Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Energi » Hvad koster 1 kWh i dag? Få et overblik time for time

Hvad koster 1 kWh i dag? Få et overblik time for time

hvad koster 1 kwh i dag

Går du og er i tvivl om, hvor du kan spare dine penge, i forlængelse af en undren på, hvad koster 1 kWh, kilowatt? Vi hjælper dig på vej med gode tips og tricks, så du kan skærer ned på dit elbudget, men også elforbrug. Det handler nemlig om, at fordele sit elforbrug på de rette tidspunkter.


Hvad koster 1 kWh i dag?

Svaret på det lige nu (i skrivende stund) er gennemsnitligt 3,6 kr. Dette er dog et øjebliksbillede, som ændrer sig hele tiden, time for time. Desuden er denne pris også relativ ift. hvilket elselskab du vælger.

Foruden selve prisen, eller hvad koster 1 kWh i dag, lige nu, kommer der også afgifter og gebyrer oveni din elregning. Disse skal du også være opmærksom på i din prisudregning.

Udover at spare og vide nærmere om priser på kilowatt, kan du hos Mooly også blive klogere på mere om billig el eller de forskellige elselskaber.


Elselskab Pris pr. kWh Månedlig pris
Nordisk Energy 199,00 øre 298,50 kr
NettoPower 206,00 øre 309,00 kr
Gasel 208,00 øre 312,00 kr
OK 212,00 øre 318,00 kr
Energi Fyn 216,00 øre 324,00 kr

kWh pris time for time

Når du skal vurdere din kWh pris skal du tage højde for at denne ændrer sig time for time – og er relativ til markedets pris og afstemmes efter udbud og efterspørgsel. Derfor kan prisen for strøm påvirke prisen på:

  • Din tøjvask
  • Strømforbrug til opladning af telefon
  • Til din elbils opladere
  • og meget andet

Det som er det rigtig spændende, når man taler om eller undrer sig over hvad koster 1 kWh i dag, så er denne pris afstemt og fremsat af Nordpool, der er den nordiske elbørs. De står for i bund og grund at lægge en standard for prisen i norden (som også afhænger af det internationale marked).

Nordpool kan du læse meget mere om på deres hjemmeside, hvis det har interesse. Bliv desuden også klogere på Norlys elpriser, SparEnergi elpriser og Ewii elpriser.

Se også ladeboks elbil her.


elprisTænker over følgende, når du er opmærksom på det billigste tidspunkt:

  • Sæt dine vask over i disse intervaller – gælder både hvornår er det billigst at vaske tøj, men også opvaskemaskinen
  • Hold lyset / begrænset i de dyre intervaller
  • Lad telefon, computer el. andet elektronik op i disse intervaller

7 elselskaber, som tilbyder elpriser time for time:


Hvad bruger mest strøm?

Vaskemaskine og tørretumbler 20%
Køle- og fryseapparater 16%
TV 15%
Madlavning 13%
Belysning 12%
Opvarmning 3%
Diverse 1%


Mere vedrørende hvad koster en kwh

Der er forskellige faktorer der spiller ind, hvorfor der ikke findes et entydigt svar på spørgsmålet “hvad koster en kilowatt time”. De faktorer er blandt andet listet ovenfor, og omhandler tid på døgnet, vejrforhold, lokation og meget mere.

Det kan godt betale sig at holde øje med, hvad koster 1 kwh, skal du vaske tøj, køre opvaskemaskinen, tænde ovnen eller noget fjerde. Prisen svinger mellem flere kroner, og selvom den gennemsnitlige pris ligger på omkring 3,8 kroner, kan den være langt billigere.


Grøn energi gør en forskel

Der er flere ting, som er gode at sætte sig ind i, undersøger du prisen på strøm. Der er nemlig også typer af strøm, som kan være mere eller mindre grøn og dermed bæredygtig.

Får du eksempelvis strøm fra vindmøller eller anden grøn energi er du med til at støtte op om miljøet, da det er langt mere bæredygtigt at få strøm fra vindmøller, vandværker eller solceller end traditionelle fossile brændstoffer som kul, gas og olie.

Du kan derfor med fordel sætte dig ind i hvordan, dit selskab skaffer og strøm.

hvad koster en kilowatt time

Brug strøm klogt

Som vi har været inde på, kan prisen på en kilowatt time variere et par kroner i løbet af et døgn. Og så tænker du måske, at det kan være lige meget, da forskellen ikke er større end som så. Men du kan faktisk spare mange penge, bruger du strømmen klogt, og tænker over dine mønstre.

Et tip til at spare penge kan blandt andet være at vaske tøj eller tænde opvaskemaskinen om natten, da den gennemsnitlige pris på hvad koster 1 kWh typisk er billigere i det tidsrum. Et andet tip er at bruge strøm når det blæser meget, da vindmøllerne i så fald er godt igang.

Solskin kan også være en faktor der spiller ind på prisen, da solcellerne også genererer strøm.


FAQ – Hvad koster 1 kWh i dag?

Hvad koster 1 kWh i dag?

Én kilowatt koster i dag omtrent 3,6 kr. pr. kWh. Dette er gennemsnitligt landet over og i gennemsnit på dagsbasis. Dette beløb kan alt efter placering og tidspunkt på døgnet ændre i alt fra 1,8 kr. – 3,8 kr. pr. kWh.

Hvor følger jeg med i elpriser time for time?

Du kan på flere platforme følge med i, hvordan priserne ændrer sig time for time. Det er blandt andet herover på denne side, men du kan også følge med på Energistyrelsens platform SparEnergi.dk

Hvad koster 1 kilowatt inklusiv afgifter?

Når du betaler for din el, skal du altid huske og indregne afgifter og gebyrer for at få det fulde billede af den endelige pris. Denne pris ligger for tiden gennemsnitligt på 3-4 kr. pr. kWh. Ofte viser elselskaber deres priser inkl. afgifter og moms.

Hvad indebærer og betyder kilowatt / kWh?

I forbindelse med el-, og strømpriser måler man ofte denne enhed i kWh, som er en forkortelse for kilowatt-time (hour).


Mooly tester

Vi skriver generelt om mange forskellige områder. Hvis du/i har nogle forslag til hvad vi ellers skal skrive om, så ring til os på +45 42 41 16 47 eller send os en mail på kontakt@pkmedier.dk

Angivelse af kilder og tests: