Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Old Fashioned drink – Opskrift på den aromatiske whisky

Old Fashioned drink – Opskrift på den aromatiske whisky

opskrift-paa-old-fashioned

Old Fashioned er ikke en drink for de sarte sjæle, men rettere en cocktail for de sofistikerede. Her får du nemlig ikke ret meget opblanding, snarere alkohol i en aromatisk blanding, der give den helt perfekte balance mellem bitterhed og sødme med et strejf af olierne fra appelsinskallen.

Du kan også med fordel prøve andre lækre drinks med appelsin og en vis bitterhed til dem, såsom en Aperol Spritz. Du kan med fordel lave denne nemme opskrift på Old Fashioned med whisky til venner og bekendte, som gerne værdsætter de unikke toner og smage, som findes i netop denne drink.

old-fashioned-drink-opskrift

En klassisk Old Fashioned opskrift

Helle
Er du også vild med den klassiske drink fra USA, så kan du med fordel bruge denne nemme opskrift til at lave en Old Fashioned drink til dig selv eller dem, du holder af.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Drinks
Køkken Amerikansk
Antal 1 drink
Kalorier 150 kcal

Equipment

 • 1 whiskyglas
 • 1 ske
 • 1 jigger (målebæger)

Ingredienser
  

 • 6 cl Bourbon Whisky
 • 2 dråber Angsstura Bitters
 • 1 stk sukkerknald
 • isterninger
 • 1 stk appelsin økologisk

Sådan gør du
 

 • Placér en sukkerknald i bunden af glasset.
  old-fashioned-drink-opskrift
 • Afmål whisky og Angostura Bitters og hæld det over sukkerknalden.
  old-fashioned-drink-opskrift
 • Lad sukkeret opløse i alkoholen, mens du skræller eller skærer et længere stykke appelsinskræl af appelsinen, enten med en kniv eller en kartoffelskræller.
  old-fashioned-drink-opskrift
 • Tilføj is til glasset og drej rundt.
  old-fashioned-drink-opskrift
 • Vrid appelsinskrællen over glassen, så de naturlige aromatiske olier frigives ned i glasset, og kom herefter skallen ned i glasset.
  old-fashioned-drink-opskrift

Video

Noter

Denne klassiske drink er ikke en begynder drink, men derimod en drink, som bør nydes af den tilvendte og erfarne smagsløg, der gerne nyder både de bitre og dybe toner fra alkoholen, sødmen fra sukkeret og de friske noter fra appelsinen.

Nutrition

Calories: 150kcal
Keyword Drinks, Old Fashioned, Whiskey
Tried this recipe?Let us know how it was!

En gammeldags klassiker

Historien om bitters og whisky i en blanding går helt tilbage til det sene 1700-tal. Op gennem 1800-tallet blevet det endnu mere populært at drikke denne cocktail, som den klassiske formulering egentlig er. Ordet “cocktail” omfatter nemlig en drink med blandingen af spiritus, bitter, sukker og vand. Netop disse fire komponenter findes i mange drinks, og derfor findes der da også mange cocktails.

Da Old Fashioned whiskey cocktailen blev mere og mere fashionabel, blev den også videreudviklet på, som naturligvis gjorde drinken til noget helt andet. I 1870’erne fik drinken endeligt fast sit navn, da de mere raffinerede og erfarne nydere af drinken kun ønskede at nyde den, som den blev grundlagt, og derfor bedte man da om en “Old Fashioned Whisky Cocktail”.

Mange versioner af Old Fashioned

Som nævnt, blev drikken så populær, at mange videreudviklede på drikken, og derfor kom der da også lignende opskrifter til, herunder Oaxaca Old Fashioned (lavet med tequila, mezcal og agavesirup), Benton’s Old Fashioned (med Bourbon og ahornsirup) og den velkendte Rum Old Fashioned (med flere forskellige slags rum, likør og sukkersirup).

Den oprindelige Old Fashioned cocktail blev dog fastlagt af bartenderen James E. Pepper i Louisville, og han bragte opskriften med sig, da han flyttede job til det famøse Waldorf-Astorias hotelbar i New York City.

Læs også om andre lækre drinks her:

Angivelse af kilder: