Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Biler » Hvor mange kWh bruger en elbil? Få svaret her og meget mere

Hvor mange kWh bruger en elbil? Få svaret her og meget mere

En gennemsnitlig elbil kører som regel 5 km på 1 kWh, og derfor bruger den omkring 0,2 kWh i gennemsnittet per kørte kilometer. Tommelfingerreglen er, at en moderne elbil skal bruge 20 kWh til at køre 100 km, hvis det er nemmere tal at forholde sig til.

Hvor mange kwh en elbil bruger til opladning, kan variere alt efter størrelsen på elbilens batteri. En typisk elbil med et batteri på 75 kwh koster omkring 75 kr. at lade op derhjemme på en ladestander, hvis batteriet er løbet helt tør. Læs om leasing af elbil her.


Hvor meget strøm bruger en elbil?

Det er faktisk et simpelt regnestykke, du selv kan lave, hvis du er nysgerrig på, hvor meget strøm din elbil bruger til opladning af batteriet. En elbil kører som sagt i gennemsnit 5 km på én kwh. Så hvis du har en bybil, hvor batterikapaciteten er omkring 45 kwh, så skal du blot gange 45 med 5, så regnestykket ser således ud: 45*5 = 225 km. Regnetstykket kan altså se ud på følgende måde, for forskellige biler:

  • Lille bybil (45 kWh): 45*5 = 225 km
  • Familiebil (65k kWh): 60*5 = 325 km
  • Større bil (90 kWh): 90*5 = 450 km

Hvis du så tager dit årlige antal kilomenter og dividerer det med 5, kan du beregne dit årlige antal kwh for en opladning. Det er dog værd at bemærke, at prisen, som du ender med at betale, i høj grad kommer an på, hvilken ladeløsning du benytter dig af, hvor meget du lader bilen op derhjemme og din kørestil.Pris per opladning

Vil du gerne have en skøn på, hvad du kan forvente, at det koster for dig at lade din elbil op derhjemme, så læs med her.

Der er selvfølgelig mange forskellige elbiler, som har forskellige behov, ligesom at strømpriserne kan variere. Du kan derfor ikke få et endegyldigt svar, men du kan bruge følgende tommelfingerregler.

Hvis en elbil i gennemsnit kører 5 km per kwh, og den gennemsnitlige strømpris derhjemme er 2,5 kr. per kwh, så vil det ca koste 2,5 kr. at køre 5 km i en elbil. Disse tal kan selvfølgelig variere alt efter om du har en lille, mellem eller stor elbil.

En anden måde, hvorpå du kan opnå en billigere opladning, er ved at have installeret solceller på din bolig. Læs endnu mere om, hvad det koster at lade en elbil.


Elbil er billigst


Hvad er fordelene ved at køre elbil?

Nu hvor du er blevet klogere på, hvor mange kWh en el bruger, så kan vi her fortælle dig om nogle af mange fordele, der er ved at vælge en fuldelektrisk bil. Trods, hvad mange siger, så er en elbil faktisk meget mere klimavenlig end en traditionel bil. Selvom det kræver en del CO2 at producere det store batteri til en elektrisk bil, så udleder det i længden meget mindre CO2, end en bil, der kører på diesel eller benzin.

Nogle af de mange fordele ved at vælge en elbil:

  • En klimavenlig løsning
  • Køreglæde uden gearskifte
  • Mindre støj indeni og udenfor kabinen
  • Billigere i brug
  • Start hver dag med en fuld tank af strøm
  • Førre udgifter til vedligeholdelse og service
  • Kraftig motor og stærk acceleration

Læs mere om afgift på elbiler.


Læs andre artikler om elbiler

Læs mere om f.eks. leasing af hybridbil eller leasing elbil.


Angivelse af kilder: