Lav denne nemme og gode opskrift på medister i ovn med rodfrugter og kartofler, næste gang du skal have gæster, eller hvis du blot ønsker en ny version af den klassiske, danske ret.
Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.
Skræl kartofler og rodfrugter, inden de skæres i mundrette stykker, og kom dem i et ovnfast fad. Det er vigtigt, at de er i mindre stykker, så de når at blive tilberedt med din medister.
Pil og hak dine løg groft. Kom dem i fadet med rodfrugter og kartofler.
Tilsæt olie, salt, peber og timian, og vend løg, kartofler og rodfrugter sammen.
Placér nu din medister på toppen af rodfrugterne. Lad ikke pølsen røre kanterne, da det kan få den til at sprække.
Prik din medister inden den skal en tur i ovnen. Pensl eventuelt din medister med lidt smeltet smør, så den bliver sprød.
Kom fadet med din medister i ovn, og tilbered i 35 minutter.
Servér gerne med en sovs til, eller blot som det er. Velbekomme!
Video
Noter
Denne nemme opskrift på medister i ovn med kartofler og rodfrugter er et hit til hverdagen, hvor der måske ikke er tid til at stå og hakke og snitte i timevis, men hvor man blot ønsker at madlavningen er hurtigt overstået.Du kan med fordel servere denne gode ret til dine gæster med en god sovs til.Det er også muligt at udskifte rodfrugterne med kartofler og hælde fløde ved, så du i stedet får flødekartofler som bund.
Nutrition
Calories: 275kcal
Keyword dansk mad, Medister, Medister i ovn, Medisterpølse