Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Wokpande og Wok gryde tilbud – til induktion og almen

Wokpande og Wok gryde tilbud – til induktion og almen

bedste wokpande

En god wokpande samt wok gryde kan gøre underværker for ens madlavning, det gælder især i det asiatiske køkken. Der er flere forskellige wok pande, som klarer sig godt, når det gælder test. Her har vi samlet flere modeller til og uden induktion, samt med låg til din pande på tilbud i 2023. Se også Onyx stegepande her.

De bedste wokpande tilbud i 2023


Udover at det gør din madlavning lettere med en wokpande, kan det også gøre din madlavning utrolig billig og sund på rette vis. Du kan bare stege en masse grøntsager enten fra frost eller hakket, med noget soya og eventuelt tilføje kød eller andet protein og vupti, så har du lækker aftensmad. En wokpande er god selv for dig som måske ikke mestre madlavning. Så læs siden gennem og find den wokpande som passer bedst til dig.


Onyx hybrid non-stick pande – Vores anbefaling af bedste wokpande

bedste wokpande test

Onyx Cookware

✅ 4,7 stjerner på Trustpilot med +1800 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Bedste i test
 • Du kan bruge metalredskaber i panden
 • Verdens bedste non-stick

Ulemper:

 • Ustabilt håndtag

Onyx Cookware

✅ 4,7 stjerner på Trustpilot med +1800 anmeldelser
✅ Prøv produktet i 100 dage med fuld returret

GreenPan Barcelona – Bedste samlet set

bedste wokpande

KitchenOne

Hvorfor er GreenPan Barcelona wok god?

Denne pande og wokgryde har en fantastisk overflade, som er holdbar og forstærket. Det vil sige at belægningen kan tåle forskellige komfurer og overflader, så du skal derfor ikke bekymre dig om kemikalier eller andet.

Derudover har denne pande livstidsgaranti når du køber den, så du kan prøve for dig selv, om den er pengene værd. 


Med non stick belægning

Denne bedste i test wokpande har også non-stick belægning, som sikrer en nem rengøring og som virker på induktion. Håndtaget er desuden udført i rustfrit stål, hvilket sikrer en nem og behagelig anvendelse. 

Den frigiver desuden heller ikke nogle kemikalier når du bruger den, hvilket derfor er et godt valg til dig som gerne vil undgå unødvendig kemi i hverdagen.


Fordele og ulemper

Fordele:

 • Ergonomisk håndtag
 • Virker på induktion
 • Non-stick belægning

Ulemper:

 • Mindre god varmefordeling

KitchenOne


Ken Hom wok gryde

bedste wokpande 2023

KitchenOne

Hvorfor er Ken Hom wok god?

Denne pande har en fantastisk overflade, som er holdbar og forstærket. Det vil sige at belægningen kan tåle forskellige komfurer og overflader, så du skal derfor ikke bekymre dig om kemikalier eller andet. Derudover har denne wokpande livstidsgaranti når du køber den, så du kan se, om den er pengene værd.

Læs også vores helt nye 2023 artikel omkring frokost ideer her på siden, der er lagt op til et helt nyt niveau for madpakken.


Nem rengøring med god belægning

Denne pande har også non stick wok gryde belægning, som sikrer en nem rengøring og som virker på induktion. Håndtaget er desuden udført i rustfrit stål, hvilket sikrer en nem og behagelig anvendelse. 

Panden frigiver desuden heller ikke nogle kemikalier når du bruger den, hvilket derfor er et godt valg til dig som gerne vil undgå unødvendig kemi i hverdagen. 

Fordele:

 • God pris
 • To størrelser
 • Letvægt model

Ulemper:

 • Ustabilt håndtag

KitchenOne


Eva Solo Trio Multi 5L

bedste wokpande

Hvorfor er Eva Solo Trio en god gryde?

Der er mange gode grunde til at vælge en Eva Solo Trio Multi 5L. Herunder den den vanvittig god til prisen, og så har den også et rigtig flot design. Med sin kapacitet på hele 5 liter, er denne wokpande fra Eva Solo især god til tilberedning af større retter og større mængder mad på én gang.

Denne wokgryde er udformet i rustfrit stål, men har en sandwichbund, hvor imellem der er lagt aluminium til at holde en jævn varme og fordele den til hele panden.  Dette giver en god tilberedning i hele panden, og ikke blot i bunden, hvor metallet rammer varmekilden.


Kan bruges på alle varmekilder

Foruden ovenstående, så kan denne pande fra Eva Solo bruges på alle varmekilder, herunder både induktion, gaskomfur og så videre. Derfor begrænser denne wok sig ikke til ét bestemt type hjem. Alle kan bruge den, og den er nem at bruge.

Når madlavningen er overstået og mundene er mættet, så kan Eva Solo Trio Multi 5L også sagtens klare en tur i opvaskemaskinen.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Flot og stilrent design
 • Tåler maskinopvask
 • Kan indholde op til 5 liter

Ulemper:

 • Håndtag kan blive varmt

KitchenOne


Tefal Jamie Oliver Cook’s Classics Wok

wokpande

Hvorfor er Tefal Jamie Oliver Cook’s Classics Wok god?

Jamie Oliver er efterhånden blevet lidt af et orakel inden for pander, og også når det gælder wokpander, slår den britiske TV-kok endnu engang til. I samarbejde med Tefal har han nemlig lavet et yderst tilfredsstillende produkt til prisen. 

Denne wok, som ofte findes på tilbud i forretninger som Bilka og Imerco, er udstyret med den populære non-stick belægning, der sikrer, at din mad ikke sætter sig fast på panden. Desuden har dette smarte køkkenredskab også små titaniums partikler, som giver en god wokgryde, der er lige til at rengøre. 


Nemt og enkel wokpande

Jamie Oliver er kendt for at gøre det nemt og enkelt at tilgå det gode og velsmagende køkken, og med denne pande er du godt på vej. Slå dig løs i alverdens lækre wokretter med fisk, kød, grønt og krydret – kun din fantasi sætter grænserne.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Tåler maskinopvask
 • Nem at rengøre
 • God til prisen

Ulemper:

 • Ikke så robust

KitchenOne


Le Creuset wok toughened non stick – Bedste luksus wok gryde

Hvorfor er Le Creuset god?

Med denne wok gryde er du sikret et kvalitets produkt. Det særlige ved dette produkt er at den er non stick, så du ikke behøver at bekymre dig om fedtstof eller andre. Dog ligger denne wok i den dyre ende af vores udplukkede testvindere, så man kan godt gå hen og bruge en del penge på dette produkt.

Den er fremstillet i aluminium, hvilket gør at den er god og hurtig til at varmefordele så man kan lave de bedste wokretter. Varmen fordeler sig så alle ingredienserne får samme temperatur hurtigt. Non-stick belægningen gør, udover at sikre at det ikke brænder på, også at den er utrolig nem at rengøre som wokgryde med låg. 


Kan bruges til alle komfurtyper

En anden fordel ved Le Creuset panden, er at den kan tåle op til 260 grader og kan bruges til alle komfurtyper, hvad angår både induktion, gas eller keramiske kogeplader. 

Denne pande har også non-stick belægning, som sikrer en nem rengøring og som virker på induktion. Håndtaget er desuden udført i rustfrit stål, hvilket sikrer en nem og behagelig anvendelse. 

Denne wok frigiver desuden heller ikke nogle kemikalier når du bruger den, hvilket derfor er et godt valg til dig som gerne vil undgå unødvendig kemi i hverdagen.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Titaniums partikler
 • Bruges til ovn og alle varmekilder
 • Induktion

Ulemper:

 • Høj pris

Skeppshult wokpande med træhåndtag

Der findes et utal at wok pander på markedet i dag, men ønsker du at gå efter en hvor kvaliteten er god og varmen kan blive høj, så er det oplagt at gå efter en af dem, der er lavet i støbejern. 

Det er her at Skeppshult kommer ind i billedet, for de har om nogen slået deres navn fast, når det gælder de gode pander af støbejern. Dette smarte køkkenredskab er uden anden tilsætning eller belægning. Det betyder dog ikke, at du skal være bekymret for, om dine madrester sidder fast på panden. 

Yderst effektiv belægning

Skeppshults wokgryde er nemlig blevet brændt med godkendt rapsolie, som sikrer, at modellen har en yderst effektiv slip let beklædning. Et andet smart faktum, der taler for, at denne model findes i toppen, er, at modellen fungerer til alle slags komfurer. 

Almindelig, induktion eller gas uanset hvilket slags komfur du har – eller måske får i fremtiden, kan du altid flytte Skeppshult wokken med dig. Producenten tilbyder endda 25 års garanti – og det betyder, at du kan forvente at have denne lækre wokpande mange år ud i fremtiden.

Fordele og ulemper

Fordele:

 • Ren støbejern 
 • Uden belælgning
 • 25 års garanti 
 • Stilrent design 

Ulemper:

 • I den højere prisklasse


Mauviel M’Steel 30cm

Kender du ikke til det franske mærke Mauviel, så er du ikke den eneste. Ikke desto mindre får du her et produkt, der er lidt udover det sædvanlige. Kvalitet, gode materialer og et slidstærkt produkt. 

Denne lækre wok fra Mauviel er om nogen en robust en af slagsen. Denne wokgryde er lavet i pladestål, der sikrer en høj varme. Dog er pladestål et lettere materiale end støbejern, hvorfor denne model kan være en del lettere at håndtere og svinge rundt med i køkkenet.


Rigeligt med plads til hele familien

Wokken måler 30 centimeter i diameter, og der er derfor rigeligt med plads til mad til hele familien. Inden du investerer i denne wok, der ligger i den dyrere prisklasse, skal du være opmærksom på, at denne model ikke er klædt med den såkaldte non-stick belægning.

Varmer du panden godt op med olie er der dog ingenting at frygte – for så danner det lækre produkt en naturlig form for non-stick, der sikrer, at du nemt og hurtigt kan klare opvasken efter aftensmaden. 


Fordele og ulemper

Fordele:

 • God kvalitet
 • Lækkert design 
 • Lavet ad pladestål

Ulemper:

 • Uden non-stick belægning
 • I den dyre prisklasse

Scanpan Impact Wokpande

Prisklasse: 999 kr.

Denne wok fra Scanpan er designet med fokus på funktionalitet og robusthed, og derfor er dette et rigtig godt valg til personen, der gerne laver wokmad én eller flere gange om ugen. Denne er nemlig utroligt holdbar og nem at bruge.

Kernen er lavet af aluminium, som er omringet af to lag rustfrit stå, der gør, at man får en jævn og vedvarende varme til sin tilberedning under madlavningen. Hertil kan panden bruges på alle typer af varmekilder, også wok gryde induktion, hvilket gør den perfekt til ethvert hjem.


Slidstærkt materiale

Når du laver mad i Scanpan Impact, vil du opleve at du har med en slidstærk og holdbar wokpande at gøre, der kan klare selv de værste tæsk. Den er nemlig designet og udviket med et ergonomisk håndtag, der holder sig kølig – selv på et gaskomfur, hvor der ellers godt kan blive hedt.

Det gode ergonomiske håndtag sikrer god føring og godt greb under madlavninge, som du vil nyde godt af, når der skal slynges og vendes under lynstegningen. Derudover finder du både en måleskala inde i wokken, samt en drypfri kant, så du kan hælde wokkens indhold ned på et serveringsfad eller i en skål til servering.


Kan kan klare mange grader

Har ovenstående ikke overbevist dig, så kan vi også afsløre, at panden også kan komme i ovnen og kan klare op til 260 graders varme. Hvad siger du så?

Din wokgryde kan tilmed også komme i opvaskemaskinen, når madlavningen og middagen er overstået, og så kommer den med et flot og praktisk glaslåg, der ligeledes tåler maskinopvask.


Fordele

 • Indvendig måleskala og drypfri kant
 • Tåler at komme i ovnen, op til 260 grader
 • Slidstærk og funktionel

Test: hvordan du vælger den bedste wokpande

Der er forskellige bud på, hvad der gør en wok til den bedste i test. Som alt andet afhænger det af dine behov, og hvor meget du vil bruge det. På samme måde afhænger det af, hvilket slags komfur du har derhjemme, her er der forskellige bud på, hvilke wokpander der passer bedst til de specifikke og forskellige slags belægninger. 


Tænk over disse overvejelser, inden du køber din nye wok

 • 1. Støbejern er tungt, så hvis du skal have en let wokpande, skal du ikke vælge dette materiale.
 • 2. Rustfrit stål er let, dog ikke det mest funktionelle materiale, når det omhandler opvarmning af panden.
 • 3. Carbon stål materiale varmer hurtigt op og giver god varmefordeling på hele din wok, dog skal man være opmærksom på om den har non-stick pande hvis man er til det. Dette materiale er det mest anbefalelseværdige i og med, det er langtidsholdbart og slidstærkt.

Derudover er det værd at tænke over, om du er mest til en wok med to eller et håndtag, hvis du har svært ved at løfte, kan det være et godt bud, at du køber en wokpande med to håndtag, så man får det godt greb om sin pande.


En stor wokpande efter dine behov

Inden du træffer dit endelige valg, er det også en god ide at afprøve, hvad der fungere for dig selv i følgende. 

1. Hvilken størrelse wok du vælger

Der findes forskellige størrelser af stor wokpander, og der er ikke et entydigt svar til den bedste. Det er en test, man selv må vurdere i eget køkken afhængigt af, hvor meget mad man laver eller hvor mange man laver til. 

2. Hvilket materiale 

Som tidligere nævnt findes der forskellige materialer alle med fordele og ulemper der er værd at overveje. Så tænk over vores råd, og om det er vigtigt for dig at have non-stick pande, eller om det er bedre at overveje andre materialer, som findes. 

3. Hvordan den skal rengøres

Mange nyere wokpande kan sagtens tåle at komme i opvaskemaskinen, derfor kan det være at du skal overveje en model som kan håndtere det. For at være sikker på, at den kan komme i opvaskemaskinen, tjekkes det label, som sidder på din wok pande, når du køber den. 

Skal du have andet køkkenudstyr, for eksempel en airfryer, kan du med fordel også læse vores guides herom.


Hvad er en god wokpande og wok gryde?

Hvis du er på udkig efter en suveræn wok, er det vigtigt at panden er god til at fordele varmen over hele panden, så dine råvarer for lige meget varme hele vejen rundt. Det er samtidig vigtigt at panden har den rette størrelse og er nem at bruge for den som skal håndtere den. 

Hvis din wokgryde er meget stor og tung, kan dette gøre det meget svært for en mindre person at løfte den mange gange, uden at belaste håndledet. Wokpaner lavet i støbejern eller aluminium, som vores Le Creuset panden, vil være meget tung at holde på. Dog gør materialet også, at den har en meget lang holdbarhed og giver et godt resultat.


Vores anbefalede Ken Holm Excellence pande er derimod meget let og nem at håndtere, hvilket gør denne pande god for personen, som måske ikke kan løfte så meget.

Når det kommer til mange køkkenredskaber hænger kvalitet og pris ofte sammen. Hvis man ofte bruger sin wok pande og gerne vil kunne få glæde af den i mange år frem, vil en dyrere model være en god idé at investere i. Omvendt vil en lidt billigere model være en god løsning for dig, som måske kun laver wok et par gange om måneden, og derfor ikke har behov for et stå dyrt produkt. 


Vores anbefalede GreenPan er i toppen af produkterne i mellemprisklassen, men hvor kvaliteten stadig er rigtig høj. Det er derfor et godt valg hvis du gerne vil have noget godt, uden at skulle betale en en høj pris.

Dette er en stor wok gryde, hvilket gør det nemt for det store selskab og så er denne model ofte på tilbud.

Vil du gerne eksperimentere i køkkenet, og har du måske en air fryer, så kan du her læse meget mere om airfryer opskrifter, som du kan teste derhjemme.


Findes der forskellige wokpander?

Der findes som nævnt forskellige slags pander og gryde. Ved købet af sådan et produkt, er det derfor vigtigt at sikre, at wokken fungerer på den ønskede varmekilde. Det er nemlig ikke alle paner som kan bruges på induktion.

Det vil derfor være en god idé at gå efter en pande som kan passe alle slags varmekilder, så man er sikret at kunne bruge den over alt. Det er samtidig også en fordel at kigge på om denne kan tåle ovn, induktion eller opvaskemaskine, hvis dette er noget som kan have betydning for brugen og glæden af ens produkt.

Wokpandens historie

Wokken er en meget gammel opfindelse, den blev nemlig opfundet i Kina for over 2000 år siden. Ordet “wok” stammer oprindeligt fra det kantonesiske ord der betyder “kogt gryde”. 

Dengang blev wokpanden fremstillet i støbejern, for at gøre dem meget hårdføre og holdbare. Nogle mener at wokken blev opfundet for at kunne tilberede mange retter med de samme ingredienser. 


Transport af store mængder mad?

Andre mener at wokgryden blev opfundet med det formål at transportere store mængder af mad nemt. En tredje teori bygger på at wokken blev opfundet på baggrund af mangel på olie. Formen på wokken er derfor udtænkt på den specifikke måde så den ikke behøver særlig meget olie ad gangen.

De fleste wokpaner er i dag fremstillet i carbol stål, hvilket også gør dem meget langtidsholdbare og praktiske, da madrester ikke så let sætter sig fast. Når man først har investeret i en god wok, er det altså et køkkenredskab som man vil kunne have glæde af i mange år frem. 

 • Fremragende varmefastholdelse
 • Koger hurtigt
 • Perfekt til tilberedning af wokretter

Hvilke retter kan man lave i en wok pande?

Når du vælger at bruge en wokpande til tilberedning af aftensmaden, så behøver du bestemt ikke at begrænse dig til de klassiske wokretter med lynstegte grøntsager og proteinkilder, men kan også sagtens lave andre lækre retter.

Holder vi os til det asiatiske køkken, kan man også sagtens lave lækre karryretter i wokken. Nogle lækre grøntsager og sin yndlings proteinkilde tilberedt i rød, grøn eller måske gul karrypasta og bløde op med lækker kokosmælk, som giver den helt rette cremede konsistens. Hertil kan du vælge både ris og nudler.

Hopper vi ud af de asiatiske ruter, vil man også kunne tilberede andre gode retter i sin wokgryde. Wokken kan både bruge som en gryde og som en pande på grund af sin dybe, men brede, form.


Lækker kyllingetærte i wok

Du kan for eksempel også vælge at lave en lækker kyllingetærte med porrer i din wok. De fleste wokpander tåler nemlig også at komme en tur i ovnen, så du kan med fordel lave sovsen og fyldet til din tærte i wokken og blot ligget et butterdejslåg på toppen, ind i ovnen og violá, så har du en lækker tærte.

Er man til lækre supper, kan man også vælge at lave en skøn tomatsuppe, hvor friske tomater først tilberedes, for at få den naturlige sukker og masser af smag ud af tomaterne, i sin wok. Her vil din den også sagtens kunne fungere som en almindelig gryde.


Klassisk bolognese sovs

Selv den klassiske bolognese sovs, hvad end den skal bruges til pasta med kødsovs, eller til den hjemmelavede lasagne, kan også laves i en wok pande. Her kan du brune en stor mængde kød af på samme tid, tilsætte en masse gode grøntsager, som eksempelvis gulerødder, revert squash eller noget tredje, og koge en god sovs ind.

Som du nok kan fornemme på ovenstående, så begrænser en wokpande sig bestemt ikke kun til de klassiske, asiatiske retter, men kan også sagtens bruges til alverdens andre retter.

Gode opskrifter til din wokgryde

Med en wok pande kan du lave de skønneste retter. Ofte vil man bruge et wok til det asiatiske køkken, her kan man lave alverdens retter som inkluderer forskellige grøntsager, kød, ris eller nudler. 

Ofte vil en wok være god at bruge til retter hvor grøntsagerne ikke skal have særlig lang tid ad gangen. De skal tit bare lynd steges  og tilberedes med høj varme i kort tid. En god wokret er den lækreste aftensmad til en travl hverdag.

Her kan du bruge sojasauce, chili, lime eller meget andet som kan give disse dejlige smage som er kendetegnet ved det asiatiske køkken. Med eller uden induktion til din gryde.


Skift grøntsagerne ude med andre ting

Det gode er også at man altid kan skifte grøntsagerne ud med andet, alt efter hvad man lige har i sit køleskab. Langt de fleste grøntsager og kødrester passer nemlig i en lækker wokret. På denne hjemmeside kan du finde dejlige og nemme wokretter som du med fordel kan lave på din nye og gode gryde med låg.

Der er næsten ingen grænser for, hvad du kan finde på at bruge din wokpande til. Grøntsager, kød, kylling og fisk er bare et par af de ingredienser, der passer perfekt til produktet. Måske du også er vild med en god karryret? 


Gør brug af en god kokosmælk

Så er det helt oplagt at anvende en god kokosmælk, tage en tur forbi dit lokale asiatiske supermarked og købe en lækker karrypaste og så blot svinge panden derhjemme. Du kan med få, men gode ingredienser, skabe retter i den wok, som havde du købt dem i en autentisk, asiatisk restaurant. 

En god og nem opskrift, som du bestemt ikke vil blive ked af at lave, er en lækker stir fry, som du kan med kød og grønt, som du godt kan lide. Basisen er marinaden og ellers kan alt andet skiftes ud.


Den nemmeste stir fry

Det skal du bruge (4 pers):

 • 400 gram valgfrit protein (eksempelvis oksekød, kylling eller svinekød)
 • 200 gram friske grønne bønner (frosne kan også bruges)
 • 150 gram sukkerærter
 • 1 stor gulerod
 • 4 dl ris
 • 1 chili
 • 2 spsk soya
 • 2 spsk fiskesovs
 • 1 spsk honning eller brun farin
 • 2 spsk smagsneutral olie
 • 4 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

2 timer inden tilberedning marinerer du dit valg af protein på følgende måde: 

 • Skær kødet ud i tynde, mundrete skiver og placer det i en skål. Vælger du et protein som tofu, kan disse blot skæres ud i mundrette tern.
 • Hak chili fint, pres hvidløg og bland dette med soya, fiskesovs, 1 spsk olie og honning/brun farin i en skål. Hæld dette over proteinet, dæk til, og lad det trække i to timer på køl.

Når det er tid til tilberedning gør du følgende

 • Skær enderne af bønnerne og sukkerærterne, inden de skæres ud i 3 cm lange stykker. Skræl guleroden og skær ligeledes denne i 3 cm lange, tynde stave.
 • Blancher grøntsagerne i kogende vand i 2 minutter og skyl det straks efter under koldt vand.
 • Vask ris indtil vandet er klart og tilsæt 6 dl vand. Kog risene i 10 minutter, inden du slukker og lader risene trække i yderligere 10 minutter med låg på.
 • Varm din wok pande op til den er rygende varm (bogstaveligtalt). Tag dit valg af protein ud fra køleskabet og steg halvdelen i den varme wokpande. Steg 1 minut på hver side af kødet og sæt det til side på en tallerken. Gør det samme med den anden halvdel af proteinet.
 • Tilsæt den anden spiseske olie til wokken og steg de blancerede grøntsager i 2-3 minutter, inden du tilsætter proteinet.
 • Steg yderligere i 2-3 minutter, eller indtil proteinet et tilberedt.
 • Brug en gaffel til at løsne risene op.
 • Server din stir fry på en bund af ris.
 • Velbekomme.

Når du laver wokmad i en wokpande, kan du bruge alverdens grøntsager, proteinkilder, sovser og meget mere til at lave et lækkert og sundt måltid, der både kan byde på masser af smag og næring.


Lav sunde retter med en god wokpande

Prøver du at skære ned på pasta og kartofler og op på grøntsager og protein? Så skulle du måske overveje at investere i en god wok. Når du steger grøntsager i kort tid på en varm flade, er du sikret, at smagen bevares – og det samme gælder vitaminerne.

Fordi varmen kan blive høj på det effektive køkkenredskab behøver du ikke meget olie, og det betyder naturligvis at du er sikret et rigtig godt, sundt og vitamrigt resultat, hvor du ikke behøver at gå på kompromis med sin sundhed – tværtimod. 


Nemt og lækkert mad

Med en wokpande kan du med andre ord nemt og lækkert spare på de kostbare kalorier, samtidig med at du kan lave en lækker og stor portion aftensmad, som med sikkerhed vil skabe glæde hos alle om bordet.

Din nye wok kan ikke alene bruges til stegning af kød og grøntsager. Flere steder i Asien bruges dette køkkenredskab også til at tilberede og lave supper, fordi varmen breder sig i støbejernet. Du kan med fordel gøre kunsten efter og opnå en bid af Asien hjemme i køkkenet.

Du kan også med fordel anvende en airfryer, når du skal lave sund, sprød mad. En airfryer giver nemlig et sprød og saftigt resultat, som helt sikkert vil gøre din madlavning mere lækker og meget hurtigere.


Hvad behøver man, udover en wokpande, i køkkenet?

Har man en wokpande, så har man egentlig både et godt grundlag for både en gryde og en pande, da den kan bruges til begge dele på grund af sin form. Men derfor kan det stadig godt være rart at have en flad pande, til når man skal lave spejlæg eller stege en bøf, samt at have en gryde til at koge pasta, æg eller noget tredje.

Det kan altså også være anbefalingsværdigt at have nogle gryder i forskellige størrelser, og en pande eller flere pander i forskellige størrelser.

Hertil hører naturligvis også køkkenredskaber som en palet, en grødske, en suppeske og så videre. Nogle pander og gryder tåler ikke metalkøkkenredskaber, så dette er klogt at undersøge inden køb.


Gør brug af gode køkkenmaskiner

Er man vild med at bage, så kan en køkkenmaskine, der kan ælte deje, piske flødeskum og endda måske hakkekød være en rigtig god ven i køkkenet. Vi har også lavet en stor guide til de bedste køkkenmaskiner, hvis du skulle være på udkig efter en sådan.


Thailandsk Pad Krapow

Det kan være utroligt lækker med en omgang thailandsk Pad Krapow, når man skal have en hyggelig familieaften, eller måske hvis det mare er længe siden, man sidst har fået noget lækkert asiatisk. 

Her kan man jo oplagt bruge sin wok. I en klassisk Pad Krapow bruger man hakket svinekød. For at gøre retten ekstra lækker, kan man jo med fordel hakke kødet selv i den bedste kødhakker, som du kan finde en guide til her.


Snitning af grøntsager

Når grøntsagerne til din Pad Krapow, eller en anden lækker ret, skal snittes, så er det naturligvis også vigtigt at have de bedste køkkenknive, der kan snitte grøntsagerne helt tyndt og fint, især hvis man skal have med lynstegning at gøre, hvor grøntsager og kød kun rør wokpanden i ganske få sekunder. 

Du kan med fordel hakke løg, hvidløg, gulerødder og andre grøntsager, der behøver en ekstra fin hakning i en minihakker. Her piller eller skræller du blot grøntsagerne og kommer dem i minihakkeren. I løbet af få sekunder har du helt finde løgstykker, som du kan smide i wokken. Læs mere om den bedste minihakker.

Hvilke køkkenredskaber er gode sammen med en wokpande og et låg?

Når man har investeret i en god wok og nu skal til at begive sig ud på wokkens mange mulige kulinariske eventyr, så er der naturligvis også nogle køkkenredskaber, der i særlig grad vil gøre livet nemmere for dig som wokmester.

Først og fremmest kan en lækker wok stegepalet være god at brug, da de er designet efter at kunne vende grøntsager, kød og andre lækkerier rundt i wokken på hurtig og nem vis. Én af de helt store fordele ved at anskaffe sig en wok stegepalet er naturligvis længden på paletten.

Skal du have lækre, sprøde forårsruller til din wokret, kan du med fordel bruge en airfryer. Læs vores guide for at finde den bedste, her på siden. Find det helt rigtige tilbud på din wok gryde til induktion i 2023.

Vores førstevalg er – Onyx wok pande. Med dette produkt får du en pande og gryde som giver dig god kvalitet til en god pris. Den har en ekstra stærk belægning som gør den meget holdbar som pande samt gryde, og derfor anvendelig i mange år.


Wok stegepalet

En wok stegepalet er nemlig væsentligt længere end en almindelig grydeske, og derfor udgår du også, at håndtaget, som du skal holde på, bliver brandvarmt, når det ligger og hviler på wokkens kant. Her vil håndtaget nemlig rage ud over kanten, så håndtaget forbliver køligt nok til at holde på.

Et andet god køkkenredskab, der kan gøre middagen nemmere, når der skal serveres wokretter. Her taler vi naturligvis om støvejernsholder, som den kan stå på, når wokken sættes på spisebordet. Det kan være svært, på grund af wokkens form, at finde den rette bordskåner, derfor findes netop denne holder.


Der er selvfølgelig også mange andre spændende køkkenredskaber, som vil gøre brugen af din wokgryde endnu sjovere. Vi vil dog ikke gennemgå dem alle, for så kunne vi skrive en hel bog. Dog vil vi til enhver tid anbefale, at du kun anvende køkkenredskaber til din wokpande, som panden ikke tager skade af.


Men hvorfor skal du egentlig vælge en wokgryde med låg? Det kan virke irrelevant at købe en gryde eller pande med låg, når det er en wok version, der er tale om. Dog vil vi kort komme omkring hvorfor det er til stor gavn for dig at købe en med låg. 

Du kan først og fremmest langt bedre lave og kokkerere simremad i din gryde eller pande til wok. På den måde kan du ligge låg på, og lade det stå længe og trække en masse smag. 

Det kan også være, hvis din mad skal have en meget hurtig opkogning ved hård varme, hvor du ikke skal røre i din gryde eller pande, at du kan lægge låg på, så du ikke rammes at tomatsauce, fløde eller andre væsker fra din madlavning.


Husk låget til din wok

En wokgryde med låg er oftest nem at få fat i, da flere af de pander og gryder du kan købe har inkluderet et låg. Det er dog ikke en selvfølge, og vi anbefaler at du holder øje med om det er en mulighed og del af pakken.

En wok pande med låg kan også have fordele i form af rengøring omkring komfuret, da der minimeres skidt omkring dig. Udover dit låg, kan du også ofte få en lille rist eller grill ting med til din pande, som gør at du kan lægge nogle af dine råvarer til tilberedning ved svag varme. 

Denne rist kan også være gavnlig, hvis du skal lægge nogle råvarer væk på siden, mens andre ting videre skal steges. Det kan til eksempel være rejer, som efter de har fået kort varme, skal tages fra og først tilsættes efterfølgende.


Det skal du være opmærksom du inden du køber

Du har sikkert prøvet det en gang eller to. Du er kommet hjem med et stykke tøj, et køkkenredskab eller lignende, som alligevel ikke helt passer dig. Det samme kan du risikere at komme ud for, når du investerer i en wok. 

Det er nemlig ikke alle wokpander, der fungerer på induktion. Har du en induktionskogeplade bør du derfor gå efter de wokgryder, som målrettet er lavet til induktion.


Almindeligt komfur eller gaskomfur?

Har du omvendt et almindeligt eller gaskomfur, så skal du på samme vis være opmærksom på, at du ikke kommer hjem med en wok til induktion. Det vil være ærgerligt at tage den i brug, for dernæst at finde ud af, at den ikke fungerer hjemme hos dig. 

Vil du ikke være i tvivl – og vil du gerne kunne tage dit nye, smarte køkkenredskab med dig, når du skal flytte i fremtiden? Så kan du med fordel købe en wokpande, der er lavet i støbejern. Disse fungerer nemlig for det meste til alle slags komfurer, det uanset om du har gas, induktion eller almindelig.

Der skal dog ikke meget research til for at klikke det rigtige produkt hjem. Ligesom det fremgår her, fremgår det også at de fleste produkter, hvilke produkter, der tåler henholdsvis gas, induktion og almindelig komfur. Det betyder også, at du kun er få klik væk fra at kunne lave de lækreste retter, der er fyldt med alle de råvarer, du bedst kan lide. Vi siger bare værsgo og velbekomme.


Dette skal du være opmærksom på

 • Smag: Der findes massere varianter at vælge mellem, og derfor bør du altid overveje hvilken smag, du foretrækker i pulveret. Smagen vil nemlig være gennemtrængende i f.eks. madlavningen, hvorfor der kan være mange fordele i at overveje dette grundigt.

  Hvis ud f.eks. vælger proteinpulver med chokolade, vil du kunne lave de lækreste opskrifter såsom pandekager med smag af chokolade. Der findes massser brands, som sælger produkter i mange forskellige smagsvarianter, hvorfor du altid kan være sikker på at kunne finde præcis dén variant, der passer bedst til dig og dine behov. 
 • Indhold: Indholdet af produktet kan være varierende, da det ofte bliver fremstillet af forskellige kilder. Du kan f.eks. Finde produkter med soja, valle eller andet, og du nogle varianter er også fremstillet 100% vegansk og glutenfrit.

  Nogle typer indeholder også sukker eller sødemiddel, mens andre ikke gør. Hvilken type pulver der egner sig bedst til dig og din krop vil naturligvis være varierende fra person til person, og derfor er det helt klart vigtigt at tjekke ingridienslisten på produktet inden køb. 
 • Pris: Prisen er naturligvis vigtig at have i mente. Prisen kan nemlig svinge meget alt efter hvilket brand, du køber pulveret fra. Ydermere kan indholdet af protein svinge, og de dyrere produkter indeholder generelt mere og renere protein, end de billige.

  Du kan med fordel vælge at købe en større mængde produkt af gangen, og på denne måde opnå mængderabat, hvis ud f.eks. Køber flere kilo på én gang. 
 • Dosering: Doseringen er også altafgørende for at opnå effekt med din proteinpulver. Hvis du f.eks. tager for lidt produkt, vil du ikke få nok protein, og dermed vil effekten af produktet altså være væsentlig svækket. Du bør altid følge brugsanvisning nøje, og mængden kan svingen fra produkt til produkt og brand til brand.

Skal du gøre brug af https://zenzotoilets.dk/, så kan du læse mere om dem på deres hjemmeside.


FAQ – Wokpander

Hvilken wokpande er bedst?

Vores bedste i test anbefalede produkt, er GreenPan Barcelona panden. Dette er den fordi den performer godt på alle parameter, prisen er samtidig god, da du får meget kvalitet for pengene.

Hvad koster en wokpande?

En wokpande koster som regel mellem 200-1000 kroner. En god wokpande kan sagtens koste helt ned til et par hundrede kroner, dog er det værd at huske på, at du med en wok ofte får den kvalitet du betaler for.

Hvorfor købe en wokpande?

Der er mange gode grunde til at købe en wokpande. Med en god wokpande kan du nemlig stege dine ingredienser hurtigere end på en normal pande, da varmen på en wok fordeler sig anderledes. En wok er især god til asiatiske retter.


Angivelse af kilder

 • Se også guide hos produkttestning.se

Netop GoodHouseKeeping er udvalgt som en af vores kilder, da de er gode til at anmelde alt til køkkenet og hjemmet. Det er et online medie, hvor du altid kan søge en masse viden om de nyeste trends til huset eller hjemmet. Det kan være alt fra den nye wokgryde eller wokpande, som du kan blive ejer af og til en ny smart espressomaskine eller hvilken hund der er mest allergivenlig. 

Dette online magasin og anmeldelses site er ejet af Hearst Digital Media, som netop er et bureau som arbejder med livstil og design. De har derfor stor indsigt i, hvad der rør sig indenfor hjemmet, design og nye trends. 

GoodHouseKeeping har i dette tilfælde været inde og vurderer hvad der er vigtigt at holde øje med, når du skal købe dig en wokgryde og wokpande. Derudover hvilket materiale der er bedst og som holder længst. De har derfor også anmeldt forskellige brand, mærker og produkter, så du som forbruger og vi kan navigerer i markedet for wokpander.

Epicurious er endnu et online medie, som anmelder forskellige produkter og brands. De har derudover også mange opskrifter, som du kan gøre brug af, når du skal bruge din wokgryde eller pande. Deres opskrifter og anmeldelser varierer, men det holder sig indenfor husholdning og madlavning. 

De har dog en enkelt gren, hvor de også omtaler og vurderer mulighederne for mad til ferie og events. Hvad er passende, lækkert og smart at lave til din ferie eller til dit næste arrangement. 

Condé Nast, som står bag denne side, bevæger sig på andre online magasiner også indenfor mode. Det er et amerikansk medie.