Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Broccoli i ovn – Nem og lækker opskrift på sundt tilbehør

Broccoli i ovn – Nem og lækker opskrift på sundt tilbehør

broccoli i ovn

Tilbered den lækreste snack eller tilbehør i form af en broccoli i ovn med denne opskrift. Du kan med fordel tilføje lidt ost, som vi har med i denne opskrift. En lækker tilbehør er stærkt undervurderet, og denne er muligvis både den nemmeste og billigste.

Vi tilbyder herunder den simple fremgangsmåde, men hvor du kan pifte din opskrift mere op efter behov, og tilføje smage og ekstra detaljer, som du elsker og holder af. Du kan med fordel tage udgangspunkt i denne med ost, og adde dine yndlingskrydderier.

Broccoli i ovn – Opskrift

Helle
Tilbered grøntsager som broccoli i ovn nemt og lækkert. Se her nem opskrift.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Grønt, Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 133 kcal

Equipment

  • 1 gryde til forkogning

Ingredienser
  

  • 1 stk. broccoli
  • revet ost
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Sæt en stor gryde over med vand.
    broccoli i ovn
  • Skær dit broccoli ud i små buketter.
    broccoli i ovn
  • Kog/blanchér dine buketter i 2 min. i det kogende vand.
    broccoli i ovn
  • Tag vand fra, og placer i et ildfast fad, drys med revet ost og salt og peber.
    broccoli i ovn
  • Indsæt nu din broccoli i ovn på 225 grader i ca. 15 min. Hold dog øje med farven på dem og osten.
    broccoli i ovn
  • Tag ud og servér. Velbekomme.
    broccoli i ovn

Video

Noter

Denne er både god som tilbehør til din ret, men du kan med fordel også servere dem som små snacks til et arrangement.

Nutrition

Serving: 100gCalories: 133kcal
Keyword broccoli, i ovn, opskrift
Tried this recipe?Let us know how it was!

Pift din opskrift op med dine favorit-smage

Du kan med fordel benytte dig af ovenstående opskrift på broccoli i ovn med ost, og derefter tilføje dine favoritsmage. Det kan både ske i form af at du tilføjer krydderier til dine broccoli, såsom at tilføje cayennepeber, chilipulver, lidt hvidløg, paprika, timian eller et helt andet krydderi.

Det andet du kan gøre er at bage både broccoli og blomkål sammen, for derved også at krydder med krydderier men måske også lidt citron eller urter og afsluttende drysse med ost – revet på toppen. Det pifter med sikkerhed dit tilbehør lidt op.

Du kan desuden også altså pifte din opskrift op med den rette dip, som du kan dyppe dine små grønne buketter sideløbende. Det gælder både, hvis du serverer disse som tilbehør, men det gælder især også, hvis de serveres som snacks.

Hvorfor lave broccoli i ovn?

Denne type grønt er muligvis både den nemmeste men også billigste måde at lave tilbehør. Et hoved af denne grøntsag koster minimalt i et supermarked, og det er den nemmeste grøntsag at håndtere, da den blot skal skæres i buketter og placeres i din ovn.

Du kan nemt også tilføje lidt blomkål, hvis du ønsker at spæde din opskrift på broccoli i ovn en smule op med en anden grøntsag. Det gode ved denne er ligeledes, at den passer til de fleste andre grøntsager og tilbehørstyper – især fordi du kan krydre det efter dit ønskede køkken og smag.

Læs om flere opskrifter med grøntsager og kød her

Angivelse af kilder og tests: