Vi kan opnå kommision gennem disse links. Artiklen er derfor en annonce. Læs mere

Hjem » Opskrifter » Råstegte kartofler – tilberedt i ovn eller på pande

Råstegte kartofler – tilberedt i ovn eller på pande

Her får du en nem og lækker opskrift på råstegte kartofler. Om det er råstegte kartofler i ovn eller på pande du leder efter, finder du her opskrift samt tips og tricks til begge tilberedninger. Det er den oplagte ret til en hverdagsaften, hvor det hele skal være lidt nemt, men maden stadig skal være velsmagende og mættende.

Råstegte kartofler er en klassiker, som er særligt genial, fordi retten hovedsageligt passer sig selv. Kartoflerne skal godt nok have lidt tid i ovnen, men så kan du koncentrere dig om resten af måltidet, uden hele tiden at være over dem.

raastegte kartofler

Råstegte kartofler i ovn

Helle
Denne lækre opskrifter på råstegte kartofler i ovn er for dig, der elsker et simpelt og klassisk måltid, som er både er sundt og nærende. Retten er super nem at lave, og den kan både tages i brug til hverdag eller i weekenden. Den passer til næsten alting, og er derfor et genialt og mættende tilbehør.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret aftensmad, råstegte kartofler
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 500 kcal

Equipment

  • 1 fad eller bageplade
  • 1 kartoffelskræller
  • 1 bagepapir

Ingredienser
  

  • 2 spsk olivenolie
  • 1 kg kartofler
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk peber
  • 1 tsk timian
  • 2 spsk parmesan

Sådan gør du
 

  • Tænd ovnen på 180 grader varmluft
  • Skræl kartoflerne og skær dem i stykker
  • Vend dem i olie, salt, peber og timian
  • Læg dem på en bageplade eller i et fad med bagepapir under og bag dem i 30-40 min (vend dem gerne undervejs)
  • Et par minutter før de er færdige, drysses parmesan udover
  • Bag færdig og server

Video

Noter

Du kan med fordel udskifte krydderurten til dine råstegte kartofler, prøv eksempelvis med oregano eller rosmarin. Du kan også bruge vesterhavsost i stedet for parmesan, elle gå med råstegte kartofler i skiver fremfor tern. 

Nutrition

Serving: 1kgCalories: 500kcal
Keyword Aftensmad, nem hverdagsmad, nem mad, sund mad, tilbehør
Tried this recipe?Let us know how it was!

Prøv også råstegte kartofler på pande

Nu har vi præsenteret dig for en opskrift på råstegte kartofler i ovn, men hvorfor ikke også prøve at tilberede dem på pande? Denne metode er endnu hurtigere end den anden, og er derfor oplagt at bruge i hverdagen.

Vil du lave råstegte kartofler på pande, kan du enten vælge at skære dem i stykker, eller gå med råstegte kartofler i skiver. Tykkelsen har betydning for tilberedningstiden, så du kan evt. vælge efter, hvor god tid du har.

Sådan gør du: ingredienserne er de samme, men i denne fremgangsmåde steger du kartoflerne på en pande. Kom en god spsk smør på panden, og vend kartofler, olie, salt, peber og krydderurt under konstant omrøring i 15-25 minutter. Mærk løbende på kartoflerne (brug evt en gaffel til at stikke i), de skal gerne være bløde indeni og sprøde udenpå.

Tilbehør der passer til alting

Det gode ved mange kartoffelretter, er muligheden for at kombinere dem til alle mulige former for enten protein eller salat. Du kan også eksperimentere med forskellige smagskombinationer, så hele måltiden går op i en højere enhed.

Du kan eksempelvis kaste dig ud i råstegte kartofler med rosmarin – eller hvad med råstegte kartofler med bacon?

Find også opskrifter på:

Andre produkter som kunne have din interesse?

Angivelse af kilder og tests: