Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Rocket Espressomaskine – Elegant & eksklusiv maskine

Rocket Espressomaskine – Elegant & eksklusiv maskine

bedste rocket espressomaskine

Hvis du søger en god kaffemaskine til dit hjem eller til dit erhverv er denne Rocket espressomaskine en af de rigtig gode maskiner. De formår at skabe et elegant, smukt og holdbart design. Se blandt andet deres rocket Appartamento espressomaskine serie.

Når du ser en Rocket espressomaskine er du ikke i tvivl. Dens specielle design stråler af funktioner, eksklusivitet og overklasse. Der er nemlig skruet op for charmen og funktionerne. På flere modeller er der både steamer, kværn, kogende vand, flere indstillinger og meget mere.

Bedste Rocket espressomaskine 2023


Rocket Appartamento – Vores anbefaling

Rocket Appartamento espressomaskine

KitchenOne


Rocket Mozzafiato Cronometro R – En Rocket espressomaskine i bedste kvalitet

Rocket Mozzafiato Cronometro R espressomaskine

KitchenOne


Rocket Giotto Cronometro V – Rocket espressomaskine med funktioner fra kommercielle maskiner

Rocket Giotto Cronometro V Espressomaskine

KitchenOne


Rocket Giotto Cronometro R – Bedste espressokaffe som på caféen

Rocket espressomaskine

KitchenOne


Rocket R Cinquantotto – Bedste Rocket espressomaskine fremstillet i Milano

rocket r cinquantotto espressomaskine

KitchenOne


En kaffemaskine med karakter

Ved første møde med en Rocket espressomaskine, om det er Appartamento, Mozzafiato eller en helt tredje, så kan du se på det stilrene look at den tilhøre denne gruppe. Du finder både modeller i kobber, stål, sort/hvid metal og krom.

Det der er helt unikt ved en rocket espressomaskine er at de er håndlavet i Milano i Italien. Deres modeller er flittigt brugt af både professionelle kaffeaktører men også af privatpersoner, der sætter pris på en god kaffe oplevelse i alt fra bryggelsen og nydelsen af kaffen.

Med den robot-lignende design er der ikke meget som er skjult i en Rocket espressomaskine. De formår at vise flere af funktionaliteterne frem på maskinen. Hvad angår prisen ligger en sådan espressomaskine ofte over de ca. 12.000 kr. alt efter hvilken serie, model og farve. Modellen apartmento ligger ofte på 12-13.000 kr.

Denne pris er dog bestemt rimelig for det produkt du får. Der er ikke skåret ned på kvalitet eller materialer. Ser du blandt andet deres rocket apartmento (som på italiensk betyder lejlighed) har du en kompakt og smart espressomaskine, som kan de fleste ting uden at fylde hele køkkenbordet.

Med denne Rocket apartmento Espressomaskine kan du både steame mælk og brygge kaffe samtidig og hvor du på siden også finder en hane til kogende vand. Deres rocket apartmento espressomaskine er den mindste model af deres kaffemaskiner, så den netop kan passe godt ind i en lejlighed, hvor pladsen ofte er lidt mere træng.

Rocket appartmento er også kendetegnet ved de “dots” som du finder på siden, som giver et lækkert og luftigt design. Disse prikker gør at man kan se det materialer der er på indersiden, til eksempel kobber på den model.

For at holde kaffen helt varm, når den skal brygges, har denne Rocket espressomaskine et E61 gruppehoved, som har det smarte Termo-syphon system, som gør at der hele tiden løber varmt vand rundt i hovedet og dermed holder det varmt. Det er lavet i messing og belagt med krom, hvilket gør at det holder endnu mere på varmen.

Rocket Apartmento espressomaskine har en vibrationspumpe, som sikrer, at der konstant er et stabilet tryk i maskinen og at den sørger for at maskinen har en lang holdbarhed.


Husk at vedligeholde din Rocket espressomaskine

Stort set alle kaffemaskiner, espressomaskiner, filterkander og alt inden for kaffe-verdenen behøver løbende vedligeholdelse. Det skyldes at der arbejdes med vand, som for det meste hurtigt kalker til og sætter sig på maskiner, kander m.m.

Derfor er en vedligeholdelse som afkalkning blandt andet én af de ting man skal huske med en kaffemaskine, også med en Rocket espressomaskine – apartmento eller ej. Du kan med fordel huske at tørre din maskine godt af efter brug, for at tage de små vand rester ellers er det en god idé i ny og næ og foretage en afkalkning af maskinen.

Derudover kan du løbende i din kaffebrygning også benytte dig af kalkfattigt vand, som du kan lave sideløbende og hælde i din rocket espressomaskine. Det skåner din maskine samtidig med at din kaffe får dét ekstra i smag og tekstur. Du kan anskaffe dig en filtreringskande, som kan hjælpe dig med opgaven.

Denne  rocket appartamento model kan ikke tilsluttes direkte vandtilslutning, og derfor er det nødvendigt at have påfyldningsvand klar uanset løbende. Derfor giver dette kun mening at gøre med en filtreringskande – som kan købes billigt, hvis nødvendigt.

Et andet vedligeholdelses element af din Rocket Appartmento espressomaskine, eller andre modeller, er rengøring af gruppehovedet. Det er vigtigt at du ikke lader gammel kaffegrums sidde i hovedet for længe, da det tørre ud og olien fra kaffen sætter sig i hovedet. 

Denne olie fra kaffen giver en bitter smag til kaffen, hvis den størkner. Det er ikke en rengøring eller vedligeholdelse, som tager lang tid, men det giver pote i sidste ende og bærer et godt resultat med sig.

Når du investerer i en espressomaskine i høj kvalitet er det også værd at holde den ved lige, hvis du f.eks. gerne vil sælge den en dag. Der er nemlig mange der gerne vil købe en rocket espressomaskine brugt. Du kan derfor med stor fordel tænke over at holde den i god stand, så du kan tjene lidt tilbage på den senere hen, hvis du på et tidspunkt vil have en ny, hvis mærket f.eks. Laver nogle nye modeller, som du også gerne vil prøve. 

Du kan med vedligeholdelse også sikre din maskine længere levetid, så din investering i dette køkkenudstyr bliver bedre og mere værd. 

Vil du gerne kende endnu mere til det helt store marked for espressomaskiner, så har vi samlet en stor guide over de bedste espressomaskiner 2022 til dig.


Rocket mozzafiato

En anden model der også er populær og som kan blive din helt egen personlige barista, er en Rocket Mozzafiato model som også hedder Cronomento V. Med denne espressomaskine kan du få lige den kop kaffe du har lyst til. Det er alt fra en flat white, caffe latte eller en klassisk espresso. Modellen er udstyret med en temperaturregulering som kan sikre brugeren nogle stabile og optimale resultater, når de laver deres kaffe.

En fed funktion ved denne rocket mozzafiato model er at den har en digital timer og et temperatur display, der er justerbart. Disse funktioner er med til at sikre dig at du kan vælge forskellige temperaturer for din brygning, som passer til forskellige typer af kaffe og grader af ristning.

Rocket Mozzafiato Cronometro V kan fås i både sort, hvid eller stål. Når den er lavet af stål sikrer den et holdbart design og et flot og professionelt udtryk. Hvis den er sort eller hvid er det blot siderne på maskinen, så du får uanset hvilken farve du vælger, et flot udtryk med et forside i stål.

Grunden til at denne model kaldes V er fordi den er udstyret med en vibrationspumpe, som gør at maskinen laver en vibrerende lyd der er til for at kaffen bliver brygget under et stbailt tryk som er hjulpet af lyden.


Forskellen på Rocket Mozzafiato Cornometro R og V

En rocket mozzafiato cornometro R er den helt samme model som den førnævnte V men forskellen er som vi lige har forklaret med betydningen af v’et nemlig at pumpen på modellen der hedder R har en rotationspumpe frem for en vibrationspumpe. En rotationspumpe har den fordel sammenlignet med en vibrationspumpe at den er mere lydsvag. Den larmer altså mindre når den har en pumpe med rotation og ikke en der vibrerer.

Det må helt basalt være et spørgsmål om præferencer om man er mest til den ene eller den anden. Man kan måske undre sig over hvorfor man dog ville vælge en vibrationspumpe når der findes et alternativ der ikke larmer. Men ligesom det måske lyder lidt for godt til at være sandt så er en rocket espressomaskine med en rotations pumpe selvfølgelig dyrere end en med vibrationspumpe.

Det kan derfor også være den afgørende faktor for hvilken du skal vælge, hvis du f.eks. Står tidligt op om morgenen og ikke ønsker at vække hele huset med larmen fra din rocket espressomaskine. Det er dog nemmere og billigere at udskifte en model med en vibrationspumpe.

Det kan nemlig ske at nogle af delene på din rocket espressomaskine skal udskiftet undervejs, hvis du har den i mange år. Det er heldigvis nemt at reparere den, da du kan købe ekstra udstyr og tilbehør.


Angivelse af kilder og tests:

Home Grounds har anmeldt maskinerne her.
Brew Coffee Home har anmeldt maskinerne her.

Om forfatteren