Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Pina Colada opskrift – Nem og eksotisk sommerdrink

Pina Colada opskrift – Nem og eksotisk sommerdrink

pina-colada-opskrift-drink

Denne opskrift på Pina Colada er ikke bare nem og hurtig, den er også 100% idiotsikker – med andre ord kan man ikke lave denne gode cocktail forkert. Der er nemlig få ingredienser, der passer rigtig godt sammen, og så tager det ikke mange minutter, inden man står med en læskende cocktail i hånden.

Blandingen af den cremede kokosmælk og den søde ananasjuice i samspil med den smagfulde rom, der får et ekstra skud friskhed af lime er bare en vinder hver gang. Det er de færreste, der ville takke nej til denne skønne drink, og derfor kan du også med fordel severe den til din næste fest.

opskrift på pina colada

Opskrift på cremet Piña Colada drink

Helle
Skal du lave en lækker eksotisk og frugtig drink opskrift, så er en Pina Colada et rigtigt godt valg. Her får du nemlig både den søde ananas, den cremede kokosnød og smagfuld rom i én og samme drink.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret cocktail, Drinks
Køkken puertoricansk
Antal 1 drink
Kalorier 175 kcal

Equipment

 • 1 shaker
 • 1 jigger (målebære)
 • 1 højt glas

Ingredienser
  

 • 4 cl rom eksempelvis Bacardi rom
 • 10 cl ananasjuice
 • 3 cl kokosmælk kokossirup kan også bruges
 • 1,5 cl lime friskpresset
 • 1 skive ananas
 • isterninger

Sådan gør du
 

 • Kom først en god håndfuld isterninger i shakeren.
  opskrift på pina colada
 • Afmål herefter rom, ananasjuice, kokosmælk og lime.
  opskrift på pina colada
 • Kom låget på shakeren og ryst godt i 10 sekunder, mens der holdes godt fast på shakeren og dens låg.
  opskrift på pina colada
 • Hæld drinken over i et glas, gerne gennem en si.
  opskrift på pina colada
 • Del ananas skiven i kvarte, skær midten af og sæt en kvart skive ananas på kanten af glasset.
  opskrift på pina colada
 • Nyd din Pina Colada drink med eller uden sugerør – velbekomme med opskrift
  opskrift på pina colada

Video

Noter

Du kan med fordel servere denne lækre og smagfulde cocktail i forbindelse med en fest, men den kan også sagtens nydes hjemme på terrassen i sommermånederne med dine nærmeste.

Nutrition

Calories: 175kcal
Keyword Ananas, Cocktails, Drinks, Kokos, opskrift, Pina Colada
Tried this recipe?Let us know how it was!

Pina Colada tager dig med sydpå

Når man tager et sip af en Pina Colada drink, vil man hurtigt blive ført direkte ned på en hvid sandstrand med turkisblåt vand og palmer. Den emmer nemlig af varme, sommer og eksotiske himmelstrøg. Den stammer da også fra Puerto Rico, hvor solen ofte skinner og strandene netop kan beskrives som ovenstående.

Drinken startede egentlig med at blive beskrevet uden kokosmælken, men det var først da den velkendte nød blev tilføjet, at drinken for alvor tog sit indtog tilbage i 1950’erne. Dog går der rygter om, at drinken slet ikke er fra Caribien, men blev født i Barcelona i 1914.

Uanset hvad, så er drinken nu nationaldrinken i Puerto Rico, og det giver jo også gode associationer og god mening.

Den blege ananas

Det er naturligvis ikke nemt at komme uden om, at drinken også har et eksotisk navn, som stammer fra spansk. Faktisk betyder ordet “Piña” ananas, og “Colada” betyder bleg. Dermed hedder drinken på spansk “Bleg Ananas”. Dette beskriver jo egentlig drinken meget godt, da den både smager skønt af ananas og er helt bleg på grund af den hvide kokosmælk.

Hvis du har mod på at bikse en Pina Colada opskrift sammen, så du kan servere den eksotiske cocktail for venner, familie eller andre, så kan du jo med fordel også lige vise dine sprogkundskaber frem ved at fortælle om netop navnets betydning. Hvis det ikke er noget, der imponerer, så ved vi ikke, hvad er.

FAQ

Hvor kommer en Pina Colada fra?

Denne velkendte drink og opskrift stammer oprindeligt fra Puerto Rico, men den er sidenhen blevet fortolket forskellige steder i verden, mere eller mindre cremet og alkohol holdig. Den er god i mindre mængder, da den godt kan blive en smule tung i længden.

Hvordan smager en Pina Colada?

En Pina Colada smager meget af ananas og kokosmælk, lidt hen af mod en Københavner Stang i smagsnuancer. Det giver gode associationer til hawaii eller en strand et sted sydpå. Den er frisk men cremet i konsistensen.

Hvad betyder Colada?

Pina Colada betyder på spansk filtreret ananas, og er en af hovedingredienserne i den velkendte Pina Colada. Denne drink består desuden af rom, kokosmælk og så denne ananasjuice. Det er en cremet sag, som flere steder er blevet fortolket på forskellige måder.

Hvilken alkohol bruger man i en Pina Colada?

Du bruger som udgangspunkt altid rom (helst lys, men mørk er også fint). Derudover er der mange der bruger den velkendte Malibu rom, som har et kokos udtryk i sin smag. Det giver ekstra kokossmag, hvis man bruger malibu. Hvis den skal laves billigt og hurtigt kan du derfor blot nøjes med Malibu og ananasjuice.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder:

 • Lær mere om Pina Coladaens historie her.
 • Prøv også Malibus opskrift på den famøse drink.
5 from 1 vote (1 rating without comment)