Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Kosttilskud » Kreatin pulver – Hvad er monohydrat creatine?​

Kreatin pulver – Hvad er monohydrat creatine?​

kreatin pulver

Creatine er et kosttilskud, som er blevet meget populært de seneste år. I forbindelse med den øgede trend indenfor styrketræning og optimering af styrke generelt, er det smarte kreatin pulver kommet frem i lyset. Men hvad gør det og hvad er det?​

Kreatin pulver – Hvad er monohydrat creatine og hvad er bedst?

Kreatinpulver er et af de mest studerede former for kosttilskud blandt eksperterne, og de er alle enige om den store effekt. De er nemlig et af de eneste kosttilskud på markedet, er der videnskabeligt bevist til at have en meget stor effekt på din krop og styrke.


Bodylab Pure Monohydrate Creatine – Vores anbefaling af bedste kreatin pulver

Bodylab

Pris: 169 kr.
Type: Pulver
Smag: Neutral

Specifikationer:

 • 100% mikroniseret kreatin
 • Fineste kvalitet
 • Øger musklernes præstationsevne

Hvorfor vælge Bodylab Pure Monohydrate Creatine?

Når du vælger at burge Bodylab Pure Monohydrate Creatine, har du mulighed for at blande det op med enten juice, mælk, saft eller anden væske med smag, fordi dette kreatin pulver i sig selv ingen smag har. Derfor kan du også eksempelvis vælge at blande den i din morgen smoothie eller lignende.

Det helt særlige ved dette kreatin fra Bodylab er, at det er lavet på 100% mikroniseret kreatin, som gør det til et godt og koncentreret produkt til træningen. Det øger præstationsenven i forbindelse med hård fysisk træning, så du kan præstere bedre, eksempelvis slå din egen personlige rekord i vægtløft eller tid i cardio.

Bodylab Pure Monohydrate Creatine giver dig den bedste mulighed for at nå dine træningsmål med dets ekstra fine kvalitet. Den er nemlig på 200 mesh, som er en måle enhed, der angiver, hvor fin en kvalitet, der er med at gøre. 200 er den fineste kvalitet i test, og derfor er det her ét af de bedste tilbud op markedet for kreatin.

Bodylab


Bodylab Creatine Ice Tea Peach – Bedste kreatin pulver smag

bedste kreatin pulver med smag

Bodylab

Pris: 169 kr.
Type: Pulver
Smag: Ice Tea Peach (ferskensmag)

Specifikationer:

 • 100% mikroniseret kreatin
 • Frisk og frugtig smag
 • Fineste kvalitet

Hvorfor vælge Bodylab Creatine Ice Peach?

Når du vælge dette produkt, fremfor det ovenstående uden smag, kan du nemt blande det med vand og drikke det som det er, da det har en god og forfriskende smag af iste med ferskensmag. Derfor kan det også være et godt valg til den søde tand, da man netop får den bedste sødme fra ferskensmagen.

Vores anmeldelse af dette vil kun være positiv, da vi her har at gøre med et produkt, der giver dig de bedste muligheder for at præstere godt, når du træner, og et tilbud om at få slukket tørsten i en lækker iste med kreatin. Derfor topper denne også i vores test af kreatinprodukter.

Du kan med fordel også blande dette gode produkt op i din morgensmoothie, ligesom med det smagsneutrale modstykke, her vil du så få en god smag af fersken, som mange bruger angiver i deres anmeldelse af produktet, at de rigtig godt kan lide. Test det selv, for at se, om det er noget for dig.

Bodylab


Bodylab Creatine 180 kapsler – Bedste kreatin pulver i kapsler

bedste kreatin pulver i pilleform

Bodylab

Pris: 139 kr.
Type: Kapsler

Specifikationer:

 • 100% mikroniseret kreatin i kapsler
 • God to-go mulighed
 • Praktisk dosering

Hvorfor vælge Bodylab Creatine Capsules?

Det vi godt kan lide ved dette produkt, og som vi også vil fremhæve i denne anmeldelse, er, at du får et tilbud om at kunne tage din kreatin med på farten, kunne dosere det nemt og hurtigt, hvilket er rigtig smart, hvis du eksempelvis tager det lige inden træningen henne i fitnesscenteret.

Derudover giver det også en god doseringsmulighed, hvor du får den samme mængde hver gang, som helt sikkert er den bedste måde at gøre det på. Hvad kapsel indeholder nemlig 500 mg kreatin, og du må indtage op til 3000 mg om dagen, svarende til 6 kapsler.

Ligesom med de andre produkter fra Bodylab, så har du også her med 100% mikroniseret kreatin at gøre, som ligeledes er i den fineste kvalitet, og derfor også har 200 mesh. Du får altid den bedste mulighed for at kunne præstere helt i top. Har du ikke før prøvet at tage kreatin i kapselform, er det nu, du skal lave en test, så du kan se, hvilken du bedst kan lide af de tilbud, der findes på markedet.

Bodylab


Functional Nutrition Creatine Monohydrate – Bedste to-go valg

Bodyman

Pris: 169 kr.
Type: Pulver
Smag: Neutral

Specifikationer:

 • Mikroniseret kreatin som pulver
 • Bedste to-go mulighed
 • Nem at dosere

Hvorfor vælge Functional Nutrition Creatine Monohydrate?

Det gode ved netop Functional Nutrition Creatine Monohydrate er, at det nemt kan tages med, fordi bøtten er lavet i hårdt plast, så den kan komme med i sportstasken, uden at der er risiko for, at der går hul på bøtten, samt at du nemt kan skrue låget af og på, når behøvet.

På den måde kan du nemt have den med dig ned i træningscenteret, på tur, på ferie, og så videre, hvor den kan blive beskadiget i løbet af rejsen, eller hvor det bare er mere praktisk at have en fast til opbevaring. Hertil er det også nemt at dosere mængden fra den smarte bøtte ved hjælp af den medfølgende scoop.

Dette kreatin produkt er, ligesom de forskellige produkter fra Bodylab, også produceret med en finhed på 200 mesh, der gør den til noget af det fineste på markedet. Derfor kan du også med ro i maven bruge dette gode monohydrat kreatin pulver, når du skal intensivere din træning, yde bedre i din træning og så videre.

Bodyman


BioTechUSA 100% Micronized Creatine Monohydrate – Godt produkt til prisen

Bodyman

Pris: 199 kr.
Type: Pulver
Smag: Neutral

Specifikationer:

 • 100% mikroniseret kreatin som pulver
 • Godt produkt til prisen
 • Amerikansk kvalitet

Hvorfor vælge BioTechUSA 100% Micronized Creatine Monohydrate?

Vælger du netop dette produkt fra den amerikanske producent af kosttilskud, særligt rettet mod kosttilskud til træning, vil du få et yderst godt produkt til prisen. Her får du 100% mikroniseret monohydrat kreatin, som komme med en neutral smag, hvilket betyder, at du nemt, og med fordel, kan blande det op med forskellige væsker og drikke det på denne måde.

På baggrund af den højeste kvalitet og finheden, opløses dette creatin nemt og hurtigt i væsker, såsom vand, juice, saft eller lignende. Derfor vil du heller ikke kunne smage det eller bemærke det, hvis du blander det med i, eksempelvis, din smoothie eller shake, da den ikke vil afgive smag, klumpe eller danne andre uhensigtsmæssige udfordringer, der kan genere.

Vi anbefaler dette produkt, fordi det har en rigtig fin kvalitet, og så kommer det i en beholder, som er nem at have med at gøre, gode funktioner, samt en neutral smag, som altid kan bruges. Du får meget for pengene, og så kan det nemt sidestilles med danske konkurrenter, som Bodylab, samt andre brands som Functional Nutrition.

Bodyman


Hvem kan tage monohydrat kreatin pulver? ​

Alle kan i princippet tage kreatin som kosttilskud uden af tage skade af det. Dog er der visse anbefalinger, som du altid bør følge, når køber kreatinpulver. I nogl tilfælde fraråder eksperter nemlig, at du benytter kreatinpulver som kosttilskud.

Vær’ altid opmærksom på ikke at tage mere end den anbefalede dosis. Mennesker har et naturligt indhold af kreatin i musklerne, og det er ikke nødvendigt med mere monohydrat creatine pulver end den mængde, der står oplyst på pakken. Der er intet farligt over at indtage en smule mere kreatinpulver end den anbefalede dosis, men det vil ikke have nogen effekt på din krop og vil derfor være spild af produkt. 

Vær’ også opmærksom på, at du med monohydrat creatine pulver ikke er garanteret effekt. Som nævnt har alle mennesker et naturligt indhold af kreatin i kroppen, og nogle har et så højt indhold af creatine, at monohydrat creatine som kosttilskud ikke vil have nogen effekt. Dog er er der intet farligt over at overskride det naturlige indhold en smule, og du kan altid prøve dig frem med kreatin pulver og se, hvilken effekt det har på dine muskler og styrke. 

Hvad gør kreatinpulver?

Kreatinpulver en en kosttilskud, der optaget i kroppen muskler, men hvad gør det? 95 procent af creatine optages direkte i musklerne, imens de resterne 5 procent optaget i hjerne og celler. Dette betyder, at kreatinpulver har en ekstra god effekt på dine musklers styrke. 

De skal tage den daglige anbefalede mængde kreatin konsekvent hver eneste dag for at opnå effekt. Hvis du kun tager kreatinpulver engang imellem, vil du ikke kommme til at mærke forskel på dine musklers styrke. 

Efter et stykke tid vil du lægge mærke til, at du kan udføre en hårdere træning. Samtidig med at dine musklers styrke øges, vil monohydrat kreatin pulver også have den effekt, at det får musklerne til at restituere bedre.  Stoffet findes i flere former, læs her.


Hvad er monohydrat creatine og hvad gør det? 

Du kan købe creatine i mange forskellige varianter; både som pulver, pille, med smag eller uden og som monohydrat pulver eller ej. Det kan med fordel også blandes med proteinpulver, hvilket vi også har lavet en liste over med vores anbefalinger.

Monohydrat er den mest populære variant og den, som vides at have stærk effekt på din krop. Monohydrat pulver har længe været anerkendt og meget anvendt pga. Kreatinens veldokumenterede effekt. Kreatin monohydrat er en molokyle vand forbundet med ethvert molokyle creatine, og det er sådan stort set alt slags protein sælges.

Kreatin kan købe hos din nærmeste matas eller udvalgte sportsbutikker. Derudover kan du købe monohydrate creatine pulver over nettet, hvor der ofte er store besparelse at hente. Det er ligemeget hvilket brand, du køber kreatin fra, da ingredienslisten altid er den samme. Dog forhandler nogle brands pulver med smag som f.eks. Fersken, som vil få det til at smage af iste. Uanset hvilken slags du vælger vil din kreatinpulver have samme effekt, så længe du følger brugsguiden. 

Angivelse af kilder og tests:

iform.dk
healthline.com
Cnet.com har skrevet dette
Se hvad Men’s Health skriver her

Om forfatteren