores nemme og gode BBQ marinade til alle mulige andre formål også. Du kan, for eksempel, vælge at bruge den til et lækkert stykke kylling eller gris, der skal en tur på grillen, eller du kan bruge den som sovs i en burger. Mulighederne er heldigvis mange, og valget er helt dit eget.
Brug resterne fra din pulled chicken til andre lækre retter i de følgende dage, hvis du vil have mest muligt ud af din madlavning, smagene og kødet.
Andre gode muligheder
Som nævnt, kan du med fordel bruge din pulled chicken opskrift til alle mulige former for retter. Hertil kan du også vælge at skifte kødet ud, så eksempelvis bruger et stykke svinekød i samme størrelsesforhold, et andebryst eller andet, når du skal have langtidsstegt kød.
Vil du læse mere om andre lækre opskrifter, kan du se nedenstående liste over nogle af vores mange opskrifter på lækre retter, som du også nemt kan lave. Måske kan du få inspiration til noget lækkert tilbehør, eller noget lækkert til aftensmaden i morgen.
Læs vores andre lækre opskrifter her
Angivelse af kilder:
- BBQ er altid godt, det synes DinnerThenDessert også.
- Find en super nem opskrift på pulled chicken her.