Go Back
+ servings
raastegte kartofler

Råstegte kartofler i ovn

Helle
Denne lækre opskrifter på råstegte kartofler i ovn er for dig, der elsker et simpelt og klassisk måltid, som er både er sundt og nærende. Retten er super nem at lave, og den kan både tages i brug til hverdag eller i weekenden. Den passer til næsten alting, og er derfor et genialt og mættende tilbehør.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret aftensmad, råstegte kartofler
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • 1 fad eller bageplade
  • 1 kartoffelskræller
  • 1 bagepapir

Ingredienser
  

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 tsk timian
  • 2 spsk parmesan

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skræl kartoflerne og skær dem i stykker
  • Vend dem i olie, salt, peber og timian
  • Læg dem på en bageplade eller i et fad med bagepapir under og bag dem i 30-40 min (vend dem gerne undervejs)
  • Et par minutter før de er færdige, drysses parmesan udover
  • Bag færdig og server

Video

Noter

Du kan med fordel udskifte krydderurten til dine råstegte kartofler, prøv eksempelvis med oregano eller rosmarin. Du kan også bruge vesterhavsost i stedet for parmesan, elle gå med råstegte kartofler i skiver fremfor tern. 

Nutrition

Serving: 1kgCalories: 500kcal
Keyword Aftensmad, nem hverdagsmad, nem mad, sund mad, tilbehør
Tried this recipe?Let us know how it was!