Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Køkkenudstyr » Bordopvaskemaskine tilbud 2023 – mini opvaskemaskine

Bordopvaskemaskine tilbud 2023 – mini opvaskemaskine

bordopvaskemaskine bedste i test
Indholdsfortegnelse Vis

Der kan være stor forskel, når du leder efter den bedste bordopvaskemaskine tilbud i test anno 2023. Køb af en lille mini opvaskemaskine eller bordopvasker kan nemlig have mange forskellige funktionaliteter. Derudover er der løbende gode tilbud at hente.

En bordopvaskemaskine er det perfekte valg til dig, som ønsker en lille mini opvaskemaskine eller bordopvasker, som ikke fylder meget, og hvor du kan vaske færre ting ad gangen. Det kan være ideelt for dig, som bor alene eller få i en lejlighed, hvor opvasken hurtigt kan hobe sig op. I en lille opvaskemaskine kan du komme alt, selv kurven fra din airfryer ind i og få vasket op hurtigt. Mon ikke du kan finde en på tilbud?

Top 3 bordopvaskemaskine tilbud 2023


Det kan også være til dig, som bor i en lille lejlighed, hvor pladsen er knap, og du ikke ønsker at vaske i hånden. Hos Mydinners har vi derfor sat os for at se nærmere på en masse anmeldelser, og vi har samlet nogle af de bedste muligheder og bordopvaskemaskine tilbud til dig. Find den bedste mini opvaskemaskine med vores test.

Man kan desuden ofte finde et godt tilbud på køb af en bordopvaskemaskine eller mini opvaskemaskine hos forskellige forhandlere eller på webshops, og hos Mydinners vil vi gøre alt, hvad vi kan, for at holde dig opdateret på nogle af priserne og de gode tilbud.


I denne artikel får du inspiration til dit køb​

Vores guide starter med detaljerede oplysninger om vores valg af de bedste bordopvaskemaskine i 2022 og dækker derefter de vigtigste emner, som en dygtig køber bør være opmærksom på, for dem, der ønsker at komme ind på ind- og uddybning af købsprocessen for en mini opvaskemaskine. Lad os komme i gang.


Electrolux ESF2400OW – En af de bedste tørreevner​

Electrolux bordopvaskemaskine
electrolux bordopvaskemaskine
Gratis fragt
Hurtig levering
God kundeservice

Det skal du vide, før du køber Electrolux ESF2400OW ​

 • Prisklasse: 3000-4000 kr.
 • Type: Bordopvasker
 • Funktioner: Energieffektiv og stille motor
 • Energiklasse: F
 • Fordele:
  • God tørreevne,
  • Kan rumme 6 kuverter
  • Tydeligt display
 • Ulemper:
  • Har ikke aquastop

Hvis ikke det skal være den ovenstående Bosch bordopvaskemaskine, så finder du også både gode Siemens og Electrolux mini opvaskemaskiner – både uden og med tilbud. Hvis du kigger på Power, så har de ofte flere af disse modeller fra alle de bedste mærker. Vi vil dog her anbefale den gode lille Electrolux ESF2400OW bordopvaskemaskine.

Vi anbefaler dig, at placere din bordopvaskemaskine oppe i højden, så du dermed kan undgå rygskader – det gælder uanset om det er Electrolux eller Bosch. 


God betjening med denne maskine

Denne Electrolux mini opvaskemaskine er for dig, der elsker en god betjening, da den virkelig topper i anmeldelser og test omkring sin nemme betjening af selve maskinen. Denne bordvaskemaskine har et display der er placeret øverst, så det er nemt tilgængeligt. 

Denne bord opvaskemaskine er en lille model, men med en af de bedste tørreevner. Den får i alle sine test og anmeldelser stor ros for sin effektivitet og for sine mange forskellige programmer. Den har derudover en nem adgang, når den skal tømmes, og den er overskuelig.

Hold øje med bedste pris og tilbud herover.


Logik LDWTT20N – Bedste bordopvaskemaskine tilbud

Logik bordopvaskemaskine LDWTT20N

Elgiganten


bosch bordopvaskemaskine

Bedste samlet set​

Bosch bordvaskemaskine SKS51E26EU ​

bordopvaskemaskine bosch

Prisklasse: 3000 – 5000 kr. 

Type: Bordopvasker

Watt: 170

Funktioner: Energieffektiv og stille motor

Fordele:

6 forskellige programmer​
EcoSilence Drive-program​
Stilrent låge-design​

Ulemper

Ikke det bedste energimærke​
bosh logo bordopvaskemaskine
Gratis fragt
Kort leveringstid
God kundeservice

Det skal du vide, før du laver et Bosch SKS51E26EU køb ​

Denne bordopvaskemaskine eller bordopvasker med god power har et lækkert og stilrent design, og den kan derfor nemt stå fremme, hvis pladsen ikke er til at gemme den væk. Men dens stramme look, er denne Bosch også nem at gøre ren, da der ikke er mange kroge og kanter at komme omkring.

Der er god plads og kapacitet indvendigt i maskinen. Flere anmelderere er overrasket over den store rummelighed inde i den lille Bosch maskine, trods at det er en mini opvaskemaskine. Du kan derfor nemt bo mere end én og købe denne model.

Det kan derfor sagtens være familier eller par på trang plads, som har denne Bosch bordopvaskemaskine. Maskinen har en kapacitet på 6 kuverter, og denne mini opvaskemaskine kan du også ofte finde på tilbud til dit køb.


Specifikationer om denne bordopvaskemaskine ​

Udover de generelle gode ting ved denne mini opvaskemaskine, så har den nogle af de bedste, funktionelle fordele. Denne maskine har en masse gode funktioner, som gør livet med denne mini opvaskemaskine nemt og lækkert. 

Bosch bordopvaskemaskinen har EcoSilence moter og ActiveWater teknologi, som gør den nyere og moderne, og med den energivenlige motor, som er næsten støjfri, er det en af de bedste i test. Med denne motor bliver det en af de bedste bordvaskemaskine, med power, og den er værd at lægge penge i – uanset om den er på tilbud eller ej.

Denne “ActiveWater” teknologi gør desuden, at bordopvaskemaskinen vasker miljøvenligt og effektivt, da den målretter sig vand, og dermed sparer på vand og energi. Derfor er denne lille Bosch en af de bedste mini opvaskemaskiner, hvis man går op i en miljøvenlig opvask.


bordopvaskemaskine bosch

Bosch opvaskemaskine SKS62E38EU – Solid og kompakt​

bordopvaskemaskine bosch
Gratis fragt
1-2 dages leveringstid
God kundeservice

Det skal du vide, før du køber Bosch SKS62E38EU​

 • Prisklasse: 2000 – 4500 kr. 
 • Type: Bordopvasker
 • Funktioner: Energieffektiv og stille motor
 • Energiklasse: F
 • Fordele:
  • EcoSilence Drive-program​
  • Indekar i rustfri stål​
  • AquaStop: beskyttelse mod vandskader​
 • Ulemper:
  • Høj pris​
  • Ikke det bedste energimærke​

Denne Bosch bordopvaskemaskine, som er lille og smal, er på trods af sin størrelse en solid og kompakt mini opvaskemaskine, der har et stilrent stål-design, der gør, at den ikke ser forstyrrende ud i køkkenet.


Derudover har den seks forskellige programmer, så du kan vælge og indstille din maskine til dét, der passer bedst til din opvask.

Der medfølger desuden en lille bestikkurv, så du kan få vasket alle bestikdele op i din mini bord opvaskemaskine. Den kan rumme ret meget service, der svarer til seks kuverter. Den er derfor god og rummelig, hvis du har et par gæster på besøg.

Men den lille opvasker fungerer også meget optimalt, hvis du blot skal have vasket dit eget service op. Du kan have beskidt service fra en til to dage i din mini opvasker, før du behøver at sætte den over. 

Men finder du denne bordopvaskemaskine på tilbud til køb, er der ofte en del penge at spare.


bordopvaskemaskine produkt

SCANDOMESTIC SFO101W – anbefalet køb​

scandomestic bordopvaskemaskine
Gratis fragt
Hurtig levering
God kundeservice

Det skal du vide, før du køber SCANDOMESTIC SFO101W​

 • Prisklasse: 2000 – 3000 kr.  
 • Type: Bordopvasker
 • Lydniveau: 58 dB(A)
 • Antal kuverter: 2
 • Fordele:
  • Uden fast vandtilslutning og afløb​​
  • BabyCare program for at desinficere babyudstyr​
 • Ulemper:
  • Kun plads til 2 kuverter​

Denne model er en af de bedste i vores test, hvis du søger en bordvaskemaskine, der kan flyttes rundt. Der er plads til to kuverter og en kurv, og her kan du vaske de mest essentielle ting, som du ikke gider stå og vaske op i hånden. 

Denne bordopvaskemaskine har en størrelse, som er helt perfekt, hvis du leder efter en mini opvaskemaskine, der kan flyttes rundt og placeres alle steder. Den er lille og nem, og den passer derfor ind i det fleste hjem, men den er helt perfekt, hvis du eksempelvis mangler en bordopvaskemaskine til camping eller til ferielejligheden.


Stilfuld og elegant opvasker

Denne lille mini opvasker er er stilfuld og elegant i sit hvide udtryk og med glasfront. Så kan du kigge ind i din bordopvaskemaskine og følge med, hvis du bliver nysgerrig. 

Prisen på denne lille opvaskemaskine ligger i den lave ende, og derfor kan de fleste investere i denne model.  Selvom denne mini opvasker er billig og nem at transportere samt manøvrere, er den samtidig virkelig funktionel. 

Den har hele seks programmer, du kan vælge mellem. Heraf har den endda babycare, hvis du skal have dampet en sutteflaske eller andet. Derudover kan du udskyde start, så du selv kan bestemme, hvornår maskinen skal sættes over. 


Billig i vand

Den lille bord opvaskemaskine fra Scandomestic skal kun benytte 5 liter vand til at vaske op med, hvilket gør den både miljøvenlig og nem at sætte igang ligegyldigt, hvor du er. Du skal i hvert fald ikke ud og lede efter en masse vant for at sætte den over. 

Følg med på siden her, og se om den kommer på tilbud hos en online forhandler.


bordopvaskemaskine fischer and paykel

Fisher & Paykel DD60SHI9 – Bedste integrerbare bordopvaskemaskine ​

bordopvaskemaskine fischer
Mulighed for delbetaling
Hurtig levering
God kundeservice

Det skal du vide, før du køber Fisher & Paykel DD60SHTI9​

 • Prisklasse: 8000 – 9000 kr. 
 • Type: Integreret opvaskeskuffe 
 • Specifikationer: SmartDrive motor, 10 minutters Quick-program
 • Antal kuverter: 6
 • Fordele:
  • Enkel betjening
  • Stille
 • Ulemper:
  • God tørrerfunktion
  • Høj pris

Fisher & Paykel DD60SHTI9 er det bedste valg i vores test, hvis du ønsker en bordopvaskemaskine, der kan integreres i dit køkken. Den er altså oplagt, hvis du ønsker at gemme din mini opvaskemaskine væk, da den er designet til at ligge i en skuffe.

Modellen har plads til hele 6 kuverter, og derudover har den en fantastisk tørrevne, som altid efterlader dit service, så det er klar til at blive lagt på plads. Modellen har et biplydsignal ved programslut, og den kan klare tallerkener med en diameter på op til 32 cm.

Det er en lidt dyrere lille eller mini bordopvaskemaskine – men finder du den på tilbud, kan det ende i en rimelig fordelagtige prisklasse for dette kvalitetsprodukt.


bordopvaskevaskine

Bosch bordpvaskemaskine SKS50E42EU – Mange fordele til prisen​

bordopvaskemaskine
Gratis fragt
Hurtig levering
God kundeservice

Det skal du vide, før du køber Bosch bordpvaskemaskine SKS50E42EU ​

 • Prisklasse: 3000-4500 kr. ​ 
 • Type: Bordopvaskemaskine
 • Specifikationer: Energieffektiv
 • Antal kuverter: 6
 • Fordele:
  • Kompakt i størrelsen​
  • Enkle indstillinger, som gør den brugervenlig
  • Sikring mod oversvømmelser og vandskader​
 • Ulemper:
  • Højt lydniveau

Med denne bordopvaskemaskine fra Bosch får du en model, som har mange fordele til prisen (også uden tilbud). Den fylder ikke alverden, og den er en smule mindre end mange andre mini opvaskemaskiner på markedet, hvilket kan være en fordel til køb i et lille køkken.

Modellen har plads til 5 kuverter, og derudover har denne bordvaskemaskine en indbygget vandsikring, som sikrer dig mod at få oversvømmelser i hele køkkenet, hvis det uheldige skulle ske, at maskinen bryder sammen eller går i stykker, når den er i gang.


bordopvaskemaskine

Electrolux opvaskemaskine ESL2500RO – en fuldintegreret bordopvasker​

electrolux bordopvaskemaskine
Mulighed for delbetaling
Hurtig levering
God kundeservice

Det skal du vide, før du Electrolux opvaskemaskine ESL2500RO køb ​

 • Prisklasse: 5000 – 6000 kr.   
 • Type: Bordopvaskemaskine
 • Specifikationer: Fuldintegreret, hvid
 • Antal kuverter: 6
 • Fordele:
  • 20 minutters-program
  • Udskudt start
  • Praktisk skærm​
 • Ulemper:
  • Høj pris

Denne Electrolux mini opvaskemaskine ESL2500RO er perfekt til dig, der leder efter en mini opvaskemaskine eller bordopvasker, der er fuldt integrerbar. Det er en lille bordopvaskemaskine, der nemt kan skjules i dit køkken, og derfor er den helt perfekt, hvis du ikke har lyst til at have en bordopvasker stående fremme.

Det er en bordopvaskemaskine i et yderst lækkert design, som mange forbrugere elsker. Prismæssigt ligger den til en lidt højere pris, hvis ikke du finder den på tibud, men du får til gengæld også meget for pengene med denne model, og den er en god løsning i det lille køkken. Hold øje med de gode tilbud, så er der penge at hente på denne model.


bordopvaskemaskine

Logik LDW2PB20N – Lille og fleksibel bordopvaskemaskine ​

bordopvaskemaskine logo
Hurtig levering
God kundeservice

Det skal du vide, før du køber Logik LDW2PB20N

 • Prisklasse: 2000 – 3000 kr.  
 • Type: Bordopvaskemaskine
 • Specifikationer: Hurtigvask, dampfunktion, Bestikskuffe
 • Antal kuverter: 2
 • Fordele:
  • Tager ikke meget plads​
  • Lavt vandforbrug​
  • Udskudt start​
  • Ulemper:
  • Ikke plads til mange kuverter​

Denne Logik LDW2PB20N er en lille og fleksibel bordopvaskemaskine, der passer perfekt ind i et hjem med lidt plads. Først og fremmest er den nem at flytte rundt, og en af de helt store fordele ved denne bordopvaskemaskine er, at den ikke kræver fast vandtilslutning. Denne lille bord opvasker er derfor ideel til mobile hjem eller til at flytte rundt.


Plads til til to personers service

Derudover har den plads til to kuverter, og du kan dermed nemt pakke opvaskebalje og børsten langt væk og blot sætte denne mini opvaskemaskine over. Den er transportabel og smart til at tage med også.

Her får du en lille opvaskemaskine, der tilbyder hele seks forskellige programmer samt syv forskellige temperaturindstillinger. Den indeholder sågar et energisparende økoprogram, så du kan sætte din mini opvasker i gang uden tøven. 


Hurtigkørende program

Et af programmerne, som denne model har er et hurtigkørende program på blot 29 minutter, så du hurtigt kan få skinnende rent service og bestik, hvis du skal bruge det igen til næste servering. 

Du kan også udsætte en opvask, hvis ikke du er interesseret i at sætte den over lige med det samme. Her skal du blot vælge udsæt start-funktionen, og så kan du selv vælge, hvornår din mini bord opvaskemaskine skal starte sit program. 


Inkluderer både bakke til bestik m.m.

Pakken inkluderer efter køb både en bestikbakke, en vandbeholder samt en salttragt. På denne måde er du allerede fra start udstyret med alt, hvad der kan være nødvendigt, så du ikke selv skal ud og købe ekstra tilbehør til din lille opvasker. 

Da denne maskine ikke skal tilsluttes vandtilførsel, kan du blot påfylde vand ved anvendelse. Dog kan du tilkøbe en slange, så du kan få vandtilførsel til din mini bord opvasker, hvis du ønsker det. 

Vi holder øje med om den kommer på tilbud, så du kan købe den til en god pris.


bordopvaskemaskine matsui

Matsui MDWTT11E – funktionel og billig ​

Det skal du vide, før du køber Matsui MDWTT11E ​

 • Prisklasse: ca. 1700 kr.  
 • Fordele:
  • Larmer mindre ​
  • Meget brugervenlig
 • Ulemper:
  • Behøver vandtilslutning ​

Denne model er særligt smart til dig, der ønsker en mini opvaskemaskine, der larmer mindre end de fleste andre. Ud over at larme mindre kan den fås til en god pris på kun 1700kr. Den indeholder en kapacitet på 6 kuverter og hele 6 forskellige opvaskeprogrammer, der giver mulighed for at rengøre alt fra tallerkner til tynde vinglas.  Selvom maskinen er billigere end de fleste andre små bordopvaskemaskiner, går du dog stadig ikke på kompromis med kvaliteten af din lille opvaskemaskine.


Hvad tager en test af bordopvaskemaskiner højde for?

Når vi foretager vores test og udvalg, og overblik over tilbud og priser, er der altid nogle grundlæggende parametre, som vi tager højde for i den enkelte produktkategori. Det varierer alt efter produktet. I vores test af bordopvaskemaskiner kigger vi nærmere på:

 • Kapacitet
 • Tilslutning til strøm
 • Mærke
 • Pris
 • Støj

Ser man overordnet på disse parametre på en mini eller lille opvaskemaskine, kan vi se, at det er Bosch, Elextrolux og Siemens, der løber som de bedste vindere på mange test af bordopvaskemaskiner – og med god grund.


Design og stil

Som navnet antyder, står en bordopvaskemaskine ofte på et bord, og det betyder også, at du muligvis skal se på den hver eneste dag. Hvis du går meget op i design derhjemme, så er det måske en god idé at finde en bord opvaskemaskine, der matcher dit køkken, når det kommer til stilen – måske denne kan findes billigere på tilbud. En lille bordopvaskemaskine kan fås i forskellige farver og design, og der er noget for enhver smag.


Antallet af kuverter maskinen kan rumme

En anden faktor som også spiller ind, når det kommer til valget af en mini opvaskemaskine, er antallet af kuverter, som maskinen kan rumme. Hvis du bor alene, er dette måske ikke særlig vigtigt for dig, men hvis du ofte har gæster, så kan det naturligvis være den bedste løsning at vælge en bordopvaskemaskine med plads til mange kuverter. Så er du til den helt lille eller en mellem størrelse?


Bordvaskemaskine energimærkning

Det er ikke lige noget, som alle tænker over, men energimærkningen på en bordopvaskemaskine kan faktisk have en stor betydning. Du kan eksempelvis reducere din husholdnings indvirkning på miljøet samtidigt med at dine el-regninger ikke sprænger budgettet, hvis du vælger et godt energimærke. Hold derfor både øje med pris ift. tilbud men også prisen ift. energimærket.

 • En bordopvaskemaskine er praktisk og nem at håndtere ​
 • Fylder mindre og kan opbevares i skabe​
 • Man kan vaske omkring 5-6 kuverter dagligt​

Kan det betale sig at købe en bordopvaskemaskine uden eller med tilbud?

En lille bordopvaskemaskine kan være en dyr investering, hvis man sammenligner med en normal opvaskemaskine. Det kan derfor være en god idé at investere i en helt normal størrelse opvaskemaskine, hvis du har pladsen til det derhjemme. Men finder du de små mini maskiner på tilbud, kan det ofte betale sig, hvis pladsen er knap.


Størrelsen kan være en fordel

En bord opvaskemaskine kan selvfølgelig have den fordel, at den passer ind i alle køkkener, så længe der findes vand og afløb. Hvis du er træt af at vaske op i hånden og samtidig bor i et en lille lejlighed, i en studiebolig eller eksempelvis et sommerhus, så er en mini opvaskemaskine altså et rigtig godt alternativ.

Med en lille bordopvaskemaskine kan du vaske omkring 5-6 kuverter dagligt, og hvis du ikke er typen, der er i køkkenet ofte, så kan en lille opvaskemaskine være en rigtig fin investering – både med eller uden tilbud eller rabat. 


bordopvaskeemaskine

Gør op med dig selv, hvad du har behov for

Udover størrelsen så kan du selvfølgelig også se på, hvor meget en bordopvaskemaskine koster. Her findes der de helt billige modeller og nogle modeller, som ligger i den helt anden ende af prisskalaen. De billige modeller har ofte nogle få opvaskeprogrammer, som kan vælges via en simpel betjeningsfunktion. 

Hvis du derimod vælger en dyrere model, så får du ofte et andet display, måske et af de bedste energimærker, en timer-funktion og et større udvalg af programmer. Det er derfor op til dig at vurdere, hvor stor betydning de forskellige funktioner har for dig, når du skal købe en ny bordopvaskemaskine. Nogle gange kan du dog være heldig at finde en af de dyre bordopvaskemaskiner på tilbud. 


Vedligeholdelse af en bordopvaskemaskine

Hvis du ønsker at beholde din nye lille mini bordopvaskemaskine i lang tid, kan det være en rigtig god idé at sætte sig ind i, hvordan du på bedste vis vedligeholder den. Her anbefaler vi dig blandt andet, at du sørger for at afkalke din mini opvaskemaskine. 

I Danmark har vi hårdt vand, der resulterer i, at opvaskemaskiner tilkalker og dermed bliver mindre effektive. Hver eneste gang du bruger maskinen aflejrer kalken sig på varmelegement, og jo tykkere lag kalk – jo mindre varmt vand vil der strømme ud af legemet. Du giver altså din bordopvaske maskine de bedste vilkår for at fungere på optimal vis, hvis du afkalker den indimellem. Derudover vil der også komme kalkrester på dit service, hvis maskinen er stoppet til med kalk. 

Hvis ikke du vedligeholder din bordopvaskemaskine, kan det blive dyrt at få nogle erfarne til at kigge på den. Og det kan også ende med, at du bliver nødt til at købe en ny, som også er en dyr løsning, om der er tilbud eller ej. 


bordopvaskemaskine

En bordopvasker er den perfekte løsning hvis man har et lille køkken – den fylder ikke meget og behøver ikke at blive indbygget i køkkenet.

Hvilket afkalkningsmiddel skal du bruge til din bordopvaskemaskine?

Først og fremmest skal du tage et kig på brugsanvisningen. Her kan du ofte læse, hvilket afkalkningsmiddel producenten anbefaler, at du bruger.

Det er desuden en god idé at vælge et afkalkningsmiddel, der er skånsomt ift. bordopvaskemaskinens materialer. Sæt dig ind i, hvordan din maskine er bygget. Nogle er sårbare overfor syre, og du kan derfor risikere at slide dem ned. Find også dine produkter på tilbud i supermarkeder eller hos forhandlere, hvis du ønsker at spare lidt ekstra penge.

Du kan desuden også købe afkalkningstabs, der ofte både forhandles af producenterne, men de findes også i de store supermarkeder.


Undgå hvide pletter på service 

Selvom du afkalker din bordvaskemaskine, så den holdes fri for kalk, så kan højt kalkinhold i Danmarks vand gøre, at der sætter sig hvide aflejringer på service, såsom glas og bestik. Det er træls, da servicen dermed ikke skinner, og det kan eksempelvis være irriterende, når man skal have gæster. 

Hvis du køber en bordopvaskemaskine fra vores test, kan du eksempelvis overveje at anvende salt i din bordopvasker. Hvis man tilføjer salt, kan kalk nemlig neutraliseres. Salt binder sig til kalk og på den måde aflejres kalk ikke på service i din mini opvaskemaskine. 

Ifølge Samvirke bør du tjekke salttilførslen til opvaskemaskinen. Tjek efter, om der påfyldt nok salt i maskinen, samt om salttilførslen er indstillet korrekt. Jo mere kalk i vandet, jo mere salt skal der bruges i din bordopvaskemaskine.  Tjek også, om der er tilstrækkeligt med afspændingsmiddel på maskinen, og at filtret er rent.


Hvor meget sæbe skal den bruge?

Derudover bør du holde øje med, hvor meget sæbe din bordopvasker skal bruge. Nogle af bordopvaskemaskinerne i vores bordopvaskemaskine test skal bruge meget sæbe, og hvis sæbedoseringen er for lille i forhold til kalkindholdet i vandet, så vil der ikke være nok vaskeaktive stoffer til at opløse kalken, og den kan derfor sætte sig på glas og bestik.

 • Mindre opvaskemaskine – nem at holde ren​
 • Kan kobles dirkete på vandhanen eller på dit vandsystem​
 • Spar vand ved at bruge en bordopvasker ​

Brug citronsyre for at undgå pletter 

Hvis du allerede oplever, at der er pletter på dit service, når det er blevet vasket i en bordopvaskemaskine, så kan du rense disse pletter af med citronsyre. Citronsyre kan nogle gange fås på tilbud, og det kan også købes i brevform i nogle supermarkedet. 

Du kan eksempelvis stille de ramte glas ned i din bordopvasker eller mini opvaskemaskine, for derefter at tilsætte et par skefulde citronsyre i sæbeskuffen. Vask glassene på et almindeligt program. Citronsyren binder kalken, og dine glas er rene som ny.


Kan jeg købe en brugt bordopvasker? 

Det er selvfølgelig muligt at købe en bordopvaskemaskine eller mini opvasker, der er brugt i forvejen. Her er det væsentligt at være opmærksom på flere forskellige ting. 


Prisen på en brugt bordopvaskemaskine

Først og fremmest er der selvfølgelig prisen. Det er ikke altid sikkert, at folk har forstand på at sætte den rette pris. Tjek derfor altid, om der er lignende produkter til salg. Måske kan du sammenligne med prisen på en anden brugt mini opvaskemaskine eller en anden bordopvasker, som er den samme model. 

Husk også, at man også gerne vil have mest muligt ud af det produkt man sælger, og derfor er prisen i nogle tilfælde sat for højt. Nogle gange kan det være endnu bedre at finde et godt bordopvaskemaskine tilbud, så det er bare med at holde øjne og ører åbne.


Er det en bordopvaskemaskine i god stand?

Du skal også huske på, at når man sælger en bordopvaskemaskine, så kan det ofte skyldes, at den måske ikke fungerer helt optimalt. Spørg derfor altid ind til, om der er noget galt med den brugte bordopvasker, eller tjek, om der står noget i salgsannoncen om dette. 

Nogle gange kan det bedre betale sig at købe en ny bordvaskemaskine fra eksempelvis vores test, da det kan være omkostningsfuldt at skulle ud og finde reservedele mm. Dog skal det selvfølgelig siges, at det er en bæredygtig løsning at købe en brugt bordopvaske maskine eller mini opvaskemaskine, men det er ikke sikkert, at det altid kan betale sig. 


Vær opmærksom på svindlere 

Der er desværre mange mennesker, der sælger brugte produkter og bordopvaskemaskiner til en god pris og på tilbud. Når du køber både nyt og brugt på nettet, er det altid en god idé at tænke over, om du har med en svindler at gøre. 

Før man eksempelvis køber en bordopvaskemaskine på tilbud hos en forhandler, så kan du tjekke først, om denne forhandler har fået gode anmeldelser på Trustpilot


Er det en stjålet brugt bordopvaskemaskine? 

For at sikre dig, at du ikke køber en bordopvaskemaskine, der er stjålet et sted, kan du altid bede om at se en købskvittering. Dermed kan du nemlig kontakte butikken, hvor mini opvaskemaskinen er købt. 


Hvor kan jeg placere en bordopvasker?

Som det pointeres hos Skousen findes der et bredt udvalg af forskellige bordopvaskemaskiner. De fleste bordopvaskemaskiner er beregnet til at stå på køkkenbordet, og den passer godt ind i den mindre husholdning, da den kan vaske få kuverter ad gangen. I vores bordopvaskemaskine test kan du se, hvor mange kuverter den enkelte mini opvaskemaskine kan rumme. 


Bordopvaskemaskine placeret på et bord 

Som navnet antyder er en bordopvaskemaskine beregnet til at være placeret på et bord. Mange af disse bordopvaskemaskiner kræver at stå på et bord, da de skal kunne tilkobles vandhane eller fx et afløb, så den er permanent tilkoblet. Du kan dog også købe transportable bordopvaske maskine, som ikke behøver at kobles til vand. Dem finder man også til tider på tilbud hos forskellige forhandlere.

 • Kan vaske mellem 7-9 kuverter ​
 • En bordopvaskemaskine bruger generelt 30-40 % mindre strøm og vand.​
 • Ideel til en mindre husholdning​

Placering af bordopvasker i et skab

Der er dog også mulighed for, at en bordopvasker kan placeres i et skab eller i en skuffe. Nogle af de ovenstående bordopvaskemaskiner i denne test behøver ikke være tilkoblet vandforsyning, men det afhænger selvfølgelig af, hvordan dit køkken er indrettet, hvis du skal have en bordopvaskemaskine i et skab eller en skuffe. 

Fordelen ved at have en bordopvaske maskine i et skab, en skuffe eller på et bord, er først og fremest, at du dermed kan være fri for at skulle finde opvaskebørste og -balje frem. Dog er der begrænset plads i en mini opvaskemaskine til bordet, og gryder og store fade vil tage en stor del af pladsen, når der skal vaskes op. Bestikkurven er dog ofte flytbar, og det gør, at pladsen i en bordopvaskemaskine bliver mere fleksibel. 


Hvor kan en lille bordopvaskemaskine bruges?

En mini opvaskemaskine er anvendelig flere forskellige steder. Den optager som sagt ikke meget plads, hvis den er lille og smal, og dermed kan du købe af disse bordopvaskere fra vores bordopvaskemaskine test, hvis du kun har få kvadratmeter at gøre godt med.


bordopvaskemaskinee

En bordopvaskemaskine kan bruges i sommerhuset 

Ejer du et hyggeligt sommerhus? Så er en bordopvaskemaskine det helt oplagte valg. Ofte kan sommerhuset være et fristed for de fleste, og mange tager op i et sommerhus for at slappe af. Netop derfor er det også en rigtig god idé at anskaffe en bordopvasker, da man dermed ikke behøver at bruge din fritid i sommerhuset på den kedelige opvask.


Køb en bordopvasker til campingvognen

Hvis du ofte holder ferie i en campingvogn, så er en smal, mini opvaskemaskine et rigtig godt bud. Mange af de bordopvaskere, der har klaret sig godt i vores test, behøver ikke tilsluttet vand, og det er jo virkelig oplagt, fordi dermed kan den flyttes rundt i campingvognen alt efter behov. Hold øje med forhandlere eller denne side for et godt tilbud.


En lille opvaskemaskine til et lille hjem

Er du studerende, bor du i en et-værelses-lejlighed eller har du bare et småt københavner-køkken? Så er en lille, smal bordopvasker et rigtig oplagt valg. Læs vores bordopvaskemaskine test, og bliv klogere på, hvilken bordopvasker der passer perfekt ind i dit lille køkken. 


Den perfekte løsning på kontoret

Har du en virksomhed, hvor I ikke er så mange ansatte? Så bør du helt klart overveje at købe en lille bordopvaskemaskine. I kan dermed spare tid, da I ikke behøver stå at vaske jeres bruge service op i hånden, og en mini opvaskemaskine kan derfor være en god investering. 


bordopvaskevaskine

En bordopvasker kan cirka vaske mellem 7-9 vaske af gangen. Dette passer cirka til en husstand med 1-2 beboere.

Hvad skal du undgå at sætte i en bordopvaskemaskine?

Helt generelt er der nogle bestemte ting i dit køkken, der ikke har godt af at blive proppet ned i en bordopvasker, og disse forskellige ting bør du derfor vaske i hånden. Bliv klogere på, hvilke ting du bør undgå at lægge ned i en lille bordopvaskemaskine her. Det er en smal sag at vask i hånden, når man har en effektiv bord opvaskemaskine ellers.


Glas med dekorationer og guldkant

Hvis du har nogle fine glas derhjemme med guldkant eller dekorationer, så bør de ikke vaskes i din bord opvaskemaskine. Dekorationen bliver slidt af efterhånden, så hold dem uden for bordopvaskemaskinen, med mindre glassene er mærket med, at de rent faktisk kan tåle opvask i en bordopvasker.


Krystalglas

Hvis du har nogle smukke krystalglas derhjemme, så undgå gerne at putte dem ned i en bordopvasker. Ved maskinvask kan fine glas nemlig få glaspest, og det viser sig som en hvid stribe øverst på glasset, som stammer fra selve glasmassen og den kan trænge frem ved temperaturer over 60-65 grader.

 • Maskinen skal stå placeret et sted, hvor den er tilgængelig for vandforsyning.​
 • Den kan enten tilkobles din vandhane eller et afløb, så den er permanent tilkoblet.​

Benhåndtag på bestik

Hvis dit bestik er lavet med benhåndtag, så tåler det ikke at komme ned i en mini, smal opvaskemaskine. Benhåndtaget vil dermed blive mat og ætset, så hold det fine bestik med benhåndtag ude af bordopvaskemaskinen og vask det af i hånden.

Gode køkkenknive

Det er aldrig en god idé at sætte dine skarpe køkkenknive ned i din bordopvasker. Når man vasker sine knive i en bordopvaskemaskine slider det på knivens blad og håndtag, og så mister de deres værdi som godt køkkenværktøj. Vask køkkenknivene i hånden, og tør dem i et viskestykke derefter.


Ting lavet af træ

Hvad enten du har grydeskeer eller bestik i træ hjemme i køkkenet, så er den ikke en god idé at vaske disse i en bordopvasker. Træet bliver mat, og det går langsomt i opløsning, når det vaskes op i en opvaskemaskine. Du kan evt. gemme knive og gafler med træhåndtag til særlige lejligheder, hvor du godt gider tage opvasken i hånden bagefter.

Fade og aluminium

Kasseroller og fryder af aluminium tåler ikke at komme ned i din bordvaskemaskine. Derfor bør du også holde ting som en hvidløspresser, isske og ostehøvl væk fra en bordopvasker. Aluminium kan også afgive rustpletter til for eksempel det rustfri stål, der samtidig bliver vasket i din bordopvaskemaskine, og det ville jo være en vældig skam.


Airfryer dele

Er delene i din airfryer ikke lavet til at komme i opvaskemaskinen, bør du bestemt heller ikke komme dem i din mini opvaskemaskine. Dog kan de fleste airfryere i dag godt tåle en tur i opvaskeren, men vær opmærksom på det, inden du gør det.


Hvad koster en mini opvaskemaskine i el? 

Med de stigende el-priser er det selvfølgelig værd at undersøge, hvad en bordopvaskemaskine koster i el, så du ikke falde bagover, når du modtager din el-regning. 

De smarte maskiner har differentierede elforbrug, hvorfor du kan finde modeller, der bruger mere el andre andre. Prisen på en bord opvaskemaskine afhænger selvfølgelig af, hvor meget du bruger den, men også af hvor høje temperaturer, du vasker din service i. En temperatur på 60 grader har f.eks. Et højere elforbrug, end hvis du blot vasker med 30 graders vand. 

Det kan være svært at vide, hvor mange grader du bør indstille din mini opvaskemine på, når du gør rent, og det afhænger ligeledes af hvilken slags service, du skal have gjort rent. Helt tynde vinglas kan f.eks. Springe, hvis de bliver vasket med for høj temperatur, imens andet service blot tager skade af den høje varme.


Brug sæbe – og vask i mindre grader

 • Den kan bruges både i båd eller i dit hjem​
 • Hvis du vil sikre, at din service bliver 100% rent og bakteriefrit, skal du vaske op på 70 grader. ​

Du kan godt vaske op med mindre end 70 grader, men i dette tilfælde bør du bruge altid bruge sæbe, som dræber bakterierne. Du behøver derfor ikke altid at vaske op i over 60 grader, men du kan sagtens spare på elregning og vaske op i 30-40 grader, så længe du benytter sæbe.

Det meste service kan godt tåle at blive gjort rent med en temperatur på over 60 grader, men hvis du er i tvivl, kan du altid undersøge det specifikke produkt på nettet.


En specifik pris er svær at komme med

Det er svært at sige den specifikke pris på din elregning, men du kan prise ovenstående tips og købe en mini opvaskemaskine, der er billigere i el, og samtidig vaske dit service på mindre end 70 grader for at spare på din elregning.

Der kan være mange penge at spare ved at købe en model med højere energimærke – og finde den på tilbud eller til en billig pris.

Nu når du ser på en bordopvaskemaskine, kan det også være at du vil se på det bedste plankegulv lige her.


Bordopvaskemaskine fra Power

Hvis du er i tvivl om, hvor du kan købe din lille eller mini bordopvaskemaskine, så kan du med fordel besøge den nærmeste Power eller holde øje med deres tilbud online, som løbende ændrer sig. 

Power er en genial forhandler til indkøb af hårde hvidevarer såsom en bordopvaske maskine, og der er ofte gode tilbud at hente. 


bordopvaskemaskine

Personalet i Power har med deres store ekspertise også mulighed for at guide dig yderligere, hvis du ønsker en mundtlig guide og muligheden for at se de forskellige produkter i virkeligheden.


Hos power har du mulighed for først at surfe nettet igennem for hvilken bordopvaskemaskine, du bør købe. Efter at have besluttet dig kan du bruger Powers smarte Click and Collect funktion, som gør det muligt for at dig bestille produktet hjem til din nærmeste Power, hvorefter du vil modtage en besked, der fortæller dig, hvornår du kan afhente produktet i butikken. Det smarte ved denne funktion er især, at du slipper for at tage hele turen ned i butikken og risikere, at varen er udsolgt.

Du har også mulighed for at bestille bordopvaskemaskinen fra Power direkte hjem til din adresse, så du ikke behøver at besøge deres fysiske butik på noget tidspunkt.

Hos Power kan finde en mini opvaskemaskine, der er er bedst i test, og du kan samtidigt nemt og hurtigt bytte eller returnere varen, hvis den ikke lever op til dine forventninger. Der er ofte gode tilbud at hente, og du kan med fordel besøge din nærmeste Power i dag og finde de bedste tilbud.


Kan en bord opvaskemaskine erstatte en almindelig?

Det er ikke alle modeller, der kan erstatte den almindelige. Hvis du køber en billig model, vil du i mange tilfælde desværre ikke opnå den samme renhed, som ved benyttelsen af en almindelig model. 

Først og fremmest bør du kigge efter kraften i din mini opvaskemaskine, da det har en stor betydning for, hvor rent den kan gøre din service. Maskine men lidt kraft kan desværre ikke fjerne alle madrester og snavs, som en almindelig udgave kan. 

Desuden er det heller ikke alle almindelige vaskemaskiner, der kan rense servicen upåklageligt. Derfor bør du uanset hvilken model, du køber, anbefales det dog, at du altid skyller servicen af inden, du kommer det i maskinen. På en måde garanterer du, at selv de mindre kraftfulde mini opvaskemaskiner kan gøre tallerkenerne rent. Du kan med fordel kigge efter forbrugeranmeldelser af produktet – følg vores guide og find de bedste i test. 


Skyld service af inden

Desuden er det heller ikke alle almindelige vaskemaskiner, der kan rense servicen upåklageligt. Derfor bør du uanset hvilken bord opvaskemaskine, du køber, anbefales det dog, at du altid skyller servicen af inden, du kommer det i maskinen. På en måde garanterer du, at selv de mindre kraftfulde mini opvaskemaskiner kan gøre tallerkenerne rent. 

Du kan med fordel kigge efter forbrugeranmeldelser af en bord opvaskemaskine – følg vores guide og find de bedste i test. Du kan også læse vores andre guides og tests for forskelllige produkter, herunder for en airfryer, hvis du ønsker at finde gode og effektive produkter.


Hvornår skal jeg købe en ny bord opvasker?

Det kan være svært at vide, hvor længe din bord opvaskemaskine kan holde uden at gå i stykker eller blive sløv. Det kan vi ligeledes heller ikke svare på, da det har alt at gøre med selve modellen og måden du behandler den.

Hvis du vil vedligeholde den skal du passe på med at vaske dit service, når det er aller mest beskidt. Den lille bordopvasker kan ikke tåle det. En normal opvaskemaskine plejer at holde omkring 9 år, hvilket ikke altid gælder for en lille eller mini bord opvasker. Har du købt en billig maskine, kan det være at den ikke holder så længe.

Find da hellere en god bord opvaskemaskine på tilbud, så det er god kvalitet til en ordentligt small og lille pris. Du kommer ofte langt med din opvasker, hvis du generelt behandler den ordentligt, afkalker og giver den salt løbende.


Hvilke opvaskeprogrammer findes der?

Selvom der er tale om en mini bordopvaskemaskine, kommer de mange forskelige modeller med hver sine programmer. 

Nogle udgaver har helt op til seks forskellige programmer. De forskellige programmer kan f.eks. Være: 

1. Hurtivask: Denne funktion er særligt smart hvis du skal klare opvasken hurtigt, spare strøm, eller hvis du blot mener, at dit service sagtens kan blive ren på kortere tid.​

2. Mange forskellige grader: Ved nogle modeller kan du kun vælge mellem 3 forskellige slags temperaturer, og ved andre har du mulighed for at vælge op til 5 forskellige temperaturer.​

3. Øko-program: Dette program har til formål at spare på energien under din opvask, således at du både sparer penge på din elregning og samtidig skåner miljøet.​


Gør dine overvejelser inden du investerer

Du bør altid overveje, hvilke opvaskeporgrammer, der er vigtige for dig, før du investere din penge i produktet. Hvis du er i tvivl, så kan du søge vejlending hos en ekspert indenfor området – enten via internettet eller f.eks. Hos en medarbejder i din nærmeste Power. Det er en smal sag for en professionel.

Når du enten skal ud på tur, bor i en campingvogn eller elsker at få vasket op på din telttur – uden at du selv skal gøre noget. Så kan du også købe en transportabel opvasker. En lille og smal bordopvaskemaskine som er transportabel, kan du have med de fleste steder.


En transportabel smal og lille opvasker til farten

En transportabel bordopvaskemaskine indebærer en maskine, som ikke skal kobles til et vand- eller afløb. Den har derfor sit eget kredsløb med vand, som du fylder på eller tømmer i ny og næ.

Denne type bordopvasker har derfor et vandforbrug per cyklus. Dette vandforbrug varierer fra maskine til maskine – men et godt, lavt, vandforbrug er det mest miljøvenlige

En bord opvaskemaskine er et godt lille tilbud til dig, som er alene eller et par på tur. De er ofte i en mini format som derfor både er lille og smal. Der kan derfor ikke være meget service i selve maskinen ad gangen. Derfor god til få mennesker på primitiv tur.


Logik – den lille bordvasker til en god pris

Der findes blandt andet et mærke, som ofte er det der dukker op, når man er på jagt efter en lille bord opvaskemaskine til en god pris – Logik. Selv uden tilbud står den til en god pris på omkring 1.300 kr. Denne Logik model har, trods sin lille størrelse, flere funktioner i form af dampfunktion og tørringsfunktion. Den er udstyret med 6 forskellige programmer.

De larmer ofte ikke meget, og de er derfor ikke generende at have med på sin tur i det fri, eller hvis man er i campingvogn. Derudover har en bordopvasker som Logik energimærke A, hvilket gør, at din maskine ikke er en stor økonomisk post i din økonomi til turen.

Du bør altid overveje, hvilke opvaskeporgrammer, der er vigtige for dig, før du investere din penge i produktet. Hvis du er i tvivl, så kan du søge vejlending hos en ekspert indenfor området – enten via internettet eller f.eks. Hos en medarbejder i din nærmeste Power. Det er en smal sag for en professionel.


Er du stadig i tvivl? 

Det kan være svært at finde frem til, hvilken bordopvaskemaskine der passer ind i dit hjem, og hvis du stadig er i tvivl efter at have læst vores bedst i test, så kan det være, at du skal besøge nogle forhandlere. Tjek denne side løbende for at finde det rette tilbud for dig og spar lidt penge.

Her kan du eksempelvis tage et kig på maskinens design, og du kan dermed nemmere vurdere, om du kan have plads til den i dit køkken.


Angivelse af kilder og test

Toms Guide har lavet denne fine guide om mini opvaskemaskine. 

Toms Guide er et online medie, som hjælper os til at vurderer produkter og sørger for at være opdateret på ny ting i alt fra teknologi, software og andet udstyr til køkken eller bolig. Toms Guide er en amerikansk hjemmeside, som kommer omkring anbefalinger, test og meget andet. De har netop samlet nogle af de bedste bordopvasker, som indikerer hvad der rør sig på det amerikanske marked, hvilket påvirker det danske marked. Det er interessant at se, hvordan de vurderer produkterne på deres marked, og om det stemmer lidt overens med de europæiske og herunder danske anmeldelser. Læs mere her.


Good house keeping.

Vi har taget GoogHouseKeeping med i vores kilder, da de er eksperter på netop dette område. De formår at lave en masse gode anmeldelser af alt indenfor bolig, mad og livsstil. Det er alt fra hvordan du dyrker din hjemme yoga, til den bedste bordopvasker og bord opvaskemaskine i 2022. De deler derfor både ud af opskrifter, test, anmeldelser og meget andet. Det giver dem alsidighed. Denne online magasin er ejet af Hearst – Lifestyle and design Group. Som har fokus på design i hjemmet og livsstil gennem både adfærd og diæt. De har lavet denne test.


Insider

Insider er et globalt firma som laver anmeldelser af alt mellem himmel og jord. De går både ind i livsstil, interiør, deals, køkkenudstyr, streaming og teknologi. Så der er lidt for den alsidige type. Vi har netop taget viden med herfra for at få en alsidig og broget vinkel på, hvordan den bedste bordopvaskemaskine er og indebærer. Mediet er ikke et niche medie indenfor blot interiør eller køkkenudstyr, men har styr på sagerne og deres redaktioner indenfor hvert enkelt område. Se her hvad Insider mener om bordopvaskemaskiner her.


Sådan udvælger og anmelder vi produkterne

I nærværende artikel er alle produkter udvalgt og anmeldt på baggrund af grundig research ud fra blandt andet eksterne analyser og anmeldelser fra eksperter. De udvalgte produkter kan variere i pris alt efter, hvilken partner det udbydes hos.

Derfor samles alle produkter typisk i en pristabel, hvoraf det fremgår, hvor du kan finde produktet til den bedste pris. Trods partneraftale med en række forskellige forhandlere, er vores anbefalinger altid funderet i en samlet vurdering af produktet. 

Produkter vurderes og sammenlignes på baggrund af:

Produktafprøvninger foretaget af upartiske eller officielle aktører
Anmeldelser og udtalelser fra kunder
Specifikationer, egenskaber, fordele og ulemper ved produktet
Garanti-aftale samt den generelle service og omdømme hos udbyderen
Dybdegående indsigt i hvad forbrugeren på denne side foretrækker

De ovennævnte kriterier sættes i forbindelse med produkternes pris og generelle kvalitet. På baggrund heraf foretages en subjektiv vurdering, der nedskrives som anbefalinger. Det skal pointeres, at vi i artiklen ikke rangerer produkterne fra bedst til værst. Det er derimod en gennemgang af de mest populære produkter på markedet, der opfylder forbrugernes behov.


Angivelse af kilder og tests:

Good Housekeeping
BBC Goodfood – se kilde
Food Network – se kilde her

Om forfatteren