Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Hvilket elselskab har jeg? – Dine fordele og elpriser

Hvilket elselskab har jeg? – Dine fordele og elpriser

Hvilket elselskab har jeg lige?

Hvilket elselskab har jeg? Får jeg de optimale ud af det, eller bør jeg overveje at finde et nyt? Hos Mooly hjælper vi dig til at finde svar på alle dine spørgsmål, så du kan være sikker på at være i en fordelagtig situation, når du skal forhandle ny aftale med et nyt eller dit eksisterende selskab.

Har du fundet et godt tilbud, som du gerne vil benytte, eller ønsker du netop at kunne indhente nogle, så du får mest muligt ud af din strømaftale? Så hjælper vi dig i dag. Find elpriser og gode tilbud hos forskellige udbydere, som Ewii, SparEnergi eller Norlys.


Hvilket elselskab har jeg?

Er du i tvivl om, hvilket elselskab, du har, så findes der forskellige metoder til, hvordan du kan finde ud af det. Det er en god idé at have styr på, hvilken udbyder du har, da det blandt andet kan være relevant, hvis du vil skifte elselskab.

  1. Du kan enten vælge at finde én af dine seneste regninger frem. Her vil det altid afgå, hvilket firma, der leverer din strøm.
  2. Du kan også vælge at logge ind på www.eloverblik.dk, hvor du kan finde dine oplysninger om både, hvilket selskab har jeg, og andre nyttige informationer.
  3. Ved at logge ind på elpris.dk vil du kunne finde både din udbyder og din elaftale, så du, på skrift, har lige netop de oplysninger, der binder dig til dit nuværende elselskab.

Er du stadig i tvivl, kan du vælge at kontakte din bank eller kommunen, som kan assistere dig med at finde frem til, hvor du kan søge informationer om dette. Din bank vil formentlig have en kontering med navnet på elselskabet, mens din kommune kan hjælpe med rådgivning.

Find herunder eksempler på elselskaber Fyn, elselskaber Sjælland og elselskaber Jylland.



Vælg den rigtige udbyder

Når du har fundet svar på: “Hvilket elselskab har jeg”, så kan du også finde ud af, om den aftale, du har, er fordelagtig for dig og den situation, du befinder dig i. Hertil kan du også revurdere, om den skal ændre, eller fornyes med et andet selskab.

Du kan blandt andet også overveje, om du bør skifte til eller fra fast pris, eller måske variabel pris, da de to også har afgørende betydning for den elregning, der kommer ind af døren.

Herunder ser du, hvordan variable priser variere mere, men til gengæld også er lavere en faste elpriser. De variable strømpriser vi ændre sig med vind og vejr, og andre forhold, mens den faste pris er bestemt ud fra markedsprisn.

Find informationer om elpriser time for time, og hvorfor de veksler. Læs også her om, hvordan du skifter elselskab.



Hvilket elselskab har jeg, og kan jeg skifte?

Når du har fundet ud af, hvilket elselskab, du har, så kan du også nemt få et overblik over, både dine egen elregninger, men også over, hvordan priserne på el ser ud time for time, hos dit selskab. Hos de fleste kan man se det, enten på deres hjemmeside, eller via deres app, hvis de har sådan en.

Hvis du er utilfreds med den nuværende aftale du har, eller hvis du blot ønsker det, så kan du nemt skifte til et andet. Vi er så heldige, at uanset, hvilket elselskab man har, så kan man frit skifte og vælge præcis det, man ønsker. Hvis du er uden for bindingsperioden hos dit nuværende selskab, så koster det dig ingenting at skifte.


Vælg det, der er vigtigt for dig

Når du skifter selskab, eller overvejer det, så er det vigtigt, at du tænker over, hvad der er vigtigt for dig, eller hvad dine behov er. Hvis du har spurgt dig selv “hvilket elselskab har jeg?”, så er der stor chance for, at valget ikke har været noget, der måske er tænkt længe over, men blot har været rutine eller den nemme løsning.

Det kan være, at du går op i:

  • At selskabet vægter strøm fra vedvarende energikilder
  • Kundeservice af høj kvalitet
  • Prisen
  • …eller noget helt andet. Det er altid en god idé at undersøge, og sammenligne, de forskellige selskaber, så du er sikker på at ende et sted, der matcher dig og dine behov.

Hvor kommer min strøm fra?

Der er mange måder at producere strøm på. Nogle er mere forurenende end andre, og der ses en tendens til, at strøm fra vedvarende energikilder fylder mere og mere i produktionen.

I Danmark er vi gode til at producere strøm fra vores mange vindmøller, og vi er faktisk en af verdens førende lande, når det gælder elproduktion baseret på vindmøller. Det betyder dog også, at vi er meget afhængige af, at det blæser, så vindmøllerne kan dreje rundt og producere el.

Hvis ikke det blæser, kan de forskellige elleverandører være nødsaget til at søge til andre energikilder. I 2022 viste en undersøgelse, at over 59% er Danmarks samlede elforbrug kom fra vindmøller og solceller.

Solceller er også en genial måde at producere bæredygtig strøm. Solcellerne omdanner sollysets energi til elektrisk energi og er den mest bæredygtige energikilde. Selvom vi ikke har sol året rundt i Danmark, kan de stadig producere strøm på de overskyede dage.

Kraftvarmeværker er også meget udbredte i Danmark. Strømmen produceres ved, at der brændes kul, olie eller naturgas, så dampen får en turbine til at dreje rundt og derigennem producerer el. Dette er dog en mere miljøbelastende energkilde, da der er en del CO2 udledning i processen.


Hvilket elselskab har jeg at vælge mellem?

Der findes mange gode elselskaber på det danske marked. Det blev i 2003 frit for enhver danske at vælge mellem de over 40 forskellige elselskaber, der findes i landet, og derfor også helt frit, hvilken aftale, man bedst kunne tænke sig.

Hvilket der er det bedste valg for dig, afhænger jo meget af, hvad dine behov er. Derfor kan vi heller ikke med sikkerhed sige, hvilket elselskab har de bedste muligheder for dig. Dog kan vi se på, hvad andre vælger, og her er der en rimelig tydelig tendens til, at dem, der har gode priser, men samtidig også kan levere en god kundeservice, typisk ligger i toppen af favoritterne.

Du kan i den følgende tabel se nogle af de bedste og billigste muligheder, baseret på forbrugernes kritik. Her vil du også kunne finde priser og mere, som gør det nemt og overskueligt at vælge en god pris i din næste aftale. Du kan nemt ændre din aftale, hvis du ønsker dette.

Se også:


Forskellen på netselskab og elselskab

Det er ikke udelukkende dit elselskab, som sørger for at du har strøm derhjemme. Din elleverandør er dem, du køber strømmen af, og du kan skifte elselskab, som det passer dig. Netselskab er dem, som ejer de kabler, der leder strømmen ud til din bolig.

Netselskaber står derfor for leverancen af den strøm, du bruger. Du kan ikke selv vælge netselskab, men du kan altid lede efter det billigste elselskab. Vælg en elleverandør, som passer til dig og dine behov.


Elselskab Pris per kWh Månedlige priser
Nordisk Energy 199 øre 298,50 kr.
Nettopower 206 øre 309 kr.
Gasel 208 øre 312 kr.
OK 212 øre 318 kr.
Energi Fyn 216 øre 324 kr.

FAQ

Hvilket elselskab har jeg?

Du kan nemt finde ud af, hvilket elselskab du har, ved at se på din seneste elregning. Her vil det typisk afgå, hvem der leverer din el. Hvis dette ikke er tilfældet, kan du også med fordel besøge eloverblik.dk.

Er det nemt at bestemme hvilket elselskab, man skal have?

Det er ikke nødvendigvis nemt at vælge, hvilket du bør have, men det er både nemt at skifte og lave en god aftale med et elselskab i Danmark. Det har nemlig siden 2003 være frit for enhver dansker at vælge mellem de over 40 forskellige eludbydere.

Hvilket elselskab har jeg mulighed for at vælge?

Det er fuldstændigt frit at vælge mellem alle elselskaber i Danmark. Det blev i 2003 nemlig gjort muligt for alle danskere selv at vælge den udbyder, man bedst kunne tænke sig – om det er lokalt, billigste eller bedste.

Hvilket elselskab er det bedste?

Det er naturligvis svært at svare på, hvad der er det bedste elselskab, da alles behov er forskellige. Dog ses der en tendens til, at både Nettopower og Nordisk Energy ligger i toppen, både for deres gode kundeservice, men også deres billige priser på levering af el.


Mooly tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

Angivelse af kilder og tests: