Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Margarita opskrift – Klassisk drink med syrlig og forfriskende smag

Margarita opskrift – Klassisk drink med syrlig og forfriskende smag

margarita-opskrift

Med denne klassiske Margarita opskrift, kan du lave den lækreste, syrlige og mest forfriskende drink, som kan nydes både til fest og på en varm sommerdag i haven. Denne skønne Margarita drink emmer nemlig af sommer og sol, og ikke mindst af Sydens sol.

Vi har har herunder lavet en klassisk opskrift, som du med fordel kan bruge, når du vil have den gode og oprindelige smag af den gode drik, men du kan også vælge andre variantioner af drinken, herunder en Frozen Margarita, hvor der anvendes knust is, i stedet for isterninger, i serveringen.

opskrift-paa-margarita

Klassisk Margarita opskrift

Helle
Er du også vild med den syrlige tequila drink, som bare aldrig går af mode? Så skal du helt sikkert prøve vores lækre Margarita opskrift, der både er nem og forfriskende.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret cocktail, Drinks
Køkken Mexikansk
Antal 1 drink
Kalorier 150 kcal

Equipment

 • 1 shaker
 • 1 Margaritaglas eller andet glas
 • 1 jigger (målebæger)

Ingredienser
  

 • 4 cl Tequila eksempelvis Sierra Silver
 • 2 cl Cointreau Triple Sec likør eller anden appelsinlikør
 • 1 cl Simple syrup (sukkersirup) eller 1 spsk flormelis
 • 1 stk lime eventuelt ekstra til pynt
 • isterninger

Sådan gør du
 

 • Start eventuelt med at væde kanten på dit glas med en limebåd, inden det dyppes i fint salt. Dette kan udelades.
  margarita-opskrift
 • Afmål tequila og hælder det i en shaker med isterninger i.
  margarita-opskrift
 • Afmål herefter Cointreau og sukkersirup (eller flormelis), og hæld det lige ledes i shakeren.
  margarita-opskrift
 • Del limen i to, og pres saften herfra ned i shakeren.
  margarita-opskrift
 • Pres låget godt på shakeren og shake drikken i 10 sekunder.
  margarita-opskrift
 • Si drikken over i dit Margaritaglas og pynt eventuelt med en limeskive på kanten eller nede i drikken. Så nem er vores Margarita opskrift.
  margarita-opskrift

Video

Noter

Du kan med fordel køle dit glas ned, inden du laver din drink, så det er helt koldt og dermed også holder din drink kold.

Nutrition

Calories: 150kcal
Keyword Cocktails, Drinks, Margaria drink, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Margarita drink med spark i

Har du mod på at prøve en vaskeægte mexikansk margarita drink, så kan du med fordel lave den med nogle friske jalapeñoskiver i, der giver drinken et ekstra kick, som både er lækkert, forfriskende og modigt. Her er det naturligvis vigtigt, at jalapeñoskiver rystes med, når drikken shakes i en shaker, så aromaen og styrken fra chilien kommer med ud i drikken.

Du behøver ikke ret meget mere end et par skiver af en frisk jalapeño, hvis du ønsker at prøve drikken på denne måde.Hertil kan du med fordel også skære en ekstra skive ud til pynt, som enten kan sætte på kanten, sammen med en limeskive, eller ligges ned i drikken, hvor den vil give en flot æstetik.

Vi er selv ret begejstrede for den stærke version, fordi den giver lidt ekstra, som ikke mange andre drikke kan give. Dog er den klassiske Margarita opskrift alligevel en ægte klassiker, og derfor skal man også passe på med at pille for meget ved grundelementerne i drikken – dog kan smage og pynt sagtens tilføjes.

Historien om den famøse Margarita drink

Vi hørte for første gang om Margaritaen tilbage i 1930’erne, hvor den blev omtalt i en amerikansk avis. Dette betyder dog langt fra, at drinken først blev opfundet her. Faktisk havde den allerede eksisteret i Mexico i længere tid, og derfor er det også svært at sige, hvornår den egentlig er født.

Margarita er det spanske ord for “margurit”, eller “daisy”, som det også hedder på engelsk. Drinken er en del af Daisy-familien, som er en række drikke, der alle er baseret på en slags spiritus, en slags likør og en slags citrus. Hertil hører drinks som Gin Daisy, Brandy Daisy og Daisy Sidecar.

Vælger du således én af disse drinks, vil du få fingrene i en nogle stærke sager, som alle er baseret på en spiritus, såsom gin eller tequila, samt en likør, typisk en frugtlikør, og saftens fra en citrusfrugt, som lime eller citron.

En margarita opskrift med et tvist

Du kan vælge at bruge den stærke Margarita opskrift med frisk jalapeño chili i, men du kan også vælge at bruge andre lækre opskrifter på denne gode og friske drink. Det kan eksempelvis være den frosne, som vi også forklarede om længere ovenfor, men det kan også være en jordbær margarita, hvor jordbær blandes i drinken for at gøre den mere sød og frugtig.

Vil du prøve et mere flippet version, kan du vælge at lave en Blue Margarita, som har samme grundelementer som en klassisk Margarita opskrift, men hvor appelsinlikøren er udskiftet med blue curacao, der giver den flotte blå farve på drikken.

Derudover kan du naturligvis også tilføje forskellige frugter til din Margarita drink, så den får smag efter disse. Dette kan både være most passionsfrugt, mango (eventuelt sirup eller mango juice), jordbær, blåbær, ingefær, granatæble og mange andre lækre frugter, der kan give farve og smag.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder og tests: