Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Dark and Stormy opskrift – Krydret drink med mørk rom og ingefær

Dark and Stormy opskrift – Krydret drink med mørk rom og ingefær

opskrift-dark-and-stormy-drink

Vores Dark and Stormy opskrift er både nem og lækker, og derfor kan det helt sikkert ikke slå fejl, hvis du skal servere den for dine gæster, dine nærmeste eller måske bare til dig selv. En Dark and Stormy drink består nemlig af få, men gode komponenter, der hver har kraftige smage, der spiller godt sammen.

Den krydrede og mørke rom giver et sødt modspil til den syrlige limefrugt og den stærke ingefær i ginger beeren. Tilsammen giver de en krydret og delikat drink, som du med fordel kan nyde på alle tider af året, både til fest, men også i hjemmet på en hyggelig aften.

dark-and-stormy-drink-opskrift

Lækker og krydret Dark and Stormy opskrift

Helle
Er du også vild med den krydrede og gennemslående smag af den populære drink, Dark and Stormy, så kan du med fordel bruge vores idiotsikrede opskrift, der giver dig det bedste resultat, som aldrig slår fejl.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret cocktail, Drinks
Køkken Bermudansk
Antal 1 drink
Kalorier 220 kcal

Equipment

 • 1 jigger (målebæger)
 • 1 glas eksempelvis et whiskeyglas

Ingredienser
  

 • 4 cl mørk rom eksempelvis Goslings Black Seal
 • 1 cl limesaft ca. 1 lime
 • 2 cl ginger beer
 • 4-5 stk isterninger

Sådan gør du
 

 • Start med at fylde dit glas med nogle isterninger.
  dark-and-stormy-drink-opskrift
 • Afmål herefter ginger beer og saften fra din lime, som du med fordel kan skære en skive fra til pynt.
  dark-and-stormy-drink-opskrift
 • Hæld afmålt ginger beer og lime i dit glas, henover isterningerne.
  dark-and-stormy-drink-opskrift
 • Til sidst toppes der med 4 cl mørk rom, ganske forsigtigt.
  dark-and-stormy-drink-opskrift
 • Pynt gerne med en skive lime på kanten af glasset, eller kom en skive lime ned i drinken, inden du hælder rom i.
  dark-and-stormy-drink-opskrift

Video

Noter

Om du hælder rom i dit glas først eller sidst, det har ingen afgørelse for smagen, den vil nemlig være den samme. Dog vil du få et æstetisk flottere resultat, hvis du hælder rommen i sidst, da alkoholen er lettere end ginger beer og limejuice, og derfor vil den ligge sig ovenpå.

Nutrition

Calories: 220kcal
Keyword Cocktails, Dark and Stormy, Drinks, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Dark and Stormy drink med spark i

Ikke nok med, at der er smæk på smagene, så er der også en ordentlig omgang alkohol i denne drink, og derfor er den da heller ikke for sarte sjæle. Drinken indeholder nemlig mere spiritus end opblanding, og af den grund kan det da også være farligt, når man først går i gang.

Drinken er nemlig så god, at man bare må have en mere, og det kan jo både være en god og en dårlig ting. Heldigvis er det ikke en drink, man lige sådan bæller, så du behøver ikke at bekymre dig om, at det kommer til at gå for stærkt med drikkeriet. Det er nemlig en nyde-drink, som du kan sippe på længe.

Du kan bruge denne drink til mange formål

Hvad end du er endt på denne side, med netop denne opskrift, fordi du leder efter en god drink, som både er smagfuld, overraskende og ny, måske for dig eller dine gæster, eller om du er endt her, fordi du skal opfriske, hvordan det nu lige er, en Dark and Stormy opskrift er, så er du i hvert fald endt et godt sted.

Dark and Stormy drinken er helt enestående og meget speciel, men det er også noget af det, der gør den til en fantastisk drink. Derfor kan du også sagtens servere den til både unge som gamle, da den ikke er ensidig, men kan udfordre den unge, såvel som den mere garvede smagsløg.

Historien om Dark and Stormy Drink

Den gode Dark and Stormy opskrift stammer faktisk fra Bermuda, som jo i sig selv er et eksotisk sted. Navnet beskriver ikke kun drinkens stormfulde udseende med det udviskende ginger beer og den mørke rom, men også klimaet på den lille ø, hvor drinken stammer fra.

Bermuda ligger nemlig i et miljø, der gerne møder mange efterårsstorme og orkaner i alle årstider, hvilket gør det til et vindlæst sted i Nordatlanten. Dette område er desuden britisk territorium, og derfor kom mange fra den engelske flåde hertil i efterkrigstiden.

De mange sømænd kom ofte med søsyge, og dette kunne ofte behandles med ginger beer, hvorfor produktionen af netop dette var enorm på øen. Dette blandedes så med den lokale Gosling Black Seal rom og et strejf af lime for at lave den skønne Dark and Stormy opskrift.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder og tests: