Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Gin Hass opskrift – Læskende mango cocktail og recipe

Gin Hass opskrift – Læskende mango cocktail og recipe

gin hass opskrift mango

Søger du en lækker mango Gin Hass opskrift, så kan vi hjælpe dig godt i gang med en recipe, som er en favorit hos de fleste. Server både sommer og vinter for familie og venner. Vi har også samlet lidt anbefalinger til, hvordan du kan pifte den traditionelle cocktail op.

Du kan desuden her på siden også læse mere om kalorier i denne drink, hvilket glas du skal bruge samt hvordan du kan lave denne Gin Hass uden mango sirup. Lad os komme i gang.

mango gin hass opskrift

Frisk Gin Hass opskrift

Helle
En god solid grund opskrift, som kan piftes op med egne favoritter.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Drinks
Køkken Asiatisk, Dansk
Antal 2
Kalorier 120 kcal

Equipment

 • 2 glas efter eget valg

Ingredienser
  

 • 8 cl gin
 • 4 cl mango sirup / puré / likør
 • 15-20 cl lemon sodavand

Sådan gør du
 

 • Tag dine glas, og fyld disse med isterninger.
  gin hass opskrift mango
 • Gin Hass opskrift starter så med alkoholen over isterninger.
  mango gin hass opskrift
 • Tilføj nu din mango smag – hvilket både kan være mango sirup, likør, puré eller lignende smagsgiver.
  gin hass opskrift mango
 • Nu topper du resten af dit glas op med lemon sodavand. Herefter kan du vælge at røre rundt eller ej – det kan være flot med farven i lag.
  gin hass opskrift mango
 • Servér nu med en tynd skive lime på toppen eller en lille rosmarin stilk.
  gin hass opskrift mango

Video

Noter

Der er mange kombinations muligheder med denne cocktail, da en Mango Gin Hass opskrift er forholdsvis simpel.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 120kcal
Keyword gin hass, mango, opskrift, recipe
Tried this recipe?Let us know how it was!

Tips og tricks til variation

Hvis du elsker at udfordre din opskrift, kan du også tilføje forskellige elementer for at gøre denne læskende mango drinks lidt ekstra spændende, sofistikeret eller kold. Det er helt op til din fantasi, hvordan du vil gribe din Gin Hass opskrift an.

Du kan først og fremmest, hvis du elsker en god frozen drink, blende den med is i fryseren. Her skal du da ikke bruge lemon sodavand, da dette ikke er godt at blende. Men benyt da lemon likør af en slags.

Det kan desuden være smagsgivere som en lind lemon sirup uden for meget sukker, som både gør at den ikke bliver for sød, men også giver færre kalorier.

Tænk over frugten på din drink

Du kan også pifte din opskrift op med anderledes garniture. Hvilket både kan være at skifte lime ud med rosmarin, timian, mynte eller anden krydderurt, som giver en smule mere bitterhed til drinken. Du kan også prøve at lave tørret frugt og lægge ved din drink. Brug her evt. en dehydrator eller airfryer til det.

Du kan derudover også, hvis du er frisk, skære lange skiver frisk mango og placere langs siden på dit Gin Hass glas indvendigt.


Gin Hass uden mango sirup

Er du allergisk eller måske ikke den store fan af denne sydlige frugt, så kan du også undgå at tilføje den i din Gin Hass opskrift. Dog er denne cocktail indbegrebet af mango, og det vil derfor ikke på papiret være en Gin Hass uden mango sirup, likør eller puré.

Hvis du fjerner denne bærende smag, er det derfor blot gin og lemon sodavand tilbage. Men her kan du til gengæld få frit spil med, hvad der så måtte passe ind i din favorit recipe. Denne base på gin og lemonsodavand kan udvikle sig i mange mange retning.

Vil du gerne lave en Gin Hass uden mango sirup får du der en simpel base til en cocktail, du kan udvikle på. Hvis du blandt andet tilføjer brombær sirup eller brombær kompot, kan du nærme dig en Bramble. Denne er god at servere til snacks som, saltmandler og popocorn i airfryer.


Gin Hass Mango og kalorier i denne cocktail

Det kan variere en del hvor mange kcal denne mango cocktail har, i det Gin Hass kalorier afhænger af om du benytter sodavand og sirup, da det påvirker mængden af sukker i drinken. En ganske normal drink vil have omkring 120 kalorier.

Det er også baseret på mængden af gin, som du selvfølgelig også kan skrue ned for, eller vælge en anden type. Det er dog ikke den store forskel, der gør det, hvad angår den type af alkohol, som du har valgt. Det kan derimod være en idé, hvis du vil spare på kcal, at lave denne drink uden alkohol.

Men en Gin Hass opskrift uden gin er ikke rigtig det samme. Det er fortsat lækkert, men det vil herefter ikke gå under betegnelsen for denne klassiker. Du kan dog lave rigtig mange lækre “virgin” cocktails, som er drinks uden alkohol, men hvor der stadig bruges sirup og andet lækkert.

Det kan give samme lækre følelse af at snuppe en eksklusiv drink ude, som hvis der ikke var alkohol i. Der er mange restauranter i København, Odense og Århus, som gør sig i at lave super gode virgin cocktails, hvor alle derfor kan være med.


FAQ

Hvilken gin skal man bruge til Gin Hass?

Der er ingen bestemt gin, der danner grundlag for den perfekte gin hass. Der kan være nogen varianter, der er bedre at bruge end andre, f.eks. er det bedre at bruge en gin uden smag end en med tilsat smag. Her er vores favoritter Hendricks Gin, London Dry Gin eller Gin Mare. 

Hvorfor hedder det en Gin Hass?

En Gin Hass drink er opkaldt efter ophavsmanden, Kim Hass, der er en dansk bartender fra fyn. Han introducerede drinken på den fynske natklub The Gym i Odense, hvorefter det er blevet en yderst populær drink rundt i landet. 

Hvad består en Gin Hass af?

En Gin Hass drink består af gin, mango sirup og lemon sodavand med isterninger. Det er en simpel drink at lave, og kan sagtens varieres med forskellige smage af sirup. Du kan frit vælge, hvilken gin du vil bruge, men vi anbefaler en smagsneutral variant uden tilsatte smage.

Hvad er forskellen på gin og Dry gin?

Det særlige ved en London Dry gin er, at al smagen skal komme fra de botanicals, der tilsættes under desteilleringen. En normal destilleret gin kan få tilsat aromaer, farvestoffer og lignende efter, hvilket ikke er tilfældet ved en dry gin.

Læs om flere opskrifter til drinks og cocktail

Angivelse af kilder og tests:

5 from 1 vote (1 rating without comment)