En hjemmelavet bøfsandwich opskrift er der nok ikke mange, der ville takke nej til. Det er en sand klassiker, som serveres alle steder i det ganske danske land, og er nok bedst kendt for at være en hurtig ret, man kan få fat i hos den lokale pølsevogn eller grill. Find her opskriften på Danmarks bedste bøfsandwich med sovs.
Selvom den laves forskelligt i de forskellige dele af landet, så har den alligevel det tilfælles, at den har en god saftig bøf mellem to bløde boller, som gerne suger væskerne fra bøf og sovser, så du får det hele med i én stor bid. En opskrift på alt dette, finder du herunder – med eller uden sovs.
Opskrift på hjemmelavet bøfsandwich
Equipment
- 1 Pande
- 1 kasserolle
Ingredienser
- 4 stk boller gerne brioche
Bøffen
- 500 gram Hakket oksekød
- salt & peber
- lidt smør eller olie til stegning
Sovsen
- 50 gram smør
- 5 spsk hvedemel
- 3 dl god oksefond
- 3 dl mælk erstat evt. 1 dl med fløde
- 1 spsk engelsk sovs
- 1 skvæt madkulør
- salt & peber
Tilbehør (efter smag)
- ketchup
- remoulade
- sennep
- rå løg i tern
- ristede løg
- syltede agurker
- syltede rødbeder
Sådan gør du
Bollerne
- Rist bollerne, enten i ovnen i et par minutter, eller på en brødrister, så de bliver varme.
Bøfferne
- Del kødet i klumper af 125 gram.
- Form klumperne til bøffer.
- Steg bøfferne i smør/olie med lidt salt og peber på ved middelhøj varme i 5 minutter på hver side. Sæt til side.
Sovsen
- Smelt først smørret i en kasserolle.
- Når smørret er smeltet tilsættes mel, og herefter piskes der, til der er dannet en samlet melbolle af smør og mel.
- Tilsæt nu skiftevis fond og mælk, mens der varmes ved jævn varme.
- Når al væske og melbollen er blandet og formet til en sovs, skal den simre i 4-5 minutter, inden engelsk sovs tilsættes for smag.
- Smag afslutningsvist til med salt og peber, og tilsæt desuden et skvæt madkulør for farve.
Saml din hjemmelavet bøfsandwich
- Du kan tilføje, hvad end du måtte synes er godt i en hjemmelavet bøfsandwich. Et forslag er ketchup på bollen, inden bøffes ligges på. Herefter hældes godt med sovs på, inden ristede løg og syltede agurker tilføjes, før låget kommer på.
Video
Noter
Nutrition
Er Danmarks bedste hjemmelavet bøfsandwich med sovs?
Alt afhængigt af, hvor man kommer fra i landet, så er der naturligvis forskel på, hvordan man allerbedst kunne tænke sig at nyde en hjemmelavet bøfsandwich. Vi har i denne opskrift lavet den med sovs, så du kan lave den, med eller uden sovs, som det lyster.
Oprindeligt er den serveret med ketchup, ristede løg, rå løg og bløde løg. Hertil serveres den også ofte med syltede agurker og remoulade. Senere er der tilføjet sovs, særligt i de jydske egne, som også gerne tilføjer rødbeder og eller asier, og i den mere østlige del af landet, tilføjes der nu også gerne syltede rødløg. Brug derfor gerne bare vores opskrift som rettepind, og bestemt selv fyld og tilbehør.
Hvad du mener, er den rette både at sammensætte Danmarks bedste bøfsandwich med sovs på, er naturligvis helt op til dig. Vi giver her blot nogle ideer til, hvad man kan gøre, hvis man ønsker at lave den derhjemme som en hjemmelavet frokost eller aftensmad.
Find inspiration til flere burgere
Du kan også med fordel læse vores pulled pork opskrift, hvis du gerne vil lave mere burger eller sandwich. Find også en opskrift på pastrami, så du kan lave lækkert, mørt kød til din næste steak sanwich.
Angivelse af kilder:
- Læs her om den hjemmelavet bøfsandwichs historie.
- Se også her Jamie Olivers version af en steak sandwich.