Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Lille stegepande – mindre 18 cm pande til stegning

Lille stegepande – mindre 18 cm pande til stegning

lillestegepande forsidebillede

Bør du vælge en lille stegepande? Med en mindre pande til at stege diverse madvarer, kan du overskueliggøre madlavningen nemt og enkelt. Selvom det kan være en fordel at anvende en stor, hvis man skal lave større mængder af mad, ligeså smart kan det være at have en mindre, når man skal lave særlige retter eller blot små mængder mad. 

Er du kun én eller måske to personer i din husstand, kan en mindre stegepande være en fordel. Et sådan produkt varmer som regel hurtigere op, hvorfor du kan effektivisere tiden, du bruger i køkkenet. Samtidig kan være retter såsom omelet, der er nemmere at håndtere på en lille stegepande på enten 12 eller 15 cm fremforpå en stor.


De bedste små stegepander

Hvilke pander bør du vælge?

Det meste traditionelle udstyr, findes der både små pander i forskellige mærker, kvalitet og prisniveau. En ting, der er god at have for øje, når du investere i mindre stegepander, er at sikre, at de er non stick. På denne måde brænder maden ikke fast i bunden og samtidig er de langt nemmere at rengøre efter brug.

Skal du lave enten pandekager eller omelet, kan det være gavnligt at vælge en lille stegepande, der ikke har så høje kanter. Herved kan du nemmere styre samt vende maden. Det samme gælder, hvis du laver spejlæg og ønsker at vende dem. 

Små pander findes som nævnt i mange mindre udgaver. Hvis du bor småt og ikke har så meget plads i køkkenskabene, kan det være en idé at købe en enkelt pande, der hverken er for lille eller for stor. En god mellemstørrelse kan anvendes i de fleste tilfælde og til de fleste retter. 


Hvilken form skal man have?

Er du særligt på udkig efter en miniudgave, er dette også at finde. Med en lille stegepande i mini skal du ikke bekymre dig om formen af dit spejlæg eller pandekage, da du blot kan lade det flyde ud og indtage hele pandens form. Undgå derfor de grimme førstegangsforsøg, når du kokkererer lækre fristelser i fremtiden.


Alternativer til en lille stegepande

Ønsker du en grill-effekt på dit kød eller grøntsager, kan du også få fingrene i en panini-grill, som er både effektiv og et super køkkenredskab at erhverve sig. Du kan både anvende grillen alene eller efter, du har forstegt en bøf eller andre råvarer på din lille stegepande.

Hvis du ønsker at optimere dine køkkenevner yderligere og vil eskalere din samling af køkkenudstyr, kan du med fordel også investere i en airfryer, som er det ultimative redskab at anvende, når der skal mad på bordet. Det har aldrig været nemmere at lave alle sine yndlingsretter. 

Fremfor blot at stege, som en mindre pande kan, er det muligt at bage, friturestege samt grille i en airfryer, hvorfor det er en investering værd, fordi du kan kreere alverdens retter i en og samme maskine.