Ladestander til elbil – Bedste i test
Mangler du en ladestander til elbil? Med vores bedst i test 2024 og bliver du klogere på de bedste produkter på markedet, så du kan finde den bedste løsning til dit hjem. Vi kigger både på priser, med eller uden abonnement, installation og meget mere. Find ladestander bedst i test.
Senest opdateret:
Leje: EVBox – Elvi
Pris:
2.995 kr.
0 mdr. binding
Eje: Zaptec Go
Pris:
7.995 kr.
0 mdr. binding
Eje: ZAPP MaxiCharger
Pris:
4.299 kr.
0 mdr. binding
Eje: Zaptec GO 22 kW
Pris:
4.995 kr.
6 mdr. binding
Vi er klar til at guide dig præcis på det område, du står og mangler viden omkring. Du finder derfor meget mere information på vores hjemmeside, hvor du blandt andet kan læse om Ewii elpriser, Norlys elpriser og meget mere.
Hvilken ladestander er bedst i test?
Hvilken ladestander er bedst i test? Den bedste ladestander til elbil er Norlys.
Dog afhænger dette af dine enkelte krav og ønsker, og du kan derfor finde produkter, som måske passer dig endnu bedre. Se vores bedst i test og bliv klogere på de forskellige produkter, og få indblik i, hvilken type løsning du skal gøre brug af derhjemme.
Sådan installerer du en ladestander
I udgangspunktet er det relativt enkelt at få installeret en ladestander hjemme, men det kræver en autoriseret elektriker. De fleste kan klare sig med en standardinstallation, der inkluderer montering af selve standeren, kabler til eltavlen, fejlsikring og en ny eltavle.
Mange udbydere tilbyder en samlet pakke, der inkluderer både standeren og installationen. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at der kan være leveringstid, så det er en god idé at bestille i god tid.
Installationen tager normalt mellem 3-5 timer hjemme, og i den periode vil strømmen i husstanden være afbrudt, mens elektrikeren får ladestanderen op at køre.
Se også elbil leasing.
Hvilke produkter findes der?
Der findes flere forskellige ladestandere til elbiler på markedet, hvorfor vi har gjort det enkelt for dig og samlet flere modeller i samme ladestander bedst i test. Vi gennemgår i vores guide både dine muligheder for løsninger hjemme samt uden abonnement. Læs blandt andet om følgende produkter:
- OK
- Webasto Pure Ladestander 11 kW
- Wall Pulsar Plus 22 kWh
- Easee Home 22 kW
Oversigt over produkter
OK Ladestander
OK Ladestander
Ladestander fra Norlys
Ladestander fra Norlys
Overvejelser i forbindelse med valg af ladestander
Når du skal vælge den rette ladestander til din elbil, er der flere faktorer, du bør overveje. Dette gælder både hvis du ønsker en løsning hjemme eller gør brug af en løsning uden abonnement.
Følgende faktorer er værd at tage i betragtning ved køb:
Størrelse – Det er vigtigt at vurdere, hvor meget plads du har til standeren og hvor meget strøm du forventer at bruge.
Kompatibilitet – Tjek producentens specifikationer for at sikre, at ladestanderen passer til din elbil. Det er også essentielt at se, om den understøtter den ønskede opladningskapacitet (kWh).
Installationstid – Installationstiden kan være afgørende, især hvis du ikke er teknisk-minded. Nogle produkter er nemmere at installere end andre, så det er vigtigt at vide, om ladestanderen kræver professionel hjælp til opsætning og installation.
Pris – Naturligvis er prisen en vigtig faktor ved køb af en ladestander. Ofte følges pris og kvalitet ad, hvilket betyder, at en højere pris typisk sikrer bedre kvalitet.
Find offentlig opladning
Offentlige opladningsmuligheder til elbiler findes typisk på forskellige steder i København og andre byer, herunder på tankstationer, parkeringspladser, ved hoteller og restauranter samt offentlige ladestandere langs vejene. Der er derfor mange muligheder, har du ikke mulighed for at oplade hjemme.
Mange af disse steder har efterhånden opladning til elbiler tilgængelige ved deres faciliteter, og kan findes ved hjælp af specielle apps, hjemmesider eller kort, der viser placeringen. Nogle elbilproducenter tilbyder også indbyggede navigationssystemer, der viser disse steder direkte i bilens infotainmentsystem. Find også nemt ladestander bedst i test til hjemmebrug.
Udbyder | Pris pr år | Opstart | Opsigelse |
---|---|---|---|
OK ladebokse | 31.183DKK | 11.995DKK | 0DKK |
Norlys ladeboks | 28.943DKK | 9.995DKK | 0DKK |
Zaptec Go, The Charger | 57.540DKK | 4.795DKK | 0DKK |
AURA | 30.447DK | 11.499DKK | 0DKK |
Ladestander uden abonnement eller med?
Mange vælger at oplade deres bil ved offentlige ladestandere uden abonnement, men der er også en stigende tendens til, at flere investerer i deres eget setup hjemme, hvilket giver dem mulighed for at have en stander stående i garagen og undgå behovet for at lade op ude i byen.
Det er måske ikke noget problem, bor du i København eller en anden større by, dog kan der være mangel på opladning andre steder i landet.
En ladestander uden abonnement har flere fordele, heriblandt:
- Bekymringsfri opladning – sikrer altid strøm
- Reducerer strømregningen
- Oplader din bil i et sikkert miljø
- Beskytter mod overopladning
Zaptec Go, The Charger – ladestander uden abonnement
Zaptec Go, The Charger – ladestander uden abonnement
Oplad din elbil hjemme
Vil du gerne oplade din bil hjemme? Så vælg en ladestander bedst i test. Der er meget tid at spare ved at anskaffe sig en ladestander, hvor du bor, da du i så fald kan oplade præcis når det passer dig, og ikke er afhængig af at finde opladning ude i byen.
Der findes efterhånden mange muligheder for at oplade offentligt, især i større byer som København, men også i mange andre byer. Dette da flere og flere anskaffer sig en elbil, hvorfor efterspørgslen på opladning stiger.
Interesseret i at lære mere om strøm? Se hvordan priserne på strøm i Europa ændrer sig. Og læs også hvad koster 1 kWh i dag?
Hvad gør en ladestander bedst i test?
Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal vurder, om en ladestander bedst i test. Herunder hører blandt andet effekten, brugervenligheden, features, indstilling, opsætning og meget mere. Dette er især vigtige faktorer, når man tale om privat opladning.
Ofte kan du få fingrene i en bedst i test ladestander, hvor et abonnement og opsætning også er inkluderet i prisen. Dog findes der også nogle, hvor du køber selve laderen for sig selv, og så skal du selv sørge for at få sat den op. Dette kræver en autoriseret installatør, for at kunne godekende opsætningen og eventuelt kabelføring.
Vil du ved mere om, hvordan man installerer en ladestander, kan du med fordel læse vores artikel herom, lige her.
Dine elektriske drømme
Drømmer du om en helt særlig elbil, men har du ikke budgettet eller midlerne til det, kan du med fordel vælge at lease en elbil. Hos Mooly har vi mange forskellige typer af elbiler, herunder også mange forskellige brands, som du frit kan vælge imellem.
Finder du ikke den model, du leder efter, kan du også med fordel kontakte os og høre mere om mulighederne for, at få fat i lige netop den model , du drømmer om.
FAQ
Hvordan vælger jeg den rigtige ladestander til min elbil?
Valget af ladestander afhænger af flere faktorer, herunder bilens model og batterikapacitet samt dine opladningsbehov hjemme. Det anbefales at vælge en model, der matcher din bils opladningskapacitet og kompatibilitet.
Hvad er forskellen mellem en hurtiglader og en almindelig?
En hurtiglader kan levere en større mængde strøm på kortere tid sammenlignet med en almindelig ladestander. Almindelige ladestandere har en lavere strømstyrke, der passer til daglig opladning hjemme, mens hurtigladere anvendes til at genoplade batteriet hurtigere, typisk på offentlige ladestationer.
Hvordan installeres en ladestander?
Installation kræver typisk en autoriseret elektriker, da processen omfatter tilslutning til boligens elnet og installation med passende sikkerhedsforanstaltninger såsom fejlstrømsafbrydere og korrekt jordforbindelse.
Kan jeg få tilskud til installation af ladestander?
Nogle steder tilbydes der tilskud eller støtteordninger fra myndigheder eller energiselskaber til installation hjemme. Det kan derfor godt betale sig at undersøge lokale initiativer eller tilskudsprogrammer, der kan hjælpe med at dække omkostningerne ved installationen.
Mooly tester
Her hos Mooly berører vi mange forskellige områder. Så hvis du har nogle ideer til hvad vi ellers kunne skrive om, så ring endelig til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk
Angivelse af kilder og tests:
- Læs også tips til at spare på strømmen hos Santander.
- Læs også mere her: https://billigste-elselskab.nu/
- Globelpetrolprices
- Statista
- Electric choice
- EDF Energi