Find her en nem og lækker opskrift på sprød medister i ovn med rodfrugter og kartofler. Opskriften er lige til, tager ikke lang tid at bikse sammen, og så smager det skønt. En ægte hverdagsklassiker, som nu gøres endnu nemmere, men bestemt ikke mindre god.
Seneste opdatering: 27. SEPTEMBER 2023
Medister i ovn er en sand klassiker i det danske køkken, og nok noget alle har prøvet at lave. Derudover har vi valgt at opdatere vores opskrift om medister i ovn, så du kan være sikker på at følge den mest opdaterede og lækre opskrift. Vi har desuden også tilføjet, hvad man kan lave af tilbehør, til en medister i ovn.
Der findes et væld af gode klassiske retter, som man ofte springer over i hverdagen, fordi de tager tid at lave, men det er en skam. Denne opskrift er netop et eksempel på, at man sagtens kan tage de gode, gamle opskrifter og lave dem nemmere og hurtige at lave i hverdagen.
Opskrift på sprød medister i ovn
Equipment
- 1 ovnfast fad
- 1 kartoffelskræller
- 1 madpensel
Ingredienser
- 800 gram medisterpølse
- 400 gram kartofler
- 100 gram gulerødder
- 100 gram pastinak
- 2 stk løg
- 2 spsk olie smagsneutral
- 2 tsk timian
- salt & peber
Eventuelt
- 1 spsk smør smeltet
Sådan gør du
- Start med at tænde din ovn på 200 grader varmluft.
- Skræl kartofler og rodfrugter, inden de skæres i mundrette stykker, og kom dem i et ovnfast fad. Det er vigtigt, at de er i mindre stykker, så de når at blive tilberedt med din medister.
- Pil og hak dine løg groft. Kom dem i fadet med rodfrugter og kartofler.
- Tilsæt olie, salt, peber og timian, og vend løg, kartofler og rodfrugter sammen.
- Placér nu din medister på toppen af rodfrugterne. Lad ikke pølsen røre kanterne, da det kan få den til at sprække.
- Prik din medister inden den skal en tur i ovnen. Pensl eventuelt din medister med lidt smeltet smør, så den bliver sprød.
- Kom fadet med din medister i ovn, og tilbered i 35 minutter.
- Servér gerne med en sovs til, eller blot som det er. Velbekomme!
Video
Noter
Nutrition
De gode klassikere med et tvist
De danske klassikere som stegt flæsk med persillesovs, flæskesteg med rødkål og frikadeller er uundgåelige i det ganske danske land, men måske også lidt en undervurderet og skøn kultur, som vi bestemt ikke må give slip på.
Vi er, i dagens Danmark, blevet gode til at smage på retter fra hele verden, men hvor blev klassikerne af? Med denne opskrift på medister i ovn, får vi bragt den gode medisterpølse tilbage på det danske landkort.
Har du én af de famøse luftfritøser derhjemme, kan du også med fordel prøve vores opskrift på medister i airfryer. Den er også god og nem at lave, og så får du den sprødeste skorpe, som ikke kan opnås på samme vis på andre tilberedningsmåder.
Hvad er det gode ved medister i ovn?
Når du vælger at lave din medister i ovn, så får du mange fordele. For det første, så bliver det nemmere for dig at lave. Du skal nemlig ikke først koge din pølse, for derefter at skulle stege den helt forsigtigt, så den ikke sprækker.
Derudover, får du også mulighed for netop at få den sprød, som ikke opnås helt på samme måde med en medister fra en tur på panden. Her får den nemlig den gyldne og sprøde skorpe, som man får ved varmluft. Derfor anbefaler vi også netop denne opskrift, hvis du vil prøve noget nyt.
Se herunder videoen om, hvordan du laver din helt egen medisterpølser, hvis du har mod på at prøve krafter med det.
Bør du klage over elselskab, eller skift elselskab?
En medister opskrift til alle
Uanset, hvordan du foretrækker din medister, om den skal være kogt, saftig, sprød eller noget helt fjerde, så er der muligheder at finde. Vi har her i vores opskrift på medister angivet en god, sprød version, men du kan også med fordel lave den på en mere traditionel måde.
Ønsker du den traditionelle medister opskrift, så starter du blot med først at koge din pølse i omkring 15 minutter, hvorefter du steger den godt af i en pande med masser af smør. Stegningen tager typisk 4-5 minutter på hver side, eller indtil den har en flot stegeskorpe.
Således behøver du ikke at vælge en opskrift på medister i ovn, hvis du bedre kan lide den kogt og stegt. Har du derimod aldrig prøvet pølsen efter en tur i ovnen, så kan det være, at det er på tide at få prøvet dette af. Hvem ved, måske bliver det din næste favoritret eller måde at tilberede på.
Lækkert tilbehør til medister i ovn
Du kan, som vi har skrevet i opskriften, med fordel lave din medister med rodfrugter, såsom gulerødder, pastinakker, kartofler, rødbeder, osv. Du kan dog også vælge at gå andre veje. Måske du er mere til den klassiske form med grønlangkål, brun sovs, kartofler og rødbeder?
Vi anbefaler, at du tænker ud af boksen, hvis du gerne vil prøve medister i ovn på en ny måde. Du kan eksempelvis, med fordel, servere en lækker spidskålssalat med æbler, ristede mangler og sesamfrø og en gode olieeddikedressing til.
Andre muligheder er at udskifte de klassiske kogte kartofler med eksempelvis kartoffelsalat. Denne kan du også med fordel lave selv. Kog blot nogle nye kartofler til de er gennemkogte, lad dem køle af, inden du vender dem i en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, eddike og purløg.
FAQ – Medister i ovn
Hvor længe skal medister i ovn have?
Hvis du tilbereder din medister i ovn, skal du give den 35 minutter ved 200 grader for at få et gennemstegt og sprødt resultat. Du kan derfor også med fordel lave den sammen med rodfrugter, da de skal have omtrent samme tid og varme.
Hvad er forskellen på kogt og medister i ovn?
Når du laver din medister i ovn, vil du få et resultat, som er langt mere sprødt udenpå, end en medister, der er kogt. Dette er fordi pølsen tilberedes ved hård varme uden på gennem hele tilberedningen, hvor en kogt medister kun bliver stegt på panden i få minutter.
Hvad kan man lave af tilbehør?
Du kan gå den traditionelle vej og lave kogte kartofler, brun sovs, eventuelt grønlangkål og servere med rødbeder. Du kan dog også sagtens lave andre rodfrugter, servere med en lækker sommersalat eller hjemmelavet kartoffelsalat med purløg.
Hvordan laver man en medister i ovn?
Du kan nemt lave en medister i ovn, ved at komme pølsen i et ildfast fad og herefter tilberede pølsen i 35 minutter ved 200 grader. Hertil er det en skøn ide at komme noget grønt i bunden, som tilbereder med. Eksempelvis rodfrugter.
Find også opskrifter på:
- Hel torsk i ovn
- Stegt flæsk i ovn
- Pulled pork tilberedt i ovn
- Laks i ovn med tilbehør
- Broccoli i ovn
- Helstegt kylling i ovn
- Råstegte kartofler