Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Biler » Er leasing billigere end køb? Lær om fordele og ulemper her

Er leasing billigere end køb? Lær om fordele og ulemper her

Er leasing billigere end køb?

Der findes desværre ikke et enkelt svar på spørgsmålet “er leasing billigere end køb?”, da der er flere ting, som spiller ind. Der findes både fordele og ulemper ved begge løsninger, og du må derfor gøre op med dig selv, hvad der er vigtigst for dig. Nogle af de ting som har betydning er:

  • Din økonomi
  • Om der er tale om en ny eller ældre bil
  • Hvor meget du har tænkt dig at køre i bilen
  • Hvilke krav du stiller til en bil

Så er leasing billigere end køb?

Det korte svar er: Nej. Generelt set er køb billigere end leasing. Selvom der er en større engangsydelse i forbindelse med bilens køb, så kan de ofte bedre betale sig at købe, fordi leasing kræver, at du ved, hvor meget du vil bruge bilen, osv. Om det bedst kan betale sig for dig at have en leaset bil eller købe en selv, kommer naturligvis an på de forhold, der gør sig gældende i dit liv, herunder økonomi, job, ønsker og meget andet.

En almindelig leasingaftale strækker sig normalt op til 36 måneder, så drømmer du om at kunne beholde din bil i længere tid end dette, kan det bedre betale sig at købe en bil. Det kan især godt betale sig at købe mini- eller mikrobiler, da værdien af disse ikke falder væsentligt lige så meget som større biler gør det.

Leasing eller køb

Hvad gør det fordelagtigt at lease en bil, og hvornår er det en god ide at købe den selv. Herunder kan du læse om fordele ved de to.


VW Up – Move up! 5d

Mooly.dk

Leasingydelse pr. måned: 2.200 kr.

  • Årgang: 2017
  • Brændstof: Benzin
  • Mærke: Volkswagen
  • Hestekræfter: 60 HK
  • Kilometer: 60.000

Fordele ved leasing

Du kan ved leasing leje en bil i længere eller kortere tid, typisk mellem 12 og 36 måneder, og herefter kan du vælge en ny bil, som du gerne vil køre rundt i. Længden på perioden bestemmer du selv, så du kan vælge en periode, hvor det passer dig.

Hertil er der også forskellige økonomiske fordele ved at lease, eksempelvis, at du får en vis sikkerhed og tryghed ved, at leasingfirmaet i de fleste tilfælde står for service, skader og andet, men det giver også en vished, i og med, at bilen altid koster det samme. Den månedlige ydelse ændrer sig nemlig ikke, og derfor ved du også altid, hvad du skal betale.

Kan du desuden allerede dit kørselsbehov og -forbrug, kan du også selv udregne, hvor meget din ydelse kommer til at ligge på, fordi leasing netop generelt er baseret på forbrug, særligt hvis der er tale om privatleasing.
Se også Mercedes GLC her.Fordele ved køb

Nogle af de mange fordele ved at købe en bil, fremfor at lease den, er, at du kan få en masse ekstraudstyr med, som du selv kan vælge, så det passer til netop dine behov. Dog kan du også fravælge netop dette, da det ikke nødvendigvis har en økonomisk gevinst for dig i længden. Valget er naturligvis dit. Ofte kan prisen også pruttes om, så den kan fås lidt billigere end ellers.

Du er ikke begrænset til et omfang, når det kommer til forbrug. Med leasing skal du kunne opgive dit forbrug, så du betaler for det forbrug du har og ikke mere, hvor du med en købt bil kan køre lige så langt og lige så tosset du vil, på egne præmisser.

Vi håber, at dette svarer på spørgsmålet: er leasing billigere end køb? Du kan også læse mere om leasing mercedes, Audi leasing eller volvo leasing.Kan det betale sig at lease?

Når det kommer til spørgsmålet om, hvorvidt kan det betale sig at lease, findes der som tidligere nævnt ikke et entydigt svar.  

Alt efter dine behov og vaner, er der mange parametre at tage stilling til. Hvad skal du bruge bilen til? Hvor meget og hvor langt kører du? Hvilken bilmodel ønsker du at køre i? Dette er alle spørgsmål, der er værd at tænke over, når du skal vurdere, er leasing billigere end køb. 

Se også Mercedes GLC hybrid, Mercedes GLC AMGMercedes GLC Coupe eller Mercedes GLE Coupe.


Hvordan ser dine vaner ud?

Det kan være svært at gennemskue sine egne kørevaner på forhånd, og derfor er det også svært at regne ud, om det er bedst at lease eller købe. 

Det kan derfor være en fordel at overveje, hvordan du vil bruge din bil, inden du træffer den endelige beslutning mellem at lease eller købe. Tag også gerne en snak med et leasingfirma, så du ved, hvad du går ind til.


Hvorfor vælge leasing?

Går du med tanker om er leasing billigere end køb, overvejer du måske også, hvilke andre fordele og ulemper der er ved begge valg. Økonomi er dog ikke det eneste, der spiller en rolle, og det kan være, at du skal kigge efter nogle af de andre ting, der har indflydelse på dit valg.

Hvor nogle synes, at det er rart at eje sin egen bil, kan det også have sine fordele kun at lease. Du slipper for meget bøvl, og det kan også være en nem måde at have overblik over sin økonomi på, da du ved leasing betaler et fast månedligt beløb. 

Altså står du ikke pludselig med en masse uventede udgifter, men ved altid, hvor mange penge du skal sætte af til din bil. Du skal heller ikke tænke på service, så måske det kan spille en rolle, i forhold til kan det betale sig at lease.

Se også Porsche Cayenne leasing.


Kontakt os

Ønsker du at lease eller har du spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte os via vores kontaktformular, på telefon +45 41 10 70 05 eller på mail piet@mooly.dk.

Mooly.dk har adresse på Strandlodsvej 6B, 2. th, 2300 København S.


Bliv klogere på leasing, og læs om…


Angivelse af kilder og test: