Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Hvad er forskellen på Aperol og Aperol Spritz? Kend forskel

Hvad er forskellen på Aperol og Aperol Spritz? Kend forskel

hvad-er-forskellen-paa-apero-og-aperol-spritz

Du kender nok allerede den populære drink, men hvad er forskellen egentlig mellem Aperol og Aperol Spritz? I det følgende vil vi komme ind på mere viden om drinken, navnet og oprindelsen, som du med fordel kan læse om, hvis du vil vide mere om den italienske appelsindrink. Find også vores gode opskrift.

Den er gode at nyde i solskinnet på en feries sydpå, men den kan også sagtens nydes herhjemme med en skive appelsin i, eller som en aperitif til gæsterne, inden middagen serveres. Uanset formålet, kan vi nok alle blive enige om, at det er en skøn drink, der emmer af sommer, og derfor vil det da også være på sin plads at finde ud af, hvordan det hele hænger sammen.


Hvad er forskellen på Aperol og Aperol Spritz?

Forskellen på Aperol og Aperol Spritz er, at førstnævnte, faktisk kaldet Aperol Aperitivo, er en italiensk bitter aperitif, mens Aperol Spritzen er en drink lavet på Aperol Aperitivo, mousserende vin og danskvand.

Alkoholen er i daglig tale bare omtalt som Aperol, selvom navnet spænder videre. Den har en unik smag af syrlig/sød appelsin, blandet med blandt andet rarbarber og forskellige urter. Den har en alkoholprocent på 11%, som ikke smages, når den først er blandet op til den velkendte spritz-drink.

Aperol Spritz er, som nævnt, en drink, som blandes med ovenstående aperitif, mousserende vin (gerne Prosecco, der er en favorit i Italien), samt danskvand, som gør den til en frisk og boblende oplevelse.

Hvad er en aperitif egentlig?

Nu har vi nævnt det et par gange, men hvad er en aperitif? Kort sagt, er den en drink, som man nyder før et måltid, typisk en middag. Ofte vil det være akkompagneret med små snacks som oliven, nødder og eller kiks.

Begrebet bruges oftest om forskellige drikke, der drikke på ovenstående måde, men også en række hedevine får også betegnelsen “aperitif”. Herunder hører blandt andet Ouzo, Limoncello, Vermouth og Lillet, men også Pastis kommer ofte under betegnelsen.


Historien om Aperol

Ordet Aperol er baseret på “apero”, som er fransk slang for “aperitif”. Dette angiver ligeledes netop, hvad Aperol Aperitivo kan. Man kan godt drikke alkoholen alene, men det kan godt være en intens oplevelse for mange, og derfor blandes den typisk op med noget andet, for at lave en drink eller cocktail ud af det.

Drinks, der laves med Aperol Aperitivo er blandt andet Aperol Spritz, som vi har nævnt flere gange, og som du kan finde opskriften på her.

Derudover kan man også lave en Aperol Sour, som er lige dele Aperol, gin, citronsaft og sukkersirup blandet med en æggehvide og isterninger. Dette giver en cremet drink, der både er syrlig og smagfuld.

hvad-er-forskellen-aperol-drink-spritz-aperitif

Ofte stillede spørgsmål:

Angivelse af kilder og tests:


[ratemypost]