Leasing af hybridbil – Find den bedste hybrid til prisen

Leasing af hybridbil er et grønnere valg, da du har muligheden for at veksle mellem at køre på benzin eller strøm. Men hvad er en hybrid og hvilken model er den bedste? Læs mere her.

Står du og overvejer leasing af hybridbil, så er der nogle ting, der kan være fordelagtige at kende til inden. Der er dog en hel del fordele ved denne form for bil, og herunder nogle miljø- og bæredygtige områder, som giver den et forspring på markedet.

Der findes desuden flere forskellige varianter af en hybridbil, så det kan være en idé at orientere sig i disse. Det gælder den konventionelle, plug-in og mild-hybrid. Du kan få fingrene i en masse forskellige modeller og bilmærker, og der er flere og flere på markedet som udvikler denne form for bil, hvorfor du får flere valgmuligheder til din leasing også.

Drømmer du om at lease en BMW til god pris, så læs mere?


Hvad er en hybridbil?

Skal du til at vælge, hvilken bil du skal lease, skal du først vide “hvad er en hybridbil?”.

Det kan klart gavne at kende til, hvad en hybridbil er, og hvorfor der er fordele ved at køre i en sådan type bil. Denne type bil kører på både benzin og el med en todelt motor. Du kan derfor med en sådan bil kører mere brændstoføkonomisk, da den fordeler motorkræften på de to – el og benzin.

Det at den kun benytter sig, deltid, af benzin, gør den desuden mere miljøvenlig med brugen af bæredygtig energi i form af el. Det gør, modsat en elbil, dig sikker på ikke at stå et sted uden strøm, eller huske at lade op hjemmefra i frygten for at løbe tør midt på landevejen.

Denne bil oplader strømmen mens den kører, og derfor kan du slippe for lange pauser ved ladestationer rundt i landet. Det kan derfor være en god ide med leasing af hybridbil, hvis du ofte kører rundt, og ikke skal være afhængig af konstante opladninger, men gerne vil køre miljøvenligt.


Forskellen på konventionel, plug-in og mild – leasing af hybrid

Hvis du har besluttet dig for denne type bil, kan det være en idé at vide, hvilken variant man ønsker at dykke nærmere ned i, og efterfølgende finde sit favorit brand/bilmærke og undersøge om de udbyder netop denne type til din hybridbil leasing.

  • Plug-in: Denne form for variant kan både lades op fra stikkontakt såvel som ladestation. Desuden oplader denne mens den kører i form af opbremsninger og påbegyndelser. Disse kan typisk køre mellem 20-60 km på et fuldt opladt batteri. Den kører på både benzin og el samtidig.
  • Konventionel: Her er der tale om en motor som skiftevis kører på benzin og el, og kører ofte på 2 km. literen. Du kan dernæst slå elmotoren til, når du eksempelvis kører bykørsel, som er den mest brændstof-slugende kørsel. Du kan ikke oplade batteriet i stik eller på ladestation, men den oplader løbende mens du kører.
  • Mild hybrid: Vælger du dette format i forbindelse med din leasing af hybridbil, er det den mulighed og variant, som bruger brændingsmotoren mest (benzin eller diesel). Den har mindre el kapacitet, og derfor udnytter den ikke samme mængde elektricitet, som de andre to varianter.

Der er derfor forskellige muligheder, når du ser nærmere på leasing af hybridbil, og alt efter hvad du bruger din bil mest til, kan de forskellige varianter give mening for dig.


Se videoen og bliv klogere på leasing af hybridbil vs. elbil


Bedste hybridbil til leasing

Der er mange forskellige holdninger til, hvad der er den bedste hybridbil.

Nogle foretrækker en bil med en større elmotor, så der primært køres på grøn energi, og andre har det okay med at køre meget på benzin eller diesel, og så kun skifte over til el en gang i mellem.

Er du på udkig efter en billig hybridbil, er den bedste hybridbil for dig uden plug-in, da disse koster mere. Dog skal du gå efter en model med en større el-motor, hvis du gerne vil være så miljøbevidst som muligt med din kørsel, og altså minimere kørsel på benzin eller diesel.

Svaret på, hvad den bedste hybridbil er, er derfor meget individuelt. Du kan med fordel overveje, hvad der er vigtigt for dig, for du træffer den endelige beslutning.


Hvordan fungerer en hybridbil?

For at svare yderligere på spørgsmålet “hvad er en hybridbil”, skal man kigge på teknologien og motorerne i bilen. En hybridbil er nemlig drevet af mindst to forskellige teknologier, hvilket blandt andet gør sig gældende som en almindelig forbrændingsmotor, som man kender fra fossille biler. Her bruges der benzin eller diesel.

Det specielle ved en hybridbil, er motoren der kører på el. Har du en ren hybridbil, skal den ikke oplades. Batteriet bliver nemlig opladt, når forbrændingsmotoren kører, og også når bilen bremser.

Er du interesseret i at køre endnu grønnere, kan du fordelagtigt vælge en plug-in hybridbil, som også kan oplades via et ladekabel ligesom en elbil. Forskellen er, at elmotoren er større, hvorfor den kan køre længere på el.

Er du ude efter en billig hybridbil, er dette dog ikke løsningen.

Nu er du blevet klogere på, hvordan fungerer en hybridbil, og kan træffe en beslutning på et oplyst grundlag.


Leasing af hybridbil: Gør din hverdag nemmere

Det er vigtigt, at træffe gode beslutninger, så din hverdag hænger bedst muligt sammen. Måske er det at få gang i leasing af hybridbil, måske er det noget andet.

Uanset hvad, er det vigtigt at have øje for de løsninger, du nemt kan implementere i dit liv. Nogle gange er det store ting, andre gange er det helt små beslutninger, der kan have en enorm indflydelse.


Ladestander derhjemme ved hybrid leasing

Noget du bør være opmærksom på, hvis du vælger leasing af hybridbil, er, at der kan være behov for, at du får installeret en ladestander ved din bopæl, f.eks. i garagen eller indkørslen. En hybridbil skal nemlig lades op, før den kan køre på el.

Hvis du har indgået en aftale om erhvervsleasing af hybridbil, er det et krav, at der bliver sat en decideret ladeboks op, hvis man ønsker at få godtgjort udgifterne til opladningen. En ladeboks kan dog også tilbyde en hurigere opladning.


Maksimer rækkevidden for din hybrid om vinteren

Det er ingen hemmelighed, at batterier ikke er så glade for kulde. Så for at optimere batteriets levetid bedst muligt i de kolde vintermåneder herhjemme i Danmark, så er der nogle ting, du kan gøre.

Det er eksempelvis en god idé at parkere indendørs, så vidt det er muligt. Når det er koldt udenfor, bruger bilen meget elektricitet på at opvarme batteriet. Det kan derfor hjælpe opladningen på vej, hvis man sørger for at holde bilen i et varmere miljø.

En anden ting du kan gøre er, at sørge for at oplade bilen helt op til du skal ud og køre. På den måde er batteriet allerede opvarmet, så rækkevidden bliver mindre påvirket at kulden under kørslen.


Hvis du tænder for varmen i bilen imens den lader op, vil batteriet også bruge mindre energi på at opvarme bilen under kørslen, så energien kan blive brugt på rækkevidden i stedet. Hvis du skal løbe ærinder under køreturen, kan du med fordel også lade bilen op imens og lade varmen forblive tændt.

En smart funktion der ofte hører med i leasing af hybridbil er, at bilen har et navigationssystem, der kan fortælle dig, hvornår det er bedst at køre på el. Det kan du med fordel udnytte, også når det ikke er koldt udenfor.


Udvid din videnshorisont på området med Mooly

Er du nysgerrig på endnu mere information om leasing af biler i alt fra spørgsmål som: er leasing billigere end køb af bil og hvordan fungerer leasing af bil, så læs artiklerne og få svar her på siden allerede nu.

Er du desuden interesseret i at læse om andre bilmærker, kan du også læse om Tesla leasing, Volvo leasing, Audi leasing, Range Rover leasing eller BMW leasing.

Hybrid bil til leasing fra Toyota

Mere end leasing af hybrid hos Mooly

Hos mydinners står vi altid klar til at anbefale nye produkter, services og meget andet spændende. Leder du f.eks. efter den bedste proteinpulver i test? Eller måske vil du gerne vide mere om en god kugledyne til lejligheden?

Læs også omkring disse leasing-artikler omkring Mercedes.


Kontakt os

Ønsker du at lease eller har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular, på telefon +45 41 10 70 05 eller på mail piet@mooly.dk.

Mooly.dk har adresse på Strandlodsvej 6B, 2. th, 2300 København S.


Angivelse af kilder

Se også trafikstyrelsen for mere info eller tjek FDM ud.

Yderligere information:

LAD OS FINDE DIN
DRØMMEMBIL SAMMEN

Når din leasingaftale ophører kan du enten forlænge eller lease en anden model. Vores udvalg af modeller er stort, så kontakt os for at høre mere, eller få et tilbud herunder.