Go Back
+ servings
Medisterpølse i ovnen

Opskrift på sprød medister i ovn

Helle
Lav denne nemme og gode opskrift på medister i ovn med rodfrugter og kartofler, næste gang du skal have gæster, eller hvis du blot ønsker en ny version af den klassiske, danske ret.
5 fra 1 stemme
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Medister
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 275 kcal

Equipment

  • 1 ovnfast fad
  • 1 kartoffelskræller
  • 1 madpensel

Ingredienser
  

  • 800 gram medisterpølse
  • 400 gram kartofler
  • 100 gram gulerødder
  • 100 gram pastinak
  • 2 stk løg
  • 2 spsk olie smagsneutral
  • 2 tsk timian
  • salt & peber

Eventuelt

  • 1 spsk smør smeltet

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.
  • Skræl kartofler og rodfrugter, inden de skæres i mundrette stykker, og kom dem i et ovnfast fad. Det er vigtigt, at de er i mindre stykker, så de når at blive tilberedt med din medister.
  • Pil og hak dine løg groft. Kom dem i fadet med rodfrugter og kartofler.
  • Tilsæt olie, salt, peber og timian, og vend løg, kartofler og rodfrugter sammen.
  • Placér nu din medister på toppen af rodfrugterne. Lad ikke pølsen røre kanterne, da det kan få den til at sprække.
  • Prik din medister inden den skal en tur i ovnen. Pensl eventuelt din medister med lidt smeltet smør, så den bliver sprød.
  • Kom fadet med din medister i ovn, og tilbered i 35 minutter.
  • Servér gerne med en sovs til, eller blot som det er. Velbekomme!

Video

Noter

Denne nemme opskrift på medister i ovn med kartofler og rodfrugter er et hit til hverdagen, hvor der måske ikke er tid til at stå og hakke og snitte i timevis, men hvor man blot ønsker at madlavningen er hurtigt overstået.
Du kan med fordel servere denne gode ret til dine gæster med en god sovs til.
Det er også muligt at udskifte rodfrugterne med kartofler og hælde fløde ved, så du i stedet får flødekartofler som bund.

Nutrition

Calories: 275kcal
Keyword dansk mad, Medister, Medister i ovn, Medisterpølse
Tried this recipe?Let us know how it was!