Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Biler » Hurtiglader elbil – Hvad er forskellen på den og en normal?

Hurtiglader elbil – Hvad er forskellen på den og en normal?

afgift på elbiler

Er du på jagt efter en hurtiglader elbil? Eller er du blot interesseret i at få lidt mere specifik viden omkring hvad forskellen egentlig er, på en almindelig oplader, og den hurtige model? Så er du kommet til det helt rette sted, for netop at indsamle ny viden inden for dette område.

Hvad er en hurtiglader elbil?

En hurtiglader elbil er en oplader som ofte har en effekt på 43-50 kW, hvilket er væsentlig hurtigere end en almindelig oplader, som blot har en effekt på 3,7-22 kW. De normale ladere bruges ofte i sammenhænge hvor man har tid til at oplade, for eksempel på arbejdspladsen, hjemme på sin privat grund eller i sommerhus.

Hvor imod en hurtiglader elbil i Danmark typisk er placeret ved indkøbscentrer eller på parkeringspladser med et større areal, dette skyldes at de ofte bliver benyttet i forbindelse med at ejeren er igang med at ordne et gøremål, og dertil kan udnytte tiden og få noget strøm på deres bil.

Hurtiglader til elbil plugin hybrid?

Hvis du er på udkig efter en hurtiglader, og du har en elbil plugin hybrid, så er det vigtigt at være opmærksom på at det ikke er alle modeller hvor man kan benytte en hurtig oplader, dette skyldes at en selve plugin hybrid bil ikke kan modtage så stor en effekt som en hurtigoplader kan oplade med, altså 43-50 kW.

Få indblik i hurtiglader elbil pris

Hvis vi tager udgangspunkt i en hurtiglader elbil på en af OK’s ladestationer, så vil du opleve at have mulighed for at kunne oplade din elbil til nogle rimelig priser. En hurtiglader elbil pris ville ligge på omkring 3,00 kr./kWh.

Men generelt set vil priserne varierer, og der er derfor som udgangspunkt ikke nogen fast pris man kan regne med. Men en ting vi hvertfald kan blive enige om er at en hurtiglader elbil pris vil være dyrere end en normallader, men billigere end at bruge en lynlader.

Læs også:

Er du interesseret i Audi leasing? Så læs med her. Eller hvad med brugte elbiler? Bliv klogere på området her.


Angivelse af kilder: