Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Minihakker bedste i test 2023 – Mini- & grøntsags hakker

Minihakker bedste i test 2023 – Mini- & grøntsags hakker

Minihakker bedste i test

Alle seriøse kokke skal have en minihakker til den daglige madlavning. Se de bedste udvalg, tilbud og produkter på en mini hakker. Nogle uden stavblender, og nogle med.

En mini hakker kan nemlig bruges til alverdens ting. Om det er at lave sin egen pesto med frisk basilikum, pinjekerner, parmesan og hvidløg, eller for hurtigt at få klaret hakningen af, eksempelvis, nødder, løg eller noget helt tredje, så er en mini hakker din bedste ven.

Hos mydinners har vi lavet en lang række af guides og anmeldelser af restauranter, spisesteder og produkter, herunder den bedste airfryer, den bedste juicepresser og meget mere, som du med fordel kan læse, hvis du søger godt, nyt køkkenudstyr.

Kom til sagen – Hvad er den bedste minihakker i 2023?

Vores førstevalg er Philips Daily Collection HR1393/90. Det er den perfekte, effektive minihakker. Uanset om du skal lave pesto eller andre sovser vil denne mini- og grøntsags hakker kunne klare opgaven. Philips Daily Collection HR1393/90.


I denne artikel

Der findes forskellige typer af minihakkere. Nogle fungerer som en miniblender, mens andre tilkobles som tilbehør til en stavblender. Her vil vi dog gennemgå mini hakkere, der fungerer som egen køkkenmaskine og derfor ikke skal tilkobles en blender for at virke.

Du kan herunder se vores anbefalinger til en mini- og grøntsags hakker ud fra bedst i test – samt overblik over bedste pris og tilbud. 

De bedste minihakkere i 2023


Philips Daily Collection HR1393/90

Philips Daily Collection HR1393/90 minihakker

Denne minihakker vurderes af flere eksperter og forskellige forbrugerråd til at være den bedste af alle mini- og grøntsags i test. Det kommer sig af at størrelsen, brugervenligheden og funktionaliteten er helt perfekt. Se derfor efter tilbud på denne favorit.

KitchenOne

Philips Daily Collecton HR1393/90 har en kraftig 450 Watt motor, der kan hakke selv de hårdeste nødder, kerner og grøntsager, såvel som bløde grøntsager og krydderurter, og derfor er den især også god, hvis du skal laver mange pestoer eller bruger den til bagning med nødder.

Minihakkerens to knive arbejder sammen om at nå hele vejen rundt i beholderen, og de er lavet af rustfrit stål, som gør, at de aldrig blive sløve eller mister deres effekt. Den kan ikke tilknyttes med en stavblender. 

Specifikationer

 • 450 Watt motor
 • 2 knive

Fordele:

 • Billig
 • Praktisk
 • Brugervenlig
 • God til at hakke nødder og kerne
 • Tåler opvaskemaskine

Ulemper

 • Ikke god til hakning af løg
 • Ikke egnet til kraftig æltning
 • ingredienser sætter sig fast i toppen

KitchenAid 5KFC3516

minihakker

KitchenAids 5KFC3516 minihakker er et godt valg til den, der gerne vil have en god minihakker i test af funktionalitet, men som også gerne vil have et flot produkt. Denne minihakker er nemlig ikke bare funktionel, men har også et flot, retro design.

KitchenOne

Netop denne minihakker har i test vist, at den brillerer og slår andre konkurrende produkter i purering. Dette er ellers ikke en faktor, der normalt ses meget på, når man laver test af en mini- og grøntsags hakker, men her er den særligt god.

Uanset hvad der kommes i denne køkkenmaskine, bliver det hakket jævnt og ensartet. Især dette er blevet rost af eksperter og forbrugere – og den findes derfor også tit på tilbud rundt omkring. Den kan ikke sættes sammen med en stavblender.

Specifikationer

 • Kapacitet: 0.8 L
 • 240 Watt motor
 • 2 knive

Fordele:

 • 2 hastigheder samt pulsfunktion
 • Hældetud
 • Fås i 18 forskellige farver
 • Især god til nødder og løg
 • nem at samle og skille ad

Ulemper

 • Skålen kan løsrive sig
 • Ikke god til hakning af krydderurter

OBH Nordica Quick 6721

minihakker

Denne minihakker fra OBH Nordica er særligt god til det lille køkken, hvor der ikke er den store plads, og hvor orden værdsættes. Minihakkeren kan nemlig pakkes væk og opbevares på små arealer.

OBH Nordica Quick 6721 udmærker sig ved test især i hakning af fødevarer. Her er den især god til hakning af alt fra løg til chokolade. Der følger en brugsanvisning med køkkenmaskinen, som angiver, hvad en mini- og grøntsags hakker som denne især er god til, hvilke og hvor meget af de enkelte fødevarer den hakker, mikser og blander bedst.

Når minihakkeren lukkes, gøres det mod urets retning, og når den er i hak, kan den startes. Der er en sikkerhedsmekanisme, der forhindrer denne mini hakker i at starte før låget er skruet ordentligt på. Derfor kan der ligeledes ikke kobles på en stavblender.

Specifikationer

 • Prisklasse: 199 kr. Kapacitet: 0.4 L
 • 120 Watt motor
 • 2 knive

Fordele:

 • Tåler opvaskemaskine
 • Sugekopfødder
 • God til at hakke løg og chokolade
 • Ledningsoprul
 • Sikkerhedsmekanisme ved start

Ulemper

 • Lav kapacitet
 • Lav motorkraft

Bosch MMR08A1

bedste minihakker

I test af de store mini- og grøntsags hakker, som denne hører inden under, med en kapacitet på hele 800 ml, har denne udmærket sig ved at være både alsidig og god til at hakke både bløde som hårde fødevarer.

Med sin kraftfulde motor mikser, hakker og blander den alt fra æg til gulerødder på få sekunder. Derfor er denne minihakker én af de bedste på markedet, og også en uundværlig ven i køkkenet. Find den på tilbud og spar lidt ekstra på denne bedste model.

Piskeskiven, der medfølger, er især god til piskning af flødeskum og dressinger. Når man pisker flødeskum med en håndmikser, så oplever man tit at fløden ender alle vegne. Med piskeskiven i den lukkede beholder undgår du at have fløde i hele køkkenet, når der skal piskes flødeskum til kakaoen, lagkagen eller noget tredje.

Denne model kan ikke sammensættes med stavblender.

Specifikationer

 • Prisklasse: 199 kr.Kapacitet: 0.8L
 • 400 Watt motor
 • 2 knive

Fordele:

 • Piskeskive medfølger
 • Tåler opvaskemaskine
 • Tåler mikroovn
 • Stor kapacitet
 • Nem at rengøre

Ulemper

 • Larmer en del
 • Kan ikke knuse isterninger

Minihakkere er det perfekt til den travle hverdag, da den nemt kan betjenes med én hånd. Du kan også med fordel investere i andre maskiner, der gør hverdagen nemmere, f.eks. en airfryer.

bedste hakker

De bedste karakteristika ved en minihakker

En minihakker har mange forskellige funktioner, og derfor kan den også bruges til mange forskellige slags opgaver i køkkenet. En køkkenmaskine som en mini- og grøntsags hakker kan nemlig både hakke, mikse, blande og piske ting, og derfor synes mange andre køkkenmaskiner at være overflødige, hvis man har en sådan.

Når du skal have hakket grøntsager som løg, gulerødder, selleri og andre gode smagsgivere til din madlavning og dine retter, er en kniv og et skærebræt ikke den eneste metode.

Laver man en test mellem en mini- og grøntsags hakker og en almindelig foodprocessor, har hakkeren en masse fordele, som foodprocessoren ikke har, herunder:

 1. Den fylder mindre: Det er nok ikke nogen hemmelighed, men en minihakker fylder væsentligt mindre end en foodprocessor. Både i køkkenskabet, men også i opvaskemaskinen, når der skal gøres rent efter madlavning. Størrelsen gør også, at der større sandsynlighed for, at man har pladsen til den, fremfor foodprocessoren.
 2. Den koster mindre: Fordi hakkeren er mindre, så er prisen ligeledes også mindre end en foodprocessor. Der findes en hel del på markedet, og derfor er der også noget til enhver smag og enhver pengepung.
 3. Den kan bruges til mere: På grund af sin størrelse, har denne mini hakker igen en fordel. Fordi skålen er mindre end en foodprocessors, så kan knivene også bedre komme rundt og hakke selv de mindste stykker mad. Derfor får du også et bedre resultat ved både pestoer, dressinger, hakning og meget mere. Ofte kan flere modeller også fås således at der er stavblender med – eller som kan tilkobles.
 4. Den er hurtigere at rengøre: Hvis ikke man har en opvaskemaskine, kan en foodprocessor godt være noget af en opgave at få rengjort. Her er minihakkeren igen overlegen, da den uden problemer kan være i håndvasken, i opvaskemaskinen, og så er der ikke nær så stort et overfladeareal, som skal rengøres.

Der er altså masser af grunde til at vælge en mini hakker – både i forhold til en foodprocessor, men også i forhold til andre køkkenmaskiner som håndmikser og blender.

En minihakker er en helt enestående køkkenmaskine, som kan bruges af enhver og til hvad som helst. Den bliver hurtigt din bedste ven i køkkenet, både når der skal bages brownies med nødder i, blandes pestoer og marinader til grillmaden, og når der skal hakkes løg og gulerødder til gryderetten. Hold godt øje med tilbud på dette køkkenredskab, og du vil ikke fortryde det.


Hvilken minihakker er den bedste for dig?

Når du skal ud og investere i en mini- og grøntsags hakker, er det en god ide at overveje behovene i den. Skal der laves store portioner? Er det kun til at hakke løg, blande pesto eller dressinger? Eller skal den bruges de andre ting?

Det er især også værd at overveje, hvor stor motorkraft, der behøves. Ønsker du at hakke grovere grøntsagere som gulerødder, så skal der mere motorkraft til end ved hakning af krydderurter, viser enhver test. 

Ud fra ovenstående kriterier, så vil du hurtigt kunne vurdere, om den ene eller den anden minihakker dækker dine behov bedst. Hvis du leder efter en minihakker, der også kan mikse, så er en Bosch MMR08A1 måske det rette valg for dig. Skal den kunne hakke både store som små grøntsager, så er det måske en Philips Daily Collection du er ude i. Elsker du at lave pure og andre cremede ting, så er KitchenAid måske den bedste ven for dig i køkkenet.

Bedste i test eller billigste?

Det ene behøver ikke at udelukke det andet. Når der bliver lavet test af en mini- og grøntsags hakker, bliver der vurderet på baggrund af mange forskellige kriterier. Herunder hører både motorkraft, kapacitet, typer fødevarer og meget mere.

Den billigste mini hakker også godt sagtens være den bedste, alt efter formål. Når der laves en bedst-i-test undersøgelse, så kåres der en vinder ud fra, hvilken minihakker, der opfylder alle kravene bedst muligt. Derfor behøver den bedste minihakker heller ikke at være den bedste til det hele, men brillerer måske især ved nogle ting. Det kan både være en uden eller med stavblender. Hold godt øje med tilbud på begge dele.

Ser vi eksemplet med KitchenAid minihakkeren ovenfor, så ser vi, at den især er god til at hakke fødevarer småt, eller sågar at purere dem, hvilket ikke normalt er et kriterie i en test. Derfor er denne den bedste inden for netop dette område. Ligeså vel er Philips mini- og grøntsags hakker kanon-god til at hakke større og mere grove fødevarer, fordi den har enorm stor motorkraft.

Vi kan garantere, at du ikke vil fortryde en investering i den bedste minihakker uden eller med stavblender for dig. Hvad end dette er den bedste i test eller den billigste på markedet.

Hvad bruges en minihakker til?

Hvis du køber en minihakker fra vores bedst i test er det næsten kun fantasien, der sætter grænser for, hvad den kan bruges til. En mini- og grøntsags hakker er ikke kun anvendelig til flere former for retter, når du skal lave mad. De bedste minihakkere har nemlig også flere forskellige funktioner, som gør, at du kan bruge dem i køkkenet til mange opgaver, som ellers kræver tid og snilde.

Vi vil gennemgå nogle af de opgaver, som en mini- og grøntsags hakker kan udføre for dig herunder.

Hakning af madvarer

Som det også antydes i navnet, er en mini hakker det perfekte redskab til at hakke, findele og snitte forskellige ingredienser. Her er der slet ikke behov for en kniv, og i de fleste tilfælde kan en minihakker ordne sagerne for dig på kort tid.

De fleste mini- og grøntsags hakker, og de hakkere som ses her i vores bedst i test, har klare beholder, så du kan nemt følge med i processen. Mange bruger eksempelvis en model fra KitchenAid og andre mærker til at hakke løg med, da dette ellers kan blive en tårevædet affære.

Det kan også være superlækkert at hakke friske løg med en minihakker, men de bedste minihakkere kan også klare hakning af nødder, kaffebønner mm.

Blendning af madvarer

Nogle minihakkere kan også blende madvarer, og hvis dette er en betydningfuld funktion for dig, så bør du klart gå efter en mini- og grøntsags hakker, der kan klare denne opgave for dig. En mini- og grøntsags hakker kan fx bruges til smoothies, saucer og lignende, og dette er der faktisk ikke særlig mange, der ved.

Piskning af madvarer

De bedste modeller kan også piske madvarer for dig, hvilket er anvendeligt, hvis du skal have lavet en pandekagedej eller flødeskum. Nogle minihakkere er også gode til at piske æggehvider stive, og du bør også tænke over, om dette er en funktion, du vil få brugt, inden du foretager et køb af en mini hakker og holder øje med tilbud. 

Hvad kan man lave med en mini- og grøntsags hakker

Der er desværre rigtig mange, der ikke ved, hvad en minihakker kan bruges til, og vi guider dig derfor gerne, så du kan få inspiration til din næste ret.

 • Babymad 

KitchenAid beskriver eksempelvis, at en en lille hakker er den helt oplagte mulighed, når du skal lave en god portion babymad. Du kan eksempelvis koge frugt og grønt, og dernæst er det bare om at lave lækre puréer, som din baby formentligt vil elske. Du kan også tilføje lidt væske, eksempelvis babymælk eller vand, og derefter vil konsistensen være, så englene de synger.

 • Lækre puréer 

En minihakker er ikke udelukkende perfekt til at lave babymad, for du kan også lave lækre puréer til dig og familien i denne yderst smarte køkkenmaskine. 

Med en kraftfuld motor og skarpe knive kan du nemt lave en god gulerods- eller blomkålspuré, som du også kan forkæle dine gæster med. En minihakker vil give din puré et professionelt look og en dejlig, cremet konsistens. 

 • Saucer og dressinger

Med en mini- og grøntsags hakker fra vores bedst i test kan du på et øjeblik blande gode råvarer sammen til en lækker dressing eller sauce. Nogle minihakkere har eksempelvis en drypbeholder, og dette er helt ideelt til saucer og dressinger.

En mini- og grøntsags hakker vil give dig den bedste konsistent, og du kan se frem til madlavning på et helt nyt niveau. Du kan både finde en eller flere mini hakker hos Kitchenaid, Imerco eller eksempelvis Philips, som kan være rigtig gode til netop dette formål. Hold øje med tilbud på disse modeller, da der ofte er rift om dem.

Stavblender med minihakker 

Nogle minihakkere fås også som en del af et sæt med en stavblender, hvor minihakkeren fås som tilbehør. En stavblender med minihakker er et godt alternativ til den almindelige blender, men det er dog ikke en stavblender, vi har haft fokus på i denne bedst i test.

Ligesom med valget af en lille hakker bør du overveje, hvad du skal bruge en stavblender med minihakker til, for nogle modeller tøler høj varme og frost, mens andre er mere svage på dette punkt. 

Hvis du ofte skal lave retter, hvor frosne bær eller isterninger indgår, er det eksempelvis vigtigt, at du vælger en stavblender med en mini hakker, der har en høj ydeevne i form af mange watt. Dette bør du derfor kigge efter, hvis du er på jagt efter en stavblender med mini hakker på markedet. 

Rengøring af minihakker Ligesom med mange andre køkkenredskaber, så er det selvfølgelig væsentligt, at du husker at rengøre din minihakker. Rengøring af minihakkeren vil formentligt forlænge levetiden, og det er jo altid en fordel, når først man har valgt at investere i et nyt produkt.

Inden du foretager rengøringen af din mini- og grøntsags hakker bør du selvfølgelig læse brugsanvisningen, for dermed kan du hurtigt danne dig et overblik over, hvordan det specifikke produkt bør rengøres.

Det er desuden væsentligt at pointere, at de fleste mini- og grøntsags hakkere her i denne bedst i test er nemme at rengøre. De kan snildt skilles ad, og de enkelte dele tåler ofte opvaskemaskine, så du ikke behøver stå og vaske redskabet i hånden. På den måde kan madlavningen nemt klares, hvilket er skønt, når man i forvejen har en travl og hektisk hverdag.

Hos Mydinners guider vi dig på rette vej

Vi håber, at du er blevet klogere på, hvilken lille hakker du skal vælge, inden du går ud og investerer i et af de bedste redskaber til din madlavning, og uanset om du køber din mini hakker hos Kitchenaid, Imerco eller eksempelvis Philips, så er vi sikre på, at du vælger en minihakker, der passer rigtig godt ind i dit køkken.

Hvis du også er vild med smoothies, så kan det være, at du skal tage et kig på vores bedst i test af smoothie-blendere. Med en smoothie-blender kan du nemt få lavet en lækker morgenmad, som er nem at bikse sammen. Du kan også finde en smart airfryer, en juicepresser eller noget tredje.


Angivelse af kilder og tests:

 • Goodhousekeeping – læs deres anmeldelser her
 • Se Delishs overblik over bedste mini hakkere her.