Go Back
+ servings
hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich

Helle
Med denne lækre opskrift på hjemmelavet bøfsandwich, vil det ikke kun være mundvandet, der er svært at styre. Den er nemlig så god, at man er nødt til at have mere end én.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Frokost, Kød, Sandwich
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 590 kcal

Equipment

  • 1 Pande
  • 1 kasserolle

Ingredienser
  

  • 4 stk boller gerne brioche

Bøffen

  • 500 gram Hakket oksekød
  • salt & peber
  • lidt smør eller olie til stegning

Sovsen

  • 50 gram smør
  • 5 spsk hvedemel
  • 3 dl god oksefond
  • 3 dl mælk erstat evt. 1 dl med fløde
  • 1 spsk engelsk sovs
  • 1 skvæt madkulør
  • salt & peber

Tilbehør (efter smag)

  • ketchup
  • remoulade
  • sennep
  • rå løg i tern
  • ristede løg
  • syltede agurker
  • syltede rødbeder

Sådan gør du
 

Bollerne

  • Rist bollerne, enten i ovnen i et par minutter, eller på en brødrister, så de bliver varme.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Bøfferne

  • Del kødet i klumper af 125 gram.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Form klumperne til bøffer.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Steg bøfferne i smør/olie med lidt salt og peber på ved middelhøj varme i 5 minutter på hver side. Sæt til side.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Sovsen

  • Smelt først smørret i en kasserolle.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Når smørret er smeltet tilsættes mel, og herefter piskes der, til der er dannet en samlet melbolle af smør og mel.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Tilsæt nu skiftevis fond og mælk, mens der varmes ved jævn varme.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Når al væske og melbollen er blandet og formet til en sovs, skal den simre i 4-5 minutter, inden engelsk sovs tilsættes for smag.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs
  • Smag afslutningsvist til med salt og peber, og tilsæt desuden et skvæt madkulør for farve.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Saml din hjemmelavet bøfsandwich

  • Du kan tilføje, hvad end du måtte synes er godt i en hjemmelavet bøfsandwich. Et forslag er ketchup på bollen, inden bøffes ligges på. Herefter hældes godt med sovs på, inden ristede løg og syltede agurker tilføjes, før låget kommer på.
    hjemmelavet bøfsandwich med sovs

Video

Noter

Sammensæt din hjemmelavet bøfsandwich, som du ønsker det. Dette gælder både, hvad end det er med bløde løg, med eller ud sovs, om du er til rå eller ristede løg og så videre, og så videre.

Nutrition

Calories: 590kcal
Keyword Aftensmad, bøfsandwich
Tried this recipe?Let us know how it was!