Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Drinksopskrifter » Hvad er Aperol lavet af? Lær den lækre aperitif at kende

Hvad er Aperol lavet af? Lær den lækre aperitif at kende

hvad-er-aperol-lavet-af

Hvis du ikke selv har prøvet en Aperol, Aperol Spritz eller en lignende drink med den frugtige alkohol i, så kender du nok helt sikkert navnet. Det er nemlig en populær drik, som mange danskere gerne nyder i sommerhalvåret, fordi den netop er let, frugtig og sød, og så kan den både nydes alene, med snacks eller som drinks.

Smagen er velkendt. Der er en klar smag af appelsin, som både er sød og syrlig, noter af forskellige urter, der giver en bitter smag, som klæder drikken rigtig godt, og så bliver den kun endnu bedre af at komme i selskab med nogle bobler og noget mere syre. Derfor bliver den da også tit blandet op med syrlige elementer, men hvad er selve alkoholen egentlig lavet af?


Hvad er Aperol lavet af?

Opskriften på Aperol er hemmelig, men det vides, at alkoholen er lavet på citrusolie fra både søde og bitre appelsiner, rarbarber, entianrod (som også findes i Angustora Bitters og Suze), samt cinchona bark, som også tit omtales som kinabark. Resten af indholdet er dog ukendt.

Alkoholen er i daglig tale bare omtalt som Aperol, selvom navnet egentlig er Aperol Aperitivo. Drikken har en unik smag af sød og bitter appelsin, blandet med blandt andet syrlig rarbarber og forskellige urter, som nævnt ovenfor. Den har en alkoholprocent på 11%, der ikke smages, når den er blandet op med opblanding, og eksempelvis til den velkendte Aperol Spritz drink.

Aperol Spritz er en drink, som blandes med ovenstående aperitif, mousserende vin (typisk Prosecco, som især er populært i Italien, hvor drikken er fra) og danskvand, der gør den til en frisk og boblende oplevelse med frugtige smage og bitre noter.

hvad-er-aperol-drink

Alt om Aperol

Ordet Aperol er baseret på “apero”, som er fransk slang for “aperitif”. Dette angiver netop, hvad Aperol Aperitivo er og kan. Man kan sagtens vælge at drikken alkoholen alene, som et lille shot, man nipper af, men det kan godt være en intens oplevelse for mange, og af den grund blandes den typisk som en drink eller cocktail.

Drinks, der laves med Aperol Aperitivo er blandt andet Aperol Spritz, som vi har nævnt flere gange, og som du kan finde opskriften på her.

Der findes dog også andre friske og frugtige drinks, som man kan lave med den lækre aperitif. Du kan selv forsøge dig med at lave din egen drink eller cocktail med alkoholen, der både er bitter og sød, så du kan servere en lækker aperitif til dine gæster, næste gang du skal servere en lille appetitvækker.


Aperol er en aperitif

Aperol er, som nævnt, en aperitif, hvilket betyder, at man nyder før et måltid, typisk aftensmaden. Ofte vil den nydes med små snacks som oliven, forskellige nødder og kerne og eller kiks.

Begrebet bruges typisk om en række drikke, der drikkes på ovenstående måde, men også forskellige hedevine får også denne betegnelse. Herunder hører, for eksempel, Vermouth, Ouzo, Limoncello og Lillet. Pastis kommer også under betegnelsen “aperitif”.

Ofte stillede spørgsmål:

Angivelse af kilder og tests:


[ratemypost]