Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Biler » Hvad koster det at lade en elbil? Læs alt om opladning

Hvad koster det at lade en elbil? Læs alt om opladning

Det koster cirka 5-6 kroner per kWh at oplade din elbil på en offentlig ladestander, som du ikke har et abonnement til.

Elbiler kan for nogen være et uvant territorium, og derfor er det helt naturligt at have en masse spørgsmål, som f.eks. hvad koster det at lade en elbil eller hvad koster det at køre elbil? Vi er her for at besvare alle de spørgsmål, du måtte have, så det ikke længere virker så mystisk med elektriske biler.

Der kan være forskellige priser, når det kommer til at lade en elbil op. Det kan eksempelvis svinge alt efter om du lader op derhjemme, ude eller delvist ude og hjemme. Læs med her, og bliv klogere på priserne.


Vælg den billigste ladeløsning

Der findes en række forskellige ladeløsninger, som man kan benytte sig af, hvis man er i besiddelse af en elbil. Nogle af løsningerne er blandt andet en ladeboks med serviceaftale, en ladeboks uden serviceaftale, opladning med abonnement og offentlig opladning. Find ud af hvad koster det at køre elbil nedenfor.

Vælger du en ladeboks med serviceaftale, kan du både vælge at købe den eller leje den. Når du får tegnet en serviceaftale, kan du få refusion af nogle af dine udgifter til strøm gennem din ladeoperatør. Du skal dog være opmærksom på, at du stadig selv skal betale for strøm via et elselskab.


Andre muligheder for opladning

Vælger du derimod en ladeboks uden serviceaftale, får du ikke refusion for dine strømudgifter. Det kan dog være en fordelagtig løsning for dig, hvis du ikke har et stort behov for kørsel og eksempelvis har solceller eller elvarme i din bolig.

Vælger du opladning med abonnement, betaler du for en månedlig ydelse, hvor du både kan lade derhjemme og ude. Du kan typisk få en tilbagebetaling, for den strøm du bruger derhjemme og afgiften, men du skal stadig betale for den strøm din husstand bruger samt elbilen gennem dit elselskab.

Vælger du den sidste løsning, som er udelukkende at oplade din elbil ude i offentligheden, så vil det fungere lidt ligesom med en almindelig benzin- eller dieselbil. Der findes forskellige apps, hvor du kan tjekke, hvad strømmen koster på de forskellige offentlige ladestationer. Der findes også et abonnement for offentlig ladning, som typisk egner sig til folk, der ikke har mulighed for en ladestation derhjemme – f.eks. i lejligheder eller rækkehuse.

Lær mere om afgifter på elbiler i vores artikel her.

elbil opladerstation

Forskel på pris af opladning

Flere forskellige parametre spiller ind, når det kommer til opladning af elbil. Dette er blandt andet om du lader derhjemme eller bruger en offentlig ladestander, om du ved opladning hjemme har en elaftale med fast eller variabel pris samt andre ting, herunder om du betaler en fast pris for opladning, eller har skiftende pris hos forskellige offentlige ladestandere.

Sidste løsning med skiftende priser hos ladestationer minder på mange måde, som man kender systemet fra tankstationerne. Der kan du derfor også vælge at gå efter ladestationer med lave prise, så du på denne måde sparer penge.

Husk at det koster cirka 5-6 kroner per kWh at oplade din elbil på en offentlig ladestander, som du ikke har et abonnement til.


Læs andre artikler om elbiler

Overvejer du f.eks. leasing af hybridbil eller leasing elbil kan du læse meget mere om det.


Angivelse af kilder: