Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Husholdning » Robotstøvsuger test 2023 – De bedste robotstøvsugere

Robotstøvsuger test 2023 – De bedste robotstøvsugere

robotstøvsuger test de bedste robotstøvsugere

En robotstøvsuger test 2023 kan være en afgørende hjælp til det svære valg mellem de bedste robotstøvsugere på markedet. Der er nemlig en masse forskellige produkter at vælge imellem alt efter, om du har gulvtæpper eller døjer med hundehår derhjemme. Vi har samlet dem, der er bedst i test og som har en overordnet god anmeldelse.

En elektronisk rengøringshjælp kan være den perfekte løsning til en travl hverdag, hvor man hellere vil prioritere at bruge sin fritid på sin familie, en hobby eller andre gøremål. En robotstøvsuger anmeldelse kan variere alt efter den enkeltes behov, men vi har opstillet de vigtigste egenskaber ved hvert produkt, så du kan vælge den, der bedst opfylder dine behov og dit hjem.


Bedst i test robotstøvsugere 2023 – Top 5

Hvad gør et produkt til en testvinder i 2023?

Når en robotstøvsuger kåres som en testvinder, er det med det forbehold, at det ikke nødvendigvis er det bedste valg for alle. Vi kan alle hver især have forskellige præferencer og behov, når det kommer til rengøring af vores hjem. Det kan være, at vi har forskellige størrelse boliger, husdyr, gulvtæpper, trægulve eller andre faktorer, der kan kræve specielle funktioner for en optimal rengøring.

At et produkt er kåret som bedst i test kan dog være en rigtig god indikator for, hvilke robotstøvsugere der klarer nogle bestemte opgaver bedst. De kan derfor være gode at læse, inden man køber et produkt, så man er helt sikker på, hvad man kan forvente og hvad man får for sine penge. Du kan også læse mere om hvilken robotstøvsuger, der er bedst i denne artikel.

En effektiv sugeevne er ofte en indikator for en test af en god model, der klarer rengøringen grundigt og opsamler alle former for krummer, hundehår eller andet snavs, der kan samle sig på gulvet. Det kan ofte også have noget at gøre med, hvilke børster der er på undersiden. Gummibørster er bedre til at samle støv og små partikler, der eller ikke ville blive opfanget.


Levetiden på batteriet

Levetiden for batteriet kan også være med til at give en god anmeldelse af en robotstøvsuger. Det er surt, hvis den ikke kan nå at rengøre hele boligen eller de rum, den er sat til at støvsuge, på én opladning. Det kan dog være en faktor, du ikke behøver være så opmærksom på, hvis du har en mindre bolig, der ikke vil tage alverdens tid at nå omkring.

Om det er en ekstern støvbeholder eller en, der skal tømmes kan også være med i overvejelserne. Det er ikke den mest essentielle funktion, hvorvidt man selv skal tømme beholderen eller om den selv klarer det automatisk, men det kan helt klart være en stor lettelse, at den bare selv sørger for det, så den ikke pludselig er fyldt og derfor ikke kan arbejde, før du tømmer den. Det kan være smart, hvis du har den til at køre om natten, eller når du ikke er hjemme, da man dermed ikke er der til at tjekke for om beholderen er fyldt eller ej.


Designet varierer

Formen eller designet på modellerne er også varierende, og kan for nogen have betydning for, hvorvidt den er en testvinder. Hvis den er firkantet, kan den bedre nå ud i hjørner og langs vægge, fremfor hvis den er rund. Det er dog de fleste modeller, der er runde, så de er bestemt ikke dårlige af den grund.

Selvom det måske ikke er det primære formål, så er der også modeller med indbygget mobbefunktion til at vaske gulv. Det kan være et stort plus, i en anmeldelse af et produkt, men det er som sagt ikke nødvendigvis grunden til at man gerne vil købe en robotstøvsuger. Det er en ekstra funktion, som kan være god at have, så man ikke kun slipper for støvsugningen men også at vaske gulv, som ofte kan være mere omstændigt at kaste sig ud i.


Hvilken robotstøvsuger er bedst i test 2023?

Spørgsmålet, om hvilken robotstøvsuger er bedst, har måske strejfet dig, hvis du har planer om at investere i en støvsuger med robot. Det kan være svært at sige, hvilken en, der er den bedste, uden at have nogle vurderingskriterier, og derfor vil vi i det følgende prøve at give et svar på netop dette spørgsmål.

Robotstøvsugeren har igennem de sidste 10 år virkelig gjort sit indtog på det danske marked, hvor flere og flere danskere har valgt at investere i den smarte maskine. Det har da også betydet, at der nu findes et væld af mærker og modeller, der både, helt effektiv, kan suge hundehår op og vaske gulv. Men hvilken er egentlig den bedste robotstøvsuger test 2023?


Denne guide ser nærmere på nogle af de bedste brands og deres produkter på markedet i 2023. Bliv klogere på, hvilke muligheder hvert produkt har af tilbud til at holde dit hjem rent og frit for hundehår og snavs.

Vis mere Vis mindre

Neatsvor X500 – Den bedste robotstøvsuger

15% rabatkode: PK15

Prøv med 100 dages tilfredshedsgaranti

bedste robotstøvsuger

Neatsvor

15% rabatkode: PK15

✅ 5 stjerner med +10 anmeldelser
✅ Prøv med 100 dages fuld tilfredshedsgaranti

Denne robotstøvsuger er bedst fordi:

Indbygget vandbeholder og moppe til vask af gulv
Spar i gennemsnittet 10 timer på at lave andre ting i stedet for at støvsuge.
Ekstra høje sugestyrke med 3000 PA
Prøv i 100 dage med fuld tilfredshedsgaranti

Specifikationer 

2500 mAh
Brugstid: 120 min.
Google Home app 
Hurtig opladningstid

Hvorfor vælge en Neatsvor X500?

Denne Neatsvor X500 robotstøvsuger, er en af de bedste robotstøvsuger på markedet. Støvsugeren styres via en app eller en fjernbetjening som medfølger. Den er for dig som ønsker at bruge tiden på andet end at støvsuge. Neatsvor X500 klarer alle hår, alt støv og andre ting let. Start fx maskinen inden du kommer hjem, så du kommer hjem til et rent hjem.


iRobot Roomba i7 – Den bedste robotstøvsuger til katte- og hundehår

Prøv med 60 dages tilfredshedsgaranti

i7 iRobot - bedste robotstøvsuger
✅ 4,3 på med +40 anmeldelser
✅ Prøv med 60 dages tilfredshedsgaranti

Denne robotstøvsuger er bedst for:

God til et hjem med husdyr
Tilpasser sig dit hjem og behov
Ekstra sugestyrke (x10)
Prøv i 60 dage med fuld tilfredshedsgaranti

Specifikationer 

Støjsvag: 60 DB
Brugstid: 75 min.
iRobot Home app 
Opladningstid: 3 timer

Hvorfor vælge iRobot Roomba i7?

Denne robotstøvsuger er et godt valg for de fleste, da den opfylder mange af de behov, som går igen i alle hjem. Den har en avanceret navigation, som tilpasser sig hjemmet og de forskellige rum. Derudover har den en overkommelig pris, hvilket bestemt ikke gør den mindre god. Derfor er den på listen i vores bedste robotstøvsuger test 2023.


iRobot Roomba 694 – Bedste robotstøvsuger til prisen

iRobot Roomba 694 robotstøvsuger
4,3 på med +40 anmeldelser
60 dages fuld returret

Hvorfor vælge iRobot Roomba 694?

Modsat de andre modeller i “I eller J” kategorierne, så har vi her en “ældre” version, men som fortsat er helt opdateret på funktioner. Den er en smule mere simpel end de andre, og står ofte til en billigere pris. Den kan, ligesom de andre, også kobles på applikationen. Denne iRobot 694 er derfor samlet set en god førstegangs robotstøvsuger, til dig der blot ønsker en simpel model.

Den fungerer ligeledes med stemmestyring, så du kan koble denne robotstøvsuger til din Google Assisten, Alexa eller lignende. Den har derudover også et 3-trins rengøringssystem, som gør rengøringen endnu mere grundig.


Populære produkter

Bedste alternativ

bedste robotstøvsuger 1138

Roomba Combo 1138

Bedst i test

irobot Roomba i5 robotstoevsuger

iRobot Roomba i5


iRobot Roomba 694 – Bedste robotstøvsuger til prisen

iRobot Roomba 694 robotstøvsuger
4,3 på med +40 anmeldelser
60 dages fuld returret

Hvorfor vælge iRobot Roomba 694?

Modsat de andre modeller i “I eller J” kategorierne, så har vi her en “ældre” version, men som fortsat er helt opdateret på funktioner. Den er en smule mere simpel end de andre, og står ofte til en billigere pris. Den kan, ligesom de andre, også kobles på applikationen. Denne iRobot 694 er derfor samlet set en god førstegangs robotstøvsuger, til dig der blot ønsker en simpel model.

Den fungerer ligeledes med stemmestyring, så du kan koble denne robotstøvsuger til din Google Assisten, Alexa eller lignende. Den har derudover også et 3-trins rengøringssystem, som gør rengøringen endnu mere grundig.


Xiaomi robotstøvsuger Roborock S7 MaxV

roborock s7 maxv robotstøvsuger

HomeShop

Denne robotstøvsuger er bedst for:

Moppefunktion
Kraftig sugeevne
Lang batterilevetid

Specifikationer 

Brugstid: 3 timer
Stemmestyring med Alexa, Google home og Siri
Opladningstid: 6 timer
Støjsvag: 67 DB

Hvorfor vælge Xiaomi robotstøvsuger Roborock S7 MaxV?

Med en kraftig sugeevne på 2500 PA er dette produkt super effektivt og tilbyder også gulvvask med den indbyggede moppefunktion. Få klaret to rengøringsfaser i et enkelt produkt.


iRobot Roomba S9 Plus – Premium valget

Denne robotstøvsuger er bedst for:

Grundig rengøring
Brugervenlighed
Automatisk tømning af beholder

Specifikationer 

Brugstid: 2 timer
Tilhørende app
Opladningstid: 1,5 time
Støjniveau: 65 DB

Hvorfor vælge iRobot Roomba S9 Plus?

Dette produkt er i den højere ende prismæssigt og har ingen moppefunktion. Til gengæld er den bedst i test når det kommer til selve rengøringsevnen. Den kan klare alt fra genstridige hundehår eller kattehår til gulvtæpper, trægulve og andre overflader. 

Den kan styres via app og stemmestyring, og så er den en af de mere elegante robotstøvsugere når det kommer til æstetikken. Den har en D form, så den nemmere kan rengøre hjørner og kanter sammenlignet med de typiske runde modeller.

Flere af de bedste robotstøvsuger bedst i test fra iRobot

Foruden disse førnævnte modeller fra iRobot, som alle har deres forskellige forcer, fordele og egenskaber, så finder du også endnu flere modeller fra dette skønne brand, som er i rivende udvikling hvad angår robotteknologi indenfor husholdning. Vi hjælper dig med at blive endnu klogere på netop dette brand.

Denne producent har eksempelvis endnu flere modeller, som blandt andet er en god robotstøvsuger hundehår, en som har en smart detect funktion, en som automatisk løfter sin gulvmoppe væk, når et tæppe nærmer sig og mange andre.

Vi har endnu ikke talt om den famøse iRobot Roomba 1138, som egentlig er en overset model hos dette brand. Den arbejder i lige linjer, og rengører derfor fra ende til ande. Det er en model som ofte findes i en prisklasse under 2.500 kr. – uden tilbud. Test af robotstøvsuger som denne påpeger ofte brugervenlighed og overskuelighed.


Neatsvor X520 – Kraftig sugeevne 

Med en sugeevne udover det sædvanlige kan denne Neatsvor X520 robotstøvsuger test tilbyde dig en sugekraft på hele 6000 PA samt moppefunktion. Få klaret både støvsugningen og gulvvasken af denne elektroniske rengøringshjælp med ladestation. Den kan styres via en app til smartphones, hvor du til hver en tid kan følge med i hvor langt den er med rengøringen. 

Denne robotstøvsuger er bedst for:

 • Kraftid sugeevne
 • Moppefunktion
 • God batterilevetid

Specifikationer: 

 • Brugstid: 2-3 timer
 • Tilhørende app
 • Opladningstid: automatisk opladning efter brug
 • Støjsvag: 55 DB

Nordic Sense robotstøvsuger E1 test

Har du måske hørt om denne lækre model før, så giver det god mening. Den er klart værd at fremhæve, når der er tale om en Nordic sense E1 og de test som den scorer højt i. Det er ikke en robotstøvsuger med gulvvask bedst i test, men det er en uden gulvvask, som kan kendes på dens hvide design. Desuden er det en billig model, som ofte er at finde til 1499 kr. uden tilbud (i skrivende stund).

Denne model kan de helt basale ting, og ikke en masse smarte features og installeringer. Den er derfor bedst til dig, der ikke forventer meget af din maskine, men hvor du får den til en enormt god pris. Hvis du læser på Nordic Sense robotstøvsuger anmeldelser fremhæves denne model for sin fordelagtige pris, og andre mærker som iRobot for sine smarte funktioner og intelligens.

En model som klart gør hvad den skal. Derfor kan den for den simple type være den robotstøvsuger test 2023, som hitter.

Niceboy ION Charles i7 – Robotstøvsuger anmeldelse

Med 5 forskellige rengøringsfunktioner kan dette produkt både klare støvsugning og gulvvask langs hjørner, kanter, i zigzag bevægelser og manuelt. Den har også en spot funktion, som især er god hvis der er spildt noget klistret på gulvet, som den skal gøre rent. Det fungerer smadder godt.

Denne robotstøvsuger er bedst for:

 • Flere forskellige funktioner
 • Gulvvask
 • Navigeringssystem

Specifikationer: 

 • Brugstid: 2 timer
 • Opladningstid: 5 timer
 • Støjniveau: 65 DB


Disse robotstøvsugere skal du se på

Den bedste robotstøvsuger på markedet er den smarte og innovative iRobot Roomba i3. Dette kommer af, at den opfylder alle de krav, som man har til en robotstøvsuger i hverdagen. Dertil er den både støjsvag og arbejder effektivt på mange forskellige overflader og med ekstra høj sugeevne.

Hertil er iRobot Roomba i3 både god i hjem med og uden husdyr, fordi den nemt suger hundehår op, samt krummer, snavs og støv fra hverdagens strabadser. Den tilpasser sig lynhurtigt dit hjem og indretningen, som gør den effektiv til at navigere rundt og få alt snavset med. Det er muligt at tilslutte den til forskellige styringssystemer, som Google Home, så den kan styres herigennem.

Derudover er iRobot Roomba i7 også et suverænt valg, dog i den lidt dyrere ende. Den har samme gode funktioner og omtales også ofte som én af de allerbedste robotstøvsugere på markedet. Med én af disse to får du hurtigt styr på rengøringen.

Læs meget mere om de to maskiner i vores store test guide over de bedste robotstøvsugere også især i test 2023. Se også videoen herunder med en sammenligning af de to iRobot maskiner.

bedste robotstøvsuger

Kan det betale sig at købe en robotstøvsuger med gulvvask?

Der er mange gode grund til, at man kan vælge at købe en robotstøvsuger med gulvvask. Men hvilken robotstøvsuger er bedst, når det kommer til gulvvask, og er det overhovedet det værd, at investere i sådan en sag?

Du kan starte med at stille dig selv det spørgsmål: gider jeg selv at vaske gulvet?

Hvis du i forvejen har en robotstøvsuger, bliver opgaven måske lidt mere overskuelig, fordi du så ikke også skal i gang med at rive støvsugeren rundt, inden du kan vaske gulvet. Men har du en almindelig støvsuger, er det måske værd at overveje, om investeringen i en robotstøvsuger er det værd, og om det kan betale sig at købe én med gulvvask i.

Det er helt sikkert det værd, hvis alternativet er, at du slet ikke får vasket gulvet ellers. Men faktisk er de smarte robotter med gulvvask faktisk blevet så gode og avanceret nu til dags, at det sagtens kan betale sig – særligt hvis du har store rum, hvor maskinen let kan danse hen over med sin moppe. Men er du ikke til gulvvasker, så se hen mod en støvsuger med robot og den som er bedst i test 2023.


Se på de udvalgte produkter med gulvvask

Vi hjælper dig igang med din jagt på en robotstøvsuger med gulvvask, og derfor har vi også samlet lidt forskellige produkter, der netop går under den kategori. Du kan nemlig finde en masse forskellige robotstøvsuger med gulvvask bedst i test og på tilbud. Lad os se på det:

 • iRobot Braava Jet M6: Denne er muligvis en af markedslederne indenfor netop modeller med gulvvask, som kan dig rene gulve på ingen tid. Det gør at du her får et produkt, der virkelig er effektivt. Den har det man kalder en præcisionsjetspray, som fugter et udpeget område, hvilket gør det nemmere at se rengøre med moppefunktionen. Den har desuden et smukt design, med sit firkantede neutrale udseende.
 • Xiaomi Roborock S7: Dette er en af de næste lækre modeller, som kan give dig rene gulve. Denne robotstøvsuger med moppe og gulvvask er kendt for sine 10 forskellige sensorer, som gør dens ydeevne helt eminent. Desuden er den et hit, da den både kan støvsuge, såvel som vaske. Multifunktionel. Du kan finde endnu mere information om netop denne, i vores guide, som sætter dig ind i, hvorfor du skal købe netop den.
 • Ecovas Deebot Ozmo: Denne bedste robotstøvsuger med gulvvask er genial, da den har super smart kunstig intelligens i sig, og den er installeret med et overvågningskamera, som kan holde øje med, hvor den bevæger sig hen og rengører. Det er nok en af de bedste modeller med moppe og gulvvask, hvis man skulle udpege nogle flere end de ovenstående. Men hvis ikke du vil have med moppe, kan du også kigge nærmere på Nordic Sense robotstøvsuger e1 test af denne ovenover i vores guide.

Dette var blot et lille uddrag af de modeller, du kan finde på markedet, som med sikkerhed er pengene værd. Der findes selvfølgelig et hav af modeller, men vi vil løbende holde dig opdateret her på siden, så du bedst muligt er orienteret i markedet, og de relevante modeller der findes.

Lær lidt mere om iRobot

Der findes blandt andet et førende brand, iRobot, som vi også har fremhævet her i artiklen, men hvem er det egentlig og hvem står bag dette store og omtalte brand? Det kan vi hjælpe dig med at blive klogere på, så du forstå dig lidt på de forskellige brands. iRobot har de seneste mange år arbejdet med robotteknologi i forbindelse med hushjælp og rengøring.

Virksomheden blev grundlagt tilbage i 1990 af robotforskere, som netop synes at det var spændende af udvikle på alle former for robotter. De første ca. 10 år arbejde de med robotteknologi ift. droner og anden maskineri, men fra 2001 og fremefter har de udformet innovative løsninger indenfor nogle af de bedste robotstøvsuger på markedet eller gulvvasker modeller. De har de solgt mere end 30 milioner husholdningsrobotter på verdensplan.

Er du derfor på udkig efter en virksomhed, der ved hvad de laver og har vidst det i mange år, så bør du se mod iRobot, der hver dag kæmper for at udvikle intelligent og innovativ robotteknologi især indenfor robotstøvsuger området.

Oplev selv iRobot’s robotstøvsugere og lad dem tage sig af din rengøring, mens du har mulighed for, at fokuserer på andre ting i hverdagen.


Hvorfor købe en robotstøvsuger fremfor en håndholdt?

Når du lærer en robotstøvsuger at kende, er der ingen vej tilbage. Man lærer nemlig hurtigt hvor dejligt det er, at der bliver rengjort mens du ikke er hjemme. På den måde kan du bruge din tid anderledes, og på ting det giver dig værdi i hverdagen.

Du kan dog altid supplere din rengøring med en en smart robot version, selvom du gør brug af din håndholdte løbende.

Den håndholdte er også bedre til at tage kanter eller andre lister i hjemmet, hvor robotversionen er bedst til at rengøre gulvets overflade generelt. En kombination er umiddelbart det bedste man kan gøre.


Disse brands findes der generelt

Når man taler om almindelige robotstøvsugere, og mang søger efter, hvilken robotstøvsuger er bedst, så er brands som:

 • iRobot
 • Xiaomi
 • Vorwerk
 • Neato

Og lignende brands rigtig gode investeringer, og derfor anbefaler vi også helt sikkert disse.

Mange af de ovennævnte brands kan også hjælpe, når det kommer til robotstøvsugere med gulvvask i, som sagt. Brands som iRobot og Xiaomi har faktisk deciderede gulvvaskere, som har den ene funktion at vaske gulv. Disse kan ofte parres med en robotstøvsuger, så de i samarbejde kan udføre arbejdet, hvis man ikke vil investere i en, der kan begge dele, eller allerede har en robotstøvsuger, som man ikke ønsker at skifte ud.


Find også svar på spørgsmål som:

Læs også mere om tyngdedyner her.


Andre artikler om robotstøvsugere

Læs også om den bedste kugledyne i test lige her. Få bedre søvn og mindre angst. Eller læs om bambus sengetøj.

FAQ

Hvor finder du det billigste robotstøvsuger tilbud?

Det er med at holde godt øje efter nedsatte priser og tilbud løbende, hvis du skal have fingrene i den billigste. Men det kan være en fordel at have en rabatkode eller tilbud klar. Desuden har de fleste brands såsom iRobot til tider gode kampagner og tilbud, hvor du kan spare 50% på nogle udvalgte modeller.

Hvilken robotstøvsuger er bedst i test?

Vi mener, at iRobot har de bedste modeller i test generelt set, men den bedste model afhænger også af, hvad dine behov måtte være og om du ønsker en med eller uden gulvvask. Skal den kunne suge hundehår eller andre dyrehår op effektivt, eller skal den have smarte features såsom app eller kunstig intelligens. Alt påvirker, hvilken robotstøvsuger der er bedst i test.

Hvilken robotstøvsuger med gulvvask er bedst i test?

Den bedste robotstøvsuger med gulvvask, eller også kaldet gulvvasker, mener vi er iRobot Braava Jet M6, som er effektiv og i smukt design. Den kan kobles på iRobot robotstøvsugere og styres gennem en app. Den kan desuden køre forholdsvis selvstændigt og rengøre mens du ikke er hjemme.

Hvor køber jeg iRobot og Nordic Sense robotstøvsuger?

Du kan blandt andet finde disse modeller samlet ét sted på guides og sider som denne – mydinners. Men ellers er de selvfølgelig også at finde på deres egne hjemmesider. Vi holder dog styr på, hvor du finder dem billigst eller finder en robotstøvsuger bedst i test på tilbud.


Angivelse af kilder og tests

Om forfatteren