Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Hvad koster det at oplade en elcykel

Hvad koster det at oplade en elcykel

solceller bedste i test

Elcykler er smarte, og kan spare dig en masse tid og energi i hverdagen. Vi har efterhånden mange apparater derhjemme, der kræver el, og det kan være svært at danne sig et overblik over, hvad det egentlig koster at oplade dem.

Har du overvejet om du skal anskaffe dig en elektrisk cykel, men sidder med spørgsmålet “Hvad koster det at oplade en elcykel?”. Cyklen i sig selv er ikke billig, så det skal kunne betale sig for dig at købe den, istedet for at tage offentlig transport. 

En opladning på en elcykel koster omkring 1 krone, men det afhænger af batteriet. Prisen vil dog svinge mellem 0,75 kr. til 1,5 kr. for en opladning. Det kan derfor godt betale sig at investere i en, hvis du ellers ville tage bilen eller toget på arbejde.

Hvad koster det at oplade elcykel med batteriet?


Et batteri til elcykler kan have en kapacitet på 300 W til 600 W, og strømforbruget for en opladning ligger 0,3 til 0,6 kW i timen pr. opladning. Jo større kapacitet batteriet har, desto dyrere vil det også være.

Når du har fået svaret på “Hvad koster det at oplade en elcykel” vil du sikkert gerne vide, hvad det koster at cykle på den. Her skal du gange strømforbruget pr. time med det antal timer, som du lader op. 

På den måde får, hvor meget strøm den bruger pr. opladning, som du kan gange med elprisen pr. kW i timen. Det kan derfor godt betale sig at finde det bedste elselskab.


Se også:


Forlæng levetiden på din elcykel

For at få så meget som muligt ud af din elektriske cykel skal du undgå at oplade det for meget i de første par ture, som du kører. Derimod skal du helst aflade batteriet de første 4-5 gange, så sikrer du at det holder længere. 

Derudover skal du også huske at tage batteriet med indenfor, så det ikke bliver vådt eller stjålet. 


Hvad koster det at oplade en elcykel – Bil vs. cykel?

Er det spørgsmålet om “Hvad koster det at oplade en elcykel” som har holdt dig fra at anskaffe en, har du fået et indblik i, hvilke udgifter du skal tage højde for. Det koster dig i gennemsnit 10 gange mindre at tage elcyklen i stedet for bilen, hvis man tæller pr. kilometer.

Bruger du derfor bilen til ture, som du ville kunne erstatte med en elektrisk cykel, vil dette kunne ses på dit budget, samtidig med, at det er en grønnere og sundere måde at transportere dig på.

Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

Se hvad der bruger strøm i hjemmet

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%

Mooly tester

Er du interesseret i andet end strøm, solceller, elpriser eller alt fra denne artikel, er du altid velkommen til at kontakte os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk. Vi holder os altid informeret om, hvordan markedet udvikler sig.

Angivelse af kilder og tests: