Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Kaffemaskine med kværn bedste i test 2022 – Find den rette

Kaffemaskine med kværn bedste i test 2022 – Find den rette

Bedste kaffemaskine med kværn i test 2022

Bliv endnu klogere på, hvilken kaffemaskine med kværn, der er bedst i test 2022 og få øjnene op for de gode tilbud på maskiner til kaffe – med og uden mælkeskummer. I denne artikel dykker vi ned i en række forskellige tests foretaget af eksperter og undersøger, hvilken kaffemaskine med kværn, der klarer sig bedst i test.

Anbefaling af bedste kaffemaskine med kværn

Kaffemaskine med kværn - bedste maskine i test 2022

DeLonghi Magnifica S Smart

Automatisk model
Elegant og kompakt design
Integreret kaffekværn
Bedste espressomaskine i test

Gaggia Classic ver.3

Unik barista oplevelse i hjemmet
Designet og lavet i Italien
Kværn og mælkeskummer integreret
bedste i test espressomaskine

DeLonghi ETAM 29.510.SB

Lækker friskbrygget kaffe
Automatisk rengøring
Smart touch display
Sense Appliances kaffemaskine

Sense Appliances SEM07S

Nem og hurtig at brygge kaffe på
Mange valgmuligheder
Muligt at indstille til egne kaffedrikke

Artiklen er baseret på kyndige vurderinger fra forskellige eksperter indenfor området, og den giver et samlet overblik over, hvilken kaffemaskine med kværn, der klarer sig som bedste på markedet i 2022. Det er både med og uden mælkeskummer samt en automatisk.

For mange er den første kop kaffe med helt særligt. Med en kaffemaskine med kværn kan den blive endnu mere særlig. I forhold til mange andre kaffemaskiner laver en kaffemaskine med kværn nemlig kaffe på friskmalede bønner. Og har du først fået smag for dén slags, kan det være svært at gå tilbage til de formalede bønner, der ikke altid indeholder nær så meget smag og aroma.

Markedet er stadig relativt begrænset, men der findes dog en række gode tilbud og bud på kaffemaskiner med kværn. Den bedste kaffemaskine med kværn afhænger af dit behov, og læser du med i artiklen, vil du finde eksperternes bud på, hvem der laver den bedste maskine til kaffe – både med og uden mælkeskummer.

Oversigt over de bedste kaffemaskiner med kværn ifølge eksperterne i 2022

Hvis du er nysgerrig på, hvilke kaffemaskiner med kværn der klarer sig bedst i test ifølge eksperterne, så er du havnet det rigtige sted. Hos Mydinners har vi nemlig sat os for at teste, hvilken kaffemaskine med kværn du bør investere i – og hvor du finder det gode tilbud. Så er du fri for at stå med hele besværet selv.

Vi har her samlet en oversigt over de bedste kaffemaskiner med kværn og tilhørende tilbud og pris, så læs med, hvis du ønsker at blive klogere på, hvilken kaffemaskine, der passer perfekt ind i dit køkken og til dine kaffe-vaner – om den skal være automatisk og/eller med mælkeskummer.

Bedst i test kaffemaskiner med kværn:

Bedste samlet set: DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS
Bedste værdi: OBH Nordica Actifry Genius XL
Bedste værdi: Melitta AromaFresh
Bedste multifunktionelle: Sage Barista Pro
Bedste luksus: Siemens EQ.9 Plus Connect s500

I denne artikel

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste kaffemaskiner med kværn i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for kaffemaskiner med kværn. Lad os komme i gang, så du kan få fingrene i et godt tilbud.

De bedste kaffemaskiner med kværn 2022

kaffemaskine med kværn - bedste i test

Bedste samlet set

DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS

DeLonghi logo

Prisklasse: 
8000 – 9000 kr. 

Type: 
Espressomaskine

Funktioner: Integreret kaffekværn og mælkeskummer

Denne kaffemaskine er bedst for:

Kan nemt styres via app til smartphone
Stor touchskærm
Nem rengøring og vedligeholdelse

Ulemper:

Relativt højt støjniveau
Styring via app til smartphone
kitchenone logo
Hurtig levering

Hvorfor den er den bedste samlet set

Denne kaffemaskine med mælkeskummer er et perfekt valg til dig, der både foretrækker en kaffemaskine i køkkenet, der har et stilrent design, og som samtidig er nem at betjene. Modellen er en af de bedste kaffemaskiner med kværn i test, og den er både testet af det svenske forbrugerråd, men også af de to testsites Trustedreviews.com og Goodhousekeeping.co.uk.

Blandt eksperterne er der enighed om, at denne kaffemaskine med kværn og mælkeskummer er en automatisk espressomaskine, som giver forbrugeren et væld af muligheder. Dog er prisen på denne kaffemaskine høj, og det indebærer også, at du altså også skal være en rigtig kaffenørd, der er villig til at investere et vist beløb for at få den perfekte kop kaffe af god kvalitet – eller blot finde et godt tilbud.

En stor kaffemaskine der kan styres via app​

DeLonghi PrimaDonna Elite er ikke en lille kaffemaskine, som blot kan gemmes væk, og det indebærer også, at du udelukkende skal investere i denne automatisk kaffemaskine med kværn og mælkeskummer, hvis du har lyst til at have den stående fremme på køkkenbordet. Hvis du har et småt køkken med få overflader, så er denne model altså ikke det bedste og mest oplagte valg. 

En af grundene til at DeLonghi PrimaDonna Elite er kåret som en af de bedste kaffemaskiner med kværn i test skyldes blandt andet, at kontrolpanelet, som sidder forrest på kaffemaskinen, er en LCD-skærm med touch, hvor du nemt kan indstille brygningen af kaffen – og hvor den derfor bliver automatisk. Derudover kan modellen nemt styres via forbrugerens smartphone med Bluetooth og DeLonghi Coffee Link App’en, og det er jo en fordel for kaffebryggeren, der også er ferm med teknikken.

Derudover har den mælkeskummer, som tiltrækker de fleste. Da du på den måde kan lave lækker barista kaffe med din maskine til dine gæster. Altid et godt tilbud til kaffen sent på aftenen.

Se videon som viser hvordan DeLonghi PrimaDonna Elite fungerer her:

Integreret kaffekværn og mælkeskummer

Hvis du vælger DeLonghi PrimaDonna Elite, så kan du se frem til en kaffemaskine med kværn, der er yderst velegnet til blandt andet at brygge en god espresso og cappuccinoer med en automatisk mælkeskummer. I modellen er der desuden en integreret kaffekværn samt en mælkeskummer, hvilket derfor også betyder, at du nemt kan brygge en lige så god kop kaffe, som dem man kan få på caféerne.

Vi mener desuden, at denne model er en af de bedste i test, da også børnene vil få glæde af den. Kaffemaskinen har nemlig et specialprogram, som kan lave varm chokolade. Derudover kan du indstille temperatur, mængde og aroma, så du kan nemt kan lege barista og genne din favoritindstilling, så du kan brygge den bedste kop kaffe igen.

kaffemaskine med kværne 2022

Sage Barista Pro

Prisklasse: 6000 – 7000 kr. 

Type: Espressomaskine

Funktioner: LCD-skærm, Digital temperaturkontrol, Integreret konisk kværn

Denne kaffemaskine er bedst for:

Hurtig opvarmningstid
Microfoam-mælkeskummer
Nem opsætning

Ulemper:

Ingen finkontrol på malingstimer

Leder du efter en af de bedste kaffemaskiner med kværn, så skal du helt klart tage et kig på Sage Barista Pro. Her kan du se frem til en friskbrygget kop kaffe, der er lavet på baristaniveau.

Eksperterne skriver, at denne kaffemaskine blandt andet er en af de bedste i test, da opsætningen af denne model er nem, og derudover kan du brygge en kop kaffe hurtigere, end du når at knipse med fingrene. I denne kaffemaskine er kværnen indbygget i maskinen, og den leverer den helt rigtige mængde malet kaffe lige netop efter dit behov.

happi logo
Nem bestilling

Modellen har desuden en opvarmningstid på kun tre sekunder, og du går dermed fra bønne til kop hurtigere end nogensinde. Det er vist noget de fleste kan have gavn af på travle dage. Den er ikke en automatisk kaffemaskine med kværn, men en hvor du selv brygger.

Denne Sage model har en mælkeskummer, som ikke er automatisk. Du kan derfor få præcis dit individuelle udtryk og resultat med din mælkeskummer.

Stilrent look og mikrofoam

Der er ikke noget at sige til, at det kan være svært at beslutte, hvilken kaffemaskine du skal vælge. Hvis du har læst vores oversigt over de bedste kaffemaskiner i test igennem, men stadig er i tvivl om dit valg, så kan du eventuelt overveje at besøge en forhandler og se på de forskellige kaffemaskiner i virkeligheden.

Her har du blandt andet mulighed for at kunne bedømme størrelse og design i virkeligheden, hvis du er en smule i tvivl om dit valg. Hvis du derimod ønsker at nyde din kaffe et sted ude i byen frem for at brygge den på en kaffemaskine derhjemme, så er du også mere end velkommen til at tage et kig på de bedste caféer i København.

Men det er da altid dejligt at kunne komme med et tilbud på en god kaffe derhjemme i hjemlige rammer til dine gæster, eller til dig selv.

kaffemaskine med kværn

Siemens EQ.9 Plus Connect s500

Prisklasse: 12.000 – 14.000 kr. 

Type: Espressomaskine

Funktioner: 10 personlige kaffe-profiler, AutoMilk Clean

Denne kaffemaskine er bedst for:

Elegant design
Kan brygge to kopper samtidig
10 personlige kaffe-profiler

Ulemper:

Appen er en smule unyttig
Ikke den billigste kaffemaskine
rigtig kaffe logo
Gratis fragt ved køb over 699,-

Hvis du er en rigtig kaffenørd, så er denne model helt klart en overvejelse værd. Modellen har været igennem test og er blevet anmeldt hos både eksperterne ved Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de.

Eksperterne er enige om, at kaffemaskinen er en af de bedste i test, og det er en fordel med de mange funktioner, som modellen har at byde på. Dog skal du have den store pengepung frem, hvis du gerne vil investere i denne kaffemaskine med kværn, og det kan selvfølgelig også trække ned, at modellen ikke er helt billig.

Praktisk mælkebeholder og 10 personlige profiler

Denne kaffemaskine med kværn har blandt andet en aftagelig mælkebeholder, så du nemt og hurtigt kan brygge en lækker og cremet kop kaffe med tilhørende skummet mælk. Derudover har modellen intet mindre end 10 personlige profiler, som gør, at du kan gemme dine egne præferencer til indstillinger på alle drikke – samt varmt mælk, mælkeskum og varmt vand.

To kopper kaffe af gangen

En af fordelene ved denne kaffemaskine med kværn, som også har klaret sig som en af de bedste i test, er, at du med et enkelt tryk kan brygge to kopper af alle typer kaffe- og mælkedrikke på én og samme gang. Det er eksempelvis en stor fordel, hvis du har gæster og ikke ønsker at stå ved kaffemaskinen i køkkenet og bruge lang tid på at brygge kaffen.

Autosluk og andre praktiske funktioner

Denne kaffemaskine med kværn klarer sig blandt andet som en af de bedste i test, da den som sagt har en lang række funktioner, der gør det nemt og overskueligt for dig, at brygge en god kop kaffe hjemme i dit eget køkken.

Du kan eksempelvis justere bønnernes malingsgrad, og derudover kommer modellen med en auto-sluk-funktion, som jo er virkelig praktisk og automatisk. Du kan desuden også sætte rengøringen i gang automatisk, og betjening sker manuelt på maskinens store skærm eller via en app.

Du kan se en video om Siemens EQ.9 Plus Connect s500 her:

Hvis du er en rigtig kaffenørd, så er denne model helt klart en overvejelse værd. Modellen har været igennem test og er blevet anmeldt hos både eksperterne ved Råd & Rön, Which.co.uk, Chip.de og Coffeeness.de.

Eksperterne er enige om, at kaffemaskinen er en af de bedste i test, og det er en fordel med de mange funktioner, som modellen har at byde på. Dog skal du have den store pengepung frem, hvis du gerne vil investere i denne kaffemaskine med kværn, og det kan selvfølgelig også trække ned, at modellen ikke er helt billig. Hvis du er heldig finder du den også til en god pris på tilbud.

Den har en automatisk mælkeskummer, så du kan brygge lækre kopper ved blot få tryk på maskinen.

kaffemaskine med en kværn

Melitta AromaFresh

Prisklasse: 900 – 1.100 kr. 

Type: Kaffemaskine

Funktioner: Kan lave 10 kopper kaffe ad gangen, Auto sluk

Denne kaffemaskine er bedst for:

En budgetvenlig pris
Justerbar opvarmnigstid
Oplyst display

Ulemper:

Permanent vandbeholder
Ikke så mange funktioner
happi logo
Nem bestilling

Læs dette før du køber en Melitta AromaFresh

Hvis du er på jagt efter en kaffemaskine med kværn til en budgetvenlig pris, så bør du helt klart overveje at tage et kig på Melitta AromaFresh. Der er tale om en helt traditionel kaffemaskine til kaffebønner med en integreret kaffekværn, som altså også kan brygge en dejlig, varm kop kaffe.

10 kopper kaffe ad gangen

En af fordelene ved denne traditionelle model er selvfølgelig, at den kan brygge rigtig mange kopper kaffe ad gangen. Med Melitta AromaFresh kan du nemlig lave kaffe til intet mindre end ti gæster på én gang – nemmere bliver det altså ikke.

Det tager samlet set ni minutter at brygge den bedste kop kaffe, og derudover brygger denne kaffemaskine en yderst frisk kop kaffe, da kaffebønnerne ikke ligger i en kværn i for lang tid ad gangen. Det er en automatisk kaffemaskine med kværn – men som derfor ikke er med mælkeskummer eller laver barista kaffe.

Vælg selv styrken, og hold kaffen varm

Derudover kan denne kaffemaskine med kværn holde kaffen varm i 20, 40 og 60 minutter, og herefter vil den selv slukke automatisk, hvilket jo er ekstremt praktisk, når man blandt andet har gæster på besøg.

Du kan se en video om Melitta AromaFresh her:

Hvis du er på jagt efter en kaffemaskine med kværn til en budgetvenlig pris, så bør du helt klart overveje at tage et kig på Melitta AromaFresh. Der er tale om en helt traditionel kaffemaskine til kaffebønner med en integreret kværn til kaffe, som altså også kan brygge en dejlig, varm kop kaffe. Du finder den endnu billigere ved at holde godt øje med tilbud og rabatter.

Fordelene ved kaffemaskiner med kværn

Fordelene ved en kaffemaskine med kværn er selvsagt til at få øje på. Med denne type maskine har du nemlig alt samlet ét sted og på ganske kort tid, kan du brygge din en helt friske og smagfulde kop kaffe.

Som det tidligere blev nævnt, kværner en kaffemaskine med kværn kaffen, når den skal bruges. Det skaber en helt unik og frisk smagsoplevelse, som du ikke på samme måde opnår, når du benytter dig af formalede kaffebønner. Hvis du elsker smagen af friskkværnede kaffebønner, så er en kaffemaskine med kværn altså helt klart værd at investere i – med eller uden tilbud.

Der findes forskellige typer af kaffemaskiner med kværn. Du kan nemlig både få filterkaffemaskiner med kværn, men også de semiautomatiske og automatisk kaffemaskine med kværn. I nærværende artikel fokuserer vi dog primært på sidstnævnte.

Der er dog fortsat stor forskel på kvaliteten af maskinerne – og herunder også hvordan og hvor godt de kværner. Flere bedst i test af kaffemaskiner med kværn peger derfor på specifikke indstillinger, man som forbruger bør holde øje med, før man kører dankortet igennem. Det og meget mere kan du læse mere om senere i artiklen.

Nogle af de bedste produkter i test i 2022, og de seneste par år, er også en maskine til kaffe med mælkeskummer, som gør at du kan lave en lækker kaffe, som var du på en café eller restaurant. Du kan give et lækkert kaffe tilbud til din gæster og nyde en god kop til eftermiddagen eller om morgenen. 

Derudover er der også fordele i at tilkøbe sig en automatisk maskine, hvis man ønsker den helt hurtige og effektive løsning. Du kan på den måde sætte den i gang med at brygge kaffe mens du kan fortsætte andre gøremål. 

Da disse maskiner er blevet mere og mere populære finder du efterhånden mange forhandlere, modeller og producenter og det er derfor en fordel at de kan findes på tilbud flere steder.

Din huskeliste: Det skal du være opmærksom inden du investerer i et godt tilbud.

Størrelse: En kaffemaskine med kværn er ofte en, du har stående fremme på køkkenbordet hele tiden. I hvert fald, hvis du altid vil have kaffe lige ved hånden. Derfor er det naturligvis relevant at overveje, hvor stor en maskine du har plads til hjemme på køkkenbordet. Heldigvis findes der både store og små størrelser, og dermed også lidt for enhver smag. Du kan både få uden og med mælkeskummer, semiautomatisk og automatisk. Alt påvirker størrelsen.

Udseende: I tests lavet for at finde den bedste kaffemaskine med kværn er det uundgåeligt ikke også at berøre udseendet af maskinen. Som nævnt ovenfor står mange af maskinerne fremme, hvorfor det kan være en fordel at have med i dine overvejelser. Der findes heldigvis mange flotte bud på markedet i 2022 – og så gør det heller ikke noget, at flere af dem ser yderst professionelle ud.

Det kan især være vigtigt at gå efter det rigtige udseende, der passer perfekt til stilen i dit hjem, hvis du ønsker at have maskinen stående fremme på køkkenbordet. Ud over at der naturligvis er stor forskel på selve designet af de forskellige modeller, vil du også kunne vælge mellem flere farver. 

Brug: En stor og beværlig kaffemaskine med kværn – den får du aldrig brugt. Derfor er det værd at undersøge, hvordan de bedste kaffemaskiner med kværn på markedet fungerer. Nogle udgaver er nemlig designet mere brugervenlige end andre. De meget dyre udgaver er særligt egnet til entusiasterne, der ønsker en masse funktioner, som kan lave unik kaffe. Hvis du er typen, der i stedet ønsker at gøre det så nemt og hurtigt, som muligt, bør du finde en maskine, som ikke er udstyret med en masse funktioner og elementer, da det i nogle tilfælde kan virke uoverskueligt og ligegyldigt.  Find den, der passer bedst til dine behov og kaffesmag.

Pris: En post, der ganske vist også har betydning for eksperternes vurdering af den bedste kaffemaskine med kværn, er naturligvis prisen. Den kan selvsagt variere meget fra brand til brand – og på sin vis, kan prisen i visse tilfælde også være en blåstempling af kvaliteten.

Men hold øje med de respektive modeller og om der opstår tilbud eller rabatter.

Du behøver ikke at smide mange penge efter din maskine – du kan sagtens finde en billig udgave, som er bedst i test og opfylder dine behov. Du kan finde modeller helt ned til 1300 kr., som er blevet testet af eksperter og vurderet til at være blandt de bedste på markedet. Med en billig udgave vil du dog højest sandsynligt få en model, der ikke er fuldkommen automatiseret eller med en masse smarte funktioner.

Du kan også vælge, hvor automatiseret du ønsker din maskine. Nogle udgaver er udviklet til at være meget manuelt styret, hvorfor du får mere kontrol over din brygning. Andre maskiner er fuldautomatisk, hvilket betyder, at den klarer alt arbejdet for dig. Nedenfor kan du læse mere om forskellen på en fuldautomatisk og semiautomatisk udgave. 

Antal kopper: Dine mængde af kopper om dagen har meget at sige om, hvilken type maskine, du bør købe. Hvis du er typen, der plejer at brygge en hel kande ad gangen, så kan du med fordel overveje at købe en filterkaffemaskine med kværn. Hvis du derimod nyder en enkelt kop ad gangen, og elsker at brygge forskellige typer kaffe såsom latte, cappuccino mv., vil du højest sandsynligt få mest glæde af en espressomaskine med kværn, som kan lave maks to kopper ad gangen. 

Funktion: Sidst, men ikke mindst, er det væsentligt at overveje, hvad maskinen skal kunne. Har du planer om at lære at udføre barista-skills på højeste niveau? Så er det måske en af de større maskiner med mange funktioner, du skal have fat i. Skal maskinen modsat bare kunne lave en kop god, simpel kaffe. Så kan du gå efter en lidt mere simpel model.

Selve dit tilbud: Du kan med fordel sætte dig ind i, om det er et godt tilbud, eller om det blot er normal prisen. Vi samler ofte på disse sider den bedste pris på det givne produkt, og det kan være at det blot er normalprisen som er billig, eller at den findes på tilbud et andet sted. Derudover kan det være at det godt tilbud indebærer at man ikke får essentielt tilbehør og udstyr med til sin kaffemaskine med kværn. Er det uden eller med mælkeskummer, rengørinsmiddel, renser og meget andet. Er det automatisk kværn eller håndholdt.

Stadig i tvivl om, hvilken kaffemaskine med kværn du skal købe?

Der er ikke noget at sige til, at det kan være svært at beslutte, hvilket kaffemaskine du skal vælge. Hvis du har læst vores oversigt over de bedste kaffemaskiner i test igennem, men stadig er i tvivl om dit valg, så kan du eventuelt overveje at besøge en forhandler og se på de forskellige kaffemaskiner i virkeligheden.

Her har du blandt andet mulighed for at kunne bedømme størrelse og design i virkeligheden, hvis du er en smule i tvivl om dit valg. Hvis du derimod ønsker at nyde din kaffe et sted ude i byen frem for at brygge den på en kaffemaskine derhjemme, så er du også mere end velkommen til at tage et kig på de bedste caféer i København.

Esprossemaskine eller filterkaffe?

Filterkaffemaskinen er især smart fordi, at du med denne udgave kan brygge en hel kanden ad gangen. Denne model har været en favorit blandt forbrugerne i mange år, og du kan med fordel brygge væsken direkte i en termokande og tage den med dig på farten. Den er især egnet til dig, der elsker en god kop sort kaffe, og samtidig har glæde af at lave hele kander ad gangen.

Ønsker du derimod at lave en kop med lækker cappuccino, latte eller andet med tilberedt mælk er espressomaskinen genial til dig. Her kan du med den smarte mæleskummer lave lige den kop, du ønsker. 

Kaffekværn eller kaffemølle? 

Måske har du hørt om en kaffemølle? Begge maskiner har til formål at kværne kaffebønner, og nedenfor vil vi kortlægge de vigtigste forskelle imellem de to slags maskine. 

En manuel kaffemølle er maskine, hvor du manuelt og med håndkraft kværner bønnerne ned i en lille beholder. Med kaffemøllen kan de være svært at opnå at godt resultat, da maskinen både er mindre og samtidig maler bønnerne med knive fremfor en almen kaffekværn, der kværner bønnerne. Derfor kan det være svært at styre kaffemøllen og dermed opnå det rigtige niveau af finhed. Fordelen ved en kaffemølle er især, at det enkelte design bidrager til en nemmere rengøring. 

Eksperterne anbefaler automatisk kaffekværn, da denne maskine både maler bønnerne bedre og giver en bedre smagsoplevelse. De kan både være dyrere og billigere – men igen, hold øje med gode tilbud og spar en masse penge.

Hvordan rengører jeg min maskine? 

For at din maskine kan opretholde sin holdbarhed og effekt, er det vigtigt, at du sørger for at rense den med jævne mellemrum. 

Mange maskiner er udstyret med en rengøringsfunktion, som klarer den overfladisk rengøring på daglig basis. Det anbefales dig stadig, at du jævnligt sørger for at rense din maskinen grundigt – nedenfor har vi lavet en nem guide til dig:

Du bør aldrig rengøre din elektriske maskine med for meget vand, da det kan ødelægge vigtige komponenter. Det anbefales, at du først og fremmest køber en rensebørste, der er beregnet til at rense elektriske kværn – hermed vil du opleve en nemmere og mere effektiv rengøring. Rensningen foregår meget simpelt ved, at du drejer bladene fra hinanden og renser dem skånsomt med en rensebørste. Tag derefter en fugtig klud og rens maskinen grundigt indvendigt, således at eventuelle kafferester forsvinder. 

Overvej, hvis du har en kaffemaskine med mælkeskummer, at skylle denne mælkebeholder forholdsvis ofte. Det gør at mælken ikke sætter sig på beholderen og gør den uhygiejnisk og unødvendig beskidt.

For at gøre arbejdet nemmere kan du med fordel købe kværnepiller. Det eneste du skal gøre er at tømme bønneholderen, fylde en lille håndfuld kværnepiller i og starte kværnen. Denne smarte rens fungerer således, at pillerne knuses og ryger i maskinen, hvor de fjerner den gamle kaffeolie, der eventuelt måtte sidde. 

Et godt tip er at gøre din kaffekværn ren med ris. Vand er nemlig ikke den rigtige løsning til at rengøre den elektriske maskine, men i stedet kan du fylde maskinen med ris og male de til pulver. Dette vil føre til, at din kaffekværn vil blive ren og duftfri, og du kan efterfølgende nemt smide risene ud i skraldespanden.

Det anbefales, at renser din maskinen hver 14. Dag for at opretholde den gode kvalitet og levetid. 

Hvad er forskellen på semiautomatisk og fuldautomatisk?

Der findes utallige gode modeller på markedet, der opfylder ethvert behov. Inden køb af din næste udgave er det værd at overveje hvilken af disse tre typer maskiner, der passer bedst til dine behov.

Hvad er en semiautomatisk kaffekværn? En semiautomatisk maskine kaldes også for manuel esprossemaskine. Denne udgave er til dig, der ønsker en klassisk maksine, hvor der er stort fokus på håndværket og oplevelsen bag brygningen. Brygningen med denne maskine sker ved, at du hælder din fintmalede kaffe i dit portafilter, hvorefter du manuelt skal stampe kaffen – her skal du sikre, at vandet får den rette gennemsløbstid. Portafilteret sættes derefter fast på maskinen, og du skal blot tænde for vandet for at brygge din friske kaffe. 

Denne model er især egnet til dig, der er lidt nørdet omkring kaffe og er facineret af hele teknikken bag. Med en semiautomatisk udgave overtager du den fulde kontrol af din kaffebrygning. 

Hvad er fuldautomatisk? Med denne udgave kan du læne dig tilbage og lade maskinen gøre alt arbejdet for dig. Modellen indeholder en indbygget kværn, som selv tilpasser og maler den portion bønner, der skal til den enkelte kop kaffe. 

Den fuldautomatiske er udstyret med en mælkefunktion, som deen semiautomatiske ikke er. Dette betyder, at du ved blot ét tryk kan tilpasse din mælk, således at du kan lave den lækreste cappuccino elle latte. Den fuldautomatiske maskine suger mælken op i en slange, varmer den, skummer den og hælder den til sidst ned i kaffen. I nogen tilfælde er den også udstyret med en mælkekaraffel. 

Ydermere er den fuldautomatiske maskine udstyret med en funktion, der fortæller dig, hvornår din maskinen skal rengøres, hvornår filteret skal skiftes og meget mere, der vil føre til at længere holdbarhed og opretholdelse af kvalitet. 

Den fuldautomatiske udgave er til dig, der ønsker at have mindst muligt besvær i din brygning og til dig, der elsker en god kop med lækker tilberedt mælk. 

Hvilke bønner skal du købe? 

Når du køber en kaffemaskine med kvænr er bønnerne naturligvis en vigtig del af det. For selvom du køber en bedste model på markedet vil det stadig gøre oplevelsen endnu bedre, hvis du samtidig køber kaffebønner af højeste kvalitet for at fuldende din oplevelse. 

Hvorfor vælge hele bønner frem for formalet kaffe?

Eksperterne udtaler, at der er stor forskel i smagen på formalet kaffe og den udgave, der er brygget på hele bønner. Med hele bønner vil du opleve, at smagen er langt mere intens og nuanceret, idet de hele bønner bibeholder mere af den oprindelige smag og de naturlige olier. 

Det er en smagssag, om du foretrækker det ene fremfor det andet, med med de hele bønner vil du formodentligt opnå en mere intens smagsoplevelse. 

Vælg de rigtige kaffebønner: Som nævnt ovenover bør du med fordel købe de bedste udgaver på markedet for at fuldende din oplevelse. 

Ved køb af dine kaffebønner bør du først og fremmest kigge efter oprindelsessted, da det har en stor betydning for kvaliteten. Hvordan kaffen smager i Afrika kan f.eks. Være hetl anderledes end hvordan, den smager i Sydamerika eller asien. Den afrikanske kaffe er mere frugtig i smagen, hvorimod den sydamerikanske udgave er mere ren i smagen, og den asiatiske udgave er meget fyldig og krydret i smagen. 

Ydermere har ristningen også en betydning for kvaliteten og udtrykket i smagen. En mørk ristning betyder, at bønnerne smager mere brændt, hvorimod den lyse ristning giver en mildere smag. 

Der er derfor en række betydningsfulde overvejelser du kan gøre dig ved køb af dine bønner, som har afgørende betydning for smagen af den kaffe, du skal brygge. 

Hvorfor er kaffe godt?

Danskerne drikker i gennemsnit 3-4 kopper om dagen, og vi er det fjerde mest kaffedrikkende land i hele verden. Nedenfor har vi samlet de vigtigste grunde til, at en god kop kaffe er den bedste måde at starte dagen på: 

  1. Kan mindske risikoen for type 2-diabetes
  2. Kan mindske risikoen for parkinsons sygdom
  3. Kan mindske risikoen blødprop og blødning i hjernen
  4. Kan mindske risikoen kræft i mundhule, svælg, lever, livmoder, tyk- og endetarm

Undersøgelser viser, at kaffe har en beskyttende effekt overfor visse kræftsygdomme. Ydermere viser andre undersøgelser, at 3-4 kopper om dagen mindsker risikoen for blødning i hjernen med godt 10%. 

Kaffe indeholder en række aktiver stoffer, der har en god biologisk effekt. Det indeholder blandt andet koffein, cafestol, kahweol, klorogensyrer og trigonellin. Disse kan blandt andet styrke fedtstofskiftet og sukkerstofskiftet samt virke på omsætningen og udskillelsen af kræftfremkaldende stoffer. 

Indholdet af koffein har den fordel, at du vil opleve kortvarig forbedring i præstationsevnen. Med 3-4 kopper kaffe dagligt vil du b.la. opleve en forbedring i reaktionsevne og koncentration, hvorfor det er særligt effektivt at starte dagen ud

Vælg den rette kaffe til din kaffemaskine med kværn

Som nævnt ovenfor, så er det altid en god ide at vælge at købe hele bønner, især når din kaffemaskine er en kaffemaskine med kværn i. Kaffen får langt mere smag, fordi kaffen ikke når at oxidere på samme måde, som når du køber en forkværnet pose kaffe.

Hvilke kaffebønner, du skal vælge afhænger naturligvis af, hvordan du bedste kan lide din kaffe. Er du mest til en mild kaffe, der ikke har for meget kraft på, så er en mellemristet bønne måske det rette for dig. Hvorimod, hvis du ønsker en kaffe med god kraft i, så kan det være en fordel at vælge en mørkristet bønne, eller en meget mørkristet bønne, hvis du også er til den bitre smag i kaffen.

Vi vil her gennemgå de forskellige typer af ristninger af hele bønner, så du kender forskellen. Du kan eventuelt prøve dig frem, så du finder den helt rette og bedste ristning efter din smag til din kaffemaskine med kværn.

Der findes typisk fire forskellige typer af ristninger: lysristet, mellemristet, mørkristet og meget mørkristet.

Lysristet

Lysristede kaffebønner ristes til de når en temperatur på 180-205 grader. Disse temperaturer gør bønnerne lysebrune, og giver dem en syrlig smag med naturlige frugtige aromaer fra bønnens egen oprindelige smag. Den lyse ristning gør også, at der bevares et højt koffeinindhold i bønnen.

Mellemristet

Mellemristede kaffebønner ristes til en temperatur på 210-220 grader, som gør bønnerne brune i farven. Her kommer kaffebønnens naturlige aromaer og smag i mindre grad ud, og derfor vil man også opleve en mindre syrlig kaffe, som er fyldig og rund med en sødere og mere mørk smag end ved den lysristede bønne.

Denne ristning er ofte populær til kaffebrygning, fordi den kan drikkes af langt de fleste, har en god smag og er god til især filterkaffe. Men den kan også sagtens bruges i din kaffemaskine med kværn, her er den lige så god.

Mørkristet

Mørkristede kaffebønner ristes ved temperaturer på 225-230 grader. Her bliver bønnerne flotte mørkebrune, som man ofte ser kaffebønnerne, og de højere temperaturer gør, at hele bønner udskiller naturlige olier, der ligger sig på overfladen. Denne type ristning har en fyldig smag, der har erstattet syrligheden med en bittersød eftersmag.

Denne ristning er rigtig god til især espresso. Derfor er denne også god, hvis man har en fuldautomatisk kaffemaskine eller en kaffemaskine med kværn, da det giver en god fyldig smag, når den også blandes med mælk – eksempelvis til cafe latte.

Meget mørkristet

De meget mørkristede kaffebønner ristes til de når en temperatur på cirka 240 grader, der giver dem en meget mørkebrun, næsten sort farve. Igen vil de have en olieret overflade, da olierne trænger ud fra bønnen ved ristningen. Denne type af ristning overdøver de naturlige aromaer og smage i kaffebønnen, og man vil derfor opleve en bitter og let røget smag ved denne ristning.

Kaffen bliver fyldig i smagen, og det er især populært hos italienerne, der bruger denne type ristning til deres mokka og espresso drikke. Så har du ikke kaffemaskine med kværn, men en espressomaskine, så vil denne bønneristning være særdeles god til dette formål.

Vælg en kafferistning efter din smag

Det er altid tilladt at lege lidt med sin kaffe. Ligesom man prøver sig frem for at finde ud af, om man bedst kan lige sin kaffe fra sin kaffemaskine med kværn som cafe latte, cappuccino, americano eller som espresso, så kan man også lege med ristningen og styrken af de hele bønner.

Om du er til de syrlige lysristede hele bønner til din kaffemaskine med kværn, eller om det er de meget mørkristede hele bønner, du ender med at synes mest om, så er det jo heldigvis dig, der bestemmer, om det er det rette valg.

Du kan drage meget fordele af at vælge hele bønner. Du kan både kværne dem selv i din kaffemaskine med kværn og få en bedre smag, og du kan købe de hele bønner efter netop den ristning, du allerbedst kan lide. Køb eksempelvis dine hele bønner til din kaffemaskine med kværn hos en lokal kaffebutik, så er du også sikker på, at kvaliteten af ristningen og de hele bønner er i orden.

FAQ – Airfryer

Hvilken kaffemaskine med kværn er den bedste?

Der findes mange gode kaffemaskiner med kværn og det kan være individuelt, hvilket produkt der er det bedste, alt efter hvilke behov og præferencer du har. Ifølge eksperter og forskellige tests er DeLonghi PrimaDonna Elite ECAM 650.75.MS modellen dog den bedste automatiske espressomaskine.

Hvorfor skal jeg vælge en kaffemaskine med kværn?

Du skal vælge en kaffemaskine med kværn, hvis du nyder en friskbrygget kop kaffe, hvor du selv kan styre, hvor groft kaffen skal kværnes og dermed hvilken smag den skal have. Det er en mere autentisk oplevelse at følge processen, hvor kaffebønnerne bliver til en kop kaffe.

Hvad bør jeg være opmærksom på, når jeg skal købe en espressomaskine med kværn?

Det er en god idé at gøre op med dig selv, hvilke funktioner og behov du gerne vil have, når du skal købe en ny kaffemaskine. Der findes alt fra manuelle til fuldautomatiske maskiner, så det kan være lidt af en jungle at finde det allerbedste produkt til dine behov.

Hvilke funktioner kan en kaffemaskine med kværn have?

De fleste fuldautomatiske kaffemaskiner har indbygget programmer i sig, som f.eks. et rense- og/eller afkalkningsprogram. Det gør maskinen utrolig nem at rengøre og vedligeholde. Det er dog ofte de lidt dyrere produkter, der har den fordel, så hvis du hellere vil spare penge, kan du måske fravælge det.

Angivelse af kilder og tests:

homegrounds – Se test her.
Se hvad Purewow siger her.

Om forfatteren